کادنا چیست؟؛ هر آنچه که باید در مورد بلاک چین و ارز دیجیتال Kadena بدانید

خانهآموزش هاآلت کوین هاکادنا چیست؟؛ هر...

آنچه می‌خوانید...

کادنا (Kadena) پروژه‌ای است که بر اساس این ایده ایجاد شده است که بلاک چین می‌تواند شیوه تعامل و تراکنش در سرتاسر جهان را متحول کند.

با ادامه روند رو به رشد حیرت‌آور بازار ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر، روزبه‌روز شاهد عرضه رمز ارزهایی جدید به این بازار هستیم. ارز دیجیتال کادنا (Kadena) که توکن آن اختصاراً با نماد KDA نمایش داده می‌شود نیز یکی از جدیدترین پروژه‌های ارز دیجیتالی است که چند وقتی است که توجهات بسیاری را به سمت خود معطوف کرده است.

ارز دیجیتال کادنا
تیم کادنا در این معماری جدید خود، ابزارهایی را ایجاد کرده تا بلاک چین را قادر سازد تا با سرعت، مقیاس‌پذیری و بهره‌وری انرژی که قبلاً برای کسب‌وکارها دست‌نیافتنی بود، سازگار شود

اساساً پول دیجیتال یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های تکنولوژیکی در طول زندگی ما بوده است؛ موفقیتی که به ما این امکان را می‌دهد تا به درجه‌ای از آزادی اقتصادی دست‌یابیم که در شرایط فعلی، رسیدن به آن میسر نخواهد بود.

زمانی که بلاک چین برای اولین بار به کاربران معرفی شد، کاربرد آن صرفاً جلوگیری از زمان‌بندی و دست‌کاری داده‌ها در شبکه بود. در حقیقت در وایت پیپر (White Paper) بیت کوین، فناوری که بلاک چین بر اساس آن پیاده‌سازی شده بود، این پدیده پایه و اساس یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا توصیف شده بود. از طرفی دکتر استوارت هابر (Dr. Stuart Haber)، یکی از نام‌های آشنا در حوزه رمز ارزها که شهرت خود را با فعالیت درزمینه پل‌های غیرمتمرکز کادنا، زبان قرارداد هوشمند پکت (Pact)، توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) و امنیت عمومی بلاک چین کسب کرده است، در صحبت‌های خود بسیار به وایت پیپر بیت کوین استناد می‌کند.

بیشتر بخوانید: وایت پیپر بیت کوین 13 ساله شد؛ میراثی که روز به روز بزرگتر می‌شود

باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که توکن های غیرقابل تعویض (NFT) و حوزه امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) در حال تبدیل‌شدن به جریان‌های اصلی در عرصه رمز ارزها هستند؛ چرا که بیت کوین و اتریوم به‌تنهایی نمی‌توانند نیازهای ارزش دیجیتالی جهان را به دلیل مشکلاتی مثل مقیاس ناپذیری و قراردادهای هوشمند ناامن برطرف کنند. دراین‌بین، تجربه تیم بنیان‌گذاران کادنا در مورد کار در شرکتی مثل JPMorgan، باعث شده تا آنها محدودیت‌های راه حل‌های بلاک چین‌های موجود را آشکار کنند. درواقع Kadena تنها پلتفرمی است که الگوریتم اجماع گواه اثبات کار (Proof-of-work) را مقیاس بندی کرده تا بلاک چین را برای پذیرش انبوه افراد آماده سازد.

در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم به‌طور کامل این پروژه نوظهور در حوزه رمز ارزها را مورد بررسی قرار داده و به سؤالات متداول کاربران در مورد این پروژه پاسخ دهیم.

کادنا چیست؟

کادنا (Kadena) پروژه‌ای است که بر اساس این ایده ایجاد شده است که بلاک چین می‌تواند شیوه تعامل و تراکنش در سرتاسر جهان را متحول کند. تیم مؤسس Kadena با درک این موضوع که فناوری بلاک چین و اکوسیستمی که آن را به کسب‌وکارها متصل می‌کند، باید مجدداً و از ابتدا طراحی شود تا توسط عموم افراد قابل‌پذیرش باشد، اقدام به ایجاد یک معماری زنجیره‌ای اختصاصی کرد. درواقع تیم کادنا در این معماری جدید خود، ابزارهایی را ایجاد کرده تا بلاک چین را قادر سازد تا با سرعت، مقیاس‌پذیری و بهره‌وری انرژی که قبلاً برای کسب‌وکارها دست‌نیافتنی بود، سازگار شود.

رمز ارز Kadena
تیم بنیان‌گذاران کادنا عبارت است از آقای استوارت پوپجوی (Stuart Popejoy) و آقای ویل مارتینو (Will Martino)

جدا از این موارد، بلاک چین عمومی کادنا یعنی چین وب (Chainweb)، تنها شبکه یکپارچه و مقیاس‌پذیر لایه ۱ بر اساس الگوریتم اجماع گواه اثبات کار (PoW) است که امروزه در دسترس است. این شبکه از نوعی مکانیزم اجماع PoW استفاده می‌کند که همزمان با حفظ امنیت و یکپارچگی ذاتی شبکه بیت کوین، توان عملیاتی و مقیاس‌پذیری آن را افزایش می‌دهد. در حقیقت جهت تحقق این پیشرفت در مقیاس‌پذیری، کادنا چندین زنجیره مانند بیت کوین را به هم پیوند می‌دهد.

ماشین حساب ارز دیجیتال

مطمئناً، همه ما در مورد مشکلاتی که معمولاً به الگوریتم اجماع گواه اثبات کار اطلاق می‌شود آشنا هستیم و اطلاع داریم که استفاده از این الگوریتم اجماع در یک شبکه، به معنای سرعت پایین تراکنش‌ها و توان عملیاتی پایین آن شبکه خواهد بود. اما Kadena توانسته تا راهی را برای دور زدن این مشکلات پیداکرده و به شبکه‌های مختلف این امکان را می‌دهد تا به‌طور مؤثر با الگوریتم PoW کار کنند. اساساً، تیم توسعه‌دهنده کادنا متوجه این موضوع شده‌اند که با اشتراک گذاشتن الگوریتم اثبات کار می‌توان مشکل مقیاس‌پذیری آن را حل کرد.

در سال ۲۰۲۰، بلاک چین عمومی کادنا یک شبکه را از ۱۰ زنجیره به ۲۰ زنجیره گسترش داد. در حقیقت این گسترش در شبکه که مساوی دو برابر کردن تعداد تراکنش‌ها بر ثانیه (TPS) در آن شبکه بود، توانایی مقیاس‌پذیری آن را جهت پاسخگویی به تقاضای هرچه بیشتر در انجام تراکنش‌ها ثابت کرد. درواقع معماری چند زنجیره‌ای کادنا تضمین می‌کند که ظرفیت یک شبکه به‌قدری افزایش پیدا خواهد کرد که هرگز به سقف مجاز انجام تراکنش‌های خود نرسد.

همچنین بخوانید: بررسی دلایل رشد بی نظیر توکن بومی پروتکل کادنا (KDA) در چند هفته اخیر

تیم توسعه‌دهنده

تیم بنیان‌گذاران کادنا عبارت است از آقای استوارت پوپجوی (Stuart Popejoy)، یکی از بنیان‌گذاران کادنا که سابقه فعالیتی طولانی در عرصه بلاک چین و رمز ارزها و همچنین سابقه رهبری گروه بلاک چین در حال ظهور جی پی مورگان (JPMorgan) را داشته است. همچنین نفر دوم تیم بنیان‌گذاران کادنا نیز آقای ویل مارتینو (Will Martino) است که پیش‌ از این رهبر فنی کمیته راهبردی ارزهای دیجیتال در کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) بوده است. این در حالی است که هردوی این نفرات، پس از اولین سوابق کاری مرتبط خود با عرصه رمز ارزها، اقدام به ایجاد اولین بلاک چین JPMorgan کردند که در حال حاضر با نام JPM Coin شناخته می‌شود.

همچنین بخوانید: جی پی مورگان ارزش بیت کوین را ۳۵هزار دلار اعلام کرد

اجزای پلتفرم کادنا

پلتفرم کادنا از یک پروتکل زنجیره عمومی لایه ۱ به نام چین وب (Chainweb) و یک پروتکل لایه ۲ به نام کورو (Kuro) تشکیل‌ شده که این دو پروتکل از طریق یک زبان قراردادهای هوشمند به نام پکت (Pact) به یکدیگر متصل می‌شوند. در ادامه قصد داریم تا هرکدام از این اجزای تشکیل‌دهنده پلتفرم کادنا را موردبررسی قرار دهیم.

پکت (Pact)؛ زبان قرارداد هوشمند کادنا

پکت (Pact) یک زبان قرارداد هوشمند منبع باز و تورینگ ناقص (Turing-incomplete) است. درواقع Pact قدرتمندترین زبان قراردادهای هوشمند موجود در جهان جهت نوشتن برنامه‌های کاربردی به‌صورت مستقیم بر روی شبکه بلاک چین است.

بیشتر بخوانید: تورینگ کامل (Turing Complete)

این زبان که از ابتدا نیز باهدف نوشتن شبکه‌های بلاک چین ایجاد شده است، شامل ویژگی‌هایی است که آن را به یک استاندارد صنعتی برای زبان‌های قراردادهای هوشمند تبدیل می‌کند. ازجمله این ویژگی‌ها می‌توانیم به فرایند درستی یابی صوری (formal verification) کدها، شناسایی و برطرف کردن خطاها و باگ‌های شبکه، قابلیت ارتقای قراردادها، پشتیبانی از حساب‌های چند امضایی و البته از قابلیت همکاری اشاره‌کنیم. از طرفی، زبان قرارداد هوشمندی که در کادنا از آن استفاده می‌شود، از ابتدا نیز بر اساس نیاز کاربران این بلاک چین به امنیت و کاربری ساده ایجاد شده است. در حقیقت پکت، یک زبان مبتنی بر زبان برنامه‌نویسی لیسپ (LISP) است که قدمتی بیش از ۶۰ سال داشته و البته یکی از ساده‌ترین زبان‌ها برای یادگیری است.

اساساً در زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر مثل سالیدیتی (Solidity)، هنگامی‌که یک قرارداد هوشمند پیاده‌سازی می‌شود، نمی‌توان آن را بدون شاخه بندی شدن یا فورک (Fork) شبکه و حذف تمامی اپلیکیشن های قرارداد هوشمند تغییر داد. این در حالی است که زبان قرارداد هوشمند Pact، به‌سادگی می‌تواند بدون ایجاد هرگونه تغییر در شبکه، اقدام به پیاده‌سازی قراردادهای هوشمند کند.

درواقع تمرکز اصلی زبان قرارداد هوشمند پکت بر آسان کردن منطق تراکنش با ترکیبی بهینه از عملکرد در مجوز، مدیریت داده و جریان کار است. به بیانی ساده، Pact طراحی‌شده تا زبان قرارداد هوشمند را برای یادگیری و استفاده کاربرانی با هر سطح از دانش مرتبط با این حوزه آسان کند. ولی باوجود این سادگی، بازهم این قدرت را دارد تا از پروژه‌های پیچیده که شامل ویژگی‌هایی مثل تشخیص خودکار ایرادات شبکه، پشتیبانی از کدهای خارجی، مدیریت خصوصی و الگوریتم اجماع هستند نیز پشتیبانی کند.

علاوه بر این، زبان قرارداد هوشمند پکت، هدف دیگر خود را نیز بر روی طراحی قراردادهای هوشمند ایمن قرار داده است. درواقع Pact با شناسایی خودکار اشکالات شبکه، به‌وسیله فرایند درستی یابی صوری (formal verification)، توسعه‌دهندگان را از شر سوءاستفاده‌هایی که در شبکه اتریوم و دیگر پلتفرم‌های ناامن با آن‌ها مواجه خواهند بود، رها می‌سازد. همچنین این زبان قرارداد هوشمند بسیار سریع است و بین ده هزار تا بیست هزار عملیات پایگاه داده را در کسری از ثانیه انجام می‌دهد. از طرفی پکت به کاربران این امکان را می‌دهد تا کد نویسی کرده و نگران غیرقابل‌پیش‌بینی بودن آن نباشند. در حقیقت فرایند درستی یابی صوری برای اطمینان از عملکرد کامل قراردادهای هوشمند برای تمامی ورودی‌های قابل‌تصور انجام میشود.

بد نیست بدانید که ۸ پروژه از ۱۱ پروژه حوزه دیفای که توسط زبان سالیدیتی نوشته‌شده و در ۳ ماه گذشته موردحمله قرار گرفتند، می‌توانستند به‌وسیله کادنا و زبان قرارداد هوشمند Pact نجات داده شوند. به‌عنوان مثال شبکه پولی (Poly Network) یکی از بدترین حملات سایبری تاریخ، با بیش از ششصد میلیون دلار سرقت از طریق ۳ شبکه زنجیره هوشمند بایننس (Binance Smart Chain)، اتریوم و پولیگون (Polygon) را تجربه کرد که در صورت استفاده از کادنا و پکت شاید هیچ‌وقت شاهد چنین اتفاقی نبودیم.

بیشتر بخوانید: بزرگترین هک تاریخ دیفای: PolyNetwork در حدود 600 میلیون دلار را از دست داد

چین وب (Chainweb)؛ بلاک چین عمومی لایه ۱ کادنا

Chainweb یک الگوریتم اجماع اثبات کار است که ضمن حفظ امنیت و یکپارچگی شبکه بیت کوین، توان عملیاتی و مقیاس‌پذیری آن را نیز بهبود می‌بخشد. اساساً پلتفرم کادنا از الگوریتم اجماع اثبات کار، به سبک بیت کوین، اما به‌صورت افقی استفاده می‌کند. در حقیقت کادنا این الگوریتم اجماع را با حفظ ماهیت کلی آن گسترش داده است.

بلاک چین عمومی بیت کوین تنها می‌تواند ۷ تراکنش در ثانیه را پردازش کند و زمان ایجاد هر بلوک نیز ۱۰ دقیقه است. با توجه به این ارقام، سرعت تراکنش‌های بیت کوین بسیار کند است. ازاین‌رو، راه‌حل کادنا جهت حل چنین مشکلی استفاده از Chainweb است. چین وب درواقع درست مثل بیت کوین، مجموعه‌ای از زنجیره‌های بر اساس تابع هش (Hash Function) است که از همان الگوریتم اجماعی که ساتوشی ناکاموتو از آن در بیت کوین استفاده کرده است، استفاده می‌کند.

در حقیقت پس‌ از آنکه یک زنجیره، یک بلوک را تکمیل کرد، ریشه یا هش بلوک را به زنجیره‌های همتای خود که آن اطلاعات را در بلوک بعدی خود وارد می‌کنند، پخش کرده و بدین ترتیب از واگرایی (Diverging) شبکه جلوگیری می‌کند. به‌صورت کلی با اجرای Chainweb، زمان ایجاد هر بلوک ۳۰ ثانیه و زمان تأخیر آن نیز ۹۰ ثانیه خواهد بود که به نسبت اتریوم و بیت کوین، پیشرفت چشمگیری خواهد بود. از طرفی Chainweb تفاوتی بین ۱۰ یا ۱۰۰۰۰ زنجیره برای اجماع و امنیت شبکه قائل نمی‌شود؛ چراکه می‌تواند با افزایش تقاضای کاربران، گسترش پیدا کند.

دقت داشته باشید که کادنا به دنبال رقابت با بیت کوین یا جایگزینی این ارز دیجیتال نیست. درواقع کادنا در تلاش است تا پرچمی را که ساتوشی برای اولین بار برای بیت کوین به اهتزاز درآورد (منظور همان پول نقد دیجیتال، غیرمتمرکز و همتا به همتا است) را گسترش دهد. باارزش‌ترین پلتفرم ارائه‌دهنده راه‌حل مقیاس‌پذیری یعنی بیت کوین، جهت امنیت شبکه خود به الگوریتم اجماع گواه کار متکی است و مشکل دقیقاً همین‌جا است؛ این الگوریتم اساساً مقیاس‌پذیر نیست. بنابراین:

کادنا با تکیه‌ بر معماری چند زنجیره‌ای خود، تنها پلتفرم متکی بر PoW به‌حساب می‌آید که مقیاس‌پذیر بوده و قادر است تا با بیش از نه میلیون تراکنش در روز در بازار بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) بسته شود.

نکته مهم دیگر در مورد Chainweb این است که هرچه این شبکه بزرگ‌تر شود، سریع‌تر خواهد بود. در حقیقت داده‌های تراکنش‌های روزانه بیت کوین و اتریوم نشان می‌دهند که این شبکه‌ها به‌نوعی به سقف مجاز انجام تراکنش‌های روزانه خود نزدیک هستند. اما باوجود چین وب، دیگر با این مشکل مواجه نخواهیم بود. اساساً Chainweb دارای همان اصول پایه الگوریتم PoW است؛ اما به‌گونه‌ای بهینه شده است تا صد برابر بیشتر از بیت کوین و چهل برابر بیشتر از اتریوم توان عملیاتی داشته باشد.

کورو (Kuro)؛ بلاک چین لایه 2 کادنا

یکی دیگر از اجزای تشکیل‌دهنده پلتفرم کادنا، یک لایه نهایی سریع بنام کورو (Kuro) است که در صورت نیاز می‌تواند به‌سرعت پیاده‌سازی شود. این لایه از ScalableBFT به‌عنوان مکانیزم اجماع استفاده می‌کند که به‌صورت یکپارچه با Chainweb جهت پیکربندی‌های ترکیبی قابل ادغام است. از طرفی در بلاک چین‌های ترکیبی یا هیبرید (hybrid)، در درجه اول سرعت تابعی از مقیاس بندی نودها یا گره‌های Kuro با نهایی شدن سریع (fast-finality) است. درواقع Chainweb فقط نیاز به سرویس پرداخت خواهد داشت؛ درحالی‌که گره‌های مقیاس شده Kuro وظیفه ارائه توان عملیاتی را بر عهده خواهند داشت و درنتیجه هر زنجیره Kuro قادر به انجام ۸۰۰۰ تراکنش بر ثانیه خواهد بود.

بلاک چین Kadena
اساساً بلاک چین Kuro امکان استفاده چندگانه از KadenaDOT، پرداخت فوری (Instant payments) و قراردادهای هوشمند محرمانه و ایمن‌تر را فراهم ساخته است.

درواقع این موضوع اثبات شده است که Kuro از ۸۰۰۰ تراکنش در ثانیه در ۵۰۰ گره پشتیبانی می‌کند و جهت ارزیابی در  سرویس وب آمازون یا AWS (Amazon Web Service) و مایکروسافت آزور (Microsoft Azure) نیز در دسترس است.

کادنا و چین وب
ساختار بلاک چین کادنا و نحوه قرارگیری گره ها در چین وب

در یک نمونه از Chainweb با ۲۰ زنجیره سریع و ۳ زنجیره Kuro متصل‌به‌هم، کادنا قادر خواهد بود تا ۴۸۰ هزار تراکنش بر ثانیه را پردازش کند. البته بسته به استراتژی متعادل‌سازی شبکه، چین وب قادر خواهد بود تا بیش از ۲۰ زنجیره را نیز پشتیبانی کند و این دقیقاً همان نوع از راه‌اندازی است که برای بسیاری از بلاک چین های دیگر که دارای تعداد تراکنش بر ثانیه بالایی هستند، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

اساساً بلاک چین Kuro امکان استفاده چندگانه از موارد زیر را فراهم می‌سازد:

KadenaDOT

KadenaDOT که مشابه Kadenamint  (Pact+Tendermint) است؛ با این تفاوت که در اینجا کادنا یک زنجیره خصوصی کورو، به همراه یک افزونه (Add-on) سازگار با آن است که قابلیت دسترسی به اکوسیستم توکن DOT را می‌دهد.

همچنین بخوانید: سرقت دارایی دیجیتال کاربران به کمک افزونه تقلبی فایرفاکس

پرداخت فوری

پرداخت فوری (Instant payments) که به‌وسیله آن می‌توانید توسط چین وب، پرداخت‌های فوری خود را انجام دهید. این قابلیت در مقایسه با پرداخت یک ساعته بیت کوین یا پانزده دقیقه‌ای اتریوم، تنها یک دقیقه نیاز به زمان دارد.

قراردادهای هوشمند محرمانه و ایمن‌تر

زبان قرارداد هوشمند Pact که بیش از ۲ سال است که در مرحله آزمایش و رفع ایرادات اولیه قرار دارد، قادر است تا طراحی قراردادهای هوشمندی ایمن‌تر را به‌آسانی میسر سازد. اساساً این زبان قرارداد هوشمند، به‌طور خودکار باگ‌ها را شناسایی کرده و کاربران را از سوءاستفاده‌هایی که در شبکه‌هایی مثل اتریوم و سایر پلتفرم‌های ناامن با آن‌ها مواجه خواهند بود، رها می‌سازد.

توکن ارز دیجیتال کادنا (KDA)

KDA یک ارز دیجیتال است که برای پرداخت هزینه‌های محاسباتی در زنجیره عمومی Kadena مورداستفاده قرار می‌گیرد. درواقع KDA عملکردی مشابه توکن ETH در شبکه اتریوم را دارد. از طرفی این توکن روشی است که توسط آن ماینرها پاداش ناشی از استخراج بلوک‌ها در شبکه دریافت کرده و البته هزینه تراکنشی است که کاربران جهت گنجاندن تراکنش‌های خود در یک بلوک می‌پردازند.

توکن KDA
نمودار توزیع توکن های KDA از سال 2021 به بعد

از طرفی حداکثر میزان توکن KDA که قرار است قابل‌استخراج باشد، ۱ میلیارد توکن است که قرار است طی حداکثر ۱۲۰ سال قابل‌استخراج شدن باشد. همچنین در مورد مدل اقتصادی این توکن نیز بد نیست اشاره داشته باشیم که مدل اقتصادی توکن KDA بیانگر میزان کل عرضه، برنامه نقدینگی، نحوه اختصاص دهی توکن ها و همچنین استفاده از ذخیره پلتفرم KDA است که در نمودار زیر به جزئیات نمایش داده شده است.

توکن شبکه Kadena
نحوه تخصیص توکن های کادنا

نحوه خرید ارز دیجیتال Kadena

در حال حاضر توکن KDA در تعدادی از صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر لیست شده است. اما برخلاف سایر ارزهای دیجیتال شناخته‌شده، فعلاً نمی‌توان آن را مستقیماً توسط ارزهای فیات مثل دلار، یورو و … خریداری کرد. بااین‌حال، شما کماکان می‌توانید به‌راحتی این رمز ارز را توسط ارزهای دیجیتالی مثل BTC، ETH، USDT، BNB و از طریق صرافی‌هایی که از این توکن پشتیبانی می‌کنند خریداری کنید.

ازجمله معتبرترین صرافی‌های ارز دیجیتالی که تاکنون توکن KDA را در فهرست رمز ارزهای پشتیبانی شد قرار داده‌اند، می‌توانیم به موارد زیر اشاره‌کنیم:

  • kucoin
  • Bittrex
  • Coinex
  • Hotbit
  • Coinmetro

سخن پایانی

پروژه کادنا برنامه‌های بلند پروازانه ای برای آینده خود دارد. نکته هیجان‌انگیز در مورد این پلتفرم این است که زنجیره عمومی آن اجراشده و قراردادهای هوشمند نیز در شرف اجرایی شدن هستند. ویل مارتینو (Will Martino)، مدیرعامل کادنا توضیح می‌دهد که:

اینها برنامه‌هایی هستند که هر دو روی یک بلاک چین خصوصی قابل‌اجرا هستند، ولی با برخورداری از قراردادهای هوشمند عمومی، به افراد در بخش عمومی این امکان را می‌دهند تا با زنجیره خصوصی تعامل داشته باشند.

قطعاً همه میدانیم که فعالیت‌های کادنا پیرامون یک فناوری و صنعت فوق‌العاده پیچیده است. دراین‌بین یکی از چالش‌های اصلی، مقیاس‌پذیری لازم جهت برآوردن نیازهای کاربران سازمانی است. درواقع کادنا این مشکل را حل کرده است و می‌تواند از  قابلیت ۱۰ زنجیره‌ای حال حاضر، در آینده به ۱۰۰۰۰ یا بیشتر زنجیره افزایش یابد. درواقع، این پلتفرم، بلاک چین‌های ترکیبی یا هیبرید را قادر می‌سازد تا به ۴۸۰۰۰۰ TPS انجام دهند.

اساساً تیم توسعه‌دهنده کادنا بر این باور است که این خصوصیت می‌تواند منجر به جهشی بزرگ در پذیرش فناوری بلاک چین توسط عموم افراد و سازمان‌ها شود. ویل مارتینو درجایی دیگر دراین‌باره توضیح می‌دهد که:

این لحظه می‌تواند نقطه عطفی برای شرکت‌ها باشد. تابه‌حال، آن‌ها هرگز پلتفرمی نداشته‌اند که بتوانند بر روی یک پلتفرم بلاک چین عمومی از آن استفاده کنند و اطلاع داشته باشند که اگر محصولی که در آن بلاک چین ایجاد کرده‌اند بتواند رشد کند، شبکه‌ای که محصول خود را بر روی آن ایجاد کرده‌اند، توان عملیاتی موردنیازشان را خواهد داشت.

تیم توسعه‌دهنده کادنا در شرکت‌های بزرگی مثل جی پی مورگان، مایکروسافت، گوگل، دیزنی و غیره کار کرده‌اند و با اتکا بر دانش و تجربه مرتبطی که از آن برخوردار هستند، می‌دانند که چه سازوکاری در ایجاد سیستم‌هایی در مقیاس انبوه بکار می‌رود. از این رو، این تیم حرفه‌ای، بسیاری از این ملاحظات را در زمان توسعه کادنا در نظر داشته‌اند. در حال حاضر، Kadena در حال دستیابی به چشم‌انداز اصلی ساتوشی ناکاموتو برای ایجاد یک پلتفرم ارز دیجیتال ایمن و البته غیرمتمرکز است. در حقیقت Kadena یک پروتکل قابل همکاری و مقیاس‌پذیر را به دنیا عرضه کرده است که با اتکا بر ترکیبی از معماری زنجیره‌ای شامل یک لایه نهایی سریع و یک زبان قرارداد هوشمند که همگی آماده پذیرش انبوه هستند، بلاک چین را بار دیگر و از ابتدا برای عموم افراد به تصویر کشیده است.

بد نیست به این نکته نیز اشاره داشته باشیم که NFT ها و صرافی غیرمتمرکز KADDEX، تنها اولین قدم‌های کادنا هستند، و این شبکه برخلاف پلتفرم‌هایی بر اساس الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) مثل کاردانو (Cardano) و سولانا (Solana)، کادنا جهت قدرت بخشیدن به سیستم‌های مالی جهانی و تضمین یک آینده دیجیتال طراحی شده است.

منابع: binansal, coinmetro, morioh, kadenacommunity.medium

2 نظرات

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان