top banner adv

فرمان اجرایی بایدن در رابطه با رمزارزها صادر شد

فرمان اجرایی بایدن در رابطه با رمزارزها صادر شد
0
بازدید : 9532

فکت کوینز: آژانس‌های فدرال ایالت متحده آمریکا باید رویکردهای خود را در بخش دارایی‌های دیجیتالی در شش بخش عمده و کلیدی ارزیابی کنند. این بخشی از فرمان اجرایی بایدن است که روز گذشته در خصوص رمزارزها صادر شد.

فرمان اجرایی بایدن در خصوص رمزارزهای دیجیتالی

بنا به فکت شیت منتشرشده، هدف دولت آمریکا قانونمندسازی رمزارزهای دیجیتالی برای حفاظت از مشتریان، ایجاد پایداری و ثبات مالی، پرهیز از ایجاد امکان استفاده‌های غیرقانونی و فراهم‌آوردن فرصت رهبری مالی جهانی در این خصوص است.

فرمان اجرایی در زمینه نظام‌مندی گسترده ارزهای دیجیتالی مطرح شده است. با این حال، مواضع خاص و جزئیات دقیقی درباره آن عنوان نشده و پیگیری امر به آژانس‌های فدرال سپرده شده است.

لینک مفید:‌ بیانیه وزیر خزانه داری آمریکا در رابطه با فرمان اجرایی بایدن در حوزه رمزارزها

جزئیات فرمان اجرایی بایدن در حوزه ارزهای دیجیتالی

در دستور اجرایی فعلی ریاست جمهوری آمریکا جزئیات و قوانینی مشخص برای پیروی‌کردن شرکت‌های فعال در حوزه رمزارزها قید نشده است. موضع مقامات آمریکایی در خصوص ارزهای دیجیتالی خنثی است و هدف از آن سامان‌دهی‌ فضای ارزهای دیجیتالی است.

بدون در نظرگرفتن رشد بی‌شائبه رمزارزها، امکان بروز تهدیدی برای سیستم مالی، امنیت ملی و ثبات کسب‌وکارهای آمریکا وجود دارد. ضمن اینکه در صورت نظام‌مندنشدن ارزهای دیجیتالی فرصتی برای اقدامات خلاف قانون در جهت پولشویی یا دورزدن تحریم‌ها به‌وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید : توقف عملیات استخراج بیت کوین صرافی اوکی اکسچنج!

مقامات آمریکایی معتقدند که علاوه بر نیاز به کنترل و نظام‌مندسازی صنایع ارز دیجیتال، فرصت رشد خلاقیت و رقابت در این حوزه هم موجود است. این فناوری‌های تازه بستر ایدئالی در زمینه‌های مختلف فراهم می‌کنند. ضمن اینکه برای تدارک رشد در حوزه اقتصاد، تولید مشاغل، راه‌اندازی صنایع جدید و ایجاد امکان رقابت در عرصه جهانی و تسخیر رهبری بازار دنیا روی آن‌ها حساب می‌شود.

دستور اجرایی اخیر در ابتدا در اکتبر ۲۰۲۱ مطرح شد و شامل شش اولویت کلیدی است: حفاظت منافع ایالت متحده آمریکا و ثبات مالی جهانی، جلوگیری از استفاده‌های غیرقانونی، ترویج استفاده از این فضا برای توسعه کارکردهای خلاقانه، ایجاد فرصت‌های برابر در راستای بهره‌مندی از خدمات مالی و رهبری این حوزه.

بیشتر بخوانید : بایننس کارمزد معاملات جفت ارز ETH/BUSD را صفر می‌کند

بالغ بر ۴۰ میلیون نفر از آمریکایی‌ها یا به‌عبارت دیگر، ۱۶درصد از جمعیت این کشور در بازار رمزارزهای دیجیتالی فعال‌اند.

لینک مفید: جو بایدن، راستین بهنام را به عنوان رئیس کمیسیون معاملات آتی آمریکا انتخاب کرد

حفاظت از سرمایه‌گذاران

نوسانات موجود در بازار رمزارزها از دغدغه‌های اصلی مقامات آمریکایی است. رمزارزی مانند بیت‌کوین در اوایل شیوع بیماری کووید-۱۹ در حدود ۱۰۳۰۰ دلار بود. این نرخ در ماه نوامبر ۲۰۲۱، پیش از افت مجدد در پاییز و اوایل سال ۲۰۲۲ به ۷۰۰۰۰ دلار رسید.

ارزش بیت‌کوین پس از انتشار بیانیه وزارت خزانه‌داری در خصوص فرمان اجرایی، افزایشی ۸درصدی در حدود ۳۰۰۰ دلار داشت. مقامات مربوطه در این حوزه اذعان دارند که قوانین پیرامون رمزارزهای دیجیتالی نگاهی کلان دارند.

این نگاه به تمام خطرات خرد و کلان اقتصادی می‌پردازد که می‌توانند افراد حقیقی و حقوقی و کسب‌وکارها را تحت تأثیر قرار بدهند. حمایت از سرمایه‌گذاران از اهداف کلیدی فرمان اجرایی است. درک فناوری‌های زیرساخت رمزارزهای دیجیتالی و نواقص موجود در آن‌ها هم از چشم‌اندازهای مهم اقدامات اخیر دولت در راستای نظام‌مندی این حوزه عنوان می‌شود.

بیشتر بخوانید : به عقیده تحلیلگران، حفظ 50 هزار دلار نشان از صعودی بودن روند بیت کوین دارد

بررسی ابعاد کارکردی رمزارزها هم از اهمیت زیادی برخوردار است. دولت آمریکا و سازمان‌های مربوطه در پی رصدکردن ابعاد کارکردی و نواقص آن‌ها هستند تا امکان ارائه خدماتی بی‌نقص به مشتریان و کاربران فراهم شود.

لینک مفید: فرمان اجرایی بایدن: استفاده از فرمان اجرایی در دولت بایدن برای کنترل صنعت ارزهای دیجیتال

آینده پول و رمزارزهای دیجیتالی

بنا به فکت شیت منتشرشده از سوی ریاست جمهوری، یکی از محورهای فرمان اجرایی باید بررسی آینده باشد. ریاست جمهوری از سازمان خزانه‌داری خواسته تا درباره سیستم‌های پرداخت و آینده پول هم گزارش‌هایی تدارک ببینند. این گزارش درباره امکان توسعه زیرساخت‌های ارزهای دیجیتالی برای ارائه خدمات بی‌نقص به مشتریان هم تکمیل خواهد شد.

بیشتر بخوانید : کلاهبرداری 6.3 میلیارد دلاری سرمایه گذار چینی با بیت کوین

وزیر خزانه‌داری ایالت متحده آمریکا، جنت یلن (Janet Yellen) می‌گوید:

وزارت خزانه‌داری در همکاری با شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) و نهاد کنترل ارزی (OCC) شروع به ارزیابی نوع خاصی از دارایی‌های دیجیتالی (استیبل‌کوین‌ها) کرده است. تحت فرمان اجرایی، وزارت خزانه‌داری و همکارانش پروژه را با در نظرگرفتن گزارش‌های مختلف از جمله گزارش ارزیابی ریسک ملی پیش خواهند برد. این گزارش در خصوص خطرات بالقوه در حوزه فعالیت در بازار رمزارزهای دیجیتالی در سطح ملی است.

وزارت خزانه‌داری و همکارانش گزارشی از اقدامات خود در ماه نوامبر تسلیم کنگره کرده‌اند و خواهان تصویب قوانینی در حوزه استیبل‌کوین‌ها شده‌اند. ظاهراً شورای نظارت بر ثبات مالی (FSOC) هم می‌تواند به‌جای نهادهای قانون‌گذاری اقدام به تصمیم‌گیری و تصویب قوانین در زمینه رمزارزهای دیجیتالی کند.

بیشتر بخوانید : سرقت ۶۰۰ میلیون دلاری در پی کلاهبرداری راگ پول پروتکل وام دهی کرولند (CroLend)

دیده‌بان نظارت بر ثبات مالی نگاهی موشکافانه به ابعاد مختلف فعالیت رمزارزها خواهد داشت و هرگونه خطر احتمالی در این حوزه را به‌دقت بررسی می‌کند. از آنجا که فعالیت در صنعت رمزارزها نیازمند مشارکت‌های بین‌المللی است، وزارت خزانه‌داری با شرکای بین‌المللی‌اش هم در این زمینه همکاری خواهد داشت.

لینک مفید: جو بایدن لایحه زیرساختی 1 تریلیون دلاری را امضا کرد

دلار و رمزارزهای دیجیتالی

فرمان اجرایی بایدن از آژانس‌های فدرال خواسته تا امکان تأسیس بانکی مرکزی برای رمزارزهای دیجیتالی را بسنجند. البته این طرح باید حتما در راستای تأمین منافع ملی آمریکا باشد. امکان‌سنجی عرضه دلار دیجیتالی هم در دستور کار آژانس‌های فدرال قرار دارد.

شعب مختلف بانک مرکزی آمریکا در طی ماه‌های اخیر، گزارش‌هایی در خصوص امکان‌سنجی تولید دلار دیجیتالی تدوین کرده‌اند. در ارزیابی این تولید باید به ابعاد مصرف داخلی و بین‌المللی دلار دیجیتالی هم توجه شود.

کشورهای متعددی در پی همکاری با هم برای تعیین استانداردهایی در جهت طراحی ارزهای دیجیتالی بانک‌های مرکزی و توسعه سیستم‌های بین‌المللی هستند. آمریکا می‌خواهد با در نظرگرفتن محوریت دلار در اقتصاد جهانی در حوزه ارزهای دیجیتالی هم رهبری بازار را به دست بگیرد.

آمریکا در نشست کشورهای گروه هفت هم اقدام به تشکیل گروهی تخصصی برای سنجش وضعیت ارزهای دیجیتالی ملی کرده است. مسائل دیگری در زمینه استیبل‌کوین‌ها و پرداخت‌های دیجیتالی هم از سوی این گروه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

دستور اجرایی بایدن مخاطب مهم دیگری هم دارد و آن بانک مرکزی است. این نهاد هم باید امکان‌سنجی تولید رمزارزهای دیجیتالی ملی در راستای منافع داخلی را ارزیابی کند.

لینک مفید: توافق سران گروه هفت برای عرضه ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)

امنیت ملی، همکاری‌های بین‌المللی

زمزمه‌ها حاکی از آن است که فرمان اجرایی بایدن به تأمین امنیت ملی هم تأکید زیادی دارد. در فکت شیت صادرشده از سوی ریاست جمهوری این کشور بارها به مقوله تأمین امنیت ملی اشاره شده است. وزارت دادگستری و اداره تحقیقات فدرال آمریکا هم در پیگیری جرایم مربوط به رمزارزهای دیجیتالی فعالیت دارند.

فقدان نظارت‌های بین‌المللی در راستای جلوگیری از وقوع جرایم مالی و پولشویی در بازار رمزارزها موجب ناامنی اکوسیستم آن‌ها شده است. بخشی از این مشکل ریشه در ماهیت شبکه‌های غیرمتمرکزی دارد که رمزارزها در بسترشان تولید و مبادله می‌شوند. در واقع، از ابتدا، قرار به وجود نهادها و نظارت‌های قانونی برای این شبکه‌ها نبوده است.

آمریکا در پی ایجاد استانداردهایی برای نظام‌مندکردن شبکه‌های غیرمتمرکز است. این کشور مدعی شده که می‌تواند با همکاری با شرکای بین‌المللی خود و احترام به ارزش‌های آزادی‌خواهانه، آینده سیستم‌های غیرمتمرکز را سامان‌دهی کند.

یکی از اهداف آمریکا بدل‌شدن به رهبر بازارهای رمزارزهای دیجیتالی است. وزارت بازرگانی ایالت متحده آمریکا مسئولیت رسیدگی به این دغدغه را به عهده دارد. سازمان‌های دیگر هم باید برای تعیین سیاست‌ها و اقداماتشان در حوزه رمزارزهای دیجیتالی با چارچوب‌های قانونی و رسمی کشور در هماهنگی باشند.

برای اطلاع از آخرین اخبار ارزهای دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.

 

9
0
برای پیشنهاد این مقاله به دیگر کاربران عزیز فکت کوینز روی دکمه زیر کلیک کنید

فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز

برای دیدن آموزش های
رایگان بیشتر،عضو شوید

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    محل تبلیغ
    ramzarzy
    0
    نظر خود را بنویسید !x