5 فاکتور مهمی که این هفته باید روی بیت کوین در نظر داشته باشید

آنچه می‌خوانید...

بیت کوین پس از کندل هفتگی امیدوارکننده خود در حال افزایش است و نرخ جدید تورم در امریکا نیز این هفته منتشر خواهد شد. بیت کوین (BTC) در هفته جدید که آمار تورم در امریکا قرار است منتشر شود، با استقبال خوبی روبه رو شد و اکنون در یک روند صعودی به سر می‌برد.

بیت کوین پس از جلوگیری از یک افت قیمت (Breakdown) در حوالی قیمت پایانی کندل هفتگی خود، اکنون در تاریخ 8 آگوست (17 مرداد) با افزایش قیمت مواجه شده و یک بار دیگر در حال حرکت به سمت مقاومت دو ماه اخیر خود است. آیا گاوها (خریداران) می‌توانند در این مسیر پیروز شوند؟ به نظر می‌رسد که قیمت از قدرت خوبی برخوردار است، اما تعدادی موانع احتمالی بر سر راه وجود دارد.

- Advertisement -

با توجه به اینکه آخرین نرخ تورم در امریکا قرار است این هفته اعلام شود، شرایط کلان اقتصادی باز هم می‌تواند وضعیت موجود را بر هم بزند، این در حالی است که فروشندگان بیت کوین ظاهراً هیچ تلاشی برای جلوگیری از افزایش قیمت آن تا 25000 دلار انجام نمی‌دهند.

اکثر تحلیلگران مدعی هستند که بیت کوین در یک «رالی بازار نزولی» به سر می‌برد. با این حال، ما در این مقاله وضعیت بازار را در آغاز هفته جدید به طور جامع بررسی خواهیم کرد. برای پیش‌بینی روند بیت کوین طی روزهای آینده، باید این پنج فاکتور زیر را مورد بررسی قرار بدهیم.

قیمت بیت کوین برای دومین هفته متوالی، بالای حمایت کلیدی خود بسته شد

برخلاف هفته‌های گذشته، بیت کوین این بار با کلوز هفتگی مثبت خود در 7 آگوست (16 مرداد) باعث شد تریدرها نفس راحتی بکشند. بیت کوین این بار به جای افت قیمت فوری پس از بستن کندل هفتگی خود، شروع به افزایش کرد، به طوری که فقط در یک کندل یک ساعته، قیمت تقریباً 500 دلار افزایش پیدا کرد.

ناگفته نماند که قیمت پایانی کندل هفتگی اخیر به خودی خود چشمگیر بود و بالاترین کلوز هفتگی بیت کوین از ماه ژوئن محسوب می‌شد.

5 فاکتور مهمی که این هفته در بیت کوین باید در نظر بگیریم
نمودار هفتگی بیت کوین به همراه میانگین متحرک 200 هفته‌ای. منبع: TradingView

علاوه بر این، قیمت بیت کوین دو مرتبه از میانگین متحرک 200 هفته‌ای خود (MA200) دفاع کرد و احتمال اینکه این خط روند اکنون نقش حمایتی ایفا کند، بالا رفته است. این به رغم آن است که میانگین متحرک 200 هفته‌ای که در حوالی 22900 دلار قرار دارد، طی هفته اخیر چندین بار لمس شد.

قبل از بسته شدن کندل هفتگی، اهالی بازار نوسانات قیمت را پیش‌بینی می‌کردند. از نظر کاربر معروف توییتر به نام TraderSZ، این نوسانات در نهایت به صورت یک «حرکت بزرگ صعودی» نمود پیدا خواهد کرد.

همتای وی جیبون (Jibon) ضمن ارسال نمودار هفتگی به همراه یک میانگین متحرک دیگر اضافه کرد:

«می‌دانم سخت است که شما را متقاعد کنم که بیت‌کوین کف قیمت خود را لمس کرده است. اما شما نمی‌توانید آن را انکار کنید.»

تحلیلگران اهداف بیت کوین را بین 25000 تا 28000 دلار می‌بینند، و برخی از تریدرها نیز آزمایش مجدد سطح 30000 دلار را پیش‌بینی می‌کنند. در همین حال، پلتفرم معاملاتی استاک مانی لیزارد (Stockmoney Lizards) ضمن تحلیل دو میانگین متحرک نمایی (EMA) بیت کوین، با نقطه نظر جیبون در رابطه با کف قیمت کلان بیت کوین موافق است.

این وب‌سایت در 7 آگوست نوشت: «چرخه‌ها تکرار می‌شوند. اندکی پس از تلاقی EMA ها، کف قیمت چرخه فعلی بیت کوین شکل گرفت. روند صعودی نزدیک است.»:

«هدف میان مدت بیت کوین 38 تا 40 هزار است. پس از آن، شاهد بریک اوت (Breakout) و یک روند صعودی دیگر خواهیم بود.»

«40000 دلار، اگرچه طبق استانداردهای امروزی گران است، اما بی طرفدار نیست (حتی به عنوان بخشی از یک رالی طولانی در بازار نزولی.»

افزایش پیچیدگی‌های اقتصادی با کاهش قیمت کالاهای اساسی

رویداد کلان اصلی قرار است در روزهای آینده اتفاق بیفتد و آن هم اعلام نرخ جدید تورم در امریکا است. باید گفت که تورم امریکا اکنون در صدر موضوعات مورد بحث میان اهالی بازار ارزدیجیتال و دیگر بازارهای مالی قرار گرفته است.

اعلام نرخ جدید تورم اگرچه به خودی خود نشان دهنده یک روند خاص نیست، اما همیشه با نوساناتی قبل، حین و بعد از آن در بازار همراه است. اما سؤالی که این بار برای همه فعالان بازار پیش آمده، این است که آیا تورم به اوج خود رسیده است یا خیر؟

پاسخ پیچیده است: قیمت سوخت در ماه جولای شروع به کاهش کرد، در حالی که فاکتورهای شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) همچون «قیمت اجاره» برعکس به بالاترین حد خود رسید.

همان‌طور که کوین تلگراف گزارش داده بود، کاهش قیمت کالاهای اساسی دلیل اصلی خوش‌بینی ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا است. وی این روند را به عنوان نشانه‌ای از کاهش تورم از این مقطع قلمداد کرد.

او در نشست سالانه سهامداران تسلا در هفته گذشته گفت: «بدیهی است که این می‌تواند تغییر کند، اما روند کاهشی است، که نشان می‌دهد ما از پیک تورم عبور کرده‌ایم.»

در همین حال، پس از ماه‌ها افزایش نرخ بهره، فدرال رزرو تا ماه سپتامبر تصمیم جدیدی در خصوص سیاست پولی خود نخواهد گرفت. همچنین تحلیلگران استدلال می‌کنند که بانک مرکزی در تنگنا قرار دارد، چراکه این نهاد بدون عوارض جانبی ناخواسته، قادر به افزایش بیشتر نرخ بهره نیست.

هولدرهای قدیمی هنوز دست به بیت کوین های خود نزده‌اند

طبق وبسایت‌های مانیتورینگ بلاکچین، هولدرها بعد از افزایش اخیر بیت کوین به دنبال ماه‌ها روند نزولی، بی حرکت مانده‌اند. اگرچه این چیز غیرعادی نیست، اما جالب است که ببینیم در صورت کسب سودهای بیشتر، هولدرهای بلندمدت چه تصمیمی خواهند گرفت.

شرکت تحلیل آن‌چین گلسنود (Glassnode) در آخرین گزارش هفتگی خود، اشاره کرد که میزان جابجایی BTC ها در 24 ساعت گذشته به طور متوسط ​​در حال کاهش بوده است، امری که نشان‌دهنده عدم واکنش‌ عجولانه سرمایه‌گذاران نسبت به تغییرات قیمت است.

به همین منوال، میانگین هفت روزه حجم تراکنش‌های روی بلاکچین نیز به پایین‌ترین حد خود در یک ماه گذشته رسید و از کف قبلی خود در اول آگوست عبور کرد. همچنین درصد بیت کوین هایی که به مدت سه سال یا بیشتر در کیف پول‌ها دست نخورده باقی مانده‌اند، همچنان در حال افزایش است و به بالاترین حد خود یعنی 38.426 درصد رسیده است.

5 فاکتور مهمی که این هفته در بیت کوین باید در نظر بگیریم
درصد عرضه بیت کوین هایی که از آخرین جابجایی آنها بیش از 3 سال می‌گذرد. منبع: Glassnode/ توییتر

این تغییرات در شاخص امواج هودل (HODL Waves) نیز به راحتی قابل مشاهده است. این شاخص به ما نشان می‌دهد که چه میزان از عرضه بیت کوین برای یک مدت زمان مشخص دست نخورده است. امواج هودل نشان می‌دهد که درصدِ BTC هایی که بین یک تا دو سال جابجا نشده اند، شاهد افزایش قابل توجهی در سال 2022 بوده است.

5 فاکتور مهمی که این هفته در بیت کوین باید در نظر بگیریم
نمودار امواج HODL. منبع: Unchained Capital

وضعیت نامطلوب دفترچه سفارشات صرافی کوین بیس

به نظر می‌رسد به دلیل علاقه اندک به خرید ارزهای دیجیتال، شرایط کنونی صرافی‌ها اصلاً جالب نیست.

در حالی که بزرگترین شرکت مدیریت سرمایه ارز دیجیتال در جهان، بلک راک (BlackRock)، هفته گذشته همکاری با صرافی امریکایی کوین بیس را اعلام کرد، یکی از مفسران بازار ملقب به جنرال بیزانس (Byzantine General) گفته که دفتر سفارشات این صرافی همچنان «مرده» است و علاقه‌ای از سوی سرمایه‌گذاران خرد به خرید ارز دیجیتال در تابستان امسال وجود ندارد.

جنرال بیزانس همچنین به یک «عدم تعادل دیوانه کننده» بین سفارشات خرید و فروش (Bid & Ask) اشاره کرد که نشان می‌دهد اکثر کاربران این صرافی منتظر هستند بیت کوین به پایین ترین سطح خود در ژوئن یعنی 17600 دلار سقوط کند. دفترچه سفارشات صرافی بایننس نیز حاکی از عدم تعادل شدید بین سفارشات خرید و فروش در قیمت‌های بالاتر از 24000 دلار است.

با این حال، با رفت و برگشت قیمت در محدوده‌های معاملاتی، این شرایط می‌تواند به سرعت تغییر کند.

سطوح خرید و فروش BTC/USD (صرافی بایننس) در 16 مرداد. منبع: Material Indicators/ Twitter

 

شاخص احساسات بازار سیگنال کف قیمت بیت کوین را صادر کرده

وقتی نوبت به رالی بازار خرسی می‌رسد، احساسات بازار می‌تواند سرنخ خوبی از کف قیمت واقعی بازار به ما بدهد.

همان‌طور شرکت تحقیقاتی سانتیمنت (Santiment) و تحلیلگر اقتصاد کلان الکس کروگر (Alex Krueger) اشاره کرد، علاقه عموم به بیت کوین در بازارهای نزولی، در واقع درست پس از شکل‌گیری کف‌ قیمت (نه قبل از آن)، به اوج خود می‌رسد.

وب‌سایت سانتیمنت به محتوای شبکه‌های اجتماعی پیرامون بیت کوین در حوالی کف قیمت BTC اشاره کرد. طبق یافته‌هایی که هفته گذشته منتشر شد، حتی تعداد تگ‌های اصطلاحات متداول بازار کریپتو مانند «Moon» و «Lambo» پس از ریزش کامل قیمت، به اوج خود (در شبکه‌های اجتماعی) می‌رسد.

نکته: Lambo یا لمبو مخفف لامبورگینی است، این یکی از اصطلاحات رایج بین کاربران ارز دیجیتال است و معنی لغت به لغت آن یعنی چه زمانی می‌توان لامبورگینی خرید؟ یعنی چه زمانی پولدار می‌شویم!

محققان سانتیمنت در توییتر نوشتند: «در طول سقوط سال 2022 بازار، هر بار که قیمت‌ کاهش پیدا می‌کرد، کاربران به طعنه‌ اصطلاحات Moon و Lambo را به کار می‌بردند. با این حال، نکته واقعی این است که وقتی به‌کارگیری این اصطلاحات بین کاربران به اوج خود می‌رسد، اغلب نشان دهنده زمانی است که بیت کوین در شرف صعود است.

5 فاکتور مهمی که این هفته در بیت کوین باید در نظر بگیریم
نمودار میزان تعامل کاربران در شبکه‌های اجتماعی حول محور بیت کوین. منبع: Santiment

طبق معیار سنجش احساسات بازار، یعنی شاخص ترس و طمع، در همین اثنا، یک حمایت در بالای ناحیه «ترس شدید» در حال شکل‌گیری است که از اواسط ژوئیه تاکنون وجود نداشته بود. این شاخص در 8 آگوست (17 مرداد) به عدد 30 رسید و بدون تغییر نسبت به روز قبل حاکی از حال و هوای «ترس» در بین بازار بود. گفتنی است که «ترس شدید» با نمره زیر 25 نمایش داده می‌شود.

5 فاکتور مهمی که این هفته در بیت کوین باید در نظر بگیریم

شاخص ترس و طمع بازار ارز دیجیتال. منبع: Alternative.me

1 نظر

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان