معرفی بهترین سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین

خانهآموزش هامعرفی بهترین سخت‌افزارهای...

آنچه می‌خوانید...

راه‌اندازی سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین مستلزم داشتن اطلاعات دانش کافیست. قبل از اینکه دستگاه خود را انتخاب کنید نکات مهمی را باید در نظر بگیرید که در ادامه‌ی مقاله به آنها خواهیم پرداخت. در این مقاله از فکت کوینز متوجه می‌شوید که بیت کوین و فرآیند استخراج آن چگونه عمل می‌کند.

اما بهتر است ابتدا به مباحث علمی بپردازیم. چگونه می‌توانید سخت‌افزار ماینر بیت کوین را راه‌اندازی و شروع به تولید ارزهای دیجیتال کنید؟ برای اینکه بفهمیم چگونه استخراج کنیم، اولین قدم انتخاب سخت‌افزار مناسب این کار است. پیش از اینکه ادامه‌ی مطلب را مطالعه نمایید می‌توانید مقاله‌ی استخراج بیت کوین چیست را هم بخوانید.

- Advertisement -

فناوری بلاک چین

سخت‌افزارهای ماینر
سخت‌افزارهای ماینر

هر جا سخن از استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال باشد قطعاً نام بلاکچین و فناوری آن هم به گوش می‌خورد. در سیستم بانکداری سنتی افراد برای انجام تراکنش‌ها و انتقال مبالغ به حساب یکدیگر از واسطه‌ای به نام بانک استفاده می‌کنند.

اما امروزه بلاکچین همه‌چیز را دگرگون کرده و نیاز به این واسطه‌ها را برطرف کرده است. اما اصلاً بلاک چین چیست؟ در گذشته داده‌ها به‌صورت لیست یا فهرست در فایل ذخیره می‌شدند. اما این روش معایبی ازجمله مدیریت دشوار در جستجو و بازیابی اطلاعات را به همراه داشت. پس از آن ساختارهای جدولی (Table) به وجود آمد که دیتابیس‌هایی که بر این اساس کار می‌کنند بسیار قدرتمند هستند.

در حال حاضر هنوز هم از این ساختار داده استفاده می‌شود. اما معمولاً توسط یک نهاد مرکزی اداره می‌شوند؛ بانک و شبکه‌های اجتماعی موردعلاقه شما همگی از پایگاه داده برای ذخیره داده‌های شما استفاده می‌کنند.

این نهادها تصمیم می‌گیرند که چه کسی می‌تواند داده‌ها را به پایگاه داده (دیتابیس) اضافه کند و چه کسی می‌تواند به آن دسترسی پیدا کند. اما همچنان قدرت ویرایش یا حذف داده را دارد. می‌توانید پروفایل شبکه‌های اجتماعی خود را ویرایش کنید. دوستان شما هم می‌توانند این اطلاعات را ببینند، اما اگر شما شرایط توافق‌نامه سایت را نقض کنید، آنها می‌توانند پست شما را حذف کنند.

اما بلاکچین یک ساختار داده جدید برای ذخیره‌سازی ارائه می‌کند، به این صورت که داده‌ها در بلاک‌هایی ذخیره شده و به‌صورت زنجیره‌ای به هم متصل هستند. بلاکچین در یک شبکه همتا به همتا کار می‌کند. ازجمله نکاتی که باید قبل از انتخاب دستگاه در نظر بگیرید، هش ریت و سختی شبکه است.

1. هش ریت یا نرخ هش

هش ریت تعداد محاسباتی است که سخت‌افزار شما می‌تواند در هر ثانیه انجام دهد. زیرا سعی دارد مسئله ریاضی‌ای را که در مقاله استخراج بیت کوین چیست توضیح دادیم حل کند. سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین موجود در بازار، هش‌ریت متفاوتی دارند ( MH / sec, GH / sec، TH / sec).

هش ریت استخراج
هش ریت استخراج

هرچقدر هش ریت دستگاه شما بیشتر باشد، احتمال اینکه شما برنده این میدان شوید و بلاک را حل کنید، بیشتر است. هنگام انتخاب سخت‌افزار استخراج، بهتر است به مصرف برق دستگاه توجه کنید. هرچه قدرت محاسباتی دستگاه بیشتر باشد، برق بیشتری مصرف می‌کند. پس هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند. شما باید مطمئن شوید که تمام پول خود را صرف قبض برق نمی‌کنید. برای اینکه از قیمت دقیق هزینه برقتان مطلع شوید کافی است یا قبض برق را چک کنید یا از یک ماشین حساب سود استخراج استفاده نمایید.

معرفی سه نمونه از مهم‌ترین سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین

در ادامه به معرفی سه نمونه از مهمترین سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین می‌پردازیم:

CPU/GPU

ضعیف‌ترین نوع سخت‌افزار استخراج، رایانه شخصی است. قاعدتاً، از CPU رایانه هم می‌توانید برای استخراج استفاده کنید، اما در عمل، آنقدر کند است که جوابگوی استانداردهای روز نخواهد بود. برای ارتقاء هش ریت رایانه می‌توانید به سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین خود کارت گرافیک اضافه کنید.

این کارت‌ها به واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) مجهز می‌باشند که برای حل معادلات پیچیده ریاضی طراحی شده‌اند تا بتوانند تمام جنبه‌های پیچیده بازی‌های پیشرفته را محاسبه کنند. پس این کارت‌ها در الگوریتم ریاضیاتی Secure Hash Algorithm (SHA) که برای حل بلاک‌های تراکنش لازم است، خوب عمل می‌کنند.

یکی از جنبه‌های مثبت GPU این است که دست شما را برای انتخاب رمزارز باز می‌گذارد. برخلاف گزینه‌های که بعداً توضیح می‌دهیم، این کارتها می‌توانند برای استخراج رمزارزهای دیگر هم مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال Litecoin از الگوریتم اثبات کار متفاوتی به نام Scrypt استفاده می‌کند. این روزها، با آمدن دستگاه استخراج ASIC به بازار و افزایش سختی شبکه بیت کوین سخت‌افزار ماینر بیت کوین GPU عملاً از دور خارج شده چون کارت‌های گرافیکی نمی‌توانند با آنها رقابت کنند.

FPGA

آرایه درگاه قابل برنامه‌ریزی (FPGA)، مدار جامعی است که برای پیکربندی طراحی شده است. ماینرها می‌توانند به تعداد زیادی تراشه، برنامه استخراج بیت کوین بدهند و آنها را به تجهیزات خود اضافه کنند.

سخت‌افزارهای ماینر
سخت‌افزارهای ماینر

ASIC 

Application-Specific Integrated circuit یا آسیک (ASIC) فقط برای یک کار طراحی شده‌. وظیفه آن استخراج سریع و ارزان بیت کوین است. از آنجایی که این تراشه‌ها باید به طوری خاص طراحی شوند بسیار پرهزینه هستند. اما سرعت آنها خیره‌کننده است. در زمان نوشتن این مقاله، دستگاه‌های استخراجی با قدرت ۱۰۰ تراهش بر ثانیه در بازار موجود هستند. اخیراً فروشندگان قول داده‌اند سخت‌افزارهای استخراج ASIC قوی‌تری به بازار عرضه کنند.

2. سختی شبکه

یکی دیگر از پارامترهای اصلی، سختی شبکه است. سختی شبکه (Difficulty) یا سختی استخراج متغیری است که هدف آن ثابت نگه داشتن میانگین زمان ایجاد یک بلاک در شبکه می‌باشد. در ارزهای دیجیتالی که قابلیت استخراج دارند و یا به اصطلاح مکانیزم آن‌ها اثبات کار (PoW) است، وجود قابلیتی انعطاف‌پذیر در برابر افزایش و یا کاهش تعداد ماینرها ضروری است.

احتمالاً با ورود دستگاه‌های آسیک (ASIC) به بازار، سختی شبکه به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. بنابراین باید این عدد را به ماشین حساب اضافه کنید تا ببینید که با ورود تعداد بیشتری ماینر بیت کوین به بازی، بازده سرمایه‌گذاری شما چقدر خواهد شد.

پس از انتخاب سخت‌افزار اقدامات دیگری هم لازم است. نرم‌افزار دستگاه را باید مطابق با نوع تجهیزات انتخاب کنید. معمولاً اگر از GPU و FPGA استفاده کنید به یک کامپیوتر میزبان نیاز دارید که برنامه‌ی نرم‌افزار استخراج را اجرا کند.

سختی شبکه یا سختی استخراج
سختی شبکه یا سختی استخراج

نرم‌افزار استخراج بیت کوین همان برنامه‌ای است که به سخت‌افزار دستور استخراج می‌دهد. بسته به سیستم‌عامل شما (ویندوز، Mac OS X وغیره) انواع مختلفی از این نرم‌افزار موجود است. همچنین ممکن است برای آسیک ماینر خود، به نرم‌افزار استخراج هم احتیاج داشته باشید. البته برای برخی مدل‌های جدید ASIC نیاز به نرم‌افزار خاصی نیست و برنامه روی خود سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین به‌صورت پیش‌فرض موجود است. بنابراین فقط کافی است آن را به پریز برق وصل کنید.

خوب خوش به حالتان. اکنون دیگر همه‌چیز آماده است، اما شانس شما برای استخراج بیت کوین کم است. مگر اینکه به یک استخر استخراج بیت کوین بپیوندید و با افراد دیگری همکاری کنید. امروزه استخراج بیت کوین در استخرها موفق‌تر است تا به‌صورت انفرادی. برخی از بزرگ‌ترین استخرهای استخراج بیت کوین در دنیا F2Pool، Poolin، Slush Poolو AntPool هستند.

استخر استخراج چیست؟

استخر استخراج چیست؟ یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که ماینرها با آن روبرو می‌شوند این است که آیا بهتر است به تنهایی استخراج کنند یا با استخرها همکاری داشته باشند. فعالیت در استخرهای استخراج جنبه‌های مثبت و منفی زیادی دارد. اگر شک دارید که به یک استخر ماینینگ بپیوندید یا نه، بهتر است فکر کنید که در یک بخت‌آزمایی شرکت کرده‌اید که یا برنده می‌شوید یا بازنده. اگر خودتان به تنهایی ماین کنید مجبور نیستید پاداشتان را با کسی قسمت کنید اما شانستان کم است. ولی اگر به استخر بپیوندید اگرچه شانس برنده شدنتان زیاد است اما در آخر باید جایزه خود را بین اعضا تقسیم کنید.

استخر استخراج (Mining Pool)، محلی مجازی است که جامعه‌ای از ماینرها هر کدام، قدرت پردازشی دستگاه‌های خود را با یکدیگر ادغام می‌کنند تا شانس خود را برای سودآوری در ماینینگ افزایش دهند. از آنجایی که رقابت بر سر حل کردن مسائل پیچیده ریاضی در شبکه بیت کوین بسیار زیاد است، ماینرها قدرت پردازشی خود را در استخر استخراج متمرکز می‌کنند.

سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین
سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین

توجه به این نکته ضروری است که نرخ هش یک استخر نباید بیش از ۵۱ درصد از قدرت هش کل شبکه باشد. چراکه در غیر این صورت شبکه به خطر می‌افتد.

اگر ماینر بیت کوین بخواهد به تنهایی ماین کند سختی شبکه عامل مهم دیگری است که باید در نظر گرفته شود. در حال حاضر سختی شبکه آنقدر بالاست که ماینینگ انفرادی اصلاً سودده نیست. مگر اینکه برای ماین تعداد زیادی دستگاه ASIC داشته باشید. اگر مبتدی هستید، پیوستن به یک استخر راهی عالی برای به دست آوردن پاداش کم در مدت زمان کوتاه است. در واقع استخرها ماینرهای کوچک را به فعالیت تشویق می‌کنند.

ماینینگ ترکیبی

روش استخراج ترکیبی (Combined Mining) یا ماینینگ ترکیبی، پروسه استخراج را بسیار ساده کرده است. این روش برای سایر ارزهایی که از همان الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کنند هم مناسب است. به عنوان مثال( namecoin و devcoin).

ماینینگ ترکیبی درست مثل این است که مجموعه‌ای از اعداد را وارد چند بخت‌آزمایی کنیم. هنگام انتخاب استخر باید مواردی مثل نحوه پرداخت و مقدار هزینه‌ای که آن استخر کسر می‌کند را هم در نظر بگیرید. مقدار کارمزدها از ۰ تا 10% است. البته استخرهایی هم هستند  که اصلاً این هزینه‌ها را اعمال نمی‌کنند.

ماینینگ ترکیبی
ماینینگ ترکیبی

نحوه تقسیم پاداش بین ماینرها

برنامه‌های زیادی برای تقسیم پاداش بین ماینرها وجود دارد. بیشتر آنها بر میزان «سهمی» که یک ماینر بیت کوین به استخر ارسال کرده است، متمرکز شده‌اند. درک مفهوم «سهام »اصلا ساده نیست.

دو نکته را به خاطر داشته باشید: اولاً، استخراج، فرایندی برای حل معماهای رمزنگاری است. ثانیاً، ماینینگ درجه سختی دارد. هنگامی که ماینر بلاکی را حل می‌کند، نتیجه‌ای به دست می‌آید که باید به عنوان معیار کیفیت به آن نگاه کرد. این نتیجه عددی است که تعیین می‌کند افزودن یک بلاک جدید از تراکنش‌ها به بلاکچین، چه مقدار زمان می‌برد.

میزان سختی شبکه بیت کوین هر ۲ هفته به‌روزرسانی می‌شود. تا مطمئن شود که به‌صورت میانگین ۱۰ دقیقه زمان برای افزودن بلاک به بلاکچین صرف می‌شود.

اگر این سختی به دست آمده، از ۱ بزرگ‌تر باشد(در صورتی که بلاک‌ها سریع‌تر از حدانتظار استخراج شده باشند)، سختی افزایش می‌یابد . اگر این عدد از ۱ کمتر باشد(در صورتی که بلاک‌ها کندتر از حدانتظار استخراج شده باشند)، سختی شبکه کاهش می‌یابد. اگر ماینری بلاکی را که سختی آن بین سطح سختی استخر و سطح ارز است، برگرداند، آن بلاک به عنوان «سهم» ثبت می‌شود.

اگرچه این سهم‌ها بلااستفاده می‌شوند، اما به عنوان گواهی کار ثبت می‌شوند تا نشان دهند که ماینرها برای حل بلاک کار و تلاش کرده‌اند. با این کار ماینرها نشان می‌دهند که نقش قدرت پردازش آنها در استخر چقدر خواهد بود. هرچه قدرت هش ریت سخت‌افزار بهتر باشد، سهام بیشتری تولید می‌شود.

روش‌های پرداخت به ماینر بیت کوین 

ابتدایی‌ترین روش پرداخت «پرداخت هر سهم» (PPS) است. تفاوت این مدل‌ها در نرخ هر سهم می‌باشد. برای مثال:

  • SMPPS) Shared Maximum Pay Per Share) :از روشی مشابه PPS استفاده می‌کند با این تفاوت که هیچ مبلغی را بیشتر از درآمد به دست آمده از استخر استخراج بیت کوین، پرداخت نمی‌کند.
  • ESMPPS )Equalized Shared Maximum Pay Per Share): مشابه SMPPS است اما دستمزدها را به‌طور مساوی بین همه ماینرهای حاضر در استخر استخراج بیت کوین، تقسیم می‌کند.
  • RSMPPS ) Recent Shared Maximum Pay Per Share): این مدل هم مشابه SMPPS است با این تفاوت که به آخرین ماینرهایی که بیت کوین استخراج کرده‌اند الویت می‌دهد. نمونه‌های بیشتری را می‌توان در bitcoin wiki یافت.
سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین
سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین

شما به راحتی می‌توانید لیست استخرهایی که رمز ارز مورد نظر شما را ماین می‌کنند پیدا کنید، خواه zcash، litecoin یا ethereum باشد. برخی از محبوب‌ترین استخرها عبارت‌اند از BTC.com، SlushPOOL، AntPool و F2POOL.

بعد از اینکه تصمیم گرفتید کدام کوین را استخراج کنید و البته در کدام استخر، حالا باید در وب‌سایت استخر یک حساب کاربری درست کنید که مراحل آن دقیقاً مانند ثبت‌نام در وب‌سایت‌های دیگر است. پس از ایجاد حساب، وقت آن رسیده تا «ورکر» (worker) ایجاد کنید. پیش‌فرض بیشتر استخرها این است که هر ماینر بیت کوین برای اسم خود یک عدد و برای رمز عبورش X انتخاب می‌کند. اما همه این موارد قابل‌تغییر هستند.

جمع بندی

راه‌اندازی سخت‌افزارهای ماینر بیت کوین مستلزم داشتن اطلاعات کافی در این زمینه است. برای اینکه بفهمیم چگونه استخراج کنیم، اولین قدم انتخاب سخت‌افزار مناسب این کار است. و پس از آن توجه به 1. هش ریت و 2. سختی شبکه. در رابطه با استخر استخراج یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که ماینرها با آن روبرو می‌شوند این است که آیا بهتر است به تنهایی ماین کنند یا با استخرها همکاری کنند.

فعالیت در استخرهای استخراج جنبه‌های مثبت و منفی زیادی دارد. اگر شک دارید که به یک استخر ماینینگ بپیوندید یا نه، بهتر است فکر کنید که در یک بخت‌آزمایی شرکت کرده‌اید که یا برنده می‌شوید یا بازنده. اگر خودتان به تنهایی ماین کنید مجبور نیستید پاداشتان را با کسی قسمت کنید اما شانستان کم است. ولی اگر به استخر بپیوندید اگرچه شانس برنده شدنتان زیاد است. اما در آخر باید جایزه خود را بین اعضا تقسیم کنید. اگر ماینر بیت کوین بخواهد به تنهایی ماین کند سختی شبکه عامل مهم دیگری است که باید در نظر گرفته شود.

آسیک ماینر چیست؟

آسیک ماینر (ASIC) یک سخت افزار تخصصی است که فقط برای استخراج سریع و ارزان ارز دیجیتال طراحی شده است. این تراشه‌ها بسیار پرهزینه اما سرعت آنها خیره‌کننده است.

هش ریت چیست؟

هش ریت تعداد محاسباتی است که سخت‌افزار شما می‌تواند در هر ثانیه انجام دهد. هر چه هش ریت یک دستگاه ماینر بیشتر باشد، احتمال تولید بلاک و در نتیجه کسب پاداش بیشتر است.

سختی شبکه به چه معناست؟

سختی شبکه یا سختی استخراج متغیری است که هدف آن ثابت نگه داشتن میانگین زمان ایجاد یک بلاک در شبکه می‌باشد. در ارزهای دیجیتالی که قابلیت استخراج دارند و یا به اصطلاح مکانیزم آن‌ها گواهی کار (PoW) است، وجود قابلیتی انعطاف‌پذیر در برابر افزایش و یا کاهش تعداد ماینرها ضروری است.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان