Ashswap یک صرافی غیر متمرکز برای معامله استیبل کوین ها با اسلیپیج و کارمزد اندک

خانهمقالاتAshswap یک صرافی...

آنچه می‌خوانید...

پس از ماه ها برنامه ریزی و توسعه، صرافی Ashswap رسما روی بلاکچین الروند (Elrond) راه اندازی شد. AshSWap در حقیقت یک صرافی غیر متمرکز است که روی بلاکچین الراند ایجاد شده و به کاربران کمک می کند استیبل کوین ها را با اسلیپیج اندک و کارمزد پایین معامله کنند. تیم الروند برای انتخاب یک صرافی غیر متمرکز (DEX) دلایل ویژه ای دارد. آنها معتقدند هر بلاکچینی که از دیفای پشتیبانی کند برای تسهیل تجارت و گردش سرمایه، مانند سایر اقتصادهای سنتی باید یک صرافی البته از نوع غیر متمرکز داشته باشد. با فکت کوینز و آشنایی بیشتر با AshSwap همراه باشید.

معرفی پلتفرم AshSwap

کاربران بسیاری دوست دارند از دارایی های دارای نوسان به عنوان ابزار مبادله استفاده کنند اما استیبل کوین ها ابزار بهتری برای تراکنش های روزانه به نظر می رسند. در حال حاضر، استیبل کوین ها مقاوم در برابر نوسان ها، پناهگاهی امن برای تریدرها و یک ورودی بدون ریسک برای تازه واردها و مبتدیان دنیای کریپتو است. انواع مختلفی از استیبل کوین ها وجود دارد:

  • استیبل کوین های با پشتوانه ارزهای فیات مانند؛ USDT و USDC
  • استیبل کوین های با پشتوانه رمزنگاری مانند؛ DAI
  • و استیبل کوین های الگوریتمی مانند؛ FRAX و UST

توجه داشته باشید که استیبل کوین های مختلف، کاربردهای متنوعی نیز در دیفای دارند که به رشد و رونق دیفای کمک می کند. گرچه عالی به نظر می رسد اما مشکلی نیز وجود دارد. اگر بخواهیم استیبل کوین ها را معامله کنیم، چه باید کرد؟ صرافی های غیر متمرکز بازارسازهای خودکار مثل نسخه دوم یونی سواپ (Uniswap v2) سوشی سواپ (SushiSwap) بنکر (Bancor) یا بلنسر (Balancer) همگی از روشی به نام تابع ثابت بازارساز خودکار (Constant Function Market Maker) یا نسخه اصلاح شده آن استفاده می کنند

استفاده از این روش برای دارایی های معمولی، عالی است اما برای سواپ استیبل کوین ها یا دارایی هایی که قیمت مشابهی دارند مثل؛ (WETH/sWETH) مناسب نیست زیرا اسلیپیج زیادی دارد. برای آنکه اسلیپیج به حداقل برسد، باید نقدینگی زیادی (به شکل توکن یا پول) در استخرها موجود باشد که این روش هم چندان کارآمد نیست. زیرا حجم زیادی از نقدینگی دست نخورده باقی می ماند و کارمزد کمی به تامین کننده های نقدینگی تعلق می گیرد.

مطلب مفید: رپد توکن(Wrapped Token) چیست؟ مزایا و محدودیتهای رپد توکن

چرا AshSwap از بلاک چین الراند استفاده کرده است؟

تیم AshSwap در این باره می گوید: «ما بلاکچین های لایه 1 متعددی را امتحان کردیم و بلاکچین الروند یکی از مقیاس پذیرترین بلاکچین ها بود. دلیل مهم تر نیز این بود که الراند قصد دارد یک میلیارد کاربر را جذب این بلاکچین و امور مالی غیر متمرکز آن کند.»

راهکار پیشنهادی AshSwap چیست؟

استفاده از روش بازار ساز خودکار سواپ استیبل کوین ها (stable-swap AMM)، نخستین بار توسط صرافی Curve.fi معرفی شد. این روش، راه بهتری برای مبادله استیبل کوین ها بود و صرافی های سواپ استیبل کوین ها به یکی از ضروریات اکوسیستم های دیفای تبدیل شدند و به علاوه، کاربرد این دسته از توکن ها افزایش یافت. از زمان ایجاد یونی سواپ در سال 2018، تعداد زیادی از بازارسازهای خودکار (AMM) با اهداف مختلفی شروع به کار کرده اند. به طور مثال؛ دارایی های دارای نوسان در مقایسه با دارایی های ثابت، نیازمند مکانیزم های متفاوتی هستند و به همین دلیل اقدامات و ابتکارهای جدیدی شکل می گیرد. یکی از همین موارد کرو فایننس (Curve Finance) است که ویژگی منحصر به فردی به نام StableSwap invarient را به وجود آورده است. این ویژگی نه تنها باعث کاهش اسلیپیج (slippage) برای دارایی های با قیمت ثابت و در نتیجه بهبود نقدینگی می شود بلکه موجب شده تا صرافی کرو (Curve) از نظر ارزش کل قفل شده (TVL) در اتریوم، رتبه اول را به دست آورد. این موضوع نشان می دهد که مبادلات غیر متمرکز سواپ استیبل کوین ها (stable -swap) یکی از با ارزش ترین بخش های اکوسیستم های مالی غیرمتمرکز (دیفای) است.

این دسته از صرافی های غیر متمرکز، تغییرات شگرفی را در دنیای بلاکچین و ارزهای دیجیتال پدید آورده اند و به نظر می رسد قطار کریپتو را به بالاترین سقف تاریخی برسانند. اما با این حال، هنوز کامل نیستند و ممکن است دارای مشکلاتی باشند که عبارتند از؛ زیان های موقت (IL)، ناکارآمدی سرمایه و تورم توکن های حاکمیتی. در ادامه به راهکارهای Ashswap برای این مشکلات می پردازیم.

زیان های موقتی (Impermanent Loss)

زیان موقت، زمانی اتفاق می افتد که قیمت دارایی ها (توکن ها) در زمان تامین نقدینگی (LP) از نرخ ابتدایی متفاوت باشد و بازار ساز خودکار (AMM) برای تعادل مجدد دارایی ها اقدام کند. زیان موقت (IL) زمانی اطلاق می شود که صاحب سهام تامین نقدینگی متضرر شده باشد نه زمانی که کاربر صرفا هولدر یک توکن باشد.

فارمر دیفای پیش از تبدیل شدن به یک تامین کننده نقدینگی باید از ریسک های مربوط به آن آگاه باشد. در دنیای بی ثباتی مانند کریپتو، اطلاع از پویایی بازار برای جلوگیری از ضرر به اندازه شناسایی فرصت ها مهم و قابل توجه است. به همین دلیل روش های مختلفی ایجاد شده که مهمترین آنها تامین نقدینگی یکطرفه است. صرافی غیرمتمرکز platypus و Bancor از این نوع هستند.

مطلب مفید: توکن های تأمین نقدینگی (LP) چیست چگونه کار می‌کنند؟

خوشبختانه در حوزه Stabl-Swap، زیان موقت (IL) موضوع چندان مهمی نیست. زیرا بعید است که قیمت دارایی های موجود در استخر ثابت بماند. صرافی Platypus نکته قابل توجهی را در این خصوص طراحی کرده است که حتی اگر ارزش دارایی های ثابت مشابه باشد، نقدینگی بازار آنها متفاوت می ماند. طبق گزارش پلتفرم آلپاکا فایننس (Alpaca Finance) تا زمانی که قیمت های نسبی جفت های تامین نقدینگی به کمتر از 50 درصد نرسد، زیان موقت هم کمتر از 2 درصد باقی می ماند. اتفاق این رویداد، یعنی تغییر 50 درصدی قیمت نسبی استیبل کوین ها در استخر خیلی بعید به نظر می رسد و در صورت وقوع، جامعه کریپتو با مشکلی بزرگتر از زیان موقت مواجه می شود.

Ashswap
زیان موقت در صرافی غیر متمرکز Ashswap

ناکارآمدی سرمایه (Capital Inefficiency)

بازارسازهای خودکار (AMM) عصر جدیدی را توسعه امور مالی غیر متمرکز به وجود آورده اند زیرا اکنون کاربران می توانند دارایی هایشان را به روشی کاملا غیر متمرکز معامله کنند. در حال حاضر، به غیر از قراردادهای هوشمند هیچ واسطه ای بین کاربران وجود ندارد و به این ترتیب کاربران می توانند بدون نیاز به اعتماد به طرف های سوم و البته مقرون به صرفه تر، معاملاتشان را انجام دهند. از این رو برای شکل گیری پروسه، ابتدا باید افرادی سرمایه شان را برای ایجاد نقدینگی و تسهیل معاملات جمع آوری کنند. به همین دلیل، این افراد تامین کننده های نقدینگی (LPs) نامیده می شوند. با این حال، اجرای این روش مشکل دیگری را در مورد ناکارآمدی سرمایه ایجاد می کند زیرا حجم زیادی از سرمایه باید در استخرها منتظر معامله بمانند که در نهایت موجب می شود سرمایه گذاران برای دریافت بیشترین سود و بهره، سرمایه شان را از استخر های نقدینگی خارج کنند.

مطلب مفید: علیرغم حرکت قیمت به سمت 40000 دلار، نهنگ های بیت کوین در حال خرید هستند

صرافی Ashswap
Capital inefficiency

تورم توکن های حاکمیتی (Token Inflation)

بسیاری از پروتکل ها، برای جذب سرمایه کافی و قابل معامله کردن استخرهای نقدینگی از روشی به نام استخراج نقدینگی استفاده می کنند. احتمالا این نام برگرفته از فرآیند استخراج بیت کوین است که ماینرها در ازای استفاده از نیروهای محاسباتی سیستم های کامپیوتری شان، پاداش دریافت می کنند. در صرافی های غیر متمرکز (DEX) کاربران توکن های حاکمیتی را به عنوان پاداش می گیرند. در برخی موارد اجرای این روش مفید است. مثلا اگر بخواهید پروتکل خودتان را راه اندازی کنید یا اگر بخواهید یک «حمله خون آشام» راه اندازی کنید، مانند کاری که سوشی سواپ با یونی سواپ انجام داد. گاهی اوقات درصد سود سالانه این فارم ها 5 تا 6 رقم اعلام می شود اما توجه داشته باشید که هیچ جا غذای رایگان نمی دهند.

در اغلب موارد مشکل این جا است که توکن های حاکمیتی برای کاربران کاربردی جز رای دادن در سازمان های خودگردان غیر متمرکز (DAO ) ندارند. بنابراین اکثر کاربران توکن هایشان را در بازار آزاد دامپ می کنند که منجر به آسیب زدن به پروژه و سرمایه گذاران می شود. AshSwap یک بازارساز خودکار است که با الهام از مدل Stable-Swap روی بلاکچین الراند (Elrond) ساخته شده است. AshSwap از فرمول های مشابه صرافی کرو فایننس (Curve Finance) استفاده می کند اما برای ارائه تجربه کاربری بهتر، افزایش کارآمدی سرمایه و ایجاد مدل توکن بهتر از مفاهیم جدیدی استفاده کرده است.

مطلب مفید: افزایش قیمت توکن های حاکمیتی پس از راه اندازی هارد فورک لندن

پلتفرم ashswap
governance token inflation

توکن های مربوط به پلتفرم AshSwap

  • ASH: توکن حاکمیتی AshSwap
  • veASH: رای نیابتی برای دارندگان توکن ASH . این واژه بر گرفته از پلتفرم Curve است.
  • AOC

کارمزد معاملات در AshSwap

هیچ پروژه ای دوست ندارد که کاربران توکن هایشان را بفروشند. بنابراین، در فروش اولیه یا فروش خصوصی اقدام به قفل کردن توکن ها می کند یا اینکه کاربران را به سمت استیک سهام و توکن هایشان هدایت می کند. به این ترتیب، بخشی از عرضه توکن از گردش خارج می شود و متعاقبا فشار فروش کاهش می یابد. توجه داشته باشید که استفاده از مکانیزم استیکینگ احتمالا موجب مشکلات تورم زا می شود بنابراین، باید مکانیزم مشوق پایدارتری را طراحی کرد.

پلتفرم AshSwap، کارمزدهای حاصل از تراکنش ها را به دو دسته تقسیم می کند. 50 درصد به هولدرهای مشارکت کننده در تامین نقدینگی اختصاص می گیرد و 50 درصد دیگر به دارندگان توکن veASH تعلق می گیرد. با این کار، کاربران تشویق می شوند برای کسب درآمد بخشی از پروتکل، توکن های حاکمیتی شان را به اشتراک بگذارند.

مطلب مفید: معرفی پلتفرم های برتر استیکینگ در سال ۲۰۲۲

Liquid Liquidity Provision

مکانیزم Liquid Liquidity Provision مفهوم جدیدی است که AshSwap به کاربران خود معرفی کرده است. با استفاده از این قابلیت کاربران مجبور نیستند نقدینگی خود را رها کنند بلکه می توانند آن را مبادله کنند. همچنین، موارد استفاده از توکن های ASH بیشتر می شود و درآمد تامین کننده های نقدینگی و AshSwap افزایش می یابد. به نظر عملکرد خوبی است اما چگونه کار می کند؟

معرفی AshSwap
liquid liquidity provision

استیبل کوین های وثیقه شده

یکی از رایج ترین نوع استیبل کوین ها، استیبل کوین هایی  است که پشتوانه رمزنگاری دارند. به طور مثال؛ توکن DAI با پشتوانه MakerDAO و توکن MIM با پشتوانه Abracadabra.money است. از آنجا که وثیقه ها دارایی های سرمایه ای هستند، پیش نیاز این پروتکل ها، لیکویید شدن است. زمانی که ارزش داریی ها به زیر قیمت مشخصی برسد، لیکویید کننده ها این موقعیت را لیکویید میکنند و با سوزاندن برخی استیبل کوین ها، موقعیت شان را حفظ می کنند.

در آخرین روند نزولی (ژانویه 2022) بازار کریپتو شاهد لیکویید شدن بیش از 600 میلیون کاربر میکردائو (MakerDAO) بود. از آنجا که در این روند نزولی تمام وثیقه ها در بازار فروخته شد، قیمت اتریوم در عرض چند ساعت چند صد دلار سقوط کرد. تاریخ بازار کریپتو نشان می دهد اگر قیمت به سرعت و تا حد زیادی کاهش داشته باشد، مکانیزم لیکویید شدن هم اثری نخواهد داشت. در چنین مواردی ربات های لیکویید کننده هم از آنجا یک نرم افزار هستند عملکرد موفقی نخواهند داشت.

مطلب مفید: پروتکل میکر چیست؟ با این پروتکل و توکن بومی آن بیشتر آشنا شوید

معرفی یک استیبل کوین جدید (AOC) 

توکن های تامین نقدینگی (LP) صرافی های stable-swap، ویژگی منحصر به فردی دارند. در پایان روز معاملاتی ارزش پایه وثیقه، تغییر چندانی نمی کند. AshSWap نیز با استفاده از همین ویژگی به کاربران اجازه می دهد نوع جدیدی از استیبل کوین ها را با نام (AOC) ضرب کنند و از توکن های تامین نقدینگی شان به عنوان وثیقه استفاده کنند. این بدان معناست که کاربر می تواند نقدینگی را در اختیار صرافی غیرمتمرکز قرار دهد و به همان مقدار استیبل کوین دریافت کند. سپس، کاربر می تواند با قرار دادن استیبل کوین ها در سایر پروتکل ها، سود بگیرد. حال سوال اینجا است که چه کسی مستحق دریافت کارمزد معاملاتی است؟

پرداخت کارمزدها به تامین کننده های نقدینگی

زمانی که کاربر تصمیم می گیرد توکن های AOC را ضرب کند باید حداکثر 1% کارمزد در قالب توکن های ASH بپردازد. این کارمزد متناسب با درصد کارمزد معاملات توکن های نقدینگی است که با AshSwap به اشتراک گذاشته است. درصورتی که این فارمر بخواهد سود طولانی مدتی را به دست بیاورد باید کارمزد یک درصدی ASH را به طور کامل بپردازد و دارایی هایش را دو برابر کند تا سود دوبرابری به دست بیاورد. پروتکل، کارمزدهای دریافت شده را یا به عنوان پاداش به استیک کننده های توکن ASH می دهد یا اینکه با هدف کمیاب شدن توکن های ASH آنها را می سوزاند. به عبارت دیگر، اگر کاربر فقط برای مدت کوتاهی به توکن های AOC نیاز داشته باشد و پرداخت کارمزد یک درصدی برای او مقرون به صرفه نباشد، می تواند در این مدت تمام کارمزد معاملات یا بخشی از آن را به AshSwap بدهد. از این کارمزدها یا برای بازخرید توکن ASH در بازارسازهای خودکار استفاده می شود یا اینکه میان استیک کننده ها توزیع می شود و یا اینکه سوزانده می شود.

ویژگی های AshSwap  برای سرمایه گذاران خرد

در مدل های استخراج نقدینگی معمولی، توکن های حاکمیتی و کارمزدهای معاملاتی به عنوان پاداش به کاربران داده می شود. مقدار پاداش دریافتی کاربر متناسب با سرمایه است. این روش برای کاربرانی مناسب است که حجم سرمایه زیادی در کیف پول هایشان دارند و برای سرمایه گذاران خرد اثرگذاری مناسبی ندارد. Ashswap برای تقویت و ایجاد انگیزه سرمایه گذاران خرد، چندین محصول را در اکوسیستم خود ادغام کرده که نیاز به سرمایه زیادی ندارد اما پاداش های خوبی ارائه می دهد.

  • گیمینگ:

شکی نیست که دیفای (DeFi) یک صنعت عالی برای صرافی ها است اما صرافی ها برای حفظ کاربران شان با چالش هایی مواجه هستند. کاربران اغلب برای انجام معاملات یا دریافت پاداش های خود وارد صرافی های می شوند. اگر نگاه منصافانه ای به موضوع داشته باشیم، ترید و مبادلات چندان برای کاربران سرگرم کننده نیست. از این رو AshSwap از همان ابتدا تلاش کرده چاره ای برای این موضوع بیندیشد تا کاربران علاوه بر ترید، استفاده آسان و سرگرم کننده ای داشته باشند.

گیمینگ، یکی از راهکارهای پیشنهادی AshSwap است. کاربران با تکمیل ماموریت های بازی، پاداش دریافت می کنند. اما نکته اینجاست که برخی از این ماموریت ها از پیش اعلام نمی شوند. بنابراین کاربران باید حواسشان به بازی باشد. به این ترتیب، تعامل و اثرات شبکه ای محصول افزایش می یابد.اما یک مشکل نیز وجود دارد. از آنجایی که کاربران در ازای چنین اقداماتی پاداش می گیرند، نمی توان اطمینان حاصل کرد که آیا کاربر برای دریافت پاداش، هزاران آدرس کیف پول اسپم ایجاد کرده است. به لطف بلاکچین و NFT ها راه حلی برای این مسئله وجود دارد.

مطلب مفید: پروژه‌های گیمینگ متاورس و NFT؛ ۴ نکته‌ مهم در مورد آنها

  • NFT ها

AshSwap قصد دارد برای کاربران شرایط ضرب NFTها را به وجود آورد. در اختیار داشتن این NFT ها به این معنی است که کاربر بخشی از جامعه AshSwap است و می تواند در فعالیت هایی مانند گیمینگ (Gaming) و حاکمیت (Governance) پلتفرم مشارکت داشته باشد.

معرفی صرافی غیر متمرکز ashswap
نقشه راه AshSwap

نقشه راه Ashswap:

سه ماهه اول سال 2022:

  • انتشار لایت پیپیر
  • پیاده سازی کلیه ویژگی ها در شبکه آزمایشی
  • بررسی بازده شبکه آزمایشی
  • ارائه لیست پیش فروش ها

سه ماهه دوم سال 2022:

  • ارائه لیست اصلی – فروش عمومی
  • لانچ و راه اندازی توکن های غیرقابل تعویض (NFT)
  • لانچ مین نت
  • اجرای نرم افزار های بازی سازی (Gamification)

سه ماهه سوم و چهارم سال 2022:

  • ارائه لیست مشارکت ها
  • آماده سازی نسخه های بیشتری از استخرها
  • استیک نقدینگی
  • ایجاد سازمان های خودگردان غیرمتمرکز (DAO)

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان