معرفی انواع کیف پول های ارز دیجیتال ؛ همه چیز در مورد ولت های رمز ارز

خانهآموزش هامعرفی انواع کیف...

آنچه می‌خوانید...

به طور خلاصه، کیف پول ارز دیجیتال ابزاریست که می توانید از آن برای تعامل با شبکه بلاک چین استفاده کنید. انواع مختلفی از کیف پول های دیجیتال وجود دارد که می توان آنها را به سه گروه نرم افزاری، سخت افزاری و کیف های کاغذی تقسیم کرد. بسته به مکانیزم کارشان، ممکن است به آنها کیف پول گرم یا سرد نیز گفته شود. اکثر ارائه دهندگان کیف پول ارز دیجیتال، پلتفرم مبتنی بر نرم افزارند که استفاده از آنها را راحت تر از کیف پول های سخت افزاری می کند. با این حال، کیف پول های سخت افزاری امن ترین جایگزین هستند. در این مقاله از مجموعه مقالات فکت کوینز به معرفی انواع کیف پول های ارز دیجیتال می پردازیم.

کیف پول های ارز دیجیتال چگونه کار می کنند؟

انواع کیف پول های ارز دیجیتال
انواع کیف پول های ارز دیجیتال

برخلاف تصور عموم، کیف پول ها، ارزهای دیجیتال را واقعاً ذخیره نمی کنند. در عوض، آنها ابزار مورد نیاز برای تعامل با یک بلاک چین را ارائه می دهند. به عبارت دیگر، این کیف پول ها می توانند اطلاعات مهم ارسال و دریافت ارز دیجیتال از طریق تراکنش های بلاک چین را ایجاد کنند. چنین اطلاعاتی شامل یک یا چند جفت کلید عمومی و خصوصی است.

کیف پول همچنین شامل یک آدرس است؛ یک شناسه متشکل از حروف و اعداد(alphanumeric)، که بر اساس کلیدهای عمومی و خصوصی ایجاد می شود. چنین آدرسی در اصل یک مکان خاص در بلاک چین است که می توان به آن ارز دیجیتال ارسال کرد. این بدان معناست که می توانید آدرس خود را برای دریافت وجوه با دیگران به اشتراک بگذارید، اما هرگز نباید کلید خصوصی خود را برای کسی فاش کنید.

کلید خصوصی دسترسی به ارزهای دیجیتال شما را بدون در نظر گرفتن کیفی که استفاده می کنید، به شما می دهد. بنابراین حتی اگر رایانه یا تلفن هوشمند شما آسیب ببیند، می توانید از طریق دستگاه دیگری به وجوه خود دسترسی پیدا کنید؛ البته تا زمانی که کلید خصوصی مربوطه (یا عبارت بازیابی که در انگلیسی به آن Seed Phrase می گویند) را در اختیار داشته باشید. توجه داشته باشید که کوین ها هرگز از بلاک چین حذف نمی شوند، بلکه فقط از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل می شوند. به شما توصیه می کنم حتما مقاله عبارت بازیابی یا Seed Phrase در کیف پول  را از وب سایت فکت کوینز مطالعه کنید.

مطلب مفید: ماشین حساب ارز دیجیتال

کیف پول گرم و کیف پول سرد

همانطور که گفته شد، کیف پول های ارز دیجیتال ممکن است با توجه به نحوه عملکرد آنها «گرم» یا «سرد» نامگذاری شوند. کیف پول گرم، هر کیفی است که به نحوی به اینترنت متصل میشود. به عنوان مثال، وقتی در صرافی بایننس حسابی ایجاد می کنید و وجهی به کیف پول خود ارسال می کنید، درحال واریز به کیف پول گرم بایننس هستید. راه اندازی این کیف پول ها بسیار آسان است و داراهایی ها نیز به سرعت در دسترس هستند و این امر آنها را راحتتر در دسترس تریدرها و سایر کاربران قرار میدهد.

از سوی دیگر، کیف پول های سرد هیچ گونه ارتباطی با اینترنت ندارند. در عوض، در آنها از یک واسطه فیزیکی برای ذخیره کلیدها به صورت آفلاین استفاده می شود و این ویژگی آنها را در برابر حملات سایبری، مقاوم می کند. به این ترتیب، کیف های سرد جایگزین بسیار مطمئن تری برای ذخیره کوین های شما هستند. این روش به Cold Storage نیز معروف است و مخصوصاً برای سرمایه گذاران بلندمدت یا هولدر ها (HODLers) مناسب است.

به عنوان راهی برای محافظت از وجوه کاربران، صرافی بایننس تنها درصد کمی از دارایی های دیجیتال را در کیف های گرم خود نگهداری می کند. و باقیمانده وجوه کاربران را در کیف پول سرد نگهداری میکند. قابل ذکر است که صرافی بایننس برای کاربرانی که ترجیح می دهند وجوه خود را در صرافی متمرکز نگهداری نکنند Binance DEX  را به عنوان یک جایگزین معرفی میکند. Dex یک پلتفرم تجاری غیر متمرکز است که به شما این امکان را می دهد تا کنترل کامل کلیدهای خصوصی را داشته باشید، در حالی که می توانید مستقیماً از کیف پولهای سرد صرافی هم ترید کنید.

مطلب مفید: بهترین کیف پول بیت کوین برای ایرانیان کدام است؟

کیف های نرم افزاری

کیف پول های نرم افزاری در انواع مختلف عرضه می شوند که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. اکثر آنها به نوعی به اینترنت متصل هستند (کیف پول گرم). در زیر، به توصیف برخی از رایج ترین و مهمترین انواع کیف پول های وب، دسکتاپ و تلفن همراه می پردازیم.

وب ولت (Web wallet) یا کیف پول اینترنتی

می توانید از کیف پول های وب برای دسترسی به بلاک چین از طریق رابط مرورگر، بدون بارگیری یا نصب چیزی استفاده کنید. این گروه شامل کیف های صرافی و سایر ارائه دهندگان انواع کیف پول مبتنی بر مرورگر می شود.

در بیشتر موارد، می توانید یک کیف پول جدید ایجاد کرده و یک رمز عبور شخصی برای دسترسی به آن تعیین کنید. با این حال، برخی از ارائه دهندگان خدمات، کلیدهای خصوصی را از طرف شما نگهداری و مدیریت می کنند. درست است که ایم کار برای کاربران بی تجربه راحت تر است، اما بسیار خطرناک است. اگر کلید خصوصی تان را به دیگری بسپارید، یعنی کل دارایی تان را در اختیار او قرار داده اید. برای حل این مشکل، اکنون بسیاری از کیف پول های وب به شما اجازه می دهند کلیدهای آنها را به طور کامل یا از طریق کنترل مشترک (از طریق چند امضا) مدیریت کنید. بنابراین مهم است که قبل از انتخاب مناسب ترین کیف پول، تنظیمات و رویکرد فنی هر کیف پول را بررسی کنید. برای فهم بیشتر این مطلب مقاله قابلیت چند امضایی (multi-sig) چیست؟ این فناوری چگونه امنیت را تضمین می کند؟ را مطالعه کنید. هنگام استفاده از صرافی ارزهای دیجیتال، باید استفاده از ابزارهای امنیتی موجود را در نظر بگیرید. صرافی بایننس چندین ویژگی امنیتی مانند مدیریت دستگاه، احراز هویت دو عاملی، کد ضد فیشینگ و مدیریت آدرس برداشت را ارائه می دهد.

مطلب مفید: کیف پول غیر حضانتی (non-custodial) چیست؟

دسکتاپ ولت (desktop wallet) یا کیف پول دسکتاپ

انواع کیف پول های ارز دیجیتال
دسکتاپ ولت

همانطور که از نامش پیداست، کیف پول دسکتاپ نرم افزاریست که شما در رایانه خود دانلود و اجرا می کنید. بر خلاف برخی از نسخه های مبتنی بر وب، کیف پول های دسکتاپ، کنترل کامل کلیدها و سرمایه را به شما می دهند. هنگامی که یک کیف پول دسکتاپ جدید ایجاد می کنید، فایلی به نام “wallet.dat” به صورت لوکال در رایانه شما ذخیره می شود. این فایل حاوی اطلاعات کلید خصوصی است که برای دسترسی به آدرس های ارز دیجیتال شما استفاده می شود و حاوی اطلاعات مهمیست، بنابراین باید آن را با پسوردِ شخصی، رمزگذاری کنید.

اگر کیف پول دسکتاپ خود را رمزگذاری می کنید، باید هر بار که نرم افزار را اجرا می کنید رمز عبور خود را وارد کرده تا بتواند فایل wallet.dat را بخواند. اگر این فایل را گم کنید یا گذرواژه خود را فراموش کنید، به احتمال زیاد دسترسی به وجوه خود را از دست خواهید داد. بنابراین، تهیه نسخه پشتیبان یا بک آپ از فایل wallet.dat و نگهداری آن در مکانی امن بسیار مهم است. اینجا هم می توانید از کلید خصوصی یا عبارت بازیابی کمک بگیرید. با این کار، در صورتی که رایانه شما از کار بیفتد یا به نحوی غیرقابل دسترسی شود، می توانید به وجوه خود در دستگاه های دیگر دسترسی پیدا کنید. به طور کلی، کیف پول های دسکتاپ ممکن است نسبت به اکثر نسخه های وب، ایمن تر تلقی شوند اما قبل از راه اندازی و استفاده از کیف پول ارزهای دیجیتال، اطمینان از اینکه رایانه شخصی شما عاری از ویروس ها و بدافزارهاست، بسیار اهمیت دارد.

مطلب مفید: کیف پول MPC چیست؟ محاسبات چند جانبه (multiparty computing) به چه معناست؟

موبایل ولت (Mobile wallet) یا کیف پول موبایل

انواع کیف پول های ارز دیجیتال
موبایل ولت

کیف پول های موبایلی بسیار شبیه به همتایان رومیزی خود عمل می کنند، اما به طور خاص به عنوان برنامه های کاربردی تلفن های هوشمند طراحی شده اند. کار با این دسته از کیف پول ها بسیار راحت است، چرا که به شما این امکان را می دهند تا ارزهای دیجیتال را با استفاده از کدهای QR ارسال و دریافت کنید. بدین ترتیب کیف پول های موبایل، یک گزینه ویژه برای انجام تراکنش ها و پرداخت های روزانه اند و این ویژگی آنها را به گزینه ای مناسب برای خرج کردن بیت کوین، BNB و سایر ارزهای دیجیتال در دنیای واقعی تبدیل می کند. تراست ولت (Trust Wallet) نمونه بارز کیف پول ارز دیجیتال تلفن همراه است.
با این حال، مانند رایانه ها، دستگاه های تلفن همراه در برابر برنامه های مخرب و آسیب های بدافزار، بسیار آسیب پذیرند. بنابراین توصیه می شود کیف پول تلفن همراه خود را با رمز عبور رمزگذاری کرده و در صورت گم شدن یا خراب شدن گوشی هوشمند خود، از کلیدهای خصوصی خود یا عبارت بازیابی، نسخه پشتیبان تهیه کنید؛ یعنی اینکه برای امنیت بیشتر آن را در چند نسخه نگهداری کنید تا در صورت گم شدن یکی از آن ها، دیگری به داد شما برسد.

کیف پول های سخت افزاری

کیف پول های سخت افزاری دستگاه های فیزیکی و الکترونیکی هستند که از مولد اعداد تصادفی (RNG) برای تولید کلیدهای عمومی و خصوصی استفاده می کنند. سپس کلیدها در خود دستگاه ذخیره می شوند که به اینترنت متصل نیست. به این ترتیب، ذخیره سازی سخت افزاری یک نوع کیف پول سرد است و به عنوان یکی از امن ترین جایگزین ها در نظر گرفته می شود.

در حالی که این کیف پول ها سطح بالاتری از امنیت را در برابر حملات آنلاین ارائه می دهند، اما اگر اجرای سیستم عامل به درستی انجام نشود، ممکن است خطرات بزرگی ایجاد کنند. همچنین، کیف پول های سخت افزاری، کاربر پسندی کمتری دارند و دسترسی به منابع مالی در مقایسه با کیف های گرم در آن ها دشوارتر است.

برای غلبه بر عدم دسترسی، می توانید از بایننس برای اتصال مستقیم دستگاه خود به پلتفرم معاملات استفاده کنید. این یک راه مطمئن برای دسترسی به وجوه شماست، چرا که کلیدهای خصوصی هرگز از دستگاه شما حذف نمی شوند. برخی از ارائه دهندگان خدمات کیف پول وب نیز خدمات مشابهی را ارائه می دهند و به کیف پول سخت افزاری اجازه می دهد تا به رابط مرورگرشان متصل شود.
اگر قصد دارید رمز ارز خود را به مدت طولانی نگه دارید یا مقدار زیادی کریپتو در اختیار دارید، باید از انواع کیف پول های سخت افزاری استفاده کنید. در حال حاضر، اکثر کیف پول های سخت افزاری به شما امکان می دهند یک پین کد (PIN code) برای محافظت از دستگاه خود تنظیم کنید و همچنین یک عبارت بازیابی تعیین نمایید، که در صورت گم شدن کیف پول شما قابل استفاده است.

مطلب مفید: بهترین کیف پول های بیتکوین برای اندروید

پیپر ولت (Paper wallet) کیف پول کاغذی

انواع کیف پول های ارز دیجیتال
پیپر ولت

کیف پول کاغذی یک تکه کاغذ است که آدرس دارایی دیجیتال و کلید خصوصی آن به صورت فیزیکی در قالب کدهای QR چاپ می شود. سپس می توان این کدها را برای انجام تراکنش های ارز دیجیتال اسکن کرد. برخی از وب سایت های کیف پول کاغذی به شما امکان می دهند کد آنها را بارگیری کنید تا آدرس ها و کلیدهای جدید را در حالت آفلاین ایجاد کنند. بدین ترتیب، این کیف پول در برابر حملات هک آنلاین بسیار مقاوم است و ممکن است جایگزینی برای کیف پول سرد در نظر گرفته شود.

با این حال، به دلیل نقص های متعدد، استفاده از کیف پول های کاغذی در حال حاضر خطرناک تلقی می شود و باید از آن جلوگیری کرد. اگر هنوز می خواهید از این گروه از کیف پول ها استفاده کنید، درک خطرات احتمالی، ضروری است. نقص اصلی کیف پول های کاغذی این است که برای ارسال «بخشی از وجوه» مناسب نیستند، بلکه فقط «کل موجودی» را در نظر می گیرند.

به عنوان مثال، تصور کنید که شما یک کیف پول کاغذی دارید و دارایی موجود در آن کیف 10 بیت کوین است. اگر تصمیم دارید 2 بیت کوین خرج کنید، ابتدا باید هر 10 کوین را به نوع دیگری از کیف پول (به عنوان مثال، کیف پول دسکتاپ) ارسال کنید و تنها پس از آن بخشی از بودجه، یا به عبارتی همان 2 بیت کوین مدنظرتان را هزینه کنید. بعداً می توانید 8 بیت کوین دیگر را به کیف پول کاغذی تان برگردانید. می بینید که کیف پول سخت افزاری یا نرم افزاری انتخاب بهتریست.

از لحاظ فنی، اگر کلید خصوصی کیف پول کاغذی خود را در کیف پول دسکتاپ وارد کنید و فقط بخشی از موجودی را خرج کنید، کوین های باقی مانده نیز به آدرس تبدیلی ارسال می شود که به طور خودکار توسط پروتکل بیت کوین تولید می شود. اگر در قسمت آدرس تبدیل به صورت دستی آدرس تحت کنترل خودتان را وارد نکنید، به احتمال زیاد وجوه خود را از دست خواهید داد.

اکثر کیف پول های نرم افزاری امروزه تغییر آدرس را برای شما انجام می دهند و کوین های باقی مانده را به آدرسی که بخشی از کیف پول شماست ارسال می کنند. اما نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که کیف پول کاغذی شما پس از ارسال اولین تراکنش خود ،صرف نظر از مبلغ آن ، خالی می شود. بنابراین انتظار نداشته باشید که بعداً دوباره از آن استفاده کنید.

مطلب مفید: کیف پول با تائید دومرحله‌ای الکترام (2fa)

اهمیت بک آپ گیری

از دست دادن دسترسی به کیف پول های ارز دیجیتال شما می تواند گران تمام شود. بنابراین مهم است که مرتباً از آنها بک آپ تهیه کنید. در بسیاری از موارد، تنها بک آپ گیری از فایل های wallet.dat یا عبارات بازیابی کافیست. در اصل، یک عبارت بازیابی مانند یک کلید اصلی عمل می کند که همه کلیدها و آدرس های موجود در یک کیف پول ارز دیجیتال را ایجاد کرده و به آنها دسترسی می دهد. همچنین، اگر طی فرایند رمزگذاری، پسوردی انتخاب کرده اید، به یاد داشته باشید که از آن پسورد نیز بک آپ تهیه نمایید.

سخن آخر

کیف پول های ارز دیجیتال بخش جدایی ناپذیر استفاده از بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال هستند. آنها یکی از زیرساخت های اساسی هستند که امکان ارسال و دریافت وجه از طریق شبکه های بلاک چین را ممکن می سازند. در این مقاله به بررسی انواع کیف پول های ارز دیجیتال پرداختیم. هر نوع کیف پول مزایا و معایب خود را دارد، بنابراین قبل از انتقال وجوه خود، تحقیق در مورد نحوه عملکرد آنها بسیار مهم است. نظر شما در مورد این کیف پول ها چیست؟ شما کدام یک از آنها را انتخاب می کنید؟ دلیل شما برای انتخابتان چیست؟ نظرات و تجارب خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان