
اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال
در بازار رمز ارزها، اساساً از شاخصها یا اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال جهت پیشبینی اینکه قیمت بیت کوین (Bitcoin) یا دیگر ارزهای دیجیتال به کدام سمت حرکت خواهد کرد، استفاده میشود. به بیانی دیگر، شاخصها ابزارهای ریاضی هستند که میتوانند به تریدرها در پیش بینی روند قیمت یک رمز ارز با دقت بیشتر، کمک کنند.
اساساً در استفاده از یک اندیکاتور، دادههای فرمول ها را بر روی یک نمودار رسم کرده یا آنها را در کنار نمودار قرار داده و بدین ترتیب قادر خواهیم بود تا تصمیم بهتری را اتخاذ کنیم. از طرفی، اگرچه سیگنال های رمز ارزهایی مثل بیت کوین، به تنهایی قادر نیستند تا تغییرات دقیق قیمت را پیش بینی کنند؛ ولی کارایی آنها ناشی از این واقعیت است که قیمتها همواره در بازار دارای شتاب هستند؛ از این رو، هر چه شتاب یک روند در جهتی بخصوص بیشتر باشد، احتمال معکوس شدن آن روند در آینده، کمتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: اندیکاتور تحلیل فاندامنتال ؛ مهمترین اندیکاتورهای فاندامنتال چیست؟
بصورت کلی، شاخص ها از نمودارها و معاملات استفاده کرده تا تصویر بهتری از عملکرد سایر خریداران و فروشندگان را به ما ارائه دهند. از این رو، در این مطلب از فکت کوینز، قصد داریم تا اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال را معرفی کرده و هرکدام را مورد بررسی قرار دهیم.
معرفی اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال
مکدی (MACD)
مکدی (MACD) که به عنوان میانگین متحرک همگرایی/واگرایی نیز شناخته میشود، یکی از اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال و یک اندیکاتور پرکاربرد در معاملات مربوط به رمز ارزها است. در حقیقت، این اندیکاتور به علت سهولت استفاده و توانایی آن در ارائه سیگنالهای معاملاتی مربوط به رمز ارزها است که به کرات توسط تحلیلگران بازار و تریدرها مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: تریدرها برای تشخیص روند نزولی از صعودی چه میکنند؟
به بیانی دیگر، MACD یک اندیکاتور دنبال کننده روند است که ارزیابی میکند که آیا روند کوتاهمدت قیمت از روند بلندمدت آن پیروی میکند یا خیر؛ و اگر نه، برای تعیین اینکه آیا در آینده شاهد یک تغییر روند خواهیم بود یا خیر، از آن استفاده میشود. اساساً اندیکاتور MACD از چهار عنصر اصلی تشکیل میشود که عبارتند از:
- خط MACD
- خط سیگنال
- خط صفر
- هیستوگرام یا نمودار ستونی.
به طور کلی، جهت ساخت یک خط مکدی، بایستی 26-EMA را از 12-EMA کسر کنیم. در واقع در اندیکاتور مکدی، از EMA ها به جای MA (جهت بهبود حساسیت به تغییرات روند و حرکت قیمت ها) استفاده میشود. از این رو، هنگامی که یک خط سیگنال در کنار یک خط MACD قرار میگیرد، بسته به اینکه تلاقی این دو خط، همگرا، واگرا یا متقاطع باشد، میتوان از آن در معاملات خود بهره برد.
همچنین بخوانید: تحلیل فاندامنتال و تکنیکال ؛ آشنایی با انواع تحلیل برای معامله رمزارزها
اما وقتی که خط سیگنال به خط صفر برسد، خط MACD صفر خواهد بود و این یعنی هر دوی EMA-26 و EMA-12، در این سطح قرار دارند. از طرفی نمودار ستونی MACD نیز نشان دهنده فاصله خط MACD از خط سیگنال است. بنابراین، ممکن است زمانی که خط MACD در بالای خط سیگنال قرار میگیرد، مثبت باشد یا بالعکس، زمانی که خط سیگنال بالای MACD باشد، منفی باشد.
همچنین دقت داشته باشید که MACD مانند دیگر اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال نیست؛ چراکه از یک محدوده بخصوص برخوردار نیست. بنابراین، نمیتوان از آن برای تخمین شرایط اشباع فروش (Oversold) و اشباع خرید (Overbought) استفاده کرد. اساساً، زمانی که دو خط نوسانی یکدیگر را قطع میکنند، ممکن است تا برخی از سیگنالهای ترید رایج MACD به شکل زیر پدیدار شوند:
- صعودی (Bullish): این نقطه جایی است که خط MACD پس از قطع کردن خط سیگنال، در بالای آن قرار می گیرد.
- نزولی (Bearish): این نقطه جایی است که خط MACD پس از قطع کردن خط سیگنال، در پایین آن قرار می گیرد.
همچنین بخوانید: استراتژی معاملاتی مومنتوم چیست؟ آموزش سود بردن از نوسانات بازار
البته درست است که همواره این انقطاع ها به وسیله این دو خط اتفاق می افتند، اما بایستی دقت داشته باشید که بسیاری از این موارد، سیگنال هایی مثبت ولی کاذب هستند. در نتیجه، به جای استفاده از این سیگنال ها به تنهایی، جهت انجام تحلیلی بهتر و در نتیجه انجام معامله ای سود ده، پیشنهاد می شود که نتایج حاصل از استفاده از این مورد از اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال را با دیگر ابزارهای رایج در تحلیل تکنیکال ادغام کنید.
جدا از این موارد، از اندیکاتور MACD میتوان جهت تشخیص مناطق واگرایی قیمتی نیز استفاده کرد. در واقع وقتی که قیمت یک کف بالاتر (higher low) ایجاد می کند، در حالی که MACD یک کف پایین تر (lower low) ایجاد میکند، یا زمانی که قیمت یک پایین پایینتر (lower low) ایجاد کرده؛ در حالی که MACD یک سقف بالاتر (higher high) ایجاد میکند، زمانهایی است که شاهد واگرایی نزولی هستیم.
بیشتر بخوانید: تاثیر شاخص دامیننس بیت کوین بر دنیای کریپتوکارنسی ها
در حقیقت واگرایی نزولی زمانی اتفاق میافتد که قیمت بتواند یک سقف بالاتر (higher high) ایجاد کرده و MACD نیز بک سقف پایین تر (lower high) ثبت کرده یا زمانی که قیمت یک سقف پایینتر (lower high) ایجاد کرده و MACD نیز یک سقف بالاتر (higher high) ثبت کند. این بدین معنا است که در صورت نمایش یک کف پایین تر (lower low) توسط خط قیمت و نمایش یک سقف بالاتر ( higher high) توسط MACD، احتمالا به زودی شاهد یک تغییر روند صعودی خواهیم بود.
بیشتر بخوانید: بهترین ابزار و وبسایتهای کریپتویی کدامند؟
اندیکاتور MYC؛ یکی از اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال
شاخص معاملاتی MYC یک اندیکاتور محرمانه (Confidential) و یکی از اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال است که تحلیل روند و شتاب نوسان سازها یا آسیلیتورها (Oscillators) را با یکدیگر ترکیب کرده تا بدین وسیله مشخص کند که چه زمانی روند یک ارز دیجیتال صعودی یا نزولی خواهد بود.
همچنین بخوانید: آموزش چارت و تحلیل تکنیکال – قسمت اول + ویدئو
از طرفی، خط روند (Trendline) نیز یک عنصر حیاتی در این اندیکاتور است که نشان دهنده این خواهد بود که آیا در زمان افزایش قیمت، شاهد ایجاد یک سیگنال طولانی خواهیم بود یا خیر؛ و اینکه آیا در زمان کاهش قیمت، یک سیگنال کوتاه مدت را مشاهده می کنیم یا نه. این اندیکاتور، برخلاف دیگر اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال مثل اندیکاتور های RSI یا باندهای بولینگر، نه تنها بر روی یک نقطه ورود و خروج پیشنهادی تریدرها به یک معامله تاکید میکند، بلکه سعی می کند تا با دقتی بالا، این نقطه ورود پیشنهادی به معامله را نیز مشخص کند.
همچنین بخوانید:
شاخص قدرت نسبی (RSI)
اندیکاتور RSI که توسط یکی از تحلیلگران تکنیکال شناخته شده به نام ولز وایلدر (Welles Wilder)، توسعه داده شده است، به معامله گران کمک میکند تا تعیین کنند که چه زمانی قیمت یک رمز ارز دور از ارزش واقعی خود قرار دارد. بنابراین این مورد از اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال به تریدرها اجازه میدهد تا پیش از آنکه بازار خودش را اصلاح کند، از این طریق کسب سود کنند.
از طرفی، ممکن است که معامله گران از اندیکتاور RSI جهت شناسایی نقاط ورودی عالی به معاملات نیز استفاده کنند. از این رو، بطور کلی این اندیکاتور را می توان به عنوان یکی از ابزارهای ارزشمند در معاملات مربوط به بازارهای بی ثبات مثلارزهای دیجیتال به حساب آورد.
در حقیقت RSI بر اساس یک فرمول پیچیده ریاضی تعیین میکند که آیا یک رمز ارز، با قیمتی بیش از حد یا کمتر از ارزش منطقی خود خریداری شده است یا خیر. علاوه بر این، مقدار عددی این اندیکاتور نیز از 0 تا 100 متغیر بوده و ممکن است در نمودار نیز با استفاده از یک نوسانگر که در اصل یک الگوی موجی است نشان داده شود.
همچنین، زمانی که یک دارایی دیجیتال، برای مدت زمانی کوتاه تمایل خود برای ادامه روند را از دست می دهد، تشخیص دادن به مراتب آسان تر خواهد بود. به عنوان مثال، اگر RSI بالاتر از 70 قرار بگیرد، نمودار وارد منطقه اشباع خرید خواهد شد.
باندهای بولینگر (Bollinger Bands)
باندهای بولینگر نیز جزء محبوب ترین شاخص ها یا اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال هستند که در دهه 1980 میلادی و به وسیله جان بولینگر (John Bollinger)، یک تحلیلگر مالی ایجاد شد. این اندیکاتور عموما توسط معامله گران و در جهت تجزیه و تحلیل فنی استفاده شده و کاربرد آن نیز این است که به عنوان یک نوسانگر یا اسیلاتور، نوسانات بازار را اندازه گیری کند.
در واقع ایده اصلی این اندیکاتور این است که نشان دهد که چگونه نوسانات قیمتی یک رمز ارز در داخل یک کانال قیمتی مشخص شکل میگیرند. اساساً باند بالایی، خط میانگین حرکت (Moving Average Line) و باند پایینی باندهای بولینگر از این جهت طراحی شدهاند تا تفاوت میان قیمت های بسیار بالا و بسیار پایین بازار را نشان دهد.
همچنین دو باند بیرونی نیز، نوسانات قیمت در بازار را نشان میدهند. از طرفی، زمانی که نوسانات قیمتی زیاد باشد، این دو خط بیرونی از هم دور شده و طبیعتا هردو از باند میانی نیز فاصله میگیرند. همچنین وقتی که نوسانات کم باشد، شاهد نزدیک شدن باندهای بیرونی به یکدیگر و به باند میانی خواهیم بود. از طرفی، خط مرکزی نیز با استفاده از میانگین متحرک ساده 20 روزه (SMA) برای باندهای بولینگر تنظیم میشود. دقت داشته باشید که باندهای بالا و پایین نیز با نوسانات بازار تعیین میشوند.
میانگین متحرک (MA)؛ برترین مورد از اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال
شاخص میانگین متحرک (Moving Average)، نوعی هموارسازی است که از آن در تحلیل تکنیکال بازار ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. در حقیقت، میانگین متحرک (MA) یک شاخص کند و آهسته است؛ به این معنی که تغییرات قیمت یک دارایی دیجیتال را از روزهای قبل در نظر میگیرد.
بیشتر بخوانید: آموزش کار با اندیکاتور میانگین متحرک +ویدئو
علاوه بر این، از این مورد از اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال جهت یافتن روندها و پیش بینی حرکات قیمتی نیز استفاده می شود.
البته نوعی از اندیکاور میانگین متحرک که انتخاب می کنید، کاملاً به سبک معاملاتی شما بستگی دارد. برای مثال، اگر یک معامله گر کوتاه مدت هستید، یک معامله کوتاه تر برای شما مفیدتر خواهد بود. از این رو، میتوان گفت که میانگین های متحرک به عنوان سطوح حمایتی یا مقاومتی در بازارها عمل می کنند.
از طرفی، دو معیار محبوب در روند های قیمتی، عبارتند از MACD و یکی از مشتقات آن یعنی MA که هردوی آنها میتوانند به ما در شناسایی روندهای قیمتی کمک کنند. هنگامی که MA به سمت بالا حرکت کند، به این معنی است که قیمت دارایی نیز رو به رشد است. با این حال، اگر شیب حرکتی MA به سمت پایین باشد، این نشان دهنده این است که ارزش مد نظر شما در حال کاهش است.
نتیجه گیری
اساساً شاخص ها یا اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال جهت تجزیه و تحلیل بازار و ارائه اطلاعاتی در مورد اینکه قیمت یک رمز ارز به چه سمتی حرکت میکند استفاده میشود. در واقع اندیکاتورهای ضروری برای ترید ارز دیجیتال ابزارهایی هستند که از تحلیل تکنیکال برای کمک به معاملهگران ارزهای دیجیتال و در جهت پیشبینی روند قیمت داراییهای خود با دقت بیشتری استفاده میکنند.
از طرفی، اندیکاتورها دادههای فرمولها را بر روی یک نمودار رسم کرده و بدین ترتیب به معاملهگران اجازه میدهند تا تصمیمگیری کنند. اگرچه سیگنالهای رمز ارزها این قابلیت را ندارند تا تغییرات قیمت را با قطعیت 100% تضمین کنند، ولی اثربخشی بالای آنها از این واقعیت ناشی میشود که قیمتها از شتاب برخوردار بوده و هر چه حرکت پرشتابتری را در جهت خاصی مشاهده کنیم، متوقف کردن آن دشوارتر خواهد بود.
اگر به دنبال بهترین آموزشگاه آموزش ارز دیجیتال در اصفهان هستید، مجموعه فکت کوینز با ارائه به روزترین آموزشها و تکنیکهای معاملاتی میتواند به شما کمک کند تا با کمترین ریسک و بیشترین اطلاعات وارد این بازار مالی جهانی شوید. فکت کوینز یکی از بهترین مجموعهها برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال در اصفهان است و شما با شرکت در دوره ها می توانید تمامی اطلاعات و مهارتهای مورد نیاز برای فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال را بیاموزید.