5 عامل مهمی که این هفته در بیت کوین باید زیر نظر داشته باشید (22 شهریور)

آنچه می‌خوانید...

بیت کوین (BTC) هفته مهم خود را پرقدرت آغاز کرده و گاوهای بازار موفق شده‌اند ضررهای چند هفته اخیر خود را جبران کنند. اکنون تحلیلگران در مورد احتمال نوسانات عمده در روزهای آینده به دلیل رویدادهای کلان گمانه‌زنی می‌کنند.

پس از بسته شدن آخرین کندل هفتگی بیت کوین روی قیمت 21800 دلار که بالاترین کلوز هفتگی از اواسط آگوست به شمار می‌رود، تریدرها مجدداً روی بیت کوین صعودی شده‌اند. روند نزولی طولانی مدت بازار و نوسانات رنج آن، ظاهرا پایان یافته و انتظار می‌رود که نوسانات در روزهای آینده بازار افزایش پیدا کند.

- Advertisement -

در واقع، تنها چند هفته در تاریخ بیت‌کوین به اندازه‌ این هفته شلوغ و پیچیده بوده است. علاوه بر به روزرسانی مرج اتریوم در تاریخ 15 سپتامبر، روند تورم امریکا با انتشار داده‌های شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) ماه اوت در 13 سپتامبر زیر ذره بین قرار خواهد گرفت. امری که بر غیرقابل‌پیش‌بینی بودن بازار می‌افزاید.

اما بیت کوین چگونه این طوفان را پشت سر خواهد گذاشت؟ در حالی که افزایش ارزش دلار آمریکا، چشم‌انداز کلان بازارهای پرریسک را تیره و تار کرده، اما داده‌های آن‌چین (On-chain) همچنان سیگنال کف قیمت را صادر می‌کنند. علاوه بر این، فاندامنتال‌های شبکه بیت‌کوین در این هفته به رکوردهای جدیدی رسیده‌اند.

در این مقاله از فکت کوینز نگاهی می‌اندازیم به چند عامل کلیدی در هفته پیش روی بیت کوین که می‌تواند بر بازار تأثیر قابل توجهی بگذارد.

کندل هفتگی صعودی بیت کوین

قیمت پایانی کندل هفتگی بیت کوین برای گاوهای بازار (تریدرهای صعودی) بسیار تسکین دهنده بود.

نمودار BTC/USDT نشان می‌دهد که پس از هفته‌ها عملکرد ضعیف، بیت کوین سرانجام موفق شد رشد هفتگی خوبی را ثبت کند و حتی از اصلاح لحظه آخری کندل هفتگی جلوگیری کند.

نمودار هفتگی بیت کوین (Bitstamp). منبع: TradingView

به این ترتیب، کندل هفتگی با قیمت پایانی 21800 دلاری خود، پی محکمی را برای هفته جدید شکل داد.

این سطح که قیمت در آن در حال تثبیت است، با یک خط روند مهم یعنی قیمت واقعی بیت کوین منطبق شده است. طبق شرکت تحلیل آن‌چین گلسنود (Glassnode)، قیمت واقعی یا قیمت تحقق یافته بیت کوین در حال حاضر تقریباً 21770 دلار است.

نمودار قیمت واقعی بیت کوین. منبع: Glassnode

بیت کوین هنوز نتوانسته به سطوح حمایتی مهمی که در ماه گذشته از دست داد نزدیک شود، که مهم‌ترین آن‌ها میانگین متحرک 200 هفته‌ای است که اکنون در نزدیکی 23330 دلار قرار دارد. با این وجود، افزایش قیمت یک شبه این ارز دیجیتال تا سطح 22350 دلار توجه معامله گران را معطوف کرده و پیشبینی‌های فعلی از ادامه روند صعودی را تقویت کرده است.

حساب کاربری معروف توییتر Il Capo of Crypto در یکی از تحلیل‌های اخیر نوشت:

«هنوز فکر می‌کنم ا 23 هزار دلار صعود خواهیم کرد. و سپس شاهد معکوس شدن روند خواهیم بود.»

با این وجود، او در یک توئیت دیگر هشدار داد که اکنون «مقاومت‌های بزرگ» در نمودار بیت‌کوین و آلت ‌کوین ها وارد بازی شده‌اند.

تریدر بازار ارز دیجیتال ملقب به چدز (Cheds) با اشاره به احتمال افزایش نوسانات در این هفته، خاطرنشان کرد که «بیت کوین باند بولینگر بالایی خود را در نمای روزانه تشکیل داده است، باندها اکنون به آرامی در حال گسترش هستند تا راه را برای یک دامنه معاملاتی عریض‌تر باز کنند.»

نمودار روزانه بیت کوین به همراه باندهای بولینگر. منبع: TradingView

انتشار آمار تورم همراه با کاهش ناگهانی شاخص دلار

یکی از دو عامل کلیدی که این هفته روی بیت کوین تأثیر خواهند گذاشت مربوط به فدرال رزرو امریکا است. بانک مرکزی امریکا این هفته تورم ماه آگوست را منتشر خواهد کرد. بازار پس از آن که تورم در ماه ژوئیه به اوج 40 سال اخیر خود رسید، اکنون به روند کاهشی تورم امیدوار است.

اگر چنین باشد، برای دارایی‌های پرریسک که به‌شدت از افزایش دلار آمریکا زیان می‌بینند، موهبتی خواهد بود. با این وجود، طبق ابزار فد واچ (FedWatch ) گروه CME، کمیته بازارهای آزاد فدرال احتمالاً در جلسه هفته ‌اینده خود، نرخ بهره را 75 واحد پایه افزایش خواهد داد.

نمودار احتمالات نرخ هدف فدرال رزرو. منبع: CME Group

با این حال، ناظران دلار، معتقدند که افت ارزش دلار منجر به صعود دارایی‌های پرریسک در روزهای آینده خواهد شد. شاخص دلار آمریکا (DXY) که به تازگی از بالاترین سطح بیست سال اخیر خود عبور کرده بود، تنها طی چهار روز نزدیک به 2.7 درصد کاهش یافته است.

مارک کالن (Mark Cullen)، تحلیلگر بازارهای مالی و بنیان‌گذار پلتفرم معاملاتی آلفا بی تی سی (AlphaBTC)، فاش کرد: «یک چیز که باعث شده به طور کلی به دیدگاه نزولی خود روی بیت‌کوین و بازار ارز دیجیتال پس از رویداد مرج اتریوم شک کنم، شاخص دلار امریکا (DXY) است.

«یک واگرایی نزولی در اندیکاتور RSI شاخص دلار شکل گرفته است، این در حالی است که جلسه فدرال رزرو چهارشنبه آینده برگزار می‌شود. باید دید که آیا شاخص دلار روند صعودی خود را خواهد شکست و منجر به صعود بازارهای مالی خواهد شد یا خیر.»

در همین حال، دونالد پوند (Donald Pond)، مدیر عامل پلتفرم فینیکس کاپر (Phoenix Copper)، نمودار USD و DXY را «مهم ترین نمودارهای حال حاضر» خواند.

او در توییتر خود نوشت: «دلار بسیار قوی است و منجر به نزول همه دارایی‌های دیگر شده است.»

«دلار طی چند روز گذشته به سرعت کاهش یافته است، اما همچنان در یک روند صعودی قوی به سر میبرد. تا زمانی که این روند شکسته نشود، شاهد رشد پایداری در بازار ارز دیجیتال نخواهیم بود.»

نمودار روزانه شاخص دلار آمریکا (DXY). منبع: TradingView

رویداد مرج اتریوم

مکمل داده‌های اقتصادی امریکا یک محرک قیمت داخلی یعنی مرج اتریوم است که در 15 سپتامبر فعال خواهد شد.

این به روزرسانی که قرار است پس از ماه‌ها عدم قطعیت به واقعیت تبدیل شود، بلاکچین اتریوم را از اثبات کار (PoW) به یک شبکه اثبات سهام (PoS) تبدیل خواهد کرد.

اکنون برای تحلیلگران این سوال پیش آمده که پیامدهای این رویداد چه خواهد بود و آیا سرمایه گذاران استراتژی «خبر را بفروش» را اتخاذ خواهند کرد یا خیر.

پلتفرم معاملاتی دیسن تریدر (DecenTrader) در یک تحلیل اختصاصی که در 10 سپتامبر منتشر شد، بر نیاز به احتیاط و اجتناب از دیدگاه «کاملا صعودی» تأکید کرد.

«مهم است که به یاد داشته باشید که عوامل بالقوه متعددی وجود دارد که می‌تواند شرایط را به نفع خرس‌ها تغییر دهد، از جمله وجود باگ‌هایی در آپدیت مرج، حرکت بخش قابل توجهی از کاربران اتریوم به سمت یک هارد فورک، و همچنین انتشار نرخ جدید تورم امریکا در هفته ‌اینده.»

«همچنین باید توجه باشید که به طور کلی، ریسک سیستماتیک کلان و ژئوپلیتیکی وجود دارد که ممکن است سناریوی صعود اتریوم را منتفی کند. باید دید آیا قیمت اتر پس از مرج حفظ خواهد شد یا خیر.»

DecenTrader مقایسه‌هایی را با هارد فورک‌های بیت کوین انجام داد که در نیمه دوم سال 2017 و بعد از آن اتفاق افتاد. اکنون، مانند آن زمان، خطر هارد فورک اتریوم همچنان وجود دارد.

این پلتفرم در پایان می‌گوید: «در بلندمدت، آپدیت مرج تغییرات اساسی به دنبال خواهد داشت که ما آن را برای اتریوم صعودی تلقی می‌کنیم، اما بدون شک، با توجه به روایات ضد و نقیضی که وجود دارد، این رویداد با بی‌ثباتی همراه خواهد بود.»

«به شدت مراقب کلاهبرداری ها (اسکم)، توکن های هارد فورکی و غیره باشید، ما هم اکنون شاهد چندین فورک مثل ETHPoW هستیم.»

ETH/USD در زمان نگارش این مقاله برای دومین روز متوالی روند نزولی داشت و پس از رسیدن به بالاترین سطح محلی خود در 1790 دلار، به 1760 دلار چشم دوخته است.

نمودار یک ساعته اتر (Binance). منبع: TradingView

سختی شبکه، هش ریت به سقف‌های تاریخی خود رسید

فاندامنتال‌های شبکه بیت کوین اخیراً کاملا صعودی بوده و این روند در این هفته به اوج خود رسیده است. هم سختی استخراج بیت کوین و هم هش ‌ریت یا به ATH خود رسیده‌اند یا قرار است در 48 ساعت آینده (از 12 سپتامبر) به بالاترین حد خود برسند.

بر اساس برآوردهای پلتفرم مانیتورینگ BTC.com، در تنظیم خودکار بعدی سختی شبکه، سختی استخراج 3 درصد افزایش می‌یابد و به قلمرو دید نشده 31.91 تریلیون می‌رسد. این تنظیم سختی به دنبال تنظیم 9.26 درصدی دو هفته پیش رخ می‌دهد که بیشترین درصد افزایش سختی از سال 2021 و یک سیگنال قوی از رقابت بسیار سالم ماینرها محسوب می‌شد.

نمای کلی فاندامنتال شبکه بیت کوین. منبع: BTC.com

در واقع، طبق داده‌های آن چین، از زمانی که آخرین فاز «کاپیتولاسیون» ماینرها در ماه گذشته به پایان رسید، آن‌ها در حال رقابت برای استخراج بوده اند. گفتنی است، هش ریت بیت کوین (قدرت هش ترکیبی شبکه بیت کوین) در روزهای اخیر به سطوحی رسیده است که قبلاً سابقه نداشته است.

طبق گزارش ماینینگ پول استتس (MiningPoolStats)، این جهش در 5 سپتامبر اتفاق افتاد و با یک صعود کوتاه مدت به 298 اگزاهش در ثانیه (EH/s) همراه بود. هش ریت در حال حاضر زیر 250 EH/s است. در همین حال پلتفرم تحلیلی TheTIE خاطرنشان کرد که افزایش هش ریت باعث جلو افتادن زمان بعدی هاوینگ بیت کوین شده است.

«در حالی که هش ریت بیت کوین به بالاترین حد خود افزایش یافته است، یک چیز هست که باید به خاطر بسپارید: رویداد هاوینگ. پیش از این، انتظار می‌رفت هاوینگ در سال 2024 اتفاق بیفتد، اما اکنون تاریخ پیش‌بینی شده برای هاوینگ بعدی بیت کوین به سه ماهه چهارم سال 2023 تغییر کرده است.»

ترس شدید در بازار

شاخص ترس و طمع بازار ارز دیجیتال، پس از یک افزایش کوتاه مدت، باری دیگر به محدوده «ترس شدید» در 12 سپتامبر بازگشته است، به این معنی که هنوز نمی‌توان به تغییر روند بازار اعتماد داشت.

شاخص ترس و طمع بازار ارز دیجیتال. منبع: Alternative.me

«ترس شدید» محدوده‌ای است که این شاخص بیشتر سال 2022 را در آن سپری کرده است و طولانی‌ترین دوره متوالی خود که بیش از دو ماه به طول انجامیده را به ثبت رسانده است.

سانتیمنت (Santiment)، پلتفرمی که تخصص آن تجزیه و تحلیل احساسات بازار ارز دیجیتال است، با اشاره به روند برداشت سود روی بیت کوین و اتر، توصیه به احتیاط کرده است. بیت کوین امروز برای اولین بار در 3 هفته گذشته به بالای 22 هزار دلار رسیده است.

«نسبت تراکنش‌های روی سود به تراکنش‌های روی ضرر بیت‌کوین به بالاترین حد خود از ماه مارس رسیده است، و به نظر می‌رسد که بسیاری این جهش خفیف را به عنوان محرکی برای برداشت سود قلمداد می‌کنند.»

نمودار سیو سود ارز دیجیتال. منبع: Santiment

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان