استخراج ارز دیجیتال هلیوم (Helium)؛ جزئیات، میزان درآمد، تجهیزات لازم و …

خانهآموزش هااستخراج ارز دیجیتال...

آنچه می‌خوانید...

طبق برنامه‌ استخراج ارز دیجیتال هلیوم، تمامی توکن های HNT ظرف مدت پنجاه سال قابل‌استخراج بوده که تا الان ۵٫۲ میلیون توکن استخراج شده اند.

مقدمه

ارز دیجیتال هلیوم (Helium) که توکن آن اختصاراً با نماد HNT نمایش داده می‌شود، شبکه‌ای غیرمتمرکز بر پایه فناوری بلاک چین است که فعالیت‌های خود را از سال ۲۰۱۹ و باهدف فراهم ساختن زیرساختی برای اینترنت اشیا (loT) در آینده آغاز کرده است.

- Advertisement -

همچنین شبکه اصلی این ارز دیجیتال به کلیه دستگاه‌های وایرلس امکان برقراری ارتباط و ارسال داده‌ها از طریق نودها یا گره‌های خود را می‌دهد. در حقیقت گره‌های این شبکه ترکیبی از دروازه‌های بی‌سیم (Wireless gateway) و دستگاه‌های استخراج بلاک چین هستند که اصطلاحاً به آن‌ها هات اسپات گفته می‌شود. از طرفی نحوه کارکرد این شبکه به این شکل است که هر کاربر با اجرای گره‌های این شبکه، توکن HNT را به‌عنوان پاداش از شبکه رمز ارز هلیوم دریافت می‌کند.

ازاین‌رو در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم تا فرایند استخراج ارز دیجیتال هلیوم را به‌طور کلی بررسی کرده و تمامی جوانب آن را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم.

نحوه کارکرد شبکه و استخراج ارز دیجیتال هلیوم

تیم توسعه‌دهنده هلیوم با ایجاد مشوق‌های مالی، در تلاش است تا بیش‌ازپیش این پروژه را در سطح جهانی به معرفی افراد برساند. ازاین‌رو برای آغاز فعالیت در این شبکه، شرکت‌کنندگان نیاز به دستگاه‌های هات اسپات که همانا ترکیبی از سخت‌افزارهای ماینینگ و ورودی‌های وایرلس هستند داشته که به‌راحتی می‌توانند این دستگاه‌ها را خریداری کرده یا شخصاً اقدام به ساخت آنها کنند.

استخراج ارز دیجیتال هلیوم (Helium)
بسته به مکانی که قصد دارید تا از دستگاه خود در آن استفاده کنید، می‌توانید ماینرهای مختلفی را تهیه کنید که قیمت متوسط هر ماینر نزدیک به 400 دلار است

اساساً در جامعه هلیوم، راه‌اندازی هات اسپات، نقش ستون فقرات این شبکه را دارد. درواقع این هات اسپات ها به‌صورت متوسط بیش از دویست برابر مساحت امواج وایرلس را پوشش می‌دهند. از این روز افرادی که پوشش بی‌سیم قابل‌اعتماد و صادقانه‌ای داشته باشند، به‌وسیله مکانیزم اثبات پوشش یا PoC (Proof of Coverage) و شرکت در فرایند استخراج ارز دیجیتال هلیوم، توکن HNT را به‌عنوان پاداش خود از شبکه دریافت می‌کنند.

همچنین بخوانید: ارز دیجیتال آیوتا (IOTA) چیست؟

دقت داشته باشید که هات اسپات ها به‌وسیله خرید یک ماینر مناسب از وب‌سایت هلیوم راه‌اندازی می‌شوند و هرکدام از آنها به‌وسیله این شبکه آزمایش‌ شده تا از عملکرد مطلوب آنها در شبکه اطمینان حاصل شود. در حقیقت بسته به مکانی که قصد دارید تا از دستگاه خود در آن استفاده کنید، می‌توانید ماینرهای داخلی یا خارجی مختلفی را تهیه کنید که قیمت متوسط هر ماینر نیز نزدیک به چهارصد دلار خواهد بود.

علاوه بر این، همزمان با راه‌اندازی جنسیس بلاک، استخراج ماهانه پنج میلیون توکن HTN و مجموعاً دویست و بیست و سه میلیون توکن هلیوم در برنامه کاری این شبکه قرارگرفته است. ضمناً بلاک چین هلیوم بر اساس یک برنامه هاوینگ (Halving) دو ساله نیز پیش رفته و میزان استخراج ارز دیجیتال هلیوم در ابتدای ماه آگوست ۲۰۲۱ میلادی (مردادماه ۱۴۰۰) رقمی در حدود ۵٫۲ میلیون توکن بوده است. از طرفی شبکه هلیوم اعلام کرده که برنامه‌ریزی خود را به این شکل تعیین کرده تا تمامی توکن های این شبکه در عرض مدت پنجاه سال قابل‌استخراج باشند.

همچنین بخوانید: هاوینگ بیت کوین (halving)

اما جهت درک بهتر نحوه کارکرد شبکه این رمز ارز و مخصوصاً فرایند استخراج ارز دیجیتال هلیوم، بهتر است تا نگاه دقیق‌تری داشته باشیم بر الگوریتم اثبات پوشش یا PoC.

الگوریتم اثبات پوشش (Proof of Coverage)

به‌طور کلی الگوریتم اجماع PoC از مشخصه‌های فرکانس‌های رادیویی بهره می‌برد تا اثبات‌هایی که برای شبکه هلیوم و کاربران این شبکه بامعنا هستند را تولید کند. درواقع شبکه بلاک چین به‌طور مداوم هات اسپات ها را تحت مکانیزمی با نام PoC Challenge بررسی کرده و سپس داده‌های اثبات‌ مداوم در شبکه ذخیره می‌شوند. در حقیقت این داده‌ها تأیید قطعی از پوشش وایرلسی هستند که به‌وسیله هات اسپات های شبکه هلیوم ساخته‌شده‌اند.

از طرفی در این مکانیزم هر چالش، فرایندی مجزا در راستای اثبات پوشش است. در شبکه هلیوم تا این لحظه میلیون‌ها چالش صادر و پردازش‌شده و بلاک چین هلیوم کلیه داده‌های این فرایند را ذخیره کرده است. در حقیقت نحوه دقیق کارکرد چالش‌ها به این شکل است که چالشگر (Challenger) نقش هات اسپاتی را دارد که به‌صورت متوسط در هر سیصد بلوک، یک بار چالشی را ساخته و ارسال می‌کند. همچنین انتقال‌دهنده (Transmitter) نیز که مخابره کننده یا Chalengee نیز نامیده می‌شود مسئول انتقال داده‌های چالش به هات اسپات های مجاور جهت ثبت شاهدها است. در آخر نیز شاهدها یا (Witness) هستند که در واقع هات اسپات هایی هستند که از نظر جغرافیایی به چالش شونده نزدیک بوده و وجود هات اسپات های چالش شونده را پس‌ از آنکه به آنها منتقل شد گزارش می‌دهند.

الگوریتم اثبات پوشش در فرایند استخراج ارز دیجیتال هلیوم
شاهدها درواقع هات اسپات هایی هستند که ازنظر جغرافیایی به چالش شونده نزدیک هستند

به بیانی ساده‌تر، هات اسپات ها هم‌اکنون اجازه دارند تا به ازای هر سیصد بلوک، یک چالش اثبات انجام داده و سپس مقداری توکن HNT را به‌عنوان پاداش دریافت کنند. دقت کنید که کاربر چالش گر اول یک کلید عمومی و خصوصی زودگذر ساخته تا در چالش از آن استفاده کند. این کلیدها که از الگوریتم SHA-256 استفاده می‌کنند، توسط هش بلوک فعلی، تحت عنوان یک درخواست گواه اثبات پوشش ذخیره می‌شوند. حال در این مرحله اگر درخواست معتبر بوده و به‌وسیله بلاک چین تأیید گردد، هش بلوکی که رسید در آن ظاهر شده است، توسط هش کلید عمومی زودگذر و هویت و اطلاعات چالشگر ترکیب‌شده و یک عدد تصادفی ایجادشده و از آن جهت انتخاب یک هات اسپات تصادفی از میان کل شبکه استفاده می‌شود.

در این مرحله و زمانی که بسته چالش ایجاد گردید، این بسته به‌وسیله شبکه همتا به همتای هلیوم، به انتقال‌دهنده منتقل شده و چالش شونده بسته را دریافت کرده و سپس خارجی‌ترین لایه را توسط کلیدهای خصوصی و عمومی زودگذر رمزگشایی می‌کند.

نحوه پاداش‌دهی در الگوریتم گواه اثبات پوشش

به‌طور کلی دو متغیر کلی برای اعطای پاداش در این الگوریتم تأثیرگذار هستند. اولی تعداد شاهدها در مدل HIP15 و دومی نیز تعداد هات اسپات ها در هر فضای شش ضلعی تعریف‌شده در  HIP17 هستند. در حقیقت در  HIP15  برای هر چرخه چالش، هر پاداش میان هات اسپات هایی که در فرایند نقش داشته باشند تقسیم می‌گردد و اگر هات اسپاتی در این چرخه نقش شاهد را داشته باشد، سهم ۵٫۳۱ درصدی از پاداشی که به انتقال‌دهنده‌ها اعطا می‌گردد را دریافت می‌کنند. مثلاً اگر ۱۰ هات اسپات شاهد در یک چالش موفق شرکت کنند، هر هات اسپات یک‌دهم از ۵٫۳۱ درصد از پاداش کل چالش را دریافت می‌کند. از طرفی هرچه تعداد شاهدان بیشتر باشد، پاداش انتقال‌دهنده نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

نمودار توزیع پاداش بر اساس تعداد شاهدها
در هر محدوده جغرافیایی، با بیشتر شدن ماینر ها از تعدادی مشخص، درآمد شاهدها کم می‌شود

علاوه بر این، در HIP17 نیز اگر تعداد هات اسپات های هر منطقه بیشتر از هدف تراکمی مدنظر باشد، شاهدها پاداش کمتری دریافت می‌کنند. در حقیقت نقشه هر منطقه و فواصلی که به شکل شش ضلعی در وب‌سایت هلیوم تعریف‌شده‌اند، تراکم مدنظر هر منطقه جغرافیایی را نمایش می‌دهند.

در نمودار فوق قابل‌مشاهده است که هر محدوده جغرافیایی، هدف تراکمی مخصوص به خود را داشته و با بیشتر شدن تعداد ماینر ها (شاهدها) از تعدادی مشخص، درآمد چالش شونده‌ها افزایش پیدا نکرده و درآمد شاهدها نیز کم می‌گردد.

میزان سوددهی حاصل از استخراج ارز دیجیتال هلیوم

در حال حاضر فرایند استخراج ارز دیجیتال هلیوم، فقط در مناطقی که تحت پوشش این شبکه است، سوددهی قابل‌توجهی دارد. در حقیقت فعلاً فقط ماینرهایی که در چنین مناطقی هستند، می‌توانند میزان مطلوبی توکن HNT به‌عنوان پاداش دریافت کنند. ازاین‌رو به عقیده کارشناسان استخراج ارز دیجیتال هلیوم هم‌اکنون در برخی از کشورها ازجمله ایران، درآمد آن‌چنانی را برای افراد در پی نخواهد داشت.

 از طرفی تعیین سود ناشی از استخراج ارز دیجیتال هلیوم به‌سادگی رمز ارزهایی مثل اتریوم، بیت کوین یا رمز ارزهایی که از الگوریتم اجماع گواه اثبات کار یا گواه اثبات سهام استفاده می‌کنند، نیست. درواقع سود ناشی از استخراج این رمز ارز تا حدود زیادی به پوشش منطقه‌ای که در آن فرایند ماینینگ صورت می‌گیرد، بستگی خواهد داشت. همچنین نحوه بازدهی ماینرهای هلیوم، دقیقاً به کارکرد دیگر ماینرها وابسته بوده و تمامی ماینرها باید در کنار یکدیگر یک شبکه را تشکیل داده تا بدین ترتیب سود بیشتری از این فرایند را کسب کنند.

پس منطقی این است که در ناحیه‌ای که هیچ ماینری به‌غیراز شما ندارد، شبکه‌ای نیز ایجاد نشده و نتیجتاً اینکه بلاک چین هلیوم در آن ناحیه عملاً بی کاربرد خواهد بود. جدا از این موارد، اگر تعداد ماینرهای شبکه هلیوم در یک ناحیه نیز به مرز اشباع شدن برسد، سودآوری ناشی از ماینینگ توکن HNT کاهش پیدا خواهد کرد. این موضوع ازاین‌جهت است که در اجرای چنین پروتکلی، به تعدادی محدود از چلنجرها، فرستنده‌ها و شاهدها نیاز است و با فراتر رفتن تعداد ماینرها از یک حد مشخص، درخواست‌ها جهت اخذ هرکدام از این نقش‌ها بیشتر شده و نتیجتاً اینکه سود حاصل از استخراج نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

اما به‌صورت کلی کاربرانی که تمایل به استخراج ارز دیجیتال هلیوم را داشته، می‌توانند در وب‌سایت هلیوم پلاس و بر اساس برخی پارامترها که در بالا به آنها اشاره کردیم، برآورد کلی از درآمد تخمینی یک هات استپات را با در نظر گرفتن تعداد هات اسپات های اطراف، به‌دست آورند. درواقع در این وب‌سایت یک ماشین‌حساب مخصوص وجود دارد که می‌توان با قرار دادن پارامترهای مختلف در آن، میزان حدودی از درآمد ناشی از استخراج هلیوم را به‌دست آورد:

helium. plus/earnings-calculator

درآمد حاصل از استخراج ارز دیجیتال هلیوم
ماشین‌حساب مخصوص جهت تخمین سود ناشی از استخراج ارز دیجیتال هلیوم

در حقیقت در حال حاضر با قرار دادن هر دستگاه مودم در موقعیتی مطلوب، با توجه به ارزش فعلی توکن  HNT در بازار، می‌توان درآمد ماهیانه‌ای در حدود ۱۳۰ دلار داشت.

سخت‌افزار استخراج ارز دیجیتال هلیوم

سخت‌افزارهای استخراج هلیوم اساساً با ماینرهایی که از آنها جهت استخراج در شبکه‌هایی همچون اتریوم و بیت کوین مورداستفاده قرار می‌گیرند، متفاوت هستند. علت این موضوع نیز استفاده این بلاک چین از الگوریتم اجماع اثبات پوشش (Proof of Coverage) است. بااین‌حال، هم‌اکنون شرکت‌های گوناگونی مشغول تولید و عرضه سخت‌افزارهای استخراج ارز دیجیتال هلیوم هستند و ساختار کلیه این دستگاه‌ها نیز تا حدودی مشابه هم است. در حقیقت به‌طور کلی، این سخت‌افزارها مشابه مودم‌های اینترنت خانگی هستند.

جدا از این موارد، وارد شدن به شبکه بلاک چین هلیوم و شروع فرایند استخراج این رمز ارز نیز رایگان نیست، ولی اساساً هزینه‌های آن به نسبت استخراج اتریوم کم‌تر است. بد نیست بدانید که سخت‌افزارهای استخراج ارز دیجیتال هلیوم در حال حاضر متوسط قیمتی در حدود ۴۵۰ دلار دارند. ولی نکته مثبتی که این دستگاه‌ها دارند این است که به نسبت ماینرهای بیت کوین و اتریوم، برق آن‌چنانی مصرف نکرده، محیط‌زیست را آلوده نمی‌کنند و سروصدایی هم ندارند. در حقیقت مصرف برق این آنتن‌های رادیویی بسیار ناچیز بوده و هزینه‌های مالی و پیامدهای زیست‌محیطی استخراج در بلاک چین هلیوم نیز نزدیک به صفر است.

علاوه بر این، هرچه دستگاه ماینر هلیوم در ارتفاع بالاتری قرار بگیرد، سوددهی بیشتری خواهد داشت. در حقیقت توصیه شده که دستگاه را در نزدیک بالاترین پنجره محل مدنظر گذاشته و توری فلزی پنجره را نیز بازکرده تا سیگنال‌های رادیویی RF بدون هیچ‌گونه اختلالی ارسال و دریافت گردند. ضمناً محل قرارگیری دستگاه باید جایی باشد که کم‌ترین میزان فلز، دستگاه‌های الکترونیکی و همچنین بتن در آن منطقه وجود داشته باشد.

برترین ماینرها جهت استخراج ارز دیجیتال هلیوم

اگر قصد دارید تا اقدام به استخراج ارز دیجیتال هلیوم کنید، قطعاً این پرسش برای شما پیش‌آمده که برترین ماینرها برای استخراج این رمز ارز کدام هستند. در حال حاضر کمپانی‌هایی مثل Nebra، FreedomiFi، Bobcat، Rak Wireless و همچنین  Syncrob ازجمله معتبرترین برندهایی هستند که ماینرهای هلیوم را تولید می‌کنند و به‌وسیله تیم توسعه‌دهنده این رمز ارز نیز مورد تأیید قرارگرفته‌اند. اما اگر قرار به معرفی برترین مدل موجود در بازار باشد، قطعاً ماینر Bobcat Miner 300، بهترین گزینه موجود است.

همچنین بخوانید: بهترین کارت گرافیک های استخراج در سال 2021

دقت داشته باشید که دقیقاً همچون ماینرهای شناخته‌شده برای استخراج دیگر رمز ارزها، به بازدهی رسیدن این ماینر و دیگر ماینرهای برتر هلیوم نیز به زمانی در حدود دوازده الی بیست هفته نیاز دارد. همچنین تنها راه پرداخت هزینه خرید این ماینر نیز از طریق صرافی کوین بیس (Coinbase) است. از طرفی ماینرهای برندهای دیگر همچون Nebra نیز که قابلیت خرید به‌وسیله کارت‌های بانکی و اعتباری رادارند نیز کاملاً به فروش رفته‌اند.

سخن پایانی

هلیوم شبکه وایرلس غیرمتمرکزی است که اساس آن قدرت گرفته از بلاک چینی برای اینترنت اشیا است. تیم توسعه‌دهنده هلیوم نزدیک به هشت سال است که بر روی ایده خود کارکرده و نوآوری‌ها و اهدافی دارند که بسیاری را به سمت خود جذب کرده‌اند. از طرفی هم‌اکنون جهت اتصال به شبکه هلیوم و میزبانی، کاربران نیاز به خرید هات اسپات از یکی از دوازده کمپانی همکار این پروژه هستند. در حقیقت از محبوب‌ترین برندهای موجود که مودم‌هایی جهت استخراج ارز دیجیتال هلیوم را عرضه می‌کنند، می‌توانیم به Bobcat و FreedomiFi که تنها ارائه‌دهنده سرویس هات اسپات 5G هستند اشاره‌کنیم. باید دقت داشت که هات اسپات ها از فضایی که ازنظر فرکانسی مانع قانونی نداشته و برای عموم مردم آزاد هستند استفاده کنند. البته که مقررات رادیویی هر کشور در این مورد متفاوت بوده و باید به این نکته دقت زیادی داشت.

منبع: github، helium، rakwireless، engineering.helium

24 نظرات

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان