ذخیره سازی بلاک چین (Blockchain Storage) چیست؟

آنچه می‌خوانید...

ذخیره سازی بلاک چین (Blockchain Storage) روشی نوآورانه است که به وسیله آن، داده ها به طور ایمن در شبکه ای غیرمتمرکز ذخیره می شوند.

اساساً به علت حفره های موجود در بسترهای ذخیره سازی ابری متمرکز، پرداختن به فناوری ذخیره سازی بلاک چین، ضروری به نظر می رسد. بر اساس گزارش PR Newswire، پیش‌بینی می‌شود که ارزش بازار ذخیره‌سازی داده‌ها تا پایان سال 2022 (اواسط سال 1401) به 88.91 میلیارد دلار افزایش پیدا کند. از این رو، بدیهی است که فناوری ذخیره‌سازی بلاک چین در چنین رشدی، از جایگاه حائز اهمیتی برخوردار باشد.
با توجه به این مقدمات، در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم تا بطور کامل به بررسی مفهوم ذخیره سازی بلاک چین بپردازیم.

- Advertisement -

ذخیره سازی بلاک چین (Blockchain Storage) چیست؟

اساساً، ذخیره سازی بلاک چین را می توان به عنوان روشی نوآورانه تعریف کرد که به وسیله آن، داده ها به طور ایمن در یک شبکه غیرمتمرکز ذخیره می شوند. در حقیقت این شبکه غیرمتمرکز، با بهینه سازی فضای ذخیره سازی استفاده نشده در هارد دیسک کاربران سراسر جهان، بدنبال بهینه سازی فرایند ذخیره فایل ها و اسناد مهم است.
از طرفی، ذخیره سازی بلاک چین یک مکانیسم غیرمتمرکز است که به عنوان جایگزینی برای ذخیره سازی ابری متمرکز سنتی عمل می کند. در واقع، ذخیره سازی بلاک چین قادر است تا راه حل های موثری را جهت برطرف کردن کاستی هایی که بصورت ذاتی در زیرساخت های ذخیره سازی متمرکز سنتی وجود دارند، ارائه کند.

ذخیره سازی بلاک چین
ذخیره سازی بلاک چین روشی نوآورانه است که به وسیله آن، داده ها به شکلی ایمن در شبکه ای غیرمتمرکز ذخیره می شوند.

نحوه کارکرد ذخیره سازی بلاک چین

بصورت کلی، کارکرد ذخیره سازی بلاک چین، شامل چندین قدم یا مرحله کلی می شود که در ادامه هریک را بطور خلاصه توضیح خواهیم داد:

داده های شارد (Shard)

بطور کلی، توالی (Sequence) با آماده سازی داده هایی که قرار است ذخیره شوند آغاز شده و چنین آماده سازی، با ایجاد یک قطعه داده یا شارد انجام می شود.

بیشتر خوانید: شاردینگ (Sharding) چیست؟ | راهنمای جامع برای مبتدی‌ها

رمزگذاری شاردها

پس از ایجاد شاردها، آنها رمزگذاری خواهند شد.

تولید هش

تولید یک هش ویژه برای هرکدام از این شاردها

تکثیر نسخه مجدد از شاردها

در قدم بعدی، برای هرکدام از شاردها، یک نسخه‌ اضافی (نسخه تکراری) ایجاد می شود.

توزیع شاردها

توزیع نسخه تکثیر شده از شاردها در سراسر گره‌های غیرمتمرکز موجود در سیستم بلاک چین

سوابق تراکنش ها

در قدم آخر نیز سوابق مربوط به این تراکنش ها در یک دفتر کل بلاک چین ذخیره می شود که به عنوان یک سیستم ثبت غیرمتمرکز اطلاعات مربوط به ارتباطات و تراکنش های بین طرفین عمل می کند.

بیشتر بخوانید: مقایسه انواع دفترکل توزیع شده (DLT)

دقت داشته باشید که سیستم بلاک چین، صحت این تراکنش ها را بوسیله همگام سازی تراکنش ها در گره های بلاک چینی، ارزیابی و نهایتاً تایید می کند.

بیشتر بخوانید: بلاک چین چیست؟ با فناوری پایه و اساس ارزهای دیجیتال آشنایی دارید؟

ذخیره سازی داده های بلاک چین

معمولاً برای ذخیره سازی داده‌ها بر بستر فناوری بلاک چین، داده‌ها به شکل تراکنش‌هایی جهت ذخیره‌سازی مؤثر در بلاک چین، سفارشی شده و داده‌هایی که در بلاک چین ذخیره می‌شوند، به شبکه‌ای با مهر زمانی بخصوص شامل گزارش‌های ایمن داده‌ها تبدیل می‌شوند. در نتیجه، به همین دلیل است که داده های بلاک چین ذخیره شده، معمولا تغییرناپذیر و بسیار ایمن هستند.
علاوه بر این، از آنجایی که این داده ها برای عموم و سایر کاربران نیز قابل دسترسی هستند، شفافیت را نیز بدنبال خواهند داشت. البته در برخی از موارد، این امکان وجود دارد تا مکان مورد نظر جهت ذخیره سازی داده ها در بلاک چین، جهت سفارشی شدن در شبکه و ذخیره سازی، مجاز نباشند.

ذخیره سازی بلاک چین
سیستم بلاک چین، صحت تراکنش ها را بوسیله همگام سازی تراکنش ها در گره های بلاک چینی، ارزیابی و نهایتاً تایید می کند. منبع: techfunnel

دقت داشته باشید که در چنین مواردی که فناوری بلاک چین اجازه انجام چنین کاری را نمی‌دهد، داده‌ها با استفاده از آدرس‌ها و از طریق بیت‌های کوچک، بر روی زنجیره ذخیره می‌شوند. بنابراین، داده‌های بلاک چین ذخیره شده در شبکه ای ایمن از سیستم‌ها، زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که شخصی داده‌ها را ذخیره کرده، آن‌ها را رمزگذاری کند و سپس از آنها به عنوان آدرسی جهت ارسال تراکنش استفاده کند. این همان جایی است که داده ها در بلاک چین ذخیره می شوند. محل ذخیره سازی به صورت خودکار در آدرس سیستم دریافت کننده کدگذاری شده و همین موضوع ضمانت می کند که داده ها به طور ایمن منتقل خواهند شد.

همچنین بخوانید: استقبال شرکت کوکاکولا از شبکه اتریوم و دفتر کل توزیع شده

ذخیره سازی ابری غیر متمرکز در عصر بلاک چین

ذخیره سازی ابری غیرمتمرکز در عصر کنونی بلاک چین، با موج هایی قابل توجه از سوی کارشناسان و کاربران مواجه شده است. در واقع، تعداد قابل توجهی از کارشناسان بلاک چین موفق شده اند تا به تکنیک هایی به مراتب بهتر از ذخیره سازی ابری غیر متمرکز دست پیدا کرده تا از آنها جهت ارائه خدمات ابری و میزبانی وب در صنعت فناوری بلاک چین استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: مقیاس پذیری در بلاک چین به چه معنا است؟

پیشرفت های ذخیره سازی ابری غیرمتمرکز در عصر بلاک چین

اساساً ذخیره سازی ابری غیرمتمرکز در عصر بلاک چین شاهد پیشرفت هایی بوده است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت:

  • هیچ مرجع واحدی داده های داخل بلاک چین را کنترل نمی کند. این موضوع به این دلیل است که این فناوری به گونه ای توسعه یافته است که ماهیت آن منبع باز باشد.
  • شبکه بلاک چین غیرمتمرکز قادر است تا داده‌ها را به جای استفاده از عملیات ذخیره‌سازی، از طریق شرکتی که آن را به صورت مرکزی مدیریت می‌کند، ذخیره کند.
  • برخلاف ذخیره سازی ابری متمرکز که کار تنها صدها یا هزاران سیستم و سرور رایانه ای را پوشش می دهد، ذخیره سازی ابری غیرمتمرکز قادر است تا طیف وسیع تری از میلیون ها سرور و سیستم های رایانه ای را در سراسر جهان پوشش دهد.
  • از نظر اقتصادی نیز، ذخیره سازی ابری غیرمتمرکز در عصر بلاک چین، ارزان تر و در دسترس تر از شبکه های متمرکز قبلی گزارش شده است.
  • یکی دیگر از پیشرفت‌هایی که در فضای ذخیره‌سازی ابری غیرمتمرکز در عصر بلاک چین پدیدار شده است، این است که داده‌های ذخیره شده، رمزگذاری شده‌اند و هر کاربر توانایی مدیریت کلیدهای رمزگذاری شخصی خود را دارد. این امر به صورت ضمنی باعث می شود تا ذخیره سازی داده های بلاک چین، تغییرناپذیر، استوار و و فوق العاده ایمن شوند.

بیشتر بخوانید: استخراج ابری چیست؟

مزایای ذخیره سازی بلاک چین

نسبت به فضای ذخیره سازی ابری مقرون به صرفه تر است

یکی از مهمترین مزایای استفاده از ذخیره سازی بلاک چین این است که در مقایسه با برخی از پلتفرم های ذخیره سازی ابری متمرکز، نسبتاً مقرون به صرفه تر است. به عنوان مثال، پلتفرم‌های رایج ذخیره‌سازی ابری متمرکز مانند Amazon S3، Google One و Dropbox، به ترتیب 1 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی را با قیمت هایی به ترتیب 0.023 دلار، 0.02 دلار و 0.005 دلار برای هر ماه، ارائه می‌کنند.
با این حال، قیمت شرکت‌هایی که خدمات ذخیره‌سازی ایمن را از طریق ذخیره‌سازی بلاک چین ارائه می‌کنند، نهایتاً رقمی در حدود 0.002 دلار است که چنین اختلاف قیمتی، یک شکاف قابل توجه در مقایسه با هزینه دریافتی توسط سیستم عامل های ذخیره سازی ابری متمرکز بحساب می آید.
به تعبیری دیگر، استفاده از ذخیره سازی بلاک چین، باعث می شود تا اشخاص ثالث و واسطه هایی که در فرآیندهای مربوط به تراکنش های سایر سیستم های پرداخت خارج از سیستم بلاک چین، لزومی به پرداخت هزینه های اضافی نداشته باشند.

ذخیره سازی از طریق بلاک چین
استفاده از ذخیره سازی بلاک چین، اشخاص ثالث و واسطه ها را از بین برده و باعث می شود تا کاربران لزومی به پرداخت هزینه های اضافی نداشته باشند.

جهت اجرا نیازی به خرید تجهیزات یا نرم افزار بخصوصی ندارند

یکی دیگر از مزایای ذخیره سازی بلاک چین این است که هیچگونه نیازی به خریداری تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری بخصوصی ندارد.

نیازی به استخدام منابع مدیریتی گسترده ندارد

علاوه بر این، از آنجایی که داده‌های بلاک چین معمولاً در تعداد زیادی از دستگاه‌ها و بر روی یک زنجیره توزیع شده از گره‌ها ذخیره می‌شوند، این امر آن را در برابر نقص فنی و همچنین نفوذ هکرها و مخرب ها، بسیار مقاوم می‌کند. از این رو، کاربران لزوماً مجبور نیستند منابع مدیریتی گسترده ای را جهت تامین امنیت داده های خود استخدام کرده و از این جهت نیز از نظر اقتصادی به صرفه خواهد بود.
در حقیقت، تأثیر این مزیت ذخیره سازی بلاک چین، از این جهت است که هر گره شبکه می تواند کپی شده و به عنوان یک کپی در پایگاه داده ذخیره شود. به همین دلیل است که شاهد هیچگونه نقصی در شبکه نبوده و در صورت آفلاین شدن یا از کار افتادن هر گره نیز، امنیت و عملکرد شبکه تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.

شفافیت بالاتری را نسبت به سرویس های ارائه دهنده خدمات ذخیره سازی ابری ارائه می دهد

جدا از این، ذخیره سازی بلاک چین به گونه ای توسعه یافته است که شفاف تر از سایر ارائه دهندگان خدمات ذخیره سازی ابری باشد. چراکه؛ در سیستم‌های پرداخت سنتی، تراکنش‌هایی که در شبکه انجام می‌شوند، فقط به طرف‌های درگیر وابسته نبوده و شامل یک واسطه نیز می‌باشند.
واسطه در اینجا می تواند یک شرکت ارائه دهنده کارت اعتباری، یک بانک یا هر نوع دیگر از شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت باشد. با این حال، این موارد مربوط به فناوری بلاک چین نبوده و شفافیت این راه حل، از طریق شبکه توزیع شده ای از گره ها که تأیید تراکنش ها را از طریق فرایند استخراج یا ماینینگ (Mining) انجام می دهند، تضمین می شود.

بیشتر بخوانید: چگونگی استخراج بیت کوین؛ بیت کوین چگونه استخراج می‌شود؟

تراکنش ها همواره تغییرناپذیر، قابل تایید و مقاوم در مقابل دستکاری هستند

این خصوصیت یکی از ضروری ترین مزیت های ذخیره سازی بلاک چین بحساب می آید. در قدم اول، تراکنش‌هایی که در سیستم بلاک چین انجام می‌شوند، تغییر ناپذیر هستند، چراکه به لطف عدم وجود یک مرجع مرکزی واحد، هیچ فرد یا گروهی نمی‌تواند تغییری در فایل‌های کاربران بوجود آورده یا آنها را از بین ببرد.
علاوه بر این، این بدان معنا است که شما با هیچگونه محدودیتی جهت دسترسی به فایل های خود روبرو نبوده و هیچ مرجعی نمی تواند به نام سانسور، تراکنش ها یا فایل های شما را اصلاح کند. از طرفی، از آنجایی که هش فایل شما در دفتر کل ذخیره می شود، تأیید فایل های شما نیز امکان پذیر خواهد بود.
تراکنش‌های موجود در ذخیره‌سازی بلاک چین نیز غیر قابل دستکاری هستند؛ چراکه تغییر تراکنش‌های تایید شده تقریباً کاری غیرممکن است. در واقع مفهوم این موضوع این است که لحظه ای که یک گزارش داده در بلاک چین ذخیره می شود، به دلیل ماهیتیی که بلاک چین دارد، انجام اصلاحات بر روی آن کاری تقریبا غیرممکن خواهد بود.
در واقع، هر تغییری در تراکنش‌های بلاک چین در یک دفتر کل توزیع‌شده و عمومی، ردیابی و ثبت شده و این موضوع باعث می‌شود که ذخیره‌سازی بلاک چین گزینه‌ای عالی برای نگهداری سوابق هر شکلی از تراکنش‌های مالی باشد که نیاز به مدیریت و حسابرسی دارند.

به راحتی در دسترس بوده و تاب آوری خطای بیشتری نسبت به دیگر روش ها دارد

در مقایسه با سایر پلتفرم های ذخیره سازی ابری سنتی مثل آمازون (Amazon) یا گوگل درایو (Google Drive)، یکی از مزایای اصلی ذخیره سازی بلاک چین این است که به راحتی در دسترس کاربران بوده و از طرفی دارای حداقل تحمل خطا (fault tolerance) است.

همچنین بخوانید: خدمات وب آمازون به دنبال استخدام متخصص ارزهای دیجیتال و فضای ابری

نکته: تحمل‌پذیری اشکال یا عیب‌تابی خطا (Fault tolerance) ویژگی ای است که یک سیستم را قادر می‌سازد تا با به وجود آمدن اشکال یا خطاهای گوناگون در اجزای آن، به صورت صحیح به کارکرد خود ادامه دهد. در حقیقت در این دسته از سیستم ها، در صورت بروز اشکال، اگر کیفیت عملکرد کلی سامانه کاهش پیدا کند، چنین کاهشی متناسب با میزان بزرگی شدت اشکال خواهد بود؛ این در حالی است که در سیستم هایی با طراحی‌های ساده‌تر، این ایرادات می‌توانند باعث از کار افتادگی سیستم شوند.

بلاک چین، قادر است تا سطح امنیت بهتری را فراهم کند

بدون شک، مقوله امنیت، اساس ذخیره سازی بلاک چین است. در حقیقت، نگهداری و انتقال داده ها از طریق ذخیره سازی ابری غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین، از سطح ایمنی بالاتری برخوردار خواهد بود؛ چراکه در این روش رمزگذاری فایل ها از طریق کلیدهای خصوصی انجام می شود.
بنابراین هر فردی بدون دسترسی به کلید خصوصی مرتبط، نمی تواند به یک فایل دسترسی پیدا کند. همچنین در این روش، فایل‌ها به بیت‌های مختلف تقسیم می‌شوند و در گره‌های متعدد ذخیره شده تا وجود یک نقص یا خطا، سیستم را مستعد نفوذ بدافزارها و خراب کارها نکند.
اساساً مزیت روش ذخیره سازی بلاک چین از نظر ایمن سازی فایل های کاربران این است که می توانید فایل های خود را حتی در شرایطی که یک گره خاص دچار اختلال شود نیز بازیابی کنید. این در حالی است که در ذخیره سازی متمرکز، این موضوع برعکس است و به احتمال زیاد در صورت بروز نقص در سیستم، فایل های خود را از دست خواهید داد.

همچنین بخوانید: تفاوت بین آدرس کیف پول و کلید عمومی

بلاک چین از سیستم پاداش دهی برخوردار است

در مجموع، کاربرانی که از روش ذخیره‌سازی بلاک چین غیرمتمرکز استفاده می کنند، از این مزیت برخوردار خواهند بود تا با افزایش عملکرد خود، پاداش دریافت کنند. ولی این امر چطور امکان پذیر است؟ اساساً افرادی که هارد دیسک، دیسک، مراکز داده و دیگر فضاهای ذخیره سازی بلا استفاده دارند، می توانند با اجاره این فضاها، از شبکه پاداش دریافت کنند.
از این رو، چنین قابلیتی، روش ذخیره‌سازی بلاک‌ چین را به یک موقعیت برد-برد تبدیل می‌کند که در آن کاربران با دریافت مشوق‌های شبکه، فضای ذخیره‌سازی خود را با سایر کاربرانی که به آنها نیاز دارند، به اشتراک می گذارند. از طرفی، این مشوق ها عموماً در قالب توکن یا کوین بومی آن بلاک چین به کاربران پرداخت می شود.

چالش های ذخیره سازی بلاک چین

  • همواره ماهیت همیشگی یا دائمی بودن (Everlasting) بلاک چین، یکی از چالش های آن بحساب می آید.
  • تامین امنیت شبکه بلاک چین بوسیله ماینرها انجام می شود.
  • تخریب ناپذیری ذخیره سازی بلاک چین را می توان به عنوان یک نقطه ضعف برای روش های انعطاف پذیر در نظر گرفت.
  • حالت های مختلف عملکرد نیز عامل دیگری است که به عنوان یکی از چالش های ذخیره سازی بلاک چین در نظر گرفته می شود.
  • بلاک چین به تأییدیه امضا نیاز دارد و بدون چنین تأییدیه هایی، تنها حکم یک تله موش را دارد.
  • مکانیزم های اجماع، یکی از اصلی ترین چالش های صنعت بلاک چین بحساب می آیند که تا این لحظه بطور کامل برطرف نشده اند. در حقیقت در حال حاضر مکانیزم های اجماع متفاوتی وجود دارند که هرکدام می توانند بر عملکرد شبکه بلاک چین تأثیر بگذارند.
  • به عقیده برخی از کارشناسان و کاربران، افزونگی یا فراوانی (redundancy) موجود در فرآیندهای ذخیره سازی بلاک چین، تنها حکم تکرارهای بی موردی را دارند که مانع کارایی سیستم ها می شوند.

پلتفرم های ذخیره سازی بلاک چین

سوارم (Swarm)

هدف این پلتفرم ذخیره سازی بلاک چین، ارائه یک فروشگاه غیرمتمرکز جهت سوابق عمومی تراکنش ها بر بستر بلاک چین اتریوم است. هدف اصلی این پلتفرم کمک به ذخیره سازی و توزیع کدها و داده های اپلیکیشن های غیر متمرکز (Dapps) و داده های بلاک چینی است.

از جمله مزایای پلتفرم ذخیره سازی نظیر به نظیر (peer-to-peer) سوارم میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

• در مقابل حمله محروم‌سازی از سرویس (Denial of Service attack) مقاوم است.
زمان اکار (Downtime) آن صفر است.
• تاب آوری خطا (Fault tolerance) ندارد
• دارای یک سیستم تشویقی خوب است که قابلیت پرداخت را برای پلتفرم ها و منابع تریدینگ مختلف مهیا می سازد.
• در برابر سانسور مقاوم است.

همچنین بخوانید: مقیاس پذیری امن؛ نوآوری ICP

آی پی اف اس (IPFS)

آی پی اف اس به معنای سیستم فایل بین سیاره ای (Interplanetary File System) است و اساساً، یک پلتفرم اشتراک گذاری فایل ها است که هدف آن بازسازی فرآیندی است که توسط آن اطلاعات و داده ها در سراسر جهان توزیع می شوند.

آی پی اف اس (IPFS)
بوسیله IPFS می‌توان با تکیه بر شفافیت فضای ذخیره‌سازی بلاک چین، به طور ایمن به تراکنش‌ها دسترسی داشت

از جمله مزایای پلتفرم ذخیره سازی IPFS میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
• IPFS قابلیت این را دارد تا به شکلی مؤثر فایل ها را ذخیره و مدیریت کند.
• IPFS قادر است تا در طول زمان نسخه های فایل ها را ردیابی کند.
• IPFS دارای سیستم فایل خود گواهی (SFS) است. در حقیقت SFS یک سیستم اشتراک فایل توزیع شده است که جهت تبادل داده ها، نیازی به احراز هویت ندارد.
• بوسیله IPFS می‌توان با تکیه بر شفافیت فضای ذخیره‌سازی بلاک چین، به طور ایمن به تراکنش‌ها دسترسی داشت.

همچنین بخوانید: الگوریتم اجماع تحمل خطای بیزانس چیست؟

سیا (Sia)

بارزترین ویژگی Sia این است که روش های مقرون به صرفه و کارآمدی را جهت استفاده از سیستم های ذخیره سازی داده ارائه می دهد که اولاً برای همه کاربران رایگان است و در عین حال تحت کنترل هیچ شرکت یا نهاد مرکزی قرار ندارد.
از جمله مزایای پلتفرم ذخیره سازی سیا میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
• این پلتفرم، پیش از توزیع فایل ها در هاست (Hosts) یا میزبان های سرتاسر جهان، آنها را به 30 بخش تقسیم می کند. در واقع این کار کمک می کند تا این اطمینان حاصل شود که هیچ میزبان واحدی مسئول نقطه تکی شکست (single point of malfunction) نیست. از این رو، این موضوع باعث بهینه شدن زمانِ به‌کار عمومی (general system uptime) و همچنین افزونگی سیستم خواهد شد.
• پلتفرم سیا از قراردادهای هوشمند جهت ارسال فایل های خود استفاده می کند. این قابلیت این امکان را فراهم می سازد تا شاهد ایجاد موافقت‌نامه های رمزگذاری شده سطح خدمات (SLA یا Service-level Agreement) و ذخیره آنها در بلاک چین سیا باشیم.
‌ پلتفرم سیا به هیچگونه واسطه یا دیگر اشکال شخص ثالث نیاز ندارد. در واقع، اجاره‌کنندگان و میزبان‌ها، معاملات خود را از طریق سیا کوین (Siacoin) انجام می دهند.

استورج (Storj)

استورج یکی از مهمترین سیستم های ذخیره سازی ابری غیرمتمرکز و رمزگذاری شده سرتاسری است که تا به امروز به کاربران معرفی شده است و هدف اصلی آن حذف سانسور، نظارت غیرمجاز داده‌ها و خرابی داده ها است.
از جمله مزایای پلتفرم ذخیره سازی استورج میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
• استورج اجاره‌کنندگان و کشاورزان فضای فروش رایانه ها را از طریق یک جدول درهم‌سازی یا هش توزیع‌شده (DHT) به هم متصل می‌کند. از طرفی پلتفرم استورج به سازماندهی پیشنهادات قرارداد از سوی طرفین قرارداد به گروه وسیعی از گره ها نیز کمک می کند.
• پلتفرم استورج دارای یک مدل انتشار-اشتراک (publish-subscribe) است که از یک گره می‌خواهد تا قرارداد ناقصی را امضاء و آن را در شبکه منتشر کرده و در پاسخ، گره‌های دیگر می‌توانند در قراردادهای که از نظر آنها جالب است، مشترک شوند.

مید سیف (Maidsafe)

Maidsafe یک شبکه توزیع شده خودگردان (self-governed distributed network) جهت ذخیره سازی داده ها است که دسترسی ایمن را برای همه اعضای خود فراهم می سازد.
از جمله مزایای پلتفرم ذخیره سازی مید سیف میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
• Maidsafe به شدت قابل اعتماد، تغییرناپذیر و در دسترس است. همچنین بازیابی ایمن داده ها را از طریق شبکه ایمن مسیریابی و آدرس دهی، امکان پذیر می سازد.
• در Maidsafe، هر فایل‌ رمزگذاری‌شده، منحصراً مختص کلید رمزگذاری شده خود است. این موضوع باعث می‌شود که رمزگشایی آن توسط خزانه‌ها یا فضاهایی که در آنها ذخیره می‌شوند، عملاً غیرممکن باشد.
• Maidsafe مالکیت را به اپراتورهای سرور می‌دهد و نه به هر کسی که ممکن است داده‌ها را ایجاد کرده باشد.

تفاوت بین ذخیره سازی بلاک چین و ذخیره سازی ابری

در بررسی تفاوت‌های بین ذخیره‌سازی بلاک چین و ذخیره‌سازی ابری، لازم است توضیح دهیم که ذخیره‌سازی بلاک چین، بستری را جهت ذخیره اطلاعات در شبکه‌ای همتا به همتا، در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. با این حال، فضای ذخیره‌سازی ابری، داده‌های کاربران را دریافت کرده و آن‌ها را به قطعاتی کوچک تر تقسیم می‌کند.
بنابراین، برخی از شرکت‌ها مثل سیا، آمازون و استورج، اقدام به ایجاد شبکه‌هایی کرده اند تا این امکان را در اختیار کاربران قرار دهند تا با پرداخت مبلغی ناچیز، داده‌های آنها را در فضاهای مازاد روی دستگاه‌های خود ذخیره کنند. اساساً ذخیره سازی بلاک چین، از طریق فضاهای اضافی موجود بر روی دستگاه های کاربران مختلف است؛ از این رو، این روش در مقابل روش سنتی ذخیره سازی ابری که همواره با بار ثابتی از اطلاعات بر روی شبکه مواجه است، به کلی متمایز است. همچنین سرویس ها و پلتفرم های قیمت گذاری که روش ذخیره سازی بلاک چین نیز جزء آنها است، بسیار انعطاف پذیر هستند.

همچنین بخوانید: حریم خصوصی در بلاک چین

علاوه بر این موراد، یکی دیگر از ویژگی‌های متضاد بین روش ذخیره‌سازی بلاک چین و ذخیره‌سازی ابری این است که، ذخیره‌سازی بلاک چین بر خلاف سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری مثل گوگل درایو – Google Drive (که به ذخیره‌سازی همه فایل‌ها، از جمله فایل‌های حذف‌شده در سیستم خود معروف است)، فایل‌ها به قطعاتی کوچکتر تقسیم‌ شده و بین گره‌های متعدد توزیع می‌شوند.
همچنین، فضای ذخیره‌سازی ابری به گونه‌ای طراحی شده تا کنترل داده‌ها را از طریق قابلیت تنظیم از راه دور که تحت مدیریت ارائه‌دهندگان خدمات ابری است، در اختیار کاربران قرار دهد. تفاوت دیگر این است که فناوری ذخیره سازی بلاک چین، سرورهای موجود را بهینه می سازد. از طرفی چنین سیستم های غیرمتمرکزی به سرمایه گذاری قابل توجهی نیاز نداشته و هم به صرفه جویی در هزینه های کسب و کارها و هم کاربرانی که از آنها استفاده می کنند، کمک شایانی می کند.
جدا از این موارد، هر بار که یک تراکنش جدید انجام می شود، بلاک چین آن تراکنش را در سیستم خود تأیید می کند. در واقع این کار پیش از ثبت تراکنش در زنجیره بلوکی و ایجاد بلوک بعدی رخ می افتد. در حقیقت برخلاف فضای ذخیره سازی ابری، ذخیره قطعات بزرگ داده در یک بلاک چین عملی نبوده و به همین دلیل است که برخی از ارائه دهندگان فناوری ذخیره سازی بلاک چین، فقط خود هش ها را بین سرتاسر گره های توزیع شده خود توزیع می کنند.

سخن پایانی

امیدواریم که در این مطلب از فکت کوینز توانسته باشیم تا به خوبی شما را با تمامی زوایای مفهوم ذخیره سازی بلاک چین آشنا کرده باشیم. دقت داشته باشید که با وجود معایبی که هرکدام از پلتفرم‌های ذخیره‌سازی بلاک چین دارند، اما باز هم مزایایی که در اختیار کاربران و کسب‌وکارهای مختلف قرار میدهند، بی شمار است. از این رو، استفاده از ذخیره‌سازی ابری غیرمتمرکز در بستر بلاک چین های در حال توسعه، برای سازمان‌ها و افراد مختلف دارای مزایای بیشماری است.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان