
کایزکوین (Caizcoin) نخستین رمز ارز اسلامی در آلمان طراحی شد
یک شرکت آلمانی کایزکوین (Caizcoin) را به عنوان نخستین رمز ارز اسلامی در آلمان معرفی کرد.
به گزارش بازار به نقل از خبرگزاری نشنال نیوز، شرکت آلمانی فینتک Caiz Development در حال ساخت ارز دیجیتال و بلاک چین منطبق با شریعت اسلام است. این تصمیم در راستای گشودن فرصتهای مالی برای میلیونها مسلمان در کشورهای در حال توسعه گرفته شده است. بر اساس این گزارش، کایزکوین با اصول مالی اسلام مطابقت خواهد داشت. این رمز ارز اسلامی تراکنشهای منطبق با قوانین شریعت را ارائه میدهد.
جورج هانسن، مدیر اجرایی کایزکوین در این باره بیان کرد:
در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹، ایده ساختن ارز دیجیتالی را در ذهن داشتیم تا بتواند در جهان اسلام مورد استفاده قرار بگیرد و با تمام ممنوعیتهای اسلام سازگار باشد. برای مثال، یکی از مواردی که اسلام بر آن تاکید دارد و در رمز ارزها مشکل داشت، شناخت طرفهای مقابل معامله بود که در رابطه با رمز ارزهای رایج اینگونه نبود.
وی افزود:
پیش از تصمیم به طراحی، با علمای اسلامی در مورد جایز بودن یا نبودن این رمز ارز و استفاده از آن گفتوگو کردیم. ما بیشترین تلاشها را انجام دادیم تا این رمز ارز مطابق با قوانین اسلامی باشد. همچنین به دنبال محصولی فراگیر هستیم که برای همه قابل استفاده باشد.
بر اساس گزارش ماه گذشته پلتفرم بلاکچین Chainalysis، منطقه منا سریعترین بازار ارزهای دیجیتال را در کشورهای در حال توسعه دارد، به طوری که ۹.۲ درصد از تراکنشهای ارز دیجیتال جهان را از ماه جولای ۲۰۲۱ تا ژوئن ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است. طبق گزارش موسسه بیزنس اند استراتژی، حدود ۲۲ درصد از جمعیت شورای همکاری خلیج فارس بدون بانک ارز دیجیتال هستند. این رقم در شمال آفریقا به ۶۰ درصد میرسد.
صندوق پول عرب، در گزارشی بیان کرده که ۷۹ درصد جوانان در منطقه منا بانک ندارند، در حالی که ۷۲ درصد از فقیرترین شهروندان نیز میتوانند از خدمات مالی نفع ببرند. رسانه فین تک، پرداختهای حواله را به عنوان یکی از بزرگترین نقاط ضعف برای جوامع مهاجر نه تنها در جهان اسلام، بلکه برای همه مهاجران در سطح جهانی شناسایی کرده است.
بازار هدف کایزکوین
بنا به اعلام این شرکت آلمانی، بیشترین موارد استفاده از کایزکوین در ایالات متحده یا اروپا که تقریبا همه مردم حساب بانکی دارند، نیست. بلکه در کشورهای در حال توسعهای است که در آن خدمات مالی نفوذ کمتری دارد و کاربران بدون بانک ارز دیجیتال هستند. از همین رو، بزرگترین بازارهای این شرکت برای جنوب شرقی آسیا، خاورمیانه و آفریقا و همچنین جوامع مهاجر اروپا و آمریکای لاتین برنامهریزی شده است.
این شرکت بر این نکته هم تایید کرده است که کایزکوین معاملات ممنوعه اسلام مانند الکل، مواد مخدر، قمار و موارد غیراخلاقی را پشتیبانی نمیکند. این شرکت در حال حاضر یک دفتر بازاریابی در امارات دارد و همچنین در حال ساخت یک توکن روی بلاک چین است.
کایزکوین و تاکید روی عامل شناخت مشتری
یکی از اساسیترین مشکل رمز ارزها در جهان اسلام، عدم شناخت مشتری است که ممکن است معاملهای که انجام میشود، در جریان یک عمل ممنوع از نظر اسلام انجام شود، در حالی که یکی از طرفین از آن خبر ندارد.
تمام صرافیهایی که در دسترس هستند، معمولا به صورتی کار میکنند که طرفهای مقابل معامله به صورت ناشناس باقی بمانند، اما کایزکوین با سازوکاری عمل میکند که فعالیت همه افرادی که از آن استفاده میکند بررسی میشود و فقط کسی که بررسی و تایید شده باشد، میتواند به سیستم وارد شود.
پروژه کایزکوین در چه مرحلهای است؟
مدیر اجرایی کایزکوین میگوید ما کیف پول کایز و اپلیکیشنی را راهاندازی خواهیم کرد تا مردم بتوانند بدون حساب بانکی و صرفاً از طریق تلفن همراه خود به آن دسترسی داشته باشند.
وی ادامه داد:
اگرچه فروشهای خصوصی را آغاز کردهایم، اما در بسیاری از صرافیها معاملات را راهاندازی خواهیم کرد تا جذب سرمایه برای گسترش بیشتر این رمزا رز در سال جاری را افزایش دهیم. همچنین فعالیت ما در زنجیره اتریوم خواهد بود و در ژانویه یا فوریه سال ۲۰۲۳ به بلاک چین Stellar تغییر خواهیم داد.
به گفته مسئولان کایزکوین، پیشفروش این رمز ارز آغاز شده و زمانی که شرایط بازار تثبیت شد، دسترسی افراد در صرافیها امکانپذیر خواهد بود. در حال حاضر کایزکوین در پنج صرافی دیجیتال از جمله Bineconomy، Bigone، B۲B، P۲P و Bittrex در دسترس است.
برای اطلاع از آخرین اخبار ارز دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.