
درآمد کلاهبرداری با ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲ کاهش۵۰ درصدی داشته است
برخلاف سال 2021، سال گذشته برای کلاهبردارهای رمز ارزی سال پررونقی نبود و بسیاری معتقدند که دلیل این اتفاق روند نزولی بازار و کاهش علاقه سرمایهگذاران به بازار ارزهای دیجیتال بوده است. گزارشی از پلتفرم تحلیلی چینالسیس نشان میدهد که در سال 2022، درآمد کلاهبرداری با ارز دیجیتال سقوطی 50 درصدی داشته است و مهمترین دلیل آن احتمالاً کاهش قیمت ارزهای دیجیتال ازجمله بیت کوین بوده است.
کاهش درآمد کلاهبرداری با ارز دیجیتال در سال 2022
به نقل از کریپتوپوتیتو، درآمد کلاهبرداری با ارز دیجیتال در ابتدای سال 2022 در یک روند صعودی قرار داشت اما در ادامه و پس از سقوط فاجعهبار اکوسیستم ترا در ماه مه شاهد تغییر این روند بودیم.
این روند نزولی تا پایان سال ادامه یافت و درآمد حاصل از این نوع فعالیت از 10.9 میلیارد دلار در سال 2021 به 5.9 میلیارد دلار کاهش پیدا کرد. با توجه به وابستگی بسیاری از کلاهبرداریها به قیمت بیت کوین، قربانیان در پی ریزش قیمت این ارز میلی به مشارکت در این طرحها نداشتند.
بیشتر طرحهای کلاهبرداری در سال گذشته از نوع سرمایهگذاری بودند و بیشترین درآمد را نیز به خود اختصاص دادند. از سویی دیگر، حملات کلاهبرداری تحت عنوان حمله رمانتیک روند صعودی خود را در سال گذشته نیز ادامه دادند و علیرغم درآمد کمتر از نوع سرمایهگذاری بدون کاهش به کار خود ادامه دادند.
مطلب مفید: NFT بیت کوین چیست؟ مفهوم اوردینال (Ordinal) و نحوه خرید و فروش آن
حملههای رمانتیک شامل ایجاد یک پیوند احساسی با قربانی میشوند که پس از مدتی کلاهبردار از قربانی درخواست کمک مالی میکند. باید اشاره داشت که در سال گذشته این روش از موفقیتآمیزترین انواع کلاهبرداریهای رمز ارزی بوده است. چینالسیس در گزارش خود اشاره داشت که این روش در سال اخیر درآمد 16000 دلاری را برای کلاهبرداران به همراه داشته است.
این پلتفرم در ادامه افزود که دلیل اصلی تفاوت درآمد حاصل از انواع کلاهبرداریها به روش نزدیک شدن کلاهبردارها به قربانی بستگی دارد. در روش سرمایهگذاری معمولاً وعده بازده بسیار بزرگ به قربانی داده میشود که اغلب بر اساس یک الگوریتم است. این روش با درصد موفقیت بالایی همراه است چرا که با بالا رفتن قیمت داراییها و به گوش رسیدن اخبار از ثروتمند شدن سرمایهگذاران، قربانیان وسوسه میشوند که در این طرحها شرکت کنند.
چینالسیس در ادامه گزارش خود اشاره داشت که اکثر طرحهای کلاهبرداری توسط افراد یا گروههای یکسان کنترل میشوند. تحقیقات این پلتفرم بر الگوهای کلاهبرداریها نشان میدهد که میان نهادها و آدرسهای دریافتکننده سرمایههای مسروقه معمولاً ارتباط وجود دارد. برای مثال، بیش از 200 وبسایت پیدا شده توسط این پلتفرم تحلیلی دارای اطلاعات یکسان و کاملا مشابهی مربوط به برخی از نهادهای تحریم شده توسط کمیسیون معاملات آتی کالا آمریکا (CFTC) هستند.
برای اطلاع از آخرین اخبار ارز دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.