وب 3 چیست؟ با قابلیت های نسل سوم وب آشنا شوید

آنچه می‌خوانید...

وب 3 : نوع جدیدی از اینترنت را تصور کنید که هم ورودی‌هایتان را تفسیر می‌کند و هم هر چه را که انتقال می‌دهید، خواه از طریق متن باشد یا صدا یا سایر رسانه‌ها درک می‌کند. در آنجا تمام محتوایی که مصرف می‌کنید، بیش از هر زمان دیگری در گذشته برایتان مناسب‌سازی می‌شود. اکنون در نقطۀ اوج گام جدیدی در تکامل وب هستیم. برخی از پیش‌گامان اولیه آن را وب 3 می‌خوانند. حتماً از خود می‌پرسید که وب 3 چیست ؟ در این مقالۀ فکت کوینز به این موضوع پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

بدون شک، امروزه چند اپلیکیشن وب 3 در مراحل اولیه وجود دارند. اما تا زمانی که اینترنت جدید به طور کامل در زیرساخت وب جاسازی نشود، پتانسیل واقعی آنها مشخص نخواهد شد. اما واقعاً وب 3 چیست و چگونه خواهد بود و زندگی‌مان را چگونه تغییر خواهد داد؟

- Advertisement -

[jwp-video n=”1″]

با ورود رمزارزهای مختلف و بلاک‌چین به دنیای فناوری همه شگفت‌زده شدند. بسیاری از افراد معمولی و سرمایه‌گذاران جذب بازارهای ارز دیجیتال شدند و همه در فکر این بودند و هستند که چطور از این دنیای تازه نفع ببرند. ابعاد ارتباطات و اقدامات مالی و اقتصادی تحت‌تأثیر دنیای رمزارزها و بسترهای غیرمتمرکز شدیدا در حال تغییر است. اما در این میان، پدیده دیگری هم در ارتباط با این فناوری‌های تازه در حال ظهور است که گفتن از آن خالی از لطف نیست: نسل تازه اینترنت.

وب 3 ؛ نسل تازه اینترنت

منظور از نسل تازه چیست؟ قرار است که شبکه جهانی در بستری غیرمتمرکز و بدون نیاز به هسته‌های کنترلی و نظارتی به کارش ادامه بدهد؛ درست مانند ارتباطاتی که در بستر بلاک‌چین و شبکه‌های غیرمتمرکز مشابه‌اش شکل می‌گیرد.

در وب‌ 3، کاربران نگران امنیت و حفاظت از داده‌هایشان نخواهند بود. چرا؟ چون خبری از پایگاه‌های مرکزی نیست که اطلاعات را جذب می‌کنند و به آنها دسترسی دارند. شبکه‌ای مانند بلاک‌چین جایگزین اینترنت فعلی می‌شود و جریان گردش اطلاعات و شکل‌گیری ارتباطات میان کاربران به دست خودشان و به شکل همتا به‌ همتا پیش خواهد رفت.

با جایگزین‌شدن بسترهای غیرمتمرکز، دنیای کریپتو و رمزارزها هم تکانی جان‌دار خواهند خورد. آنها که از پیشگامان صنعت شبکه‌های غیرهسته‌ای و غیرمتمرکز هستند، رشد و رونق بیشتری نسبت به گذشته پیدا خواهند کرد و از کجا معلوم؟ شاید اصلا به نقطه‌ای برسیم که دیگر رمزارزها به پول غالب دنیا بدل شوند و کارکردهای متنوع‌تری نسبت به اکنون پیدا کنند.

وب 3 چیست ؟وب تری (web 3.0) نسل تازه اینترنت است. منظور از نسل تازه چیست؟ قرار است که شبکه جهانی در بستری غیرمتمرکز و بدون نیاز به هسته‌های کنترلی و نظارتی به کارش ادامه بدهد؛ درست مانند ارتباطاتی که در بستر بلاک‌چین و شبکه‌های غیرمتمرکز مشابه‌اش شکل می‌گیرد.

در وب‌ 3، کاربران نگران امنیت و حفاظت از داده‌هایشان نخواهند بود. چرا؟ چون خبری از پایگاه‌های مرکزی نیست که اطلاعات را جذب می‌کنند و به آنها دسترسی دارند. شبکه‌ای مانند بلاک‌چین جایگزین اینترنت فعلی می‌شود و جریان گردش اطلاعات و شکل‌گیری ارتباطات میان کاربران به دست خودشان و به شکل همتا به‌ همتا پیش خواهد رفت.

با جایگزین‌شدن بسترهای غیرمتمرکز، دنیای کریپتو و رمزارزها هم تکانی جان‌دار خواهند خورد. آنها که از پیشگامان صنعت شبکه‌های غیرهسته‌ای و غیرمتمرکزاند، رشد و رونق بیشتری نسبت به گذشته پیدا خواهند کرد و از کجا معلوم؟ شاید اصلا به نقطه‌ای برسیم که دیگر رمزارزها به پول غالب دنیا بدل شوند و کارکردهای متنوع‌تری نسبت به اکنون پیدا کنند.

وب 3 چیست ؟

وب 3 نسل سوم اینترنت آتی است که وب‌سایت‌ها و اَپ‌های آن می‌توانند اطلاعات را به شیوه‌ای مانند انسان هوشمند و از طریق فناوری‌هایی مانند یادگیری ماشین (ML)، کلان‌داده، فناوری دفتر کل غیرمتمرکز (DLT) و غیره پردازش کنند. ابتدا تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) مخترع جهانی، وب 3 را وب معنایی (Semantic Web) نامید و هدف آن این بود که یک اینترنت مستقل‌‎تر، هوشمندتر و بازتر باشد.

پاسخ پرسش وب 3 چیست را می‌توان به این صورت داد: داده‌ها در یک شیوۀ غیرمتمرکز به هم پیوسته‌اند. این یک جهش بزرگ روبه‌جلو به‌سوی نسل فعلی اینترنت (وب ۲) خواهد بود که در آن، داده‌ها عمدتاً در سرورهای متمرکز ذخیره می‌شوند.

بیشتر بخوانید : مقایسه جامع و کامل وب 2 و 3؛ تفاوت را در این مقاله بخوانید

علاوه بر این، کاربران و دستگاه‌ها می‌توانند با داده‌ها تعامل داشته باشند. اما برای محقق شدن این مورد، برنامه‌‎ها باید اطلاعات را هم به‌صورت مفهومی و هم از روی شواهد درک کنند. با این اوصاف، دو سنگ بنای وب 3، وب معنایی و هوش مصنوعی (AI) هستند.

وب 3

تمرکز وب تری به عنوان نسل بعدی اینترنت در دنیا بر ارائه بستری است که اطلاعات کاربران کاملا تحت مدیریت خودشان است. برای مثال، در دنیای تازه اینترنت دیگر موتورهای جست‌وجوی اطلاعات از تاریخچه گشت‌وگذارهای کاربران استفاده نمی‌کنند. دیگر خبری از حضور قدرتمند موتوری مانند گوگل نخواهد بود که همه‌چیز را تحت استیلای خودش درآورده است.

وب 3 چیست ؟ رابطه آن با دنیای کریپتو چگونه است؟

 وب 3 و دنیای کریپتو توانایی ایجاد تغییراتی شگفت در دنیا را دارند. به‌واسطه نسل تازه اینترنت، حفظ امنیت داده‌ها به دست خود کاربران می‌افتد و هیچ هسته و ناظری مرکزی نمی‌تواند از داده‌های مربوط به آنها سواستفاده یا حتی استفاده کند.

با وجود وب‌تری(web 3) وابستگی و محصورشدن اطلاعات به مخازن مرکزی مانند پایگاه‌های داده موتورهای جست‌وجوی مطرح حذف می‌شود. همه‌چیز تحت نظارت کاربران خواهد بود و موتورهای جست‌وجو از حالت ماشینی خارج می‌شوند و با دقت انسانی بیشتری به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

البته هوشمندی انسان‌مانندِ موتورها در گروی استفاده از فناوری‌های دیگری مانند هوش مصنوعی، بلاک‌چین و سمانتیک یا همان جست‌وجوی معنایی در وب‌تری نمایان خواهد شد. اگر میخواهید بدانید که تفاوت سه نسل متفاوت از وب ها یعنی وب 1، وب 2 و وب 3 چیست، پیشنهاد میکنم ویدئوی زیر را به دقت مشاهده کنید.

وب 3 و دنیای کریپتو می‌توانند جهان را دگرگون کنند. نسل تازه اینترنت طرفدار شفافیت است. بلاک‌چین هم همین ویژگی را دارد. در شبکه‌های بلاک‌چینی داده‌ها در قالب بلاک‌هایی سازماندهی می‌شوند که رمزنگاری‌شده هستند. این روند موجب غیرقابل‌ تغییربودن و امنیت داده‌ها می‌شود. چنین روندی درباره وب 3 هم وجود دارد. زمانی که این نسل از اینترنت پیاده‌سازی شود و به کار آید، با سیستمی منبع‌باز روبه‌رو خواهیم بود که از مخازن اطلاعاتی و پایگاه‌های داده متمرکز مستقل است، کلاه‌برداری و هک‌کردن در آن راهی ندارد و توسط خود کاربران چرخانده می‌شود.

محتوا، کاربردهای مختلف و منابع نسل جدید اینترنت در اختیار همه خواهد بود. اما نقش رمزارزها در نسل جدید دنیای وب چه خواهد بود؟ بلاک‌ چین در حال هموارکردن راه وب 3 در سال‌های آینده است. اینترنتی با ویژگی‌های وام‌گرفته شده از بلاک‌چین می‌تواند حالت آزادتر و دموکراتیک‌تری داشته باشد. مکانیزم‌های قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های dapp در بلاک‌چین برای پیش‌برد دنیایی آزاد در نسل تازه اینترنت کاربردهای زیادی خواهند داشت.

وب 3 ، کریپتوکارنسی و بلاک‌چین

ازآنجاکه شبکه‌های وب 3 از طریق پروتکل‌های غیرمتمرکز – واحد اولیۀ فناوری بلاک‌چین و کریپتوکارنسی – عمل می‌کنند، می‎توان انتظار داشت که بین این سه فناوری و سایر زمینه‌ها همگرایی و رابطۀ همزیستی قوی مشاهده شود. آنها از طریق قراردادهای هوشمندِ تعامل‌پذیر، یکپارچه و خودکار شده و برای تأمین انرژی هر چیزی مانند این موارد استفاده می‌شوند.

از جمله تراکنش‌های خرد در آفریقا، ذخیره‌سازی فایل‌های داده‌های P2P مقاوم در برابر سانسور و اشتراک‌گذاری با برنامه‌هایی مانند فایل کوین (Filecoin) تا تغییر کامل رفتار شرکت‌ها و فعالیت‌های تجاری آن‌ها. تعداد زیادی از پروتکل‌‎های دیفای فعلی فقط مشتی از یک خروار هستند.

ی‌خواهد با حضورش در سال‌های آتی تمام معاملات و تفکرات منفی نسبت به دنیاهای تازه فناوری را از بین ببرد.

الگوریتم اثبات کار، NFTها و رمزارزها در دنیای تازه فناوری چه نقشی خواهند داشت؟

وب 3 و دنیای کریپتو

پیوند وب 3 و دنیای کریپتو شاید کمی طول بکشد؛ چون این فناوری‌ها پیچیدگی‌هایی دارند که برای پذیرش و توسعه به زمان نیاز دارند. بسیاری از بازیگران مهم در دنیای کریپتوکارنسی‌ها نظیر هلیوم، کادنا، فلاکس و… از وب 3 بهره می‌برند و در رشدش نقش‌های مهمی دارند.

از سوی دیگر، تازه‌های پرطرفدار دنیای رمزارزها مانند NFTها هم می‌توانند به رقم‌زدن سرعتی بیشتر برای رشد نسل تازه اینترنت کمک کنند. امکان پولی‌کردن و درآمدزایی از اشیا و رشد توکن‌های مختلف در بستر بلاک‌چین‌های گوناگون راه را برای ورود وب‌تری هم بازتر می‌کند.

مطلب مفید: انقلاب وب 3، دیفای و نرم افزارهای غیر متمرکز در بلاک چین بیت کوین

فناوری‌ موجود در وب 3

هنگام بررسی فناوری وب 3 باید جزئیاتی را در نظر بگیریم. قبل از هر چیز، این مفهوم جدید نیست. جفری زلدمن (Jeffrey Zeldman)، یکی از توسعه‌دهندگان اولیۀ اپلیکیشن‌های وب ۱ و وب ۲ در سال ۲۰۰۶ در یک وبلاگ پستی نوشته بود که پشتیبان خود را وب 3 تعیین کرده بود. اما گفتگوها پیرامون این موضوع از اوایل سال ۲۰۰۱ آغاز شد.

تکامل فناوری‌های وب 3

در پاسخ به سوال وب 3 چیست باید گفت که وب 3 از تکامل طبیعی ابزارهای وب نسل پیشین همراه با فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و بلاک‌چین و همچنین ارتباط متقابل بین کاربران و افزایش استفاده از اینترنت متولد خواهد شد. ظاهراً اینترنت 3 یک ارتقا برای پیشینیان خود یعنی وب ۱ و وب ۲ است.

وب ۱ (۱۹۸۹-۲۰۰۵)

وب 1 که وب استاتیک نیز خوانده می‌شود، اولین و مطمئن‌ترین اینترنت در دهۀ ۱۹۹۰ بود. هرچند فقط امکان دسترسی به اطلاعات محدود را بدون تعامل کاربر فراهم می‌کرد. در آن زمان، ایجاد صفحات کاربری یا حتی اظهارنظر در مورد مقاله‌ها چیزی عمومی نبود.

وب 1 هیچ الگوریتمی برای غربال کردن صفحات اینترنتی نداشت. به همین دلیل یافتن اطلاعات مرتبط برای کاربران بسیار دشوار می‌شد. به بیان ساده‌تر، وب ۱ مثل یک بزرگراه یک‌طرفه با مسیری باریک بود که در آن افراد محدودی تولید محتوا انجام می‌دادند و اطلاعات بیشتر از دایرکتوری‌ها می‌آمد.

وب ۲ (۲۰۰۵ تا کنون)

وب اجتماعی یا وب 2 به لطف پیشرفت‌های فناوری‌های وب مانند جاوا اسکریپت، HTML5، CSS3 و غیره، اینترنت را بسیار تعاملی‌تر کرده است. اکنون وب ۲ امکان ساخت پلتفرم‌های وب تعاملی مانند یوتیوب، فیس‌بوک، ویکی‌پدیا و بسیاری دیگر را برای استارتاپ‌ها فراهم کرد.

این امر راه را برای شکوفایی شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوای تولید شده توسط کاربران هموار کرد. زیرا اکنون می‌توان داده‌ها را بین پلتفرم‌ها و برنامه‌های مختلف توزیع کرده و به اشتراک گذاشت.

در این عصر اینترنت، برخی از نوآوران وب مانند جفری زلدمن که در بالا نامش را بردیم، مجموعه‌ای از ابزارها را بنیان نهادند.

مطلب مفید: گوگل تیمی ویژه بلاک چین و وب ۳.۰ تشکیل می‌دهد

وب 3 (هنوز در راه است)

وب 3 مرحلۀ بعدی تکامل وب است که اینترنت را هوشمندتر می‌کند یا اطلاعات را با هوشی تقریباً مشابه انسان پردازش می‎کند. این کار با کمک قدرت سیستم‌های هوش مصنوعی انجام داده می‌شود که می‌توانند برنامه‌های هوشمند را برای کمک به کاربران اجرا کنند.

تیم برنرز لی گفته بود که وب معنایی برای ارتباط «خودکار» با سیستم‌ها، افراد و دستگاه‌های خانگی است. به‌این‌ترتیب، فرایندهای تولید محتوا و تصمیم‌گیری انسان‌ها و ماشین‌ها را هم شامل می‌شود. این امر امکان ایجاد و توزیع هوشمندانه و مستقیم محتوای بسیار مناسب برای هر مصرف‌کنندة اینترنتی را فراهم می‌کند.

تکامل وب

ویژگی‌های کلیدی وب 3 چیست

برای آشنایی دقیق با مرحلۀ بعدی اینترنت، باید چهار ویژگی اصلی وب 3 را بررسی کنیم:

    • فراگیر بودن

    • وب معنایی

    • هوش مصنوعی

    • گرافیک سه‌بعدی

فراگیر بودن

منظور از فراگیر بودن، حاضر بودن یا – به‌ویژه در همان زمان – داشتن ظرفیت حاضر بودن در همه‌جا است. به‌عبارت‌دیگر همه‌جا حاضر بودن است. از این نظر، وب ۲ اکنون همه‌جا حاضر است. زیرا، برای مثال، یک کاربر فیس‌بوک می‌تواند فوراً یک تصویر بگیرد و آن را به اشتراک بگذارد. پس از آن، تصویر در همه‌جا حاضر می‌شود. چون کاربر در هر جا که باشد، تا زمانی که به پلتفرم شبکه‌های اجتماعی دسترس داشته باشد، به آن تصویر هم دسترسی خواهد داشت.

می‎دانید یکی از ویژگی‌های مهم وب 3 چیست ؟ این است که با در در دسترس قرار دادن اینترنت برای همه در هر جا و در هر زمان، این کار را یک‌قدم جلوتر می‌برد. در برخی مواقع، دستگاه‌های متصل به اینترنت دیگر مانند وب ۲ روی کامپیوترها و تلفن‌های هوشمند متمرکز نخواهند شد. زیرا فناوری اینترنت اشیا انواع جدیدی از دستگاه‌های هوشمند را پدید می‌آورد.

وب معنایی

وب معنایی مطالعۀ ارتباط بین کلمات است؛ بنابراین، به گفته برنرز لی، وب معنایی کامپیوترها را قادر می‌سازد تا داده‌های زیادی را از وب که شامل محتوا، تراکنش‌ها و لینک‌های بین افراد است، تحلیل کنند. این کار در عمل چگونه به نظر می‌رسد؟ به‌عنوان‌مثال، این دو جمله را در نظر می‌گیریم:

    • I love Bitcoin

    • I <3 Bitcoin

شاید این دو جمله نحو متفاوتی داشته باشند، اما معناشناسی‌شان تقریباً یکسان است، چون معناشناسی فقط با معنا یا احساسات محتوا سروکار دارد. استفاده از معناشناسی در وب به ماشین‌ها امکان می‌دهد که معنا و احساسات را از راه تحلیل داده‌ها رمزگشایی کنند. در نتیجه، کاربران اینترنت به دلیل اتصال داده‌ها تجربۀ بهتری خواهند داشت.

web 3

کاربرد هوش مصنوعی در وب 3 چیست ؟

در سایت ویکی‌پدیا هوش مصنوعی به‌صورت هوشی تعریف شده است که ماشین‌ها نشان می‌دهند.

ازآنجاکه ماشین‌های وب 3 می‌توانند معنا و احساسات همراه با یک مجموعه‌داده را خوانده و کشف رمز کنند، ماشین‌های هوشمند را ایجاد می‌کند. هرچند وب ۲ توانایی‌های مشابهی را ارائه می‌دهد، هنوز هم عمدتاً متکی به انسان است که فضای زیادی را برای رفتارهای خرابکارانه مانند ارسال نظرهای مغرضانه برای محصول، رتبه‌بندی‌های جعلی محصولات و غیره فراهم می‌کند.

برای مثال، پلتفرم‌های بازنگری آنلاین مانند Trusupilot راهی برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کنند تا در مورد محصولات و خدمات نظر دهند. متأسفانه، شرکت‌ها می‌توانند گروه بزرگی از مردم را جمع کرده و پولی به آنها پرداخت کنند تا در مورد محصولات بی‌کیفیتشان نظرهای مثبت ارسال کنند؛ بنابراین، اینترنت به هوش مصنوعی نیاز دارد تا نحوۀ تشخیص نظرهای اصلی از تقلبی را بیاموزد تا داده‌های مطمئنی فراهم کند.

به‌تازگی، پس از افتضاح معاملۀ گیم اسپات (Gamespot trading)، هوش مصنوعی گوگل هنگام شناسایی تلاش‌هایی برای دست‌کاری رتبه‌بندی برای رأی‌دهی منفی مصنوعی به اَپ رابین‌هود (Robinhood)، حدود 100.000 نظر منفی به این اَپ را از پلی‌استور (Play Store) حذف کرد. این هوش مصنوعی در عمل است که به‌زودی در اینترنت 3 گنجانده شده و به بلاگ‌ها و سایر پلتفرم‌های آنلاین امکان می‌دهد داده‌ها را غربالگری و آنها را مطابق میل هر کاربر مناسب‌سازی کنند. هوش مصنوعی با پیشرفتش می‌تواند بهترین داده‌های فیلتر شده و بی‌طرفانه را برای کاربران فراهم کند.

وب فضایی و گرافیک سه‌بعدی

برخی پژوهشگران نیز وب 3 را وب فضایی می‎نامند. اما منظور از وب فضایی و گرافیک سه‌بعدی در وب 3 چیست ؟ دلیل این نام‌گذاری این است: هدفش ازبین‌بردن مرز بین حوزه‌های فیزیکی و دیجیتال با ایجاد تحول در فناوری گرافیک است و تمرکز واضحی بر جهان‌های مجازی سه‌بعدی دارد.

گرافیک‌های سه‌بعدی بر خلاف همتایان دوبعدی خود سطح جدیدی از غوطه‌ور شدن را در بازی‌هایی مانند دیسنترالند و نیز سایر بخش‌ها مانند املاک، بهداشت، تجارت الکترونیک و بسیاری موارد دیگر فراهم می‌کند.

اپلیکیشن‌های وب 3

یک نیاز رایج برای یک اپلیکیشن وب 3 توانایی هضم اطلاعات در مقیاس بزرگ و تبدیل آن به دانش واقعی و اجرای مفید (useful execution) برای کاربران است. باتوجه‌به آنچه گفته شد، این اپلیکیشن‌ها هنوز در مراحل اولیه خود هستند. منظور این است که فضای زیادی برای بهبود دارند و با عملکرد بالقوۀ اپلیکیشن‌های وب 3 فاصلۀ زیادی دارند.

برخی از شرکت‌ها مانند آمازون، اپل و گوگل محصولاتی دارند یا در حال ساخت محصولاتی هستند که دارند به اپلیکیشن‌های وب 3 تبدیلشان می‌کنند. دو نمونه از اپلیکیشن‌هایی که از فناوری‌های وب 3 استفاده می‌کنند سیری (Siri) و ولفرم آلفا (Wolfram Alpha) هستند.

سیری (Siri – Apple)

پس از سال‌ها، دستیار هوش مصنوعی اپل با کنترل صوتی هوشمندتر شده و توانایی‌هایش را از اولین حضور خود در مدل iPhone 4S بیشتر کرده است. نقش سیری در وب 3 چیست ؟ سیری از تشخیص گفتار (speech recognition) همراه با هوش مصنوعی استفاده می‌کند تا بتواند دستورهای پیچیده و شخصی‌سازی‌شده را انجام دهد.

امروز، سیری و سایر دستیاران هوش مصنوعی مانند الکسا (Alexa) آمازون و بیکسبی (Bixby) سامسونگ می‌توانند درخواست‌هایی مانند «نزدیک‌ترین همبرگر فروشی کجاست» یا «ملاقات فردا با ساشا مارشال در ساعت ۸ صبح» را درک و فوراً اطلاعات یا اقدام درست را دریافت کنند.

ولفرم آلفا (Wolfram|Alpha)

ولفرم آلفا یک «موتور دانش محاسباتی» است که پرسش‌هایتان را مستقیماً با محاسبات پاسخ می‌دهد، نه اینکه مانند موتورهای جستجو فهرستی از صفحات وب را ارائه دهد. اگر می‌خواهید یک مقایسۀ عملی داشته باشید، «england vs brazil» را در ولفرم آلفا و گوگل جستجو کنید و تفاوت را ببینید.

حتی اگر در این جستجو «football» را به‌عنوان یک کلمۀ کلیدی نیاورید، گوگل نتایج مربوط به جام جهانی را نشان خواهد داد، چون این رایج‌ترین جستجو است. از سوی دیگر، همان‌طور که پرسیدید، آلفا مقایسۀ مفصل این دو کشور را نیز ارائه خواهد داد. اکنون متوجه شدید که تفاوت اصلی بین وب ۲ و وب 3 چیست ؟

وب 1، 2، 3

 

سخن پایانی ؛ وب 3 چیست

اینترنت جدید تجربۀ وب‌گردی شخصی‌تر و سفارشی‌تر، یک دستیار جستجوی هوشمندتر و شبیه به انسان و مزایای غیرمتمرکز دیگری را فراهم می‌کند که امید است به ایجاد یک وب عادلانه‌تر کمک کند. این امر از راه توانمندسازی هر کاربر برای تبدیل شدن به یک حاکمیت بر داده‌های خود و ایجاد یک تجربۀ کلی غنی‌تر به لطف نوآوری‌های بی‌شماری محقق می‌شود که قرار است پس از ایجاد اینترنت به وجود بیاید.

با شروع دوران وب 3 – همان قدر که واکاوی آن باتوجه‌به این موضوع که دستگاه‌های هوشمند قبلاً الگوهای رفتاری ما را چگونه تغییر داده‌اند، دشوار است – اینترنت به طور تصاعدی در زندگی روزمرۀ ما یکپارچه‌تر می‌شود.

با خواندن این مقاله باید متوجه شده باشید که وب 3 چیست . در آینده شاهد خواهیم بود که تقریباً تمام ماشین‌های معمولی آفلاین امروزی، از لوازم‌خانگی مانند اجاق‌گاز، جاروبرقی و یخچال گرفته تا انواع حمل‌ونقل، بخشی از اقتصاد اینترنت اشیا شده و با سرورهای مستقل و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز آن (DApps) در تعامل هستند و حوزه‌های دیجیتال جدید مانند بلاکچین و دارایی دیجیتال را برای نیرو دادن به تعداد بی‌شماری از «معجزه‌های» فناوری جدید برای قرن بیست و یکم را پیش می‌برند.

وب 3 و دنیای کریپتو چه ارتباطاتی با هم دارند؟

وب 3 و دنیای کریپتو

وب 3 و دنیای کریپتو می‌توانند جهان را دگرگون کنند. نسل تازه اینترنت طرفدار شفافیت است. بلاک‌چین هم همین ویژگی را دارد. در شبکه‌های بلاک‌چینی داده‌ها در قالب بلاک‌هایی سازماندهی می‌شوند که رمزنگاری‌شده هستند. این روند موجب غیرقابل‌ تغییربودن و امنیت داده‌ها می‌شود. چنین روندی درباره وب 3 هم وجود دارد. زمانی که این نسل از اینترنت پیاده‌سازی شود و به کار آید، با سیستمی منبع‌باز روبه‌رو خواهیم بود که از مخازن اطلاعاتی و پایگاه‌های داده متمرکز مستقل است، کلاه‌برداری و هک‌کردن در آن راهی ندارد و توسط خود کاربران چرخانده می‌شود.

محتوا، کاربردهای مختلف و منابع نسل جدید اینترنت در اختیار همه خواهد بود. اما نقش رمزارزها در نسل جدید دنیای وب چه خواهد بود؟ بلاک‌ چین در حال هموارکردن راه وب 3 در سال‌های آینده است. اینترنتی با ویژگی‌های وام‌گرفته شده از بلاک‌چین می‌تواند حالت آزادتر و دموکراتیک‌تری داشته باشد. مکانیزم‌های قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های dapp در بلاک‌چین برای پیش‌برد دنیایی آزاد در نسل تازه اینترنت کاربردهای زیادی خواهند داشت.

لینک منبع: برنامه های غیر متمرکز(Dapps)

با رونق‌گرفتن دنیای تازه اینترنت و افزایش کاربرد و کارکرد رمزارزها، پای ارزهایی به میان خواهد آمد که توجه همگان را برای سرمایه‌گذاری هم جلب می‌کنند. رمزارزهایی که در بسترهای غیرمتمرکز پرکاربردی مانند بلاک‌چین اتریوم فعالیت می‌کنند هم بیش از پیش موردتوجه قرار خواهند گرفت. برای مثال، بلاک چین اتریوم از آن پلتفرم‌هایی است که به جان‌دادن به اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و رشد دنیای بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال کمک شایانی می‌کند. بدیهی است که رمزارز اتر هم رشد بی‌سابقه‌ای را در سال‌های آینده تجربه خواهد کرد.

بار دیگر که کسی به شما گفت، بازار رمزارزها حبابی است که به زودی می‌ترکد، برایش از فناوری‌های در راه و نسل اینترنتی بگویید که می‌خواهد با حضورش در سال‌های آتی تمام معاملات و تفکرات منفی نسبت به دنیاهای تازه فناوری را از بین ببرد.

لینک مفید: تکنولوژی بلاک چین جهان را متحول خواهد کرد؛ بلاک چین در راه کمک به رشد اقتصادی

الگوریتم اثبات کار، NFTها و رمزارزها در دنیای تازه فناوری چه نقشی خواهند داشت؟

پیوند وب 3 و دنیای کریپتو شاید کمی طول بکشد؛ چون این فناوری‌ها پیچیدگی‌هایی دارند که برای پذیرش و توسعه به زمان نیاز دارند. بسیاری از بازیگران مهم در دنیای کریپتوکارنسی‌ها نظیر هلیوم، کادنا، فلاکس و… از وب 3 بهره می‌برند و در رشدش نقش‌های مهمی دارند.

از سوی دیگر، تازه‌های پرطرفدار دنیای رمزارزها مانند NFTها هم می‌توانند به رقم‌زدن سرعتی بیشتر برای رشد نسل تازه اینترنت کمک کنند. امکان پولی‌کردن و درآمدزایی از اشیا و رشد توکن‌های مختلف در بستر بلاک‌چین‌های گوناگون راه را برای ورود وب‌تری هم بازتر می‌کند.

لینک مفید: توکن غیرمثلی یا غیر قابل معاوضه (NFT) چیست و دقیقا به چه معناست؟

وب 3 به زبان ساده

وب 3 چیست ؟ وب تری که با عنوان وب 3.0 هم در میان مردم جا افتاده است، به نسل بعدی اینترنت اشاره دارد و انتظار میرود در طی این تحول عظیم بتوان پلتفرم های متن باز را بر بستر نرم افزارهای منبع باز ساخت، امنیت همه شبکه ها تامین شود و کاربران و خدمات توزیع شده بدون نظارت هیچ مرجع مرکزی با یکدیگر در تعامل باشند.

در نسل بعدی اینترنت، فناوری بلاک چین افراد را قادر میسازد تا بدون هیچگونه واسطه ای با یکدیگر ارتباط بر قرار کنند. طی این فرآیند آنها می توانند با پیوستن به یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) به آنچه نیاز دارند برسند. این سازمان ها متشکل از اعضاییست که همه آنها در اداره سازمان سهیم هستند.

اطلاعات کاربران در قراردادهای هوشمندی که در سراسر جهان در دسترس هستند ذخیره میشود. این قراردادها در بلاک چین کد گذاری میشوند و مدیریت و ادره انها از طریق مجموعه ای از نودهای توزیع شده انجام میشود.

وب تری و آینده

از اقدامات و عملیات های دیگری که میتوان انتظار داشت از طریق وب 3 انجام شود میتوان به آنچه در این فهرست برای شما آورده شده است اشاره کرد:

  • تمامی انتقالات و تراکنش ها کاملا غیرمتمرکز پردازش شوند و اطلاعات آنها در دفتر کلی توزیع شده و بر بستر بلاک چین ثبت و نگهداری شود.
  • قراردادهای هوشمند جهانی و در دسترس مردم، آنها را از تکیه بر یک مرجع مرکزی (مانند بانک) برای اطمینان از یکپارچگی داده‌ها رها می کند.
  • متاورس به یک منبع درآمد مهم برای صنعت سرگرمی تبدیل خواهد شد.
  • فناوری بلاک چین به کاربران کمک میکند تا بتوانند به صنعت NFT بپیوندند و توکن های غیرقابل تعویض خودشان را بسارند تا از این طریق از اطلاعات شخصی قابل شناسایی (PII) و مالکیت معنوی خود محافظت کنند.
  • در آینده کاربران قادر به کسب درآمد از داده های خود خواهند بود.

کلام آخر وب 3

وب 3.0 چیست؟

 

وب 3.0 نسل بعدی اینترنت و انتقال به اینترنت دموکراتیک و غیرمتمرکز است. وب 3.0 با فناوری‌های نوین مانند بلاک چین، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، هوش مصنوعی، متاورس، NFT و غیره شکل می‌گیرد.

 

آیا وب 3 همان بلاک چین است ؟

 

خیر، بلاک چین فقط یکی از فناوری‌های پایه‌ای اینترن نسل سوم است که برای ایجاد بستری غیرمتمرکز، امن و با قابلیت سیستم پرداخت غیرمتمرکز استفاده می‌شود.

 

آیا آکنون وب 3 وجود دارد ؟

 

هرچند پروژه‌های مختلف بلاک چینی و متاورس در حوزه‌های مختلف فعال هستند و در حال حاضر نیز امکان استفاده از آن‌ها وجود دارد، اما در حال حاضر اکوسیستم کاملی که بتوان به آن وب 3 گفت، وجود خارجی ندارد.

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان