CFTC چیست؟ آشنایی با کمیسیون معاملات آتی کالا

خانهمقالاتCFTC چیست؟ آشنایی...

آنچه می‌خوانید...

کمیسیون معاملات آتی کالا یا CFTC چیست؟ این کمیسیون یک آژانس مستقل فدرال است که بازارهای مشتقات، از جمله قراردادهای آتی، اختیار معامله و سوآپ را در ایالات متحده قانون‌گذاری می‌کند. اهداف این کمیسیون شامل ارتقای بازارهای رقابتی و کارآمد و حمایت از سرمایه‌گذاران در برابر دستکاری، معاملات با هدف سوء استفاده و کلاهبرداری است. قانون کمیسیون معاملات آتی کالا، CFTC را در سال 1974 تأسیس کرد.

در این مطلب از فکت کوینز با ما همراه باشید تا نگاهی به کمیسیون معاملات آتی کالا و حوزه اختیارات آن داشته باشیم.

- Advertisement -

کمیسیون معاملات آتی کالا یا CFTC چیست؟

CFTC متشکل از پنج کمیسیون است که توسط رئیس جمهور منصوب و توسط سنا تأیید می‌شود. کمیسیون‌ها در دوره‌های پنج ساله‌ خدمت می‌کنند. رئیس‌جمهور یکی از این کمیسیون‌ها را به‌عنوان رئیس تعیین می‌کند و بیش از سه کمیشنر هر کمیسیون در هر زمان نمی‌توانند از یک حزب سیاسی باشند.

این پنج کمیسیون در کمیته‌های متمرکز بر کشاورزی، انرژی و بازارهای زیست محیطی، بازارهای جهانی، ریسک بازار و فناوری فعالیت می‌کنند. فعلاً کمیته‌ای که بر همکاری بین CFTC و کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) متمرکز است، غیرفعال است. اعضای کمیته‌ها نماینده صنایع خاص، معامله‌گران، معاملات آتی، بورس کالا، مصرف‌کنندگان و گروه‌های زیست محیطی هستند.

قانون بورس کالا، معاملات آتی کالا در ایالات متحده که در سال 1936 تصویب شد و چندین بار اصلاح شد را سامان‌دهی می‌کند . این قانون چارچوب قانونی را ایجاد می‌کند که طبق آن، CFTC این اختیار را دارد که مقرراتی را ایجاد کند که در عنوان 17، فصل اول، کد مقررات فدرال منتشر شده است.

CFTC چندین هشدار در مورد ارزهای دیجیتال داده است. طبق وب سایت CFTC: «چندین مطالعه و گزارش خبری نشان می‌دهد که تعداد زیادی از عرضه‌ اولیه‌های سکه (ICO) تقلبی هستند یا محصولات یا خدمات زیربنایی آنها به وعده‌های خود عمل نمی‌کنند.» این کمیسیون تخمین تقلب از 5 درصد تا بیش از 80 درصد از ICOها را داده است.

بیشتر بخوانید: صرافی بایننس: اتهامات CFTC غیرمنتظره و ناامیدکننده است

بخش‌های CFTC

سازمان CFTC متشکل از دفاتر رئیس و کمیسیونرها و همچنین 13 بخش و دفتر عامل آژانس است. بیایید نگاهی به پنج بخش اصلی CFTC بیندازیم: بخش تسویه و ریسک، بخش مشارکت‌کنندگان در بازار، بخش نظارت بر بازار، بخش داده‌ها و بخش اجرا.

بخش تسویه و ریسک (DCR)

نقش بخش تهاتر و ریسک (DCR) این است که CFTC را قادر می‌سازد تا مسئولیت قانونی خود را برای اطمینان از یکپارچگی مالی همه معاملات مشمول قانون بورس کالا (CEA) و اجتناب از ریسک سیستمیک در بازارهای مشتقه انجام دهد. DCR بر کلیه عملیات عملیات تسویه مشتقه (DCOs) نظارت دارد و خود به چهار شاخه تقسیم می شود:

  • سیاست پاکسازی
  • آزمون‌ها
  • نظارت بر ریسک
  • تسویه بین المللی و داخلی

با توجه به وب‌سایت CFTC، برخی از مسئولیت‌های اصلی DCR عبارتند از:

  • تهیه مقررات، دستورات، دستورالعمل‌ها و سایر خدمات نظارتی در مورد مسائل مربوط به DCOها، از جمله حمایت از مشتریان در کلاهبرداری یا ورشکستگی یک FCM یا DCO.
  • بررسی درخواست‌های DCO برای ثبت، درخواست‌ها برای معافیت یا معافیت نظارتی و ارسال قوانین و ارائه توصیه‌هایی به کمیسیون در رابطه با این موارد.
  • بررسی طرح‌های بازیابی DCO و طرح‌های کاهشی برای سازگاری با مقررات کمیسیون و تعامل با FDIC و سایر قانون گذاری‌های مالی، چه در داخل و چه در سطح بین‌المللی، در رابطه با برنامه‌ریزی برای حل و فصل احتمالی یک DCO.
  • انجام ارزیابی ریسک به صورت سالانه برای تعیین اینکه کدام DCO باید بررسی شود و موضوعاتی که باید در بررسی مبتنی بر ریسک گنجانده شوند.
  • بررسی DCOها برای انطباق با کلیه الزامات مربوطه CEA و مقررات کمیسیون، از جمله بررسی هر DCO مهم سیستمی (SIDCO) حداقل یک بار در سال
  • تجزیه و تحلیل اعلان‌های مربوط به نقص سخت‌افزار یا نرم‌افزار، نفوذ در امنیت سایبری، یا تهدیدهایی که تأثیر مادی بر پاکسازی دارند یا ممکن است داشته باشند.
  • از ژوئن 2021، مدیر DCR کلارک هاچینسون است.

بخش مشارکت‌کنندگان بازار (MPD)

بخش مشارکت‌کنندگان بازار (MPD) که در اکتبر 2020 تشکیل شد، نتیجه ادغام بین بخش فروشنده سواپ و نظارت واسطه و دفتر آموزش و توسعه مشتریان است. مسئولیت‌های اصلی MPD نظارت بر ثبت‌کنندگان CFTC است که تجارت، معامله، سرمایه‌گذاری و مشاوره را در بازارهای مشتقات انجام می‌دهند و به مردم آمریکا در مورد بازارهای مشتقه‌ای که CFTC تنظیم می‌کند، آموزش می‌دهند.

بخش MPD خود به پنج شاخه تقسیم می‌شود:

  • شعبه مشاور ارشد
  • شعبه آزمون
  • شعبه مدیریت وجوه و نیازمندی‌های مالی
  • شعبه ثبت و انطباق
  • دفتر آموزش و ارتباط با مشتریان (OCEO)

طبق CFTC، مسئولیت‌های اصلی MPD عبارتند از:

  • بررسی واسطه‌ها و سازمان‌های تعیین شده خود تنظیم‌گر
  • رعایت استانداردهای مناسب برای ثبت واسطه‌ها
  • ارائه تخصص به کمیسیون در ابلاغ قوانین
  • صدور تفاسیر و راهنمایی مختصر و به موقع برای واسطه‌ها

بخش نظارت بر بازار (DMO)

بخش نظارت بر بازار (DMO) مسئول نظارت بر ثبات و ساختار بازارهای مشتقات تنظیم شده توسط CFTC و همچنین صرافی‌ها و کارگزاری‌هایی است که این مشتقات در آنها معامله می‌شوند. یکی از وظایف اصلی DMO، توسعه و اجرای مقررات CFTC برای ترویج بازارهای مشتقات منصفانه، کارآمد و پر جنب و جوش و همچنین حصول اطمینان از رسیدگی این قوانین به آخرین تحولات در صنعت است.

DMO به پنج شاخه تقسیم می شود:

  • مشاور ارشد از کلیه اسناد مربوط به قوانین DMO و اقدامات کارکنان پشتیبانی می‌کند و شعبه هر گونه پیشرفتی را در خط مشی برای در نظر گرفتن تغییرات در ساختار بازار، نوآوری و سایر تحولات بازار پیشنهاد می‌کند.
  • شعبه انطباق مسئول بررسی و ارزیابی کفایت برنامه‌های خودتنظیمی و اجرای قوانین مبادلات تجاری است که هم قوانین بورس و هم مقررات کمیسیون را پوشش می‌دهد.
  • شعبه Market Intelligence مسئول ارزیابی سلامت و ثبات بازارهای آتی، گزینه‌ها و فرابورس ایالات متحده است.
  • شعبه بررسی بازار در مورد درخواست‌های ثبت یا تعیین SEF، DCM، SDR و هیئت‌های تجارت خارجی (FBOT) به CFTC ارزیابی و توصیه می‌کند.
  • شعبه بررسی محصولات مشتقات جدید و موجود قابل معامله در بورس، از جمله اصلاحات در شرایط قراردادهای موجود را برای انطباق با مقررات CFTC ارزیابی می‌کند و اطمینان می‌دهد که محصولات قابل دستکاری نیستند.
  • تقسیم داده‌ها؛ مانند بخش مشارکت کنندگان بازار، بخش داده‌ها (DOD) به عنوان بخشی از بازسازی CFTC در اکتبر 2020 تشکیل شد.

با توجه به CFTC، بخش نظارت نقش خود را از طریق چهار عملکرد اساسی انجام می‌دهد:

  • همکاری: وزارت دفاع با شرکت کنندگان در بازار، بخش‌های عملیاتی CFTC و صنعت برای اطمینان از کیفیت، یکپارچگی و محرمانه بودن داده‌ها همکاری می‌کند.
  • یکپارچه سازی: وزارت دفاع آمریکا پایگاه‌های داده را با پیوستن به مجموعه داده‌ها هم در کمیسیون و هم از منابع خارجی برای ارائه واضح‌ترین تصویر ممکن از شرایط بالقوه آینده ایجاد می‌کند تا سیاست‌گذاری مبتنی بر داده را آگاه کند.
  • آموزش: وزارت دفاع برای تسهیل فرهنگ داده در کمیسیون، مراکز عالی را مدیریت می‌کند، در گروه‌های مشاوره فناوری در داخل و خارج برای تعیین بهترین شیوه‌ها شرکت می‌کند و آموزش در مورد داده را در سراسر کمیسیون تسهیل می‌کند.
  • اجرا: وزارت دفاع تجزیه و تحلیل، تجسم و توسعه نرم افزار عملیاتی را در کمیسیون انجام می‌دهد یا به آنها اطلاع می دهد.

بخش اجرا (DOE)

همانطور که از نام آن پیداست، بخش اجرای (DOE) وظیفه کشف، تحقیق و تعقیب نقض قانون بورس کالا (CEA) و مقررات CFTC را بر عهده دارد.

DOE تخلفات احتمالی زیر را بررسی می کند: 《تقلب، اظهارات نادرست به کمیسیون، شیوه‌های تجاری مخرب، اختلاس، استفاده از یک وسیله دستکاری یا فریب‌دهنده، دستکاری قیمت، گزارش نادرست، تخلفات حسابداری، نقض ثبت و تناسب اندام، عدم نگهداری یا تولید سوابق مورد نیاز، عدم ارائه گزارش‌های لازم، عدم نظارت ثبت‌کننده، عدم رعایت استانداردهای رفتار تجاری و فعالیت غیرقانونی خارج از بورس.》

DOE همچنین در توسعه پرونده و محاکمه به دفاتر دادستانی ایالات متحده، سایر آژانس‌های مدنی و مجری قانون فدرال و ایالتی و مقامات بین‌المللی کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: گری گنسلر درباره رویکرد SEC نسبت به رمز ارزها شهادت می‌دهد

CFTC چه چیزی را قانون‌گذاری می‌کند؟

CFTC بازارهای مشتقات ایالات متحده را قانون‌گذاری می‌کند. این بازار شامل بازارهای آتی کالا، گزینه‌ها و سوآپ و همچنین بازارهای خارج از بورس (OTC) می‌شود. به منظور نظارت کافی بر این بازارها، CFTC سازمان‌های زیر را تنظیم می‌کند: سازمان‌های تجاری مانند بازارهای قراردادی تعیین‌شده که صرافی‌هایی هستند که معاملات آتی را میزبانی می‌کنند و تسهیلات اجرای سوآپ، که پلتفرم‌هایی هستند که به شرکت‌کنندگان امکان خرید و فروش سوآپ را می‌دهند.

بخش تسویه و ریسک CFTC تنها مسئول نظارت بر سازمان‌های تسویه کننده مشتقات (DCO) مانند شرکت تسویه اختیارات است. OCC بزرگترین DCO در جهان است و تحت صلاحیت CFTC فعالیت می‌کند. پایگاه داده صرافی‌ها، که توسط قانون Dodd-Frank ایجاد شده‌اند تا یک تسهیلات مرکزی برای گزارش داده‌های صرافی و نگهداری سوابق ایجاد کنند، نیز توسط CFTC تنظیم می‌شوند.

واسطه‌ها

CFTC همچنین کلیه واسطه‌ها را قانون‌گذاری می‌کند. نهادهایی که در هنگام معامله با قراردادهای آتی، صرافی‌ها و گزینه‌ها به عنوان نماینده افراد دیگر عمل می‌کنند. برخی از این واسطه‌ها عبارتند از:

  • اپراتورهای استخرهای کالا، که صندوق‌هایی هستند که مشارکت سرمایه‌گذاران را برای معامله در بازارهای آتی و کالا ترکیب می‌کنند.
  • مشاوران معامله کالا، کسانی که مشاوره سرمایه گذاری برای بازارهای کالا و آتی ارائه می‌کنند.
  • تجار آتی کمیسیون، که سفارش خرید یا فروش هر کالایی را برای تحویل آینده می‌پذیرند.
  • معرفی کارگزارانی که ارتباط مستقیم با مشتری دارند اما اجرای معاملات را به یک تاجر آتی دیگر محول می‌کنند.
  • معامله‌گران صرافی، افراد یا نهادهایی که به‌عنوان کارگزار سوآپ عمل می‌کنند، بازارهایی را در صرافی ایجاد می‌کنند یا با طرف‌های مقابل قراردادهای سوآپ منعقد می‌کنند.


چالش‌های جدید CFTC

CFTC در حال دور شدن از نقش تاریخی خود به عنوان قانون‌گذار قراردادهای آتی و آپشن‌های سنتی مرتبط با محصولات است تا با چالش‌های جدید در عصر دیجیتال قرن بیست و یکم روبرو شود. چالش جدیدی که CFTC با آن مواجه است در رابطه با محصولات جدید فناوری مالی (fintech) و ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین است. قرارداد آتی بیت کوین در دسامبر 2017 راه‌اندازی شد و با گروه CME معامله می‌شود.

فین‌تک در حال نوآوری در بازارهای مالی در سراسر جهان است. فناوری‌های جدید دامنه گسترده‌ای دارند، از محاسبات ابری و تجارت الگوریتمی گرفته تا دفتر کل توزیع‌شده تا هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تا نقشه‌برداری شبکه و بسیاری دیگر. این فناوری‌ها دارای پتانسیل تأثیر قابل توجه یا حتی تحول‌آفرین بر بازارهای تحت نظارت CFTC و خود آژانس هستند. CFTC قصد دارد نقش فعالی در نظارت بر این نوآوری نوظهور ایفا کند.

CFTC نقش مهمی در تنظیم بازارهای مالی ایفا می‌کند. بدون چنین مقررات و رگولاتوری‌هایی، فعالان بازار ممکن است در معرض کلاهبرداری توسط افراد بی‌وجدان قرار گیرند و سپس، اعتماد خود را به بازار سرمایه ما از دست بدهند. این امر می‌تواند بازارهای سرمایه را در فعالیت‌های اقتصادی مولد به ضرر سرمایه‌گذاران، مصرف کنندگان و جامعه ناکارآمد کند. زمان نشان خواهد داد که آیا آژانس CFTC با چالش‌های جدیدی که با آن مواجه است، درست عمل می‌کند یا خیر.

سوالات متداول

CTFC چیست؟

این کمیسیون یک آژانس مستقل فدرال است که بازارهای مشتقات، از جمله قراردادهای آتی، اختیار معامله و سوآپ را در ایالات متحده قانون‌گذاری می‌کند

CTFC چه چیزی را قانون گذاری میکند؟

CFTC بازارهای مشتقات ایالات متحده را قانون‌گذاری می‌کند. این بازار شامل بازارهای آتی کالا، گزینه‌ها و سوآپ و همچنین بازارهای خارج از بورس (OTC) می‌شود.

1 نظر

  1. ممنون از اطلاعات خوب و‌کامل ، سوالی که برای من پیش اومده ، چه تفاوتی بین SEC و این مرجع هست؟

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان