top banner adv

پروژه‌های گیمینگ متاورس و NFT؛ ۴ نکته‌ مهم در مورد آنها

پروژه‌های گیمینگ متاورس و NFT؛ ۴ نکته‌ مهم در مورد آنها
0
بازدید : 10571

امسال شاهد تمایلی بی‌سابقه‌ به سمت پروژه‌های گیمینگ متاورس و NFT بودیم و در برخی از پروژه‌ها نیز بازیکنان بازی، به درآمد میلیونی رسیدند.

سال ۲۰۲۱ شاهد تغییر تمایل بی‌سابقه‌ای به سمت پروژه‌های گیمینگ متاورس و NFT بودیم. حتی فیس‌بوک نیز پس از مشاهده پتانسیل در این جهان آنلاین جدید، نام تجاری خود را به Meta (مخفف Metaverse)، تغییر داد. از طرفی در برخی از پروژه‌های گیمینگ بلاک چین مانند Splinterlands (در اصل Steemmonsters) نیز شاهد این بودیم که برخی از بازیکنان از طریق دارایی‌های این بازی که قابل‌فروش در بازارهای خریدوفروش NFT ها هستند، میلیونر شده‌اند.

بیشتر بخوانید: تغییر نام فیسبوک به متا (Meta) به نفع توکن های متاورس تمام شد

همچنین شاهد این بوده‌ایم که در صنعت بازی می‌توان در برخی پروژه‌های گیمینگ متاورس مانند Sandbox، از طریق خریدن زمینی دیجیتال در بازی metaverse Sand و طرح‌ریزی جهت توسعه این زمین‌ها، اقدام به سرمایه‌گذاری در این حوزه کرد. علاوه بر این، در حال حاضر نیز شاهد ظهور پروژه‌هایی مثل Illuvium و Big Time هستیم که به‌نوعی آغازگر مسیر توسعه بازی‌هایی با عنوان AAA در بلاک چین بوده‌اند.

پروژه‌های گیمینگ متاورس
پروژه‌های گیمینگ متاورس سندباکس

بیشتر بخوانید: همکاری آدیداس با پلتفرم کوین بیس و بازی متاورس سندباکس

به عقیده ما، این فشار جدید به سمت ایجاد پروژه‌های گیمینگ متاورس، بزرگ‌ترین موردی است که بازار کریپتو از زمان معرفی آلت کوین‌ها به خود دیده است. اساساً حوزه متاورس از این توانایی بالقوه برخوردار است که قابلیت‌ها و کاربردهای حوزه بلاک چین را به شکلی که به‌راحتی برای عموم افراد قابل‌درک باشد، بیان کند. درواقع یکی از این موارد که کاربردهای بلاک چین را در این حوزه بسیار راحت بیان می‌کند، دریافت جایزه از طریق بازی کردن است. در حقیقت با تکیه‌بر قابلیت‌های متاورس، می‌توانیم آیتم‌های بازی خود را به‌راحتی از طریق بازارهای بلاک چین معامله کنیم. از طرفی امتیازات بالای ما که در برخی بازی‌ها مثل Dark Energy Crystals (DEC Splinterlands) در قالب الماس (Gem) نشان داده می‌شوند، از طریق این حوزه به شکل توکن درآمده و می‌توانیم این توکن‌ها را با رمز ارزهای دیگر مبادله‌ کنیم.

Dark Energy Crystals
بازی Dark Energy Crystals (DEC Splinterlands)

بیشتر بخوانید: اسپلینترلندز به پربازدیدترین بازی مبتنی بر بلاک چین تبدیل شد

بیشتر بخوانید : قابلیت همکاری بلاک چین (interoprability) به چه معناست؟

به‌صورت کلی هم‌اکنون آیتم‌های موجود در بازی‌ها، در قالب NFT ها هستند و می‌توان آنها را بین بازیکنان یا سرمایه‌گذاران معامله کرد و از طریق این پتانسیل، درست مثل دیگر حوزه‌های عرصه ارزهای دیجیتال، کسب سود کرد. حال سؤال اصلی این است که در چنین حوزه‌ای، ما به‌عنوان سرمایه‌گذار باید به دنبال چه چیزی باشیم؟ در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم تا به این پرسش پاسخ داده و در قالب این پرسش، ۴ نکته‌ای را بیان کنیم که رعایت آنها در زمان سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های گیمینگ متاورس و NFT ها ضروری است.

۴ نکته ضروری جهت سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های گیمینگ متاورس و  NFT

در اینجا قصد داریم تا به چند نکته کلیدی اشاره‌کنیم تا کاربرانی که قصد سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های گیمینگ متاورس را دارند، به‌نوعی درگیر اتفاقاتی نشوند که برای بسیاری از سرمایه‌گذاران در انتهای سال ۲۰۱۷، همزمان با سقوط بازار و زمستان کریپتو (اتفاقاتی که پس از روند صعودی بیت کوین و آلت کوین ها رخ داد) افتاد. در آن زمان، چنین روند نزولی شدیدی در بازار باعث شد تا بسیاری از پروژه‌های جدید بلاک چین به دنبال هر راهی باشند تا کاربران را ترغیب کنند تا وجوه خود را بر روی این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری کنند. درواقع از این‌جهت بود که در سال ۲۰۱۷، شاهد برگزاری هزاران عرضه اولیه سکه (ICO) جهت ارائه پروژه‌های ارز دیجیتال گوناگون بودیم.

بیشتر بخوانید : آموزش صفر تا صد افتتاح حساب صرافی بایننس

همچنین بخوانید: آیا زمستان ارزهای دیجیتال فرا رسیده است؟

با یادآوری و در نظر گرفتن این موضوع، باید بدانیم که شبکه بلاک چین و فناوری‌های مرتبط با آن هنوز در حال بلوغ و توسعه هستند و پروژه‌های گیمینگ متاورس نیز عناصری نوپا در این عرصه به‌حساب می‌آیند. حال بپردازیم به ۴ نکته اساسی که حتماً باید در مورد سرمایه‌گذاری در این عرصه آنها را در نظر داشته باشیم.

آیا تیم توسعه‌دهنده یکی از پروژه‌های گیمینگ متاورس، مهارت‌های بخصوصی برای ارائه دارد؟

 توسعه نرم‌افزار کریپتو، امری بسیار دشوار است. ممکن است یک تیم در زمینه توسعه بازی‌ها دارای تجربه قابل قبولی باشد، اما باید ببینیم که این تیم، قادر است تا فرایند توسعه یک بازی را با فناوری رمزنگاری نیز به خوبی ترکیب کند؟

متاورس
حتی فیس‌بوک نیز پس از مشاهده پتانسیل در این جهان آنلاین جدید، نام تجاری خود را به Meta (مخفف Metaverse)، تغییر داد.

Splinterlands یکی از اولین بازی‌های حوزه بلاک چین و یکی از نخستین پروژه‌های گیمینگ متاورس به‌حساب می‌آید. تیم توسعه‌دهنده این بازی پیش‌ از این، به‌سختی به  استفاده از فناوری رمزنگاری در گیم پلی بازی خود اشاره داشته‌اند. از طرفی اگر نخواهیم Splinterlands را توسعه‌یافته‌ترین بازی در این زمینه بدانیم، قطعاً جزء یکی از توسعه‌یافته‌ترین بازی‌های فعلی در عرصه بلاک چین به‌حساب می‌آید که هنوز هم جهت توسعه و به‌روزرسانی بیشتر، عرصه را پیش روی خود باز می‌بیند. ممکن است شما نیز جزء توسعه دهنده‌های یک بازی در جهان باشید، اما تا الآن حتی تصور این نکته را هم نکرده باشید که ممکن است روزی برسد که توسعه بازی‌ها، نیاز به کدگذاری بلاک چین داشته باشد. بااین‌حال، هم اکنون که به این مرحله از تولید بازی‌ها رسیده‌ایم، جالب خواهد بود ببنیم که در آینده، کدام پروژه‌ها به نسبت دیگر پروژه ها اوج خواهند گرفت.

در حقیقت، تیم‌هایی که بیشترین سازگاری را داشته باشند، آنهایی هستند که در آینده موفق‌تر خواهند بود. اساساً بازی‌ها و متاورس‌هایی که لذت‌بخش‌ترین بازی باشند، بهترین عملکرد را در این اکوسیستم جدید از خود به نمایش خواهند گذاشت.

همواره باید به شبکه بلاک چینی که بازی‌ها بر بستر آن توسعه می‌یابند، دقت داشت.

جالب است بدانید که در هر دقیقه، تعداد باورنکردنی از تراکنش‌ها بر روی بازی‌های بلاک چین و پروژه‌های گیمینگ متاورس انجام می‌شود. با این‌ وجود، اگر سرعت پردازش تراکنش‌ها در یک شبکه بلاک چین پایین بوده یا آن شبکه بلاک چین، رقم نسبتاً بالایی را بابت کارمزد تراکنش‌های خود از کاربران دریافت کند، قطعاً بازی یا متاورسی که بر بستر آن بلاک چین ایجاد شده است، با موانعی روبرو خواهد شد که همانا پایین بودن سرعت سرور پشتیبان بازی و همچنین پرهزینه بودن بازی هستند.

به‌عنوان مثال، NFT های مبتنی بر شبکه بلاک چین اتریوم، به علت کارمزدهای فوق‌العاده بالای گس (Gas Fee) در شبکه اتریوم، به‌راحتی قابل معامله نیستند. در حقیقت برخی از کاربران، اگر بخواهند یک NFT باقیمت ۳۰ دلار را خریداری کنند، گاهاً می‌بینند که باید برای خرید خود، تا ۲۰۰ دلار کارمزد به شبکه اتریوم پرداخت کنند که چنین رقمی به‌هیچ‌وجه منطقی نیست. اما شاید شما نیز مثل بسیاری از کاربران به این فکر کنید که اتریوم به دنبال این است تا راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری بهتری را در آینده پیاده‌سازی کند؛ اما ممکن است تا آن زمان خیلی دیر شده باشد.

بررسی سندباکس (Sandbox)

سندباکس (Sandbox) را می‌توان نمونه خوبی از مشکلات در شبکه اتریوم دانست. تیم توسعه‌دهنده این مورد از پروژه‌های گیمینگ متاورس، چندی پیش با پروژه Polygon شریک شده‌اند تا این متاورس را بر روی بستر شبکه Polygon اجرا کنند. در حقیقت علت این همکاری، کارمزد هنگفت شبکه اتریوم است.پس به این دلیل است که پروژه Sandbox  پس از گذشت ۶ ماه از ارائه نقشه راه پروژه خود، هنوز هم به‌صورت رسمی راه‌اندازی نشده است.

استراتژی سرمایه‌گذاری شخصی ما، نادیده گرفتن اکثریت پروژه‌های مبتنی بر بلاک چین اتریوم، در کوتاه‌مدت است. در حقیقت بسیاری از تیم‌های توسعه‌دهنده نیز دقیقاً این کار را انجام می‌دهند و ترجیح می‌دهند، در بلندمدت، پروژه‌های خود را بر روی زنجیره هوشمند بایننس (Binance Smart Chain) و سولانا (Solana) توسعه دهند. بااین‌حال، امیدوار هستیم که اتریوم در آینده‌ای نزدیک و با توسعه اتریوم ۲.۰، موفق به حفظ جایگاه خود در این عرصه شود. ولی اگر قصد دارید تا در این فضا سرمایه‌گذاری کنید، پیشنهاد ما این است که تنوع را در بلاک چین‌های مختلف بکار بگیرید.

آیا پروژه‌های گیمینگ متاورس، به‌اندازه کافی جذاب و سرگرم‌کننده هستند؟

هم اکنون بازی‌های بلاک چینی و پروژه‌های گیمینگ متاورس مختلفی عرضه‌شده‌اند که احتمالاً شما نیز اطلاعاتی در مورد خیلی از آنها داشته باشید. در مورد عدم جذابیت و سرگرم‌کننده بودن نیز، اولین بازی که شاید به ذهن همه ما خطور کند، بازی جهان‌های بیگانه (Alien Worlds) است. کلیت گیم پلی این بازی این است که شما تعدادی تجهیزات استخراج NFT ها را خریداری کرده و بارها و بارها بر روی دکمه استخراج کلیک می‌کنید تا یک مقدار کمی TLM دریافت کنید. در حقیقت، این گیم پلی بسیار کسل‌کننده است و تنها انگیزه‌ای که باعث می‌شود کاربر به این بازی ادامه دهد، استخراج رمز ارزها است، ولی در کل چنین انگیزه‌ای باعث جذب تعداد کثیری از کاربران جهت انجام این بازی نخواهد شد.

در حقیقت شما به‌عنوان یک کاربر به دنبال این هستید تا زمان با ارزش خود را صرف چیزی کنید که از آن لذت می‌برید. ازاین‌رو، پروژه‌ای که لذت‌بخش‌ترین اکوسیستم و گیم پلی را داشته باشد، جزء پروژه‌های گیمینگ متاورسی خواهد بود که در صدر فهرست کاربران قرار می‌گیرد. اما، این موضوع با اصول اقتصادی مطلوب برای تمامی دارایی‌های درون بازی در تضاد خواهد بود. درباره این موضوع، در نکته بعدی، به‌طور کامل صحبت خواهیم کرد.

آیا تیم توسعه‌دهنده بازی، درک صحیحی از اقتصاد دارد؟

بیشتر بخوانید : توکن کیف پول تراست(TWT) در صرافی بایننس لیست شد.

ممکن است از خودتان بپرسید که اقتصاد چه ربطی به پروژه‌های گیمینگ متاورس دارد؟!. اما خوب، این متاورسها و بازی‌ها باید اقتصاد توسعه‌یافته‌ای داشته باشند تا بتوانند رشد کنند. به‌صورت کلی شما باید درک صحیح و کاملی از اصول اقتصادی داشته باشید تا بتوانید با تکیه‌ بر آن، دارایی‌های درون بازی را به یک دارایی باارزش تبدیل کنید.

در واقع از جمله موارد اقتصادی که تیم توسعه‌دهنده بازی‌های فعال در پروژه‌های گیمینگ متاورس، باید درک مطلوبی از آن داشته باشد، مفهوم عرضه و تقاضا یا ایجاد ابزارهایی جهت توکن‌ها و NFT ها است. یا مورد دیگر اینکه، تیم توسعه‌دهنده یک بازی درک کند که آیا آیتم‌های NFT تورمی هستند یا ضد تورمی؟ یا اینکه چطور آیتم‌های جدیدی در بازی ایجاد کنند تا ارزش آیتم‌های قبلی از بین نرود؟ چطور بدون از بین بردن ارزش دارایی‌های درون بازی به دلیل عرضه بیش‌ از حد و تورم، به کاربران پاداش دهند؟ و مواردی از این قبیل.

همچنین بخوانید: اتریوم اولین هفته ضد تورمی خود را پشت سر گذاشت

نقش اقتصاد در توسعه بازی

دقت داشته باشید که اساساً اقتصاد نقش پررنگی در توسعه بازی‌های بلاک چین و متاورس دارد؛ در حقیقت هیچ‌کس نمی‌خواهد به سمت متاورسی حرکت کند که سیستم اقتصادی مشابه کشور زیمبابوه (منظور اقتصادی ورشکسته است) دارد. از طرفی هیچ‌کس نمی‌خواهد بر روی بازی‌ای سرمایه‌گذاری کند که به کاربران خود پاداشی را در قالب توکنی می‌دهد که به علت افزایش میزان عرضه، ارزش آن کاهش می‌یابد.

بطور کلی در زمان ایجاد سیستم‌های پاداش درون بازی، الگوریتم‌هایی جهت تخصیص توکن ها به کاربران پیاده‌سازی می‌شود. درواقع این الگوریتم‌ها باید با در نظر گرفتن اصول اقتصادی ساخته شوند؛ در غیر این صورت ممکن است بازی مدنظر به‌ اندازه دیگر بازی‌ها، برای کاربران سودده نباشد.

پروژه‌های گیمینگ متاورس
تصویری از بازی Cryptoblades

بازی Cryptoblades

یک مثال عالی دیگر از این مورد، بازی Cryptoblades است. کریپتوبلیدز برای توکن پاداش‌ دهی درون بازی خود (SKILL) پاداش میدهد که قیمت آن افزایش چشمگیری داشته است. زمانی که برای اولین بار این بازی به بازار عرضه شد، قیمت توکن SKILL در حدود ۲ دلار بود. از طرفی در آن زمان، تیم توسعه‌دهنده بازی بر این تصور بودند که ارائه رایگان توکن SKILL به بازیکنانی که تازه به بازی وارد می‌شدند، می‌تواند ایده بسیار خوبی باشد. از طرفی این راهکار به آن‌ها این اجازه را می‌داد تا آیتم‌های درون بازی مثل شمشیرها و دیگر شخصیت‌ها را به‌صورت رایگان کسب کنند تا از این طریق به توسعه بازی و کسب درآمد بیشتر آن کمک کنند. علاوه بر این، حداکثر میزان عرضه برای توکن SKILL نیز یک میلیون توکن بود که این عرضه محدود در مقایسه با تقاضای بی‌سابقه و مشکلاتی مثل یافتن مبادلات برای خرید، قیمت این توکن را در عرض چند ماه پس از انتشار، بازی به بالاترین قیمت خود یعنی ۱۸۴ دلار رساند.

کریپتوبلیدز
کریپتوبلیدز برای توکن پاداش‌ دهی درون بازی خود (SKILL)، افزایش چشمگیری در ارزش را مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید : بازار OTC چیست؟ نگاهی به پلتفرم های بدون نسخه یا فرابورس

اکنون، بهترین گزینه پیش رو این است که سیستم اقتصادی بتواند با این روند افزایش بازیگران جدید خود همگام شود. از طرفی مشکل عرضه رمز ارز رایگان جهت تشویق مردم به بازی کردن در پروژه‌های گیمینگ متاورس این است که ارزش توکنی مثل SKILL بیش‌ازحد افزایش پیدا می‌کند. در حقیقت دقیقاً مشابه این موضوع در محرک‌های دولتی در دوران همه‌گیری کرونا مشاهده شد. در آن زمان، وقتی‌که دولت‌ها به شهروندان خود، کمک‌های مالی نقدی اعطا کردند، ارزش پول موجود در سیستم کاهش پیدا کرد؛ چراکه مقدار بیشتری پول برای خرج کردن در دست مردم قرار داشت. همچنین عرضه بیش‌ از حد دارایی‌های درون بازی، ارزش این دارایی‌ها را کاهش خواهد داد. علاوه بر این، چنین سیستم تشویقی باعث می‌شود تا تعداد بازیکنان نیز افزایش پیدا کرده و درنتیجه پاداش‌ها به‌مرور کوچک‌ و کوچک‌تر شوند.

در پایان اینکه، پیرو چنین سیستم تشویقی در پروژه‌های گیمینگ متاورس، بازی Cryptoblades بی‌معنی شد؛ چراکه هزینه کارمزد BNB از میزان پاداشی که در بازی در قالب توکن SKILL پرداخت می‌شود، بالاتر بود. نتیجتاً اینکه NFT ها ارزش خود را از دست دادند. همان‌طور که می‌بینید، برخورداری از درک اقتصادی مطلوب در زمان توسعه بازی‌های بلاک چین و Metaverse بسیار حائز اهمیت است.

نتیجه‌گیری

در این مطلب سعی داشتیم تا به نکاتی اشاره‌کنیم که لازم است تا پیش از ورود به حوزه متاورس و گیمینگ بر بستر بلاک چین، از آنها اطلاع داشته باشید. امیدواریم که این مطلب به شما در مسیری که در پیش روی خود دارید، کمک شایانی کرده و درنتیجه سرمایه‌گذاری خوب و سوددهی داشته باشید.

بیشتر بخوانید : آشنایی کامل با فرایند اثبات کار (Proof-of-Work)

منبع: topcrypto0110.medium

0
0
برای پیشنهاد این مقاله به دیگر کاربران عزیز فکت کوینز روی دکمه زیر کلیک کنید

فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز

برای دیدن آموزش های
رایگان بیشتر،عضو شوید

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    محل تبلیغ
    ramzarzy
    0
    نظر خود را بنویسید !x