top banner adv

بیت کوین چیست ؟ هر آنچه باید درباره بیت کوین (Bitcoin) بدانیم

بیت کوین چیست ؟ هر آنچه باید درباره بیت کوین (Bitcoin) بدانیم
1
بازدید : 18406

بیت کوین چیست؟ پاسخ ساده است، بیت کوین یک نوع ارز دیجیتال است که به صورت غیرمتمرکز کنترل می‌شود و هیچ نهاد مرکزی آن را مدیریت نمی‌کند و تمام اینها به دلیل استفاده بیت کوین از فناوری بلاک چین است.

تحت‌تأثیر بحران اقتصادی سنگینی که در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ میلادی به‌وجود آمد، وضعیت اقتصاد به‌شدت نابه‌سامان شده بود. اما از خاکسترهای این بحران، آتشی به‌پا شد به‌نام بیت‌ کوین که می‌توانست خون تازه‌ای به رگ‌های اقتصاد و دنیای امور مالیِ جهان وارد کند.

بیت‌ کوین (Bitcoin) که برای سرمایه‌گذاران و فعالان دنیای اقتصاد چیزی شبیه طلا به‌نظر می‌رسید از راه سیستم الکترونیکی همتابه‌همتا یا P2P (peer to peer) فعالیت می‌کرد و می‌کند. منظور از این سیستم چیست؟ یعنی این رمزارز در بستر شبکه‌ای تولید و تبادل می‌شود که در آن هر رایانه می‌تواند از اطلاعات رایانه دیگر استفاده کند یا به آن اطلاعات بفرستد.

اگر می‌خواهید خیلی اساسی و دقیق بدانید که بیت کوین چیست و این شبکه چطور عمل می‌کند، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا نگاهی به مقالات ارز دیجیتال و بلاکچین بیندازید. چون بیت کوین اول از همه یک ارز دیجیتال مبتنی بر بلاک چین است. در حقیقت یک برنامه کامپیوتری است که از طریق محاسبات سنگین ریاضی فعالیت میکند. در این مقاله از فکت کوینز قصد داریم این رمز ارز پرطرفدار را مورد بررسی قرار داده و به اکثر سوالاتی که ممکن است در مورد این ارز دیجیتال در ذهن داشته باشید،  پاسخ دهیم.

Loading the player...
بیت کوین چیست در یوتیوب

پشتوانه بیت کوین

تمام پول‌هایی که امروزه ما از آنها استفاده می‌کنیم مانند ریال، دلار، یورو و غیره همگی توسط دولت یک کشور تولید شده اند. و ارزش و مقدار اسکناس آنها توسط همان دولت تعیین می‌شود. اگر دوست داشتید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد میکنن مقاله ی تاریخچه پیدایش پول را مطالعه کنید.اما در رابطه با بیت کوین قضیه فرق دارد.

پس پشتوانه بیت کوین چیست و این رمزارز از کجا تامین می‌شود؟ جالب است بدانیم که بیت کوین هیچ پشتوانه‌ فیزیکی ندارد. چرا که توسط هیچ دولت یا نهادی کنترل نمی‌شود. ارزهای دیجیتال اصلاً قابل لمس نیستند. چون چاپ نمی‌شوند، ارزش آنها بر اساس استقبال مردم تعیین می‌شود. بیت کوین‌ها مانند دلار یا یورو چاپ نمی‌شوند .در سراسر جهان این رمزارز با استفاده از نرم افزاری رایگان تولید و به صورت الکترونیکی در برنامه‌هایی به نام کیف پول نگهداری می‌شود.

پشتوانه بیت کوین چیست ؟

قیمت بیت کوین 

بیت کوین با نماد اختصاری BTC یک ارز دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۱.۰۷ تریلیون دلار، در رتبه ۱ بازار قرار دارد. و در زمان نگارش این مطلب سهم ۴۹.۱۷ درصدی از کل بازار را از آن خود کرده است. هر واحد از بیت کوین در زمان آپدیت این مقاله با قیمت حدودا 20 هزار دلار، با احتساب نرخ تتر 30 هزار تومانی معادل 600 میلیون تومان معامله می شود.

کوچک‌ترین واحد بیت کوین ساتوشی نام دارد. که صد میلیونم یک بیت کوین (0.00000001) است. این واحد، معاملات خردی که با پول الکترونیکی سنتی قادر به انجام آن نیستیم را ممکن می‌سازد. بیت کوین اولین نمونه رمز ارز است. نمونه‌ای از دارایی در حال رشدی که برخی خصوصیاتش با ارزهای سنتی مشترک است. ولی تفاوت آنها این است که تأسیس و مالکیت ارزهای دیجیتال با  علم رمز نگاری انجام میشود.

تاریخچه بیت کوین

ایده به وجود آمدن ارز دیجیتال ، ایده نو وجدیدی نیست. چرا که سالها پیش از پیدایش این رمز ارزها افراد زیادی برای ساخت آنها یا حداقل چیزی شبیه به آنها تلاش کرده بودند که از مشهورترین این موارد میتوان به B- money و  Bit Gold اشاره کرد. اولین بار در آگوست ۲۰۰۸ ساتوشی ناکاموتو و مارتی مالمی آدرس اینترنتی جدیدی را به نام  bitcoin.org ثبت کردند.

در اکتبر همان سال، ساتوشی ناکاموتو سندی (white paper) را با عنوان ” بیت کوین سیستم پول الکترونیکی همتا به همتا” منتشر کرد. چند ماه پیش از این اقدام، ناکاموتو و گروهی از محققان داوطلب، نسخه‌های مختلفی از این سند را در چندین انجمن مطرح کرده بودند. و مقالاتی را برای افرادی که در زمینه رمز ارز مهارت داشتند ارسال کردند.آنها در این مقالات از پول دیجیتالی جدیدی صحبت کرده بودند. و در وایت پیپر آن نحوه عملکرد بیت کوین را توضیح داده بودند.

همه این اتفاقات درسال ۲۰۰۸ رخ داد . در اوایل سال 2009 بود که بیت کوین فعالیتش را آغاز کرد.  در آن زمان ساتوشی ناکاموتو در پروژه حضور داشت. و هر روز برای رفع مشکلات این شبکه تلاش میکرد تا اینکه اواخر سال 2010 یکدفعه ناپدید شد.

بیت کوین چیست

طرز کار بیت‌ کوین چگونه است؟

بیت‌ کوین رمزارزی دیجیتالی است که در شبکه‌ای غیرمتمرکز (یعنی بدون ناظر و مدیر) فعالیت می‌کند. شما می‌توانید این رمزارز را خریدوفروش کنید و هیچ نیازی هم به بانک و واسطه‌هایی مانند مؤسسات مالی نداشته باشید. هر فعالیتی که درباره بیت‌ کوین در بستر شبکه آن انجام می‌گیرد، در این شبکه با جزئیات ثبت‌وضبط خواهد شد و تمام کاربران حاضر در آن شبکه در جریان تمام امور قرار می‌گیرند. بنابراین، امکان کلاه‌برداری و تقلب در چنین وضعیتی نزدیک به صفر خواهد بود.

پای هیچ دولت و قدرتی در کنترل و ارزش‌دادن به بیت‌ کوین درمیان نیست. همه‌چیز در دست کاربرانی است که در شبکه تولید و تبادل آن (شبکه‌ای به‌نام بلاک‌چین) حضور دارند. با این اوصاف، شاید بپرسید که پس ارزش این رمزارز از کجا می‌آید و چرا ارزشمند تلقی می‌شود؟ واقعیت این است که بیت کوین تمام ارزش خود را از تصمیم کاربران حاضر در شبکه بلاک‌چین می‌گیرد. از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون هم مدام ارزش این رمزارز افزایش داشته است. در واقع، ارزش بیت‌ کوین و همتایان دیگرش شبیه فلز ارزشمند طلا مشخص می‌شود.

اما چرا بیت‌ کوین شبیه طلاست؟ تعداد بیت‌ کوین‌های موجود در دنیا محدود و به‌اندازه ۲۱ میلیون عدد تعریف شده است. یعنی شبیه منابع طلا محدودیت دارند و تا آخر دنیا نمی‌توان بیت‌ کوین تولید و استخراج کرد. بنابراین، همین ویژگی محدودبودن می‌تواند دلیلی باشد که ارزش این رمزارز در طول زمان مدام افزایش پیدا می‌کند.

اولین تراکنش بیت کوین

تراکنش بیت کوین چیست؟ در ژانویه سال ۲۰۰۹، اولین مبادله بیت کوین بین دو رایانه ناکاموتو و هال فینی، برنامه نویسی علاقه مند به رمزنگاری، انجام شد. تا قبل از این روز، هیچکس نمی‌دانست که واقعاً ساتوشی ناکاموتو کیست.

حتی در سال ۲۰۱۴ مردی به نام دوریان ناکاموتو هم اشتباهاً به عنوان خالق این رمزارز معرفی شد. اگرچه از آنجایی که این پلتفرم کاملا  غیرمتمرکز است، لزومی ندارد بدانیم ساتوشی ناکاموتو کیست. در 22 مه سال 2010 لازلو هانیکز اولین خرید با بیت کوین را ثبت کرد، وی  دو پیتزا را به ارزش 10000 بیت کوین خریداری کرد. این روز به Bitcoin Pizza Day معروف شد.

Bitcoinmarket .com که اکنون دیگر وجود ندارد نخستین مکانی بود که مبادله ارز دیجیتال در آنجا صورت گرفت و در پی آن صرافی Mt.Gox هم راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید : صرافی Mt.Gox درباره برنامه بازگردانی سرمایه طلبکاران اطلاعات تازه ای را منتشر کرد

تعداد کل بیت کوین‌ها چقدر است؟

تعداد کل بیت کوین‌ها ۲۱ میلیون است. ساتوشی ناکاموتو در طراحی بیتکوین و مقاله‌ای که منتشر کرد، تعداد محدودی را برای بیت کوین در نظر گرفت که این تعداد ۲۱ میلیون است. در نهایت ۲۱ میلیون بیتکوین وجود خواهد داشت که تا به حال چیزی حدود ۱۸.۳ میلیون بیت کوین به وجود آمده است. تخمین زده شده که تا سال ۲۱۴۰ تعداد کل بیتکوین‌ها به ۲۱ میلیون می‌رسد و پس از آن دیگر بیتکوینی به وجود نخواهد آمد.

در علم اقتصاد، اگر کالایی کمیاب شود ارزش آن بیشتر میشود. پس انتظار میرود که بعد از استخراج بیت کوین ها قیمت این کوین حداقل از قیمت الان آن بسیار بیشتر باشد. همین کمیابی و محدودیت در تعداد کل بیتکوین است که آن را بسیار ارزشمند کرده است. داستان بیتکوین دقیقا مثل طلا است .همانطور که میدانیم تقاضای مردم برای این فلز گرانبها بسیار زیاد است ولی در مقابل طلا  کمیاب و استخراجش بسیار مشکل است. حتی میتوان گفت طلا و بیتکوین در دو ویژگی اصالت و اعتبار مشابه هم هستند.

ساز و کار بیت کوین

بیت‌ کوین رمزارزی دیجیتالی است که در شبکه‌ای غیرمتمرکز (یعنی بدون ناظر و مدیر) فعالیت می‌کند. شما می‌توانید این رمزارز را خریدوفروش کنید و هیچ نیازی هم به بانک و واسطه‌هایی مانند مؤسسات مالی نداشته باشید. هر فعالیتی که درباره بیت‌ کوین در بستر شبکه آن انجام می‌گیرد، در این شبکه با جزئیات ثبت‌وضبط خواهد شد و تمام کاربران حاضر در آن شبکه در جریان تمام امور قرار می‌گیرند. بنابراین، امکان کلاه‌برداری و تقلب در چنین وضعیتی نزدیک به صفر خواهد بود.

پای هیچ دولت و قدرتی در کنترل و ارزش‌دادن به بیت‌ کوین درمیان نیست. همه‌چیز در دست کاربرانی است که در شبکه تولید و تبادل آن (شبکه‌ای به‌نام بلاک‌چین) حضور دارند. با این اوصاف، شاید بپرسید که پس ارزش این رمزارز از کجا می‌آید و چرا ارزشمند تلقی می‌شود؟ واقعیت این است که بیت کوین تمام ارزش خود را از تصمیم کاربران حاضر در شبکه بلاک‌چین می‌گیرد. از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون هم مدام ارزش این رمزارز افزایش داشته است. در واقع، ارزش بیت‌کوین و همتایان دیگرش شبیه فلز ارزشمند طلا مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید : نقدینگی متعلق به پروتکل (Protocol Owned Liquidity) چیست؟

اما چرا بیت‌کوین شبیه طلاست؟ تعداد بیت‌ کوین‌های موجود در دنیا محدود و به‌اندازه ۲۱ میلیون عدد تعریف شده است. یعنی شبیه منابع طلا محدودیت دارند و تا آخر دنیا نمی‌توان بیت‌ کوین تولید و استخراج کرد. بنابراین، همین ویژگی محدودبودن می‌تواند دلیلی باشد که ارزش این رمزارز در طول زمان مدام افزایش پیدا می‌کند.

عملکرد شبکه بیت کوین

در این مقاله به معرفی اصول شبکه بیت کوین، این سیستم پرداخت الکترونیکی جدید، می‌پردازیم که ضمن تضمین معاملات و قابل اطمینان بودن، نیاز به هر مرجع مرکزی را رفع می‌کند. به طور خلاصه، این سیستم شکل جدیدی از ارز را توصیف می‌کند که زمینه مناسبی برای پرداخت‌های تحت وب فراهم کرده است. یعنی حتماً لازم نیست طرفین صد در صد به هم اعتماد داشته باشند تا به حساب هم پول انتقال دهند.شرح این مطلب را میتوانید در مقاله ی سیستم های غیر متمرکز دنبال کنید.

به عبارت دیگر، این شبکه به دو کاربری که اصلاً یکدیگر را نمی‌شناسند یا به هم اعتماد ندارند اجازه می‌دهد برای هم پول بفرستند. درست مثل پول نقد. همچنین برای کاربران شرایطی فراهم میکند تا پیام‌ها، معاملات و داده‌ها را با استفاده از الگوریتم رمزنگاری کلید عمومی، تأیید کنند.

شبکه و توکن بین کوین چیست؟

معمولاً وقتی جوابی برای سؤال بیت کوین چیست پیدا میکنیم، دو حالت وجود دارد:

  1. اولین حالت توکن بیت کوین است( BTC ). این توکن، نماینده یک دارایی تأیید شده است .که ارزش آن مثل ارز، حواله، آیتم‌های بازی‌های کامپیوتری و… می‌باشد. توکن در دنیای ارزهای رمزنگاری شده، به ارزی گفته می‌شود که معمولاً بر پایه یک بلاک چین دیگر ساخته شده، کاربران مالک آنها هستند و با آنها  تجارت می‌کنند. توکن یک بیت کوین در کیف پول نگهداری می‌شود. وقتی شخصی می‌خواهد بیت کوینی برای شما ارسال کند ، آن را به آدرس عمومی کیف پول شما می‌فرستد. و شما از طریق کلید خصوصی خود به آن دسترسی خواهید داشت.
  2. دومین حالت، پروتکل بیت کوین است، دفتر کلی که مانده حساب همه توکن ها را حفظ می‌کند. این دفترهای کل فایل‌های حجیمی هستند که در هزاران رایانه در سراسر جهان ذخیره می‌شوند.

دفتر کل 

دفتر کل  بیت کوین چیست

حال دفتر کل بیت کوین چیست؟ عملکرد شبکه بیتکوین به گونه ای طراحی شده که هر تراکنش روی این دفترهای کل  ثبت و سپس برای دفترهای دیگر شبکه فرستاده میشود. وقتی همه شبکه‌ها صحت تمامی اطلاعات را تأیید کردند ، این شبکه به طور خودکار تراکنش را تأیید می‌کند. از بین این اطلاعات می‌توان به داده‌های اضافه شده به تراکنش‌ها اشاره کرد. که شبکه را قادر می‌سازد آنها را بدون تغییر ذخیره کنند. در صورت تمایل هر دو طرف (خریدار و فروشنده)، از بیتکوین می‌توان برای پرداخت‌های الکترونیکی هم استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: دفتر کل توزیع شده

در این موارد بیت کوین دقیقا همانند پول‌های رایجی مثل دلار، یورو یا ین است. که به صورت دیجیتالی معامله میشوند. ولی برخلاف خدمات پرداختی مانند PayPal یا کارت‌های اعتباری، بیت کوین ارسال شده را دیگر نمی‌توان پس گرفت.

بیشتر بخوانید: مقایسه انواع دفتر کل توزیع شده (DLT)

بیت کوین به هیچ سیستم متمرکز بانکداری وابسته نیست. چرا که هر نود در در این شبکه متعلق به یک فردیا نهاد است و کل شبکه مسئول حفاظت از دفتر کل میباشد. وقتی بیت کوین یا کسری از بیت کوین  را برای شخصی ارسال می‌کنید، کل شبکه درگیر می‌شود.

این فرآیند که یکی از مهمترین ویژگی‌های شبکه بیت کوین است، تمرکز زدایی نامیده می‌شود. هیچ مؤسسه واحدی شبکه بیت کوین را کنترل نمی‌کند. این برنامه توسط گروهی از رمزگذاران داوطلب وشبکه ای از رایانه‌های مخصوص در سراسر جهان اداره می‌شود. از آنجا که هیچ اعتبار سنجی مرکزی در این شبکه وجود ندارد، پس نیازی نیست کاربر برای ارسال ارز، خودش را معرفی کند.

بیت کوین شبه ناشناس است

هنگامی که فرستنده تراکنشی را آغاز می‌کند، پروتکل شبکه، کلیه تراکنش‌های قبلی را بررسی می‌کند. تا مطمئن شود موجودی فرستنده به اندازه کافیست. به عبارت دیگر، قاعدتاً کاربران بیت کوین به صورت نیمه ناشناس فعالیت می‌کنند. پس شبکه خودش همه شرایط را کنترل و اداره می‌کند، همچنین این شبکه است که در رابطه با پاداش ماینرها تصمیم‌گیری می‌کند.در مقاله هاوینگ بیت کوین (halving) در درابطه با پاداش ماینرها توضیح داده ایم.

بیشتر بخوانید : حریم خصوصی در بلاک چین

به علاوه، بیت کوین شبه ناشناس است. عملاً هر کاربر با آدرس کیف پول خود شناخته می‌شود که با استفاده از آن تراکنش‌ها پیگیری می‌شوند.مجریان قانون روش‌های خاصی را برای شناسایی کاربران طراحی کرده‌اند. که در صورت لزوم از آنها استفاده میکنند. اکثر صرافی ها طبق قانون موظفند قبل از اینکه به کاربر اجازه خرید یا فروش بیت کوین بدهند، اورا مجبور به انجام عملیات احراز هویت کنند.

این بدان معنی است که یک آدرس کیف پول خاص در صرافی، به احتمال زیاد متعلق به کاربر مشخصی است. ردیابی کیف پول یک کاربر ناشناس، کار نسبتاً دشواری است اما غیرممکن نیست. به علاوه ، این مسأله که همه اطلاعات تراکنش‌های شبکه در دسترس عموم قرار دارد ، برای برخی طرفداران حفظ حریم خصوصی بسیار نگران کننده‌ است.

شفافیت شبکه

از آنجایی که همه چیز دراین شبکه شفاف است، کاربران در جریان تمامی مراحل پیشرفت یک تراکنش قرار می‌گیرند. جالب است بدانیم هر تراکنش پس از تأیید، دیگر قابل برگشت نیست. این بدان معناست که هیچ تراکنشی در شبکه بیت کوین را نمی‌توان دستکاری کرد .پس امنیت بالایی دارد و لازم نیست نگران هکرها باشیم.

شفافیت شبکه بیت کوین چیست

بیشتر هک‌های بیت کوین در سطح کیف پول اتفاق می‌افتند.چون هکرها ترجیح می‌دهند به جای اینکه پروتکل بیت کوین را دستکاری کنند، از ابتدا  کلید خصوصی کاربران را بدزدند. یکی دیگر از ویژگی‌های بیت کوین که نیاز به بانک‌های مرکزی را کاملاً رفع می‌کند، این است که عرضه آن توسط الگوریتمی اساسی کنترل می‌شود.

بانک‌های مرکزی قادرند به اندازه دلخواه ارز فیات (دلار، یورو، ین، و غیره) جا به جا کنند. همچنین می‌توانند ارزش یک ارز را نسبت به ارزش ارزهای دیگر دستکاری کنند .که شهروندان بیچاره به ویژه سرمایه داران ارز، این هزینه‌ها را متحمل می‌شوند. اما روزانه تعداد بسیار کمی بیتکوین استخراج می‌شود. و این روند نزولی تا زمان استخراج همه بیتکوین‌ها (21,000,000) ادامه خواهد داشت و همین مساله بیت کوین را به یک دارایی جذاب تبدیل کرده است.

عملاً اگر تقاضا رشد کند و عرضه یکسان باقی بماند قیمت افزایش پیدا می‌کند. اما از آنجایی که تعداد این کوین بسیار محدود است، تقریباً هر چهار سال یک بار میزان بیتکوینی که ماینرها از شبکه پاداش می‌گیرند نصف می‌شود. و خود به خود ارزش این دارایی افزایش پیدا می‌کند. چنین عملیاتی هاوینگ بیت کوین (halving) نامیده می‌شود. آخرین هاوینگ در ماه مه سال ۲۰۲۰ انجام شده است.

دو ویژگی منحصر به فرد شبکه :

بیشتر بخوانید : استخراج ترکیبی (Combined Mining)

شفافیت: تمام عملیات تراکنش آنقدر واضح و قابل مشاهده است که از تخلفات پشت پرده جلوگیری میکند.

امنیت: الگوریتم این شبکه طوری طراحی شده که اگر شبکه دستکاری شود همه کاربران بیتکوین با خبر میشوند. پس عملا چنین کاری ممکن نیست.

سازوکار بیت کوین

بیت‌کوین در بستر شبکه غیرمتمرکزی به نام بلاک‌چین (Blockchain) تولید و تبادل می‌شود. همان‌طور که از نام بلاک‌چین (به‌معنای زنجیره بلوکی) مشخص است، این شبکه بستری از بخش‌های حاوی داده‌های مختلف است که هر واحد اطلاعاتی موجود در آن بلوک نام دارد.

در هر بلوک یا به‌قول فرنگی‌ها بلاک، اطلاعاتی درباره هر تراکنشِ شکل‌گرفته در شبکه موجود است. چه اطلاعاتی؟ اطلاعاتی درباره خریدار و فروشنده، تاریخ، مقدار و زمان تراکنش. هر تبادل مالی هم دارای یک کُد مشخص است. داده‌ها و ورودی‌ها در شبکه بلاک‌چین به‌ترتیب زمانی به‌هم متصل می‌شوند و زنجیره‌ای از بلوک‌های دیجیتالی متصل به‌ یکدیگر را پدید می‌آورند.

با اضافه‌شدن هر بلوک به بلاک‌چین، همه کاربران شبکه می‌توانند از جزئیات و اطلاعاتش باخبر شوند. بلاک‌چین شبکه‌ای غیرمتمرکز است؛ انگار با یک گوگل داک (google-doc) بزرگ طرف هستید که همه اعضای شبکه بلاک‌چین می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. هیچ‌کس صاحب این شبکه نیست و در عین‌حال، هرکس که به آن دسترسی دارد، می‌تواند رویش کار کند و تغییراتی به‌وجود بیاورد. پس از هر تغییری هم شبکه به‌روز می‌شود و همه از تغییرات آن باخبر می‌شوند.

نکته مهم؛ خطری در کار نیست

شاید فکر کنید که دسترسی همه به بلاک‌چین ایمنی آن را مخدوش می‌کند. اما این‌طور نیست. اتفاقا دسترسی و نظارت عمومی کاربران شبکه بر آن، یکی از دلایلی است که باعث می‌شود، بلاک‌چین امن و بی‌خطر باشد. برای اینکه هر بلوک تراکنشی به شبکه اضافه شود، تعداد کثیری از کاربران شبکه باید آن را تأیید کنند. برای شناسایی کیف پول هر کاربر هم کُدی مخصوص وجود دارد و تراکنش‌ها از الگوی رمزگذاری مشخصی پیروی می‌کنند.

کدهایی که برای تراکنش‌ها و کیف پول‌ها در نظر گرفته می‌شود، رشته‌ای طولانی و تصادفی از اعداد هستند که تولید تقلبی‌شان کار راحتی نیست. بنابراین، تبادلات بیت‌کوینی امن‌وامان هستند.

تراکنش‌های بیت‌کوینی ناشناس‌اند

درست است که تمام کاربران حاضر در شبکه بلاک‌چین در جریان جزئیات تراکنش‌های صورت‌گرفته در این بستر هستند اما هیچ‌گاه نام خریدار و فروشنده فاش نمی‌شود. آنچه از آن‌ها به ثبت می‌رسد و مشخص می‌شود، فقط‌وفقط شناسه کیف پول دیجیتالی‌شان است. پس همه کاربران بدون نیاز به افشای هویت واقعی‌شان می‌توانند در بلاک‌چین با بیت کوین فعالیت کنند.

بیت کوین چگونه تولید میشود؟ 

پروتکل طراحی بیت کوین دقیقاً مثل طلای موجود در زیر زمین است و درست مثل طلایی که هنوز استخراج نشده بیت کوین‌ها هم عرضه نشده‌اند. در پروتکل بیت کوین قید شده که حداکثر ۲۱ میلیون بیت کوین موجود است. کاری که ماینر ها انجام می‌دهند، موجودیت بخشیدن به کوین هاست. اگر ماینرها تمام این ۲۱ میلیون بیت کوین را استخراج کنند دیگر بیت کوینی برای معامله وجود نخواهد داشت، مگر اینکه شبکه بیت کوین پروتکل عرضه‌اش را عوض کند. در ازای تأیید تراکنش‌ها، حل بلاک‌ها و اضافه کردن آنها به بلاک چین، به ماینرها کارمزد پرداخت می‌شود.

کاربرد بیت کوین

کاربرد بیت کوین چیست و چطور از آن استفاده می‌شود؟ باید بپذیرید که بیت‌کوین هم پول است؛ پولی در دنیای مجازی و فناوری که همه کارهایی را که با پول معمولی می‌کنید، با آن هم می‌توانید انجام بدهید. بعضی از فروشگاه‌های بزرگ دنیا یا سایت‌های اینترنتی برای خریدوفروش محصولاتشان امکان تبادل بیت‌کوین و رمزارزهای دیگر را فراهم می‌کنند. علاوه بر این، به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری خوب هم می‌توانید روی بیت‌کوین حساب کنید.

در کشوری مانند آمریکا، این‌روزها مردم در کنار اوراق‌ قرضه و سهام به‌سراغ بیت‌کوین و رمزارزهای دیگر هم می‌روند و با خریدشان سرمایه‌گذاری انجام می‌دهند. بیت‌کوین به آدم‌ها فرصت داده تا پولی در اختیار داشته باشند که بی‌نیاز به داشتن پشتوانه دولتی است. این پول مجازی و مبتنی بر فناوری می‌تواند ذخیره شود و حکم سرمایه‌گذاری داشته باشد. در کشورهایی مانند ونزوئلا که تورم بیداد می‌کند و ارزش پول اندک شده، استفاده از رمزارزهایی مانند بیت‌کوین هم رواج پیدا کرده است.

کاربرد سرمایه‌گذاری در مقابل کاربرد بیت‌کوین به‌عنوان پول نقد

بیت‌کوین طراحی شد تا بتواند به‌عنوان پول نقد الکترونیکی استفاده شود. اما نوسان قیمت آن طوری است که نمی‌توان رویش به‌عنوان پولی معمولی برای تبادلات عادی حساب کرد. ارزش بیت‌کوین و رمزارزهای دیگر با توافقات و تحت‌شرایط بازار و محیط مشخص می‌شود. هیچ کنترلی از سوی دولت و موسسات مالی به‌میان نیست. در نتیجه، نمی‌تواند نقش پولی مانند دلار یا یورو را داشته باشد.

مثلا فکر کنید که یک قهوه را به قیمت ۳ دلار با بیت‌کوین بخرید. فردا ممکن است، آن ۳دلار ارزشی بسیار بیشتر از دیروزش پیدا کرده باشد. چنین معامله پرنوسانی عاقلانه به‌نظر نمی‌رسد. می‌رسد؟

آینده بیت کوین تا سال 2023

آینده بیت کوین چیست

به عنوان اولین رمزارز، بیت کوین بسیاری از موانع را در این حوزه از میان برداشته و به گونه ای می توان گفت راه را برای دیگر پروژه ها هموار کرده است. اگرچه بیت کوین از همان ابتدا بهترین رمزارز این حوزه به حساب می‌آمده، اما کاربردها و راه کارهای پیشنهادی دیگر پروؤه ها باعث شده توجه ها کمی از سمت بیت کوین به سمت دیگر آلتکوین ها معطوف شود.اگرچه هنوز هم سرمایه گذارانی هستند که جز بیت کوین به هیچ جایگزین دیگری حتی فکر هم نمی‌کنند، چرا که از نظر آنها بیتکوین نوسان و ریسک کمتری دارد.

در زمان آپدیت این مقاله (31 خرداد ماه 1401) قیمت بیت کوین از آخرین اوج خود یعنی 69 هزار دلار فاصله ای تقریبا 70 درصدی گرفته و به قیمتی معادل 20 هزار دلار معامله می‌شود. اخبار و تحلیل معامله گران مطرح بازار حاکی از آن است که پادشاه رمز ارزها می ‌تواند در سال 2022 اعداد پایین تری را به خود ببیند و حتی تا 14 هزار دلار هم کاهش پیدا کند. اما رقم و عدد پیش بینی شده برای بیت کوین تا سال 2023 همان اوج تاریخی خود یعنی حدود 70 هزار دلار است.

تمام پول‌هایی که امروزه ما از آنها استفاده می‌کنیم مانند ریال، دلار، یورو و غیره همگی توسط دولت یک کشور تولید شده اند و ارزش و مقدار اسکناس آنها توسط همان دولت تعیین می‌شود. اما در رابطه با بیت کوین قضیه فرق دارد. جریان بیت کوین چیست؟ جالب است بدانید که بیت کوین هیچ پشتوانه‌ فیزیکی ندارد. چرا که توسط هیچ دولت یا نهادی کنترل نمی‌شود. ارزهای دیجیتال اصلاً قابل لمس نیستند. چون چاپ نمی‌شوند، ارزش آنها بر اساس استقبال و تقاضای مردم تعیین می‌شود. بیتکوین‌ مانند دلار یا یورو چاپ نمی‌شوند .در سراسر جهان این رمزارز با استفاده از نرم افزاری تولید و به صورت الکترونیکی در برنامه‌هایی به نام کیف پول نگهداری می‌شود.

در هر حال، فناوری جذاب و آزادی که رمزارزهایی مانند بیت کوین دارند، نمی‌گذارد که بی‌توجه به آن‌ها عبور کنیم. اگر قصد سرمایه‌گذاری دارید یا می‌خواهید در گردونه رقابت‌های دنیای آینده برای ارتباطات و تراکنش‌های مالی حضور داشته باشید، بهتر است که در سبدهای سرمایه‌گذاری‌تان نگاهی به بیت کوین هم داشته باشید.

چه کسی در سال 2022 بیشترین بیت کوین را در اختیار دارد؟

ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز بسیاری وجود دارند که می‌توانید روی آنها سرمایه‌گذاری کنید، اما محبوب‌ترین رمزارزی که می‌توانید داشته باشید بیت‌کوین (BTC) است. در حال حاضر ارزش بازار بیت کوین 1.15 تریلیون دلار است که از زمان آغاز به کارش در سال 2009 به طور پیوسته روبه افزایش بوده است. مانند همه ارزهای دیجیتال، قیمت بیت کوین می‌تواند بر اساس فاکتورهای متعدد بازار به طور قابل توجهی نوسان کند.

علیرغم نوسانات بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، درک این نکته حائز اهمیت است که بیت کوین در حال حاضر با ارزش ترین ارز دیجیتال موجود در بازار است. در این مقاله خواهیم فهمید که بیت کوین چگونه ارزش پیدا می‌کند؟ چه کسی بیشترین بیت کوین را در اختیار دارد؟ و چگونه افراد و شرکت‌ها می‌توانند به میلیاردر بیت‌کوین تبدیل شوند.

چه چیزی بیت کوین را ارزشمند می‌کند؟

ممکن است هنگام سرمایه گذاری در بیت کوین برایتان سوال شده باشد که چه چیز بیت کوین را ارزشمند می‌کند؟ بیت کوین شکلی از ارز دیجیتال است که به عنوان جایگزینی برای پول‌های فیات که توسط دولت‌ها صادر می‌شوند در نظر گرفته شده است. از آنجایی که بانک‌های مرکزی میزان چاپ پول را کنترل می‌کنند، طبیعتاً کنترل بیشتری بر اقتصاد دارند. در مقابل، بیت کوین به صورت غیرمتمرکز و با استفاده از فناوری بلاک چین اداره می‌شود، به همین دلیل است که به طور عادی در تراکنش‌های خرد مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید : بلاک چین چیست؟ هر آنچه باید در مورد فناوری بلاک چین بدانید

اگرچه بیت کوین به طور گسترده در اقتصاد استفاده نمی‌شود، اما ارزش خود را از فاکتورهای مختلفی دریافت می‌کند. برای مثال طلا و بیت کوین هر دو موارد استفاده بسیار خاصی دارند و از نظر کمیت محدود هستند. بیت کوین نیز مانند فلزات گران‌بها، بادوام است. با این حال، نسبت به فلزاتی چون طلا، نقره یا پلاتین قابل حمل‌تر است، به طور دقیق تری قابل تقسیم است و از برخی جهات امن‌تر است. بیت کوین حتی به عنوان «طلای دیجیتال» نیز شناخته می‌شود.

ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین ارزشمند هستند زیرا می‌توانند هم به عنوان واحد مبادله و هم ذخیره پول عمل کنند. بیت کوین همچنین شش خصوصیت کلیدی دارد که به آن امکان می‌دهد در اقتصاد مورد استفاده قرار گیرد:

از آنجایی که بیت کوین یک نوع ارز محسوب می‌شود، می‌تواند مقدار مشخصی از ارزش یا پول را حفظ کند. یکی از دلایل اصلی کمیابی بیت کوین عرضه محدود آن است. در واقع، حداکثر تعداد بیت کوین هایی که می‌توان استخراج کرد، کمتر از 21 میلیون واحد است. این کمیابی باعث می‌شود که ارزش و قیمت بازار بیت کوین به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

بیشتر بخوانید : نگاهی دقیق به امن‌ترین پگ بیت کوین (BitcoinPeg)!

چه کسی بیشترین بیت کوین را در اختیار دارد؟

برای اینکه دقیقا بدانید چه کسی بیشترین بیت کوین را در اختیار دارد، مهم است که بدانید چه مقدار بیت کوین را می‌توان به بازار معرفی کرد. عرضه بیت کوین چیست؟ هنگامی که بیت کوین برای اولین بار در سال 2009 ایجاد شد، یک سقف عرضه 21 میلیون واحدی BTC برای آن در نظر گرفته شد. در حال حاضر، عرضه بیت کوین در گردش حدود 19 میلیون واحد است. محدودیت‌هایی برای میزان تولید بیت‌کوین در روز تعیین شده است، به این صورت که به‌واسطه رویداد «هاوینگ» سرعت استخراج بیت‌کوین‌های باقی‌مانده از اکنون تا سال ۲۱۴۰ به تدریج کاهش پیدا می‌کند.

اگرچه 18.8 میلیون BTC اکنون در بازار وجود دارد، اما اعتقاد بر این است که حدود چهار میلیون BTC از ابتدای آغاز به کار این ارز دیجیتال گم شده است. ساتوشی ناکاموتو، بنیانگذار ناشناس بیت کوین، اولین استخراج کننده این ارز بوده است. ناکاموتو بیش از 22000 بلاک استخراج کرد و بیش از یک میلیون بیت کوین را به عنوان پاداش بلاک دریافت کرد. اعتقاد بر این است که او حدود 1,000,000 BTC در اختیار دارد که ارزش فعلی ان بیش از 2 میلیارد دلار است. از این رو ناکاماتو بیشترین بیت کوین در دنیا را در اختیار دارد.

مالکیت بیت کوین را می‌توان با بررسی آدرس‌های بیت کوین های در گردش شناسایی کرد. امروز، فقط سه آدرس وجود دارد که بیش از 100 هزار BTC در اختیار دارند. 83 آدرس دیگر نیز وجود دارند که 10 هزار الی صد هزار BTC در اختیار دارند. این 87 آدرس ثروتمند، اندکی بیشتر از 14 درصد از کل بیت کوین های در گردش را به خود اختصاص می‌دهند.

بیت کوین چیست
چه کسی بیشترین بیت کوین را در اختیار دارد؟

برای میلیاردر شدن به چند بیت کوین نیاز دارید؟

با توجه به اینکه قیمت بیت کوین هر روز در حال نوسان است، گفتن دقیق اینکه فردی برای میلیاردر شدن به چه تعداد بیت کوین نیاز دارد، دشوار است. با این حال، با توجه به قیمت فعلی بیت کوین در زمان نگارش این مقاله که 20 هزار دلار است، یک فرد یا نهاد برای میلیاردر شدن باید بیش از 21000 بیت کوین داشته باشد.

میلیاردرهای بیت کوین چه کسانی هستند؟

اگر ساتوشی ناکاموتو را هم در نظر بگیرید، در حال حاضر چهار آدرس وجود دارد که بیشترین بیت‌ کوین را در اختیار دارندو میلیاردر بیت کوین محسوب می‌شوند. ناکاموتو (که ممکن است یک فرد یا یک تیم باشد) با داشتن بیش از صد هزار BTC، بیش از هر فرد دیگری بیت کوین دارد. تخمین زده می‌شود که چهار میلیاردر باقی مانده در مجموع حدود 672 هزار بیت کوین دارند. هر آدرس مجزا از بیش از صد هزار بیت کوین تا بیش از 250 هزار بیت کوین تشکیل شده است. این آدرس‌ها عمدتاً در دو صرافی ارز دیجیتال (بیت فینکس و بایننس) قرار دارند. اما مکان سومین و چهارمین آدرس نامعلوم است.

این آدرس‌ها عبارت‌اند از:

آدرس‌های کیف پول

  • xp4vRoCGJym3xR7yCVPFHoCNxv4Twseo: 265480:34 بیت کوین
  • Bc1qgdjqv0av3q56jvd82tkdjpy7gdp9ut8tlqmgrpmv24sq90ecnvqqjwvw97: 168010: 168010بیت کوین
  • P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ: 121397 بیت کوین
  • LYJfcfHPXYJreMsASk2jkn69LWEYKzexb: 116601 بیت کوین

سرمایه گذاران سازمانی

طیف گسترده‌ای از نهادهای مختلفی وجود دارند که در بیت کوین سرمایه گذاری کرده‌اند، از جمله سرمایه گذاران فردی، شرکت‌های سرمایه گذاری و شرکت‌های عمومی. برخی از سرمایه‌گذاران تصمیم می‌گیرند با خرید ارز در صرافی ارز دیجیتال، پول خود را مستقیماً در بیت‌کوین سرمایه گذاری کنند.

با این حال، امکان سرمایه گذاری در سبد پرتفوی که دارای طیف گسترده‌ای از دارایی های مرتبط با بیت کوین است نیز وجود دارد. شرکت‌هایی هستند که در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری می‌کنند و حتی تعداد فزاینده‌ای از صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) وجود دارد که در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری می‌کنند. برای مثال، صندوق تراست بیت کوین گری اسکیل (GBTC) که بزرگ‌ترین صندوق ای تی اف بیت کوین است، تقریباً 654 هزار و 600 بیت کوین یا نزدیک به 3.2 درصد از کل عرضه آن را در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید : ETF بیت کوین چیست؟ ETF فیوچرز بهتر است یا اسپات؟

استراتژی سازمان ها در خصوص بیت کوین

در حالی که سرمایه گذاران فردی مقدار قابل توجهی از بیت کوین را در اختیار دارند، شرکت‌های دولتی و خصوصی نیز در میان سرمایه گذاران آن قرار دارند. این امکان برای شرکت‌ها وجود دارد که با پس‌اندازهای سازمانی خود در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کنند که عموماً به آن خزانه‌ شرکت گفته می‌شود. این استراتژی توسط سازمان‌ها و شرکت‌های سرمایه گذاری مانند دیجیتال کارنسی گروپ (Digital Currency Group)، تسلا و میکرواستراتژی بکار گرفته شده است. برخی از شرکت‌ها سرمایه گذاری در بیت کوین و سایر دارایی های دیجیتال را به عنوان روشی برای محافظت در برابر بازده منفی اوراق قرضه و تورم انتخاب کرده‌اند.

شرکت‌های دولتی در حال حاضر در مجموع بیش از 216 هزار بیت کوین در اختیار دارند که 1.029 درصد از عرضه بیت کوین را شکل می‌دهد. بیش از 20 هزار بیت کوین متعلق به ده شرکت است. با این حال، نزدیک به 50 درصد بیت کوین متعلق به شرکت‌های عمومی در اختیار مایکرواستراتژی (MicroStrategy) است. این شرکت بیت کوین را از طریق عرضه اوراق قرضه و خزانه شرکت خود خریداری کرد. اوراق قرضه‌ای که مایکرواستراتژی خریداری کرده است، دارای نرخ‌های بهره پایینی هستند و می‌توان آنها را در ازای ارز فیات یا سهام به فروش رساند. در همین حال، تسلا نزدیک به 43 هزار بیت کوین در اختیار دارد.

استراتژی نهادها در رابطه با بیت کوین چیست؟در بخش شرکت‌های خصوصی، این نهادها کمی بیش از 174 هزار بیت کوین دارند که معادل 0.829 درصد از عرضه بیت‌کوین است. برجسته ترین شرکت خصوصی مالک این ارز دیجیتال شرکت بلاک وان (Block.one) است که یک شرکت چینی با حدود 140 هزار بیت کوین است.

دولت‌های مختلف نیز مقدار زیادی بیت کوین در اختیار دارند. در حال حاضر، دولت‌ها در سراسر جهان مجموعاً حدود 260 هزار بیت کوین دارند که 1.237 درصد از کل عرضه را تشکیل می‌دهد. اعتقاد بر این است که بلغارستان به تنهایی دارای بیش از 213 هزار بیت کوین است. دولت ایالات متحده بیت کوین را در سال 2013 از جاده ابریشم به دست آورد، اما در نهایت آن را در سال 2015 فروخت. اگر دولت ایالات متحده این ارز را حفظ می‌کرد، اکنون میلیاردها دلار ارزش داشت. با این حال، به قیمت هر واحد 334 دلار آن را به فروش رساند.

داشتن این همه بیت کوین برای مؤسسات به چه معناست؟

به طور کلی، اینکه مؤسسات درصد قابل توجهی از بیت کوین را در اختیار دارند، به خودی خود یک مشکل اساسی نیست. وقتی موسساتی مانند تسلا در بیت کوین سرمایه گذاری می‌کنند، استفاده از بیت کوین به طور گسترده پذیرفته می‌شود. در واقع، این امکان وجود دارد که موسسات بیشتری که روی بیت کوین سرمایه گذاری می‌کنند، در نهایت پذیرش آن را به عنوان یک ارز استاندارد افزایش دهند.

راه و روش خرید

بیشتر افراد از راه صرافی‌های موجود که در حوزه رمزارزها فعالیت می‌کنند، بیت کوین می‌خرند. صرافی‌ها به کاربران کمک می‌کنند که رمزارزها را بخرند، بفروشند یا پس‌انداز کنند.

کیف پول دیجیتالی برای ذخیره بیت کوین

فارغ از اینکه برای خرید بیت‌کوین به کدام صرافی‌ها مراجعه می‌کنید (داخلی یا خارجی)، باید بیت‌کوین خریداری‌شده را در کیف پولی دیجیتالی ذخیره کنید. کیف پول‌ها هم انواع مختلفی دارند و می‌توانند در قالب مجازی یا فیزیکی به شما خدمات ارائه کنند.

کیف پول‌های دیجیتالی مانند حساب‌های دیجیتالی بانکی هستند که به کاربران اجازه خریدوفروش این رمزارز را در کنار امکان ذخیره و پس‌انداز می‌دهند. یادتان باشد که ارزش بیت‌کوین بسیار بالا رفته و هر واحد از آن گران است. بنابراین، اگر بودجه کافی نداشته باشید، برای خرید می‌توانید کسری از یک بیت‌کوین را بخرید.

خرید بیت کوین می‌تواند حکم سرمایه‌گذاری داشته باشد. برخی آن را می‌خرند و برای سرمایه‌گذاری بلندمدت نگه می‌دارند. برخی دیگر با افزایش‌ قیمت‌های بیت‌کوین، مقادیر خریداری‌‌شده را می‌فروشند. در هر حال، افزایش قیمت و ارزشی که این رمزارز در طی این سال‌ها تجربه کرده، آن را به گزینه جذابی برای سرمایه‌گذاری بدل نموده است.

بیشتر افراد از راه صرافی‌های موجود که در حوزه رمزارزها فعالیت می‌کنند، بیت کوین می‌خرند. صرافی‌ها به کاربران کمک می‌کنند که رمزارزها را بخرند، بفروشند یا پس‌انداز کنند.

کیف پول دیجیتالی برای ذخیره بیت کوین

فارغ از اینکه برای خرید بیت‌کوین به کدام صرافی‌ها مراجعه می‌کنید (داخلی یا خارجی)، باید بیت‌کوین خریداری‌شده را در کیف پولی دیجیتالی ذخیره کنید. کیف پول‌ها هم انواع مختلفی دارند و می‌توانند در قالب مجازی یا فیزیکی به شما خدمات ارائه کنند.

کیف پول‌های دیجیتالی مانند حساب‌های دیجیتالی بانکی هستند که به کاربران اجازه خریدوفروش این رمزارز را در کنار امکان ذخیره و پس‌انداز می‌دهند. یادتان باشد که ارزش بیت‌کوین بسیار بالا رفته و هر واحد از آن گران است. بنابراین، اگر بودجه کافی نداشته باشید، برای خرید می‌توانید کسری از یک بیت‌کوین را بخرید.

خرید بیت کوین می‌تواند حکم سرمایه‌گذاری داشته باشد. برخی آن را می‌خرند و برای سرمایه‌گذاری بلندمدت نگه می‌دارند. برخی دیگر با افزایش‌ قیمت‌های بیت‌کوین، مقادیر خریداری‌‌شده را می‌فروشند. در هر حال، افزایش قیمت و ارزشی که این رمزارز در طی این سال‌ها تجربه کرده، آن را به گزینه جذابی برای سرمایه‌گذاری بدل نموده است.

آینده بیت کوین

آینده بیت کوین و رمزارزهای دیگر چطور خواهد شد؟ واقعیت این است که هیچ‌کس به‌طور دقیق نمی‌داند. نبود کنترل دولتی باعث شده که کشورها در مقابل این ارزهای پرقدرت کمی عقب‌نشینی کنند و ندانند که چه باید کرد. البته برخی از کشورها مانند ژاپن، چین و استرالیا آستین‌ها را بالا زده و سعی دارند که قوانینی را درباره بیت کوین و هم‌تایانش وضع کنند. برای مثال، تخصیص مالیات به رمزارزها از جمله اقدامات موردنظرشان است.

در هر حال، فناوری جذاب و آزادی که رمزارزهایی مانند بیت کوین دارند، نمی‌گذارد که بی‌توجه به آن‌ها عبور کنیم. اگر قصد سرمایه‌گذاری دارید یا می‌خواهید در گردونه رقابت‌های دنیای آینده برای ارتباطات و تراکنش‌های مالی حضور داشته باشید، بهتر است که در سبدهای سرمایه‌گذاری‌تان نگاهی به بیت کوین هم داشته باشید.

آیا می‌دانید بعد از استخراج همه بیت کوین ها چه اتفاقی می‌افتد؟

آینده بیت کوین چیست؟ پیش‌بینی اینکه پس از استخراج همه بیت‌کوین‌ها چه اتفاقی می‌افتد می‌تواند به دلیل اکوسیستم در حال توسعه ارزهای دیجیتال دشوار باشد. با این حال، زمانی که تمام 21,000,000 بیت کوین وارد گردش شوند، اقتصاد بیت کوین برای همیشه تغییر خواهد کرد. برای مثال، تریدرها و ماینرها انگیزه‌های متفاوتی خواهند داشت. ماینرها به جای دریافت پاداش بلاک، می‌توانند از کارمزد تراکنش‌ها درآمد و سود کسب کنند. حقیقت این است که حتی بزرگ‌ترین مالک بیت کوین هیچ کنترلی بر شبکه بیت کوین ندارد. بنابراین، پیش‌بینی اینکه دقیقاً چه اتفاقی خواهد افتاد، نسبتاً غیرممکن است.

بیت کوین یک ارز دیجیتال بسیار محبوب است و به راحتی می‌توان آن را در صرافی دلخواه خود خریداری کرد. با وجود اینکه ارزش بیت کوین تا حدی نوسانی است، کمیابی آن باعث شده تا به قیمت 64 هزار دلار هم برسد. اکنون که می‌دانید چه کسی بیشترین بیت کوین را دارد و چه موسساتی در این ارز سرمایه گذاری می‌کنند، می‌توانید سرمایه گذاری بعدی خود را شروع کنید.

در این مقاله از صفر تا صد مفهوم بیت کوین چیست را برایتان توضیح دادیم . امیدواریم با همه ویژگی های پادشاه رمزارزها آشنا شده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

آیا بیت کوین اولین ارز دیجیتال است ؟

اولین ارز دیجیتال eCash بوده است که در سال 110 توسط کمپانی DigiCash و شخص David Chaum ساخته شد.

آیا بلاک چین همان بیت کوین است ؟

خیر. بلاک چین فناوری دفتر کل توزیع شده است که سازو کار بیت کوین بر اساس آن طراحی شده است.

آیا برای خرید بیت کوین ناچاریم یک واحد کامل از آن را خریداری کنیم؟

خیر. برای خرید بیت کوین مجبور به تهیه یک واحد کامل از آن نیستیم، واحد های کوچک بیت کوین ساتوشی نامیده می‌شوند.

بیت کوین چیست؟

بیت کوین چیست؟ بیت کوین یک نوع ارز دیجیتال است که به صورت غیرمتمرکز کنترل می‌شود و هیچ نهاد مرکزی آن را مدیریت نمی‌کند و تمام اینها به دلیل استفاده بیت کوین از فناوری بلاک چین است.

16
1
برای پیشنهاد این مقاله به دیگر کاربران عزیز فکت کوینز روی دکمه زیر کلیک کنید

فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز

برای دیدن آموزش های
رایگان بیشتر،عضو شوید

    اشتراک در
    اطلاع از
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    Reza
    2 ماه ago

    بیت کوین من میخوام درآمد داشته باشم

    محل تبلیغ
    ramzarzy
    1
    0
    نظر خود را بنویسید !x