Aternity بلاکچینی امن و مقیاس پذیر برای نرم افزارهای غیرمتمرکز

خانهآموزش هاآلت کوین هاAternity بلاکچینی امن...

آنچه می‌خوانید...

بلاکچین اترنیتی (Aternity) یک پلتفرم قرارداد هوشمند مقیاس پذیر بر مبنای زبان برنامه نویسی ارلنگ (Erlang) است. این پلتفرم توسط پیشگامان علم برنامه نویسی طراحی و مهندسی شده تا برخی از اساسی ترین چالش های بومی بلاک چین های قبلی را برطرف کند. جامعه توسعه دهنده aternity توانسته با طراحی مجدد فناوری بلاک چین در سطح پروتکل، درک و ادغام کاملی از مجموعه عملکردها داشته باشد. با فکت کوینز همراه باشید.

پروتکل Aternity پس از اصلاح مشکلات مربوط به مقیاس پذیری در بلاک چین های قبلی، به گونه ای طراحی شده تا موارد استفاده سازمانی در مقیاس های بزرگ را مورد توجه قرار دهد. aternity دارای ویژگی های پیشرفته ای است و داده ها دنیای واقعی موجود در اینترنت را به بلاک چین متصل می کند.

مطلب مفید: مقیاس پذیری در بلاک چین به چه معنا است؟

- Advertisement -

بررسی تاریخچه Aternity

شرکت Aternity در سال 2016 در لیختن اشتاین (Liechtenstein) تشکیل شد. در سال 2017 به با حمایت بیت کوین و اتریوم برای شرکت تامین مالی انجام گرفت. شبکه اصلی در سال 2018 راه اندازی شد. در سال 2018، اکوسیستم اترنیتی جهانی و اولین توکن آن منتشر شد. در نهایت پیش بینی شد که در سال 2020 نهادهای بلاک چین قانونی یک میلیون تراکنش در نرم افزارهای Aternity انجام دهند.

پلتفرم اترنیتی
طراحی پلتفرم اترنیتی برای نرم افزارهای غیر متمرکز

ویژگی هایی کارآمد Aternity برای سازمان ها

  • اسناد، قراردادها، فاکتور و رسیدها
  • امور مالی غیرمتمرکز
  • پرداخت، وام و سهام
  • سازمان های خودگردان غیر متمرکز
  • رای گیری و حاکمیت
  • استفاده از هویت سخت افزار و هویت بلاک چین اینترنت اشیا (IOT)
  • بازی ها
  • قدرت بخشیدن به دارایی های واقعی و مجازی و محدود  نبودن به توکن های قابل تعویض و غیر قابل تعویض (NFT)

مطلب مفید: سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) چیست؟

مزیت های فنی بلاکچین Aternity

  • با استفاده از کانال های وضعیت آفچین، مقیاس پذیری نامحدودی دارد.
  • اترینیتی با در اختیار داشتن ماشین مجازی ایمن و زبان کاربردی قراردادهای هوشمند، دارای بالاترین استانداردهای امنیتی است.
  • به دلیل بهینه سازی مکانیزم اجماع، ماشین مجازی و تراکنش های بومی، هزینه آنچین پائین است.
  • اترنیتی از سیستم نام گذاری “Naming” و نام های قابل خواندن انسانی استفاده می کند.
  • برای دسترسی به API های بیرونی و داده های جهان واقعی از اوراکل استفاده می کند.
  • اترنیتی از مدل حساب عمومی انعطاف پذیر که از انواع گزینه های امضا حمایت می کند، استفاده می کند.
  • Aternty از تراکنش های خصوصی و قراردادهای هوشمند در کانال های وضعیت استفاده می کند.
  • در آخر هم، به تراکنش ها و قراردادهای هوشمندی که در کانال های وضعیت اجرا می شوند هزینه آفچین اعمال نمی شود.
Aternity
مزیت های پلتفرم اترنیتی

مطلب مفید: ماشین مجازی اتریوم (Ethereum Virtual Machine) چیست؟

ویژگی های پروتکل Aternity عبارتند از:

  • جهانی:

پروتکل aternity می تواند از هر چیزی، از پلتفرم های نسل اول قرارداهای هوشمند گرفته تا هر چیز دیگری را پشتیبانی کند. این پروتکل باعث تقویت بازی ها، سیستم های پرداخت، امور مالی غیرمتمرکز، سیستم های رجیستری، اقتصاد توکنی، زنجیره های تامین و سایر موارد مشابه می شود. بسیاری از نرم افزار های این پروتکل هنوز کشف نشده و آینده روشنی برای کاربران دارد.

  • امنیت:

پروتکل aternity با ایده امنیت متولد شده است. پیاده سازی پروتکل با استفاده از زبان برنامه نویسی ارلنگ (Erlang) انجام شده که از تمام استانداردهای مهندسی نرم افزار پیروی می کند. حسابرسی های امنیتی و تست های مبتنی بر دارایی بخشی از امور روزانه توسعه دهندگان پروتکل است.

پروتکل aternity با یک ماشین مجازی ایمن به نام (Fast aternity Transaction Engine) کار می کند که به منظور افزایش کارآیی و امنیت به وجود آمده است. پروتکل aternity با در اختیار داشتن Sophia که یک زبان کاربردی قرار هوشمند است و از تائیدهای رسمی پشتیبانی می کند، نسخه ای منحصر به فرد از امنیت قراردادهای هوشمند و بلاکچین را ارائه می دهد.

  • مقیاس پذیری:

پروتکل aternity به منظور مقیاس پذیر کردن میلیاردها تراکنش که از سوی کاربران انجام می شود، از مقیاس پذیری خارج از زنجیره غیرقابل اعتماد و تکنولوژی کانال های وضعیت استفاده می کند. کانال های وضعیت، بدون به خطر انداختن امنیت، امکان تراکنش های همتا به همتا و اجرای قراردادهای هوشمند خارج از زنجیره را به وجود می آورند. قابلیت باز و بسته شدن کانال ها به صورت موازی، مقیاس پذیری نامحدود را ممکن می سازد.

پروتکل اجماع اترنیتی بسیار سریع است. سرعت ترکنش ها در Aternity به 120 تراکنش در ثانیه می رسد که 8 برابر سریع تر از اتریوم و 15 برابر سریع تر از بیت کوین است. زمان تائید تراکنش ها نیز کمتر از 3 ثانیه است که موجب بهبود تجربه کاربری می شود.

aternity blockchain
پلتفرم اترنیتی و نرم افزارهای غیر متمرکز
  • اترنیتی کارآمد و کم هزینه یا اصلا بدون هزینه:

پروتکل Aternity برای مدیریت کانال های  وضعیت، اوارکل ها، سرویس نام و … به ده ها نوع تراکنش بومی مجهز است. همه این موارد از نظر هزینه گس بهینه سازی شده اند. به علاوه، انجام تراکنش ها و اجرای قراردادهای هوشمند در کانال های وضعیت هیچ گونه کارمزدی ندارند. مکانیزم پروتکل اجماع آنچین -Bitcoin-NG – امکان انجام تراکنش ها و اجرای قراردادهای بیشتری را در هر بلاک در مقایسه با سایر پلتفرم ها به وجود می آورد. این موضوع موجب می شود بازار گس و کارمزدها روال آرام تری داشته باشد و در نتیجه قیمت ها پائین تر و مقرون به صرفه تر باشند.

مطلب مفید: حمایت سرویس نام اتریوم (ENS) از لایه 2

  • اوراکل های تعاملی:

در پروتکل aternity، اوارکل ها توسط نوع خاصی از تراکنش ها مدیریت می شوند. اوراکل ها را می توان برای درخواست و تامین داده از ارائه دهندگان اطلاعات و API ها برنامه ریزی کرد. مثلا اگر یک قرار داد هوشمند نیازمند دسترسی به اطلاعات آب و هوا باشد، یک تراکنش درخواست اوارکل روی آنچین اعلام می شود. ارائه دهندگان داده می توانند به چنین درخواست هایی پاسخ دهند و بابت پاسخ هزینه دریافت کنند.

ارائه دهندگان اوراکل می توانند در زنجیره ثبت نام کنند و با دریافت هزینه هر داده ای را ارائه دهند. این موضوع موجب می شود تا ارائه دهندگان قراردادهای هوشمند بتوانند نرم افزارهایی مثل نرم افزارهای امور مالی غیر متمرکز را تولید کنند که با اطلاعات دنیای واقعی تعامل دارند.

  • منبع باز:

پروتکل Aternity و تمام توسعه دهندگان، منبع باز هستند و نیاز به مجوزهای اختصاصی ندارند. پروسه توسعه بسیار شفاف و واضح است و هر کسی می تواند از طریق گیت هاب مشارکت داشته باشد.

  • غیر متمرکز :

پروتکل Aternity با هدف غیرمتمکز بودن ایجاد شده است. هر کسی می تواند با استفاده از هاست یک نود شروع به ماینینگ کند، به شبکه اصلی متصل شود و با تائید تراکنش ها به ایمن سازی زنجیره کمک کند. شبکه اترنیتی توسط جامعه ای از اپراتورهای نود اداره می شود. کاملا غیر قابل اعتماد است، هیچ حاکمیت مرکزی ندارد و بدون نود اصلی است.

مکانیسم اثبات کار که در Aternity گنجانده شده Cuckoo Cycle نام دارد. این چرخه بسیار کارامد و متکی بر اثبات نظریه گراف است. همچنین دارای بیشترین حافظه محدود و تائید فوری است.

  • قابل استفاده به صورت خصوصی و عمومی:

اترنیتی از مدل اکانتی استفاده می کند که تمام تراکنش ها به طور پیش فرض عمومی محسوب می شوند. با اجرای حساب های عمومی و یک ویژگی فنی منحصر به فرد می توان تراکنش ها را با انعطاف پذیری بالایی امضا کرد. تراکنش های کانال وضعیت آفچین و اجرای قراردادهای هوشمند کاملا خصوصی هستند مگر آنکه به صورت آنچین منتشر شوند. از این رو راه اندازی یک شبکه بلاکچین خصوصی بر اساس Aternity برای استفاده سازمانی و دولتی اهمیت چندانی ندارد.

  • کاربر پسند:

از آنجا که این پروتکل از سیستم نامگذاری aternity (AENS) استفاده می کند کاربران می توانند برای حساب ها، قراردادها، اوراکل ها و سایر موارد از نام های قابل خواندن انسانی استفاده کنند.

  • حاکمیت:

پروتکل aternity تحت حاکمیت ماینرها، کاربران توکن AE و توسعه دهندگان قراردارد. ماینرها و اپراتورهای نودها با استفاده از نشانه های هاردفورک می توانند حمایتشان را از ارتقاء پروتکل های اجماع نشان دهند. کاربران توکن AE نیز می توانند با استفاده از مکانیزم نظر سنجی نیابتی در حاکمیت آنچین پروتکل مشارکت داشته باشند. این مکانیسم از طریق نرم افزارهای موبایلی کاربر پسند که با بلاکچین در تعامل هستند، قابل دسترس است. همه نتایج از نظر رمز نگاری قابل تائید هستند. هر کاربری می تواند با شرکت در کانال های ارتباطی aternity در پروسه حاکمیت آفچین شرکت داشته باشد.

  • توسعه پایدار:

پروتکل Aternity قابل اعتماد است و برای بقا ساخته شده است. با این وجود، بنیاد کریپتوی Aternity وظیفه خودش می داند از توسعه و نگهداری بلند مدت پروتکل و منابع اصلی مختلف حمایت و پشتیبانی کند. به همین منظور و برای تامین مالی این اقدامات، بنیاد 10.8 درصد از پاداش های ماینینگ را دریافت می کند. توزیع وجوه نیز از طریق یک برنامه تحقیق و توسعه که در وبسایت بنیاد کریپتو قید شده، انجام می شود.

دلیل استفاده از کانال های وضعیت در Aternity

کانال های وضعیت، اجرای خارج از زنجیره قراردادهای هوشمند را ممکن می سازند. بلاک چین ها تنها در صورت عدم توافق بین طرفین قرارداد، کدهای قرارداد هوشمند را اجرا می کنند.کانالهای وضعیت اجازه می دهد کاربران با هدف محاسبه جمعی برخی توابع f با یکدیگر در تعامل باشند. حال این تابع f می تواند به سادگی ” ارسال 0.1 کوین در ثانیه باشد” یا یک مبادله غیر متمرکز باشد. این توابع با قراردادهای هوشمند نشان داده می شوند و در صورتی که کاربری قصد خرابکاری در سیستم را داشته باشد، به یک داور نیاز می شود. این داور، همان بلاکچن است که مزیت های بسیاری دارد از جمله؛

  • بلاک چین قابل اعتماد است و نیاز به طرف سوم ندارد
  • عملکرد آفچین در برابر آنچین
  • برخی صرافی هایی که Aternity را پشتیبانی می کنند، عبارتند از؛

Okex، Huobi، Gate.io

  • کیف پول Aternity:

Atomic Wallet

Trust Wallet

Base Wallet

کلام آخر

اترنیتی پلتفرمی است که برای نرم افزارهای غیر متمرکز طراحی شده است. شبکه آزمایش این پلتفرم در سال 2017 کار خودش را شروع کرد و توکن AE نیز عرضه موفقی داشت. اترنیتی روی مشکلات بلاک چین های قبلی مثل مقیاس پذیری قراردادهای هوشمند و برنامه های غیر متمرکز، معطوف شده است. در پلتفرم اترنیتی قراردادهای هوشمند به جای اجرا شدن روی بلاک چین روی کانال های وضعیت اجرا می شوند. همین نکته باعث متمایز شدن اترنیتی از سایر بلاک چین ها می شود.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان