انواع ترید در بازار ارز دیجیتال

خانهآموزش هاانواع ترید در...

آنچه می‌خوانید...

ترید یا معامله ارز دیجیتال به خریدوفروش بیت کوین و یا هر رمزارز دیگری به منظور کسب سود گفته می‌شود. از آنجایی که روش‌های معامله بسیار متفاوت هستند، بهتر است هر تریدر سبک خاصی را برای خودش انتخاب کند. چراکه برخی از سبک‌ها بیشتر از بقیه با سلیقه، آستانه تحمل و اهداف فرد مطابقت دارند. در ادامه این مقاله ضمن معرفی انواع ترید ،به ارائه پیشنهادهایی برای تازه کاران این حوزه خواهیم پرداخت. در ادامه با فکت کوینز همراه باشید.

اگرچه در حوزه تجارت روش‌های متفاوتی برای معامله وجود دارد، اما ما آنها را به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی کرده‌ایم:

  • اسکالپ  (scalping)
  • خریدوفروش روزانه (day trading)
  • نوسان گیری یا سووینگ (swing)
  • معاملات موقعیتی (position trading)

درست است که برخی از این سبک‌ها ویژگی‌های مشترکی دارند، اما تقسیم‌بندی ما به‌طورکلی از سریع‌ترین نوع معامله،یعنی اسکالپ، شروع شده و به بلندمدت‌ترین نوع، یعنی سرمایه‌گذاری ختم می‌شود. هر فرد می‌تواند سبک متناسب با خودش را انتخاب کند. البته افراد می‌توانند بر اساس هدف و دارایی خود سبک‌های متفاوت را ترکیب کنند.

بهترین راه برای فهمیدن اینکه کدام سبک برای شما بهتر جواب می‌دهد، این است که آنها را امتحان کنید؛ و با خودتان در مورد میزان کارآیی و تأثیر سبک بر تعادل عاطفی و منطقی خود روراست باشید.

به بیان ساده، اگر سبکی تعادل شما را به هم می‌زند، پس احتمالاً سبک مناسبی برای شما نیست (و اگر دائماً ضرر می‌کنید، بازهم این سبک مناسب شما نیست.)

انواع ترید در بازار رمزارز

منظور از ترید، معامله کالا، ارز، ملک یا هر دارایی دیگری است. در بازار رمزارز هم کاربران در قبال پرداخت پول، بیت‌کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری را می‌خرند. تریدرهایی که به دنبال کسب سود از طریق سرمایه‌گذاری هستند بسیار طرفدار پول مجازی یا کریپتو می‌باشند. معامله رمزارز یکی از مهم‌ترین روش‌های کسب سود از این حوزه است.

اول از همه باید بدانید که کسب سود از بازار کریپتو بدون تجربه فعالیت در این بازار غیرممکن است. اگر قصد سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتال را دارید ابتدای امر باید دانش اولیه‌ای کسب کنید. یک تریدر موفق به هیچ عنوان بی‌پروا و بدون فکر عمل نمی‌کند، او قبل از هر ترید به مطالعه کامل وضعیت بازار، نمودارهای کوین مربوط می‌پردازد.

معامله در بازار رمزارز
معامله در بازار رمزارز

برای اینکه تریدر خوبی باشید اول از هر چیز تمرین کنید تا به فردی صبور تبدیل شوید. تریدر موفق تحت تأثیر هیجانات بازار قرار نمی‌گیرد. او سعی می‌کند همیشه در جریان اتفاقات بازار قرار بگیرد. اگر یک روز از آنچه در بازار می‌گذرد بی‌خبر باشد قطعاً با شکست مواجه خواهد شد.

معامله یا همان ترید نیازمند کسب دانش در زمینهٔ تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال در بازه‌های زمانی مختلف و همچنین تحلیل تکنیکال و به‌کارگیری تحلیل فاندامنتال است. به این ترتیب تریدر می‌تواند از تمام فرصت‌هایی که بازار در اختیارش قرار می‌دهد کمال استفاده را ببرد.

نکته حائز اهمیت این است که هر فرد خودش باید سبکی که در آن موفق است را پیدا کند.

ترید لحظه‌ای (scalping)

یکی از انواع ترید در بازار ارزهای دیجیتال اسکالپینگ یا ترید کوتاه‌مدت است. این سبک معاملات ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.

تریدرهایی که این روش را انتخاب می‌کنند، انسان‌های بسیار فعالی در این حوزه می‌باشند. چراکه اسکالپینگ مستلزم پیگیری لحظه‌ای قیمت‌ها و البته دنبال کردن خبرها و پیشامدهای بازار است. اسکالپر می‌خواهد از نوسانات کوچک بازار سود کسب کند پس محاسبه هزینه معاملات (کارمزدها) از ضروریات به حساب می‌آید.

از آنجایی که معاملات در کوتاه‌مدت بسته می‌شوند پس احتمال افزایش ضرر معاملات کمتر می‌شود. اسکالپر با در نظر گرفتن کف و سقف‌های هر موج، معامله میکند. در این بین می‌تواند چندین بار کسب سود کند. از آنجایی که بازه زمانی این نوع ترید خیلی کوتاه است و در این بازه زمانی کوتاه نوسانات قیمتی خیلی شدید نیست با کاهش قیمت، سرمایه تریدر از بین نمی‌رود.

ترید یا خریدوفروش روزانه (day trading)

قطعاً معاملات روزانه از میان دیگر  انواع ترید از مشهورترین استراتژی‌ها به حساب می‌آیند. همانطور که از نامش پیداست، معاملات روزانه به خریدوفروش یک دارایی در یک روز گفته می‌شود. پوزیشن ها در همان روزی که باز می‌شوند، بسته خواهند شد. پس هیچ پوزیشنی تا روز بعد باز نخواهد ماند. یعنی شما به‌عنوان یک تریدر هیچ ارز دیجیتالی را نگه‌داری نمی‌کنید و تمامی سهم‌های خود را به فروش می‌رسانید.

معمولاً تریدرهای حرفه‌ای طرفدار این نوع معاملات هستند. درست است که کسب درآمد از نوسانات قیمت ارز می‌تواند بسیار پرسود و کم‌خطر باشد، اما مستلزم پیگیری لحظه‌ای وضعیت بازار و اخبار منتشرشده است. چراکه این بازار بسیار پر نوسان است و قیمت ارزهای دیجیتال با انتشار هر خبر صعود و نزول غیرقابل‌انتظاری را تجربه خواهد کرد.

خریدوفروش نوسانی یا سووینگ (swing)

سویینگ هم یکی دیگر از انواع ترید است. این نوع ترید درست برعکس خریدوفروش روزانه است. اگر تریدر در day trading ارزهای خود را تا پایان روز می‌فروشد، تریدر نوسانی، ارزهای دیجیتال خود را برای مدت بیشتری نگه می‌دارد. مثلاً پوزیشن های ایجادشده را بین دو تا شش روز بعد تا حداکثر دو هفته نگه می‌دارد. معامله گران سوینگ اغلب بر اساس تحلیل‌های تکنیکال یا فاندامنتال یک سری قوانین خاص ترید را برای خودشان می‌سازند.

خریدوفروش نوسانی یا سووینگ (swing )
خریدوفروش نوسانی یا سووینگ (swing )

این الگوریتم‌ها برای شناسایی بهترین زمان خرید یا فروش سهام به آنها کمک میکند.  الگوریتم ترید نوسانی نه تنها لازم نیست خیلی دقیق باشد و سقف‌ها و کف‌های قیمت‌ را پیش‌بینی کند، بلکه تنها به بازار دارای روند نیاز دارد. بازاری که رنج یا خنثی باشد برای تریدر سووینگ یا نوسانی مناسب نیست.

معاملات موقعیتی (Position Trading)

برخی فکر می‌کنند پوزیشن گیری استراتژی خرید و نگه‌داری سهام است نه معامله فعال. درصورتی‌که اگر یک تریدر حرفه‌ای از این استراتژی استفاده کند نوعی معامله فعال خواهد بود. در این نوع معاملات تریدرها نمودارهای بلندمدت‌تر مثلاً روزانه یا حتی هفتگی را به جهت شناسایی روند بازار بررسی می‌کنند. پس چنین معاملاتی ممکن است تا هفته‌ها یا حتی بیشتر به طول انجامند. این مسئله دقیقاً بستگی به روند بازار دارد.

تریدرهایی که از میان انواع ترید این روش را انتخاب می‌کنند، برای تشخیص روند بازار به دنبال کندل های higher highs و lower highs می‌گردند. سووینگ تریدرها با دنبال کردن این امواج می‌خواهند هم از حرکات نزولی و هم از حرکات صعودی سود ببرند. درست است که ترند تریدرها هم به دنبال پیدا کردن جهت بازار هستند اما آنها سعی نمی‌کنند قیمت‌ها را پیش‌بینی کنند.

آنها معمولاً زمانی که از روند بازار مطمئن می‌شوند پوزیشن خود را ثبت می‌کنند. و وقتی روند شکسته می‌شود پوزیشن‌شان را می‌بندند. این بدان معناست که در دوره‌هایی که نوسان بازار زیاد است، انجام معاملات برحسب روند بازار دشوارتر است و به‌طورکلی تعداد موقعیت‌های آن هم کاهش می‌یابد.

سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری به تبدیل سرمایه به یک یا چند نوع دارایی گفته می‌شود؛ هدف سرمایه‌گذاران از این فعالیت رشد و توسعه سرمایه خود و بهره‌مندی از منافع آن در آینده است. در علم اقتصاد هم سرمایه‌گذاری یعنی خرید کالایی که در حال حاضر استفاده‌ای ندارد. اما در آینده فرد به آن نیاز پیدا خواهد کرد. و آن کالا برای او سودآور خواهد بود.

کاربران حوزه رمزارز هم می‌توانند با خرید و نگه‌داری یک یا چند ارز دیجیتال برای مدت طولانی،به سود برسند.

جمع‌بندی؛ انواع ترید

ترید رمزارزها به معنی خریدوفروش و کسب درآمد از طریق خرید به قیمت پایین و فروش به قیمت‌های بالاتر است. کارشناسان  بر اساس استراتژی‌های مورداستفاده در انواع ترید ، خریدوفروش ارز دیجیتال را به روش‌های متفاوتی تقسیم‌بندی کرده‌اند که در بالا به توضیح آنها پرداخته شد. به‌صورت کلی بهتر است هر شخص ابتدا  استراتژی مناسب با روحیاتش را انتخاب و سپس به ترید بپردازد.

معامله گران فعال می‌توانند یک یا چند استراتژی را به‌کارگیرند. بااین‌حال، قبل از تصمیم‌گیری در مورد ترکیب و کاربرد این استراتژی‌ها، بهتر است خطرات و هزینه‌های مربوط به هرکدام روش را دقیق موردبررسی قرار دهند.

آیا ترید در بازار ارز دیجیتال با دیگر بازارها متفاوت است؟

خیر به‌صورت کلی ترید به فرآیند خریدوفروش گفته می‌شود.

کدام روش برای افراد تازه وارد و کم تجربه مناسب‌تر است؟

تازه‌کارانی که با ساختار کلی بازار ارزهای دیجیتال آشنایی ندارند، می‌توانند با پس از بررسی اساس و بنیاد پروژه‌ها مبلغ مشخصی را صرف سرمایه‌گذاری بلندمدت در این حوزه کنند. یعنی به عبارتی هولد کنند تا به سود برسند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان