
دریافت مجوز خانگی ماینینگ در سال 1400
دریافت مجوز خانگی استخراج ارز دیجیتال 1400
با اینکه ارزهای دیجیتال و استخراج آنها سالهاست توجه زیادی را به خود جلب کرده. اما در 4 سال اخیر توجه به بازار کریپتو بیشتر از قبل شد. تقریبا از سال 2017 بود که این ارزها در ایران هم طرفداران بسیاری به دست آورد. با وجود علاقهای که کاربران به این حوزه از خود نشان میدادند همواره مخالفتهایی از طرف دولت و بانک مرکزی وجود داشته است. اما تقریبا تابستان سال 1398 بود که بالاخره ارزهای دیجیتال در کشور به رسمیت شناخته شد. معاون اول رئیس جمهور وقت آیین نامه اجرایی استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاریشده را ابلاغ کرد. و ماینرها برای ادامه فعالیت خود موظف به دریافت مجوز شدند. در همین راستا سخنگوی صنعت برق شرایط مورد نظر برای دریافت مجوز خانگی ماینینگ را اعلام کرد.
لازم به ذکر است، با توجه به قطعیهای مکرر برق در روزهای اخیر، رییس کمیسیون انرژی مجلس مجوز خانگی ماینینگ را لغو کرد. این اتفاق به دلیل مصرف بالای ارزهای دیجیتال صورت گرفت. رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود:
یکی از بحثهای مهم در خاموشیها بحث استخراج رمز ارزها بوده. قرار شد تمام مجوزها تا اطلاع ثانوی لغو شود و نظارت دقیقی با تدابیر اتخاذ شده در این حوزه صورت گیرد.
دستور العمل دریافت مجوز خانگی ماینینگ :
ماده 1: جواز تاسیس برای ایجاد ظرفیتهای جدید و توسعه فعالیت در زمینه ماینینگ ارز دیجیتال صادر میشود.
ماده 2: دریافت مجوز خانگی استخراج به نام متقاضیان، با رعایت ضوابط این دستورالعمل و قوانین و مقررات مربوط مجاز است.
ماده 3: صدور جواز تاسیس به نام چند شخص حقیقی و یا چند شخص حقوقی مجاز نیست. و متقاضیان دریافت مجوز ماینینگ در این زمینه میتوانند در قالب ثبت شرکت اقدام به درخواست مجوز نمایند.
ماده 4: اعتبار مجوز ماینینگ ۶ ماه است. با ارائه گزارش پیشرفت فیزیکی و تایید آن توسط سازمان برای دوره بعدی قابل تمدید است. تمدیدهای بعدی نیز به همین ترتیب منوط به ارائه گزارش پیشرفت کار است.
مکان استخراج بیت کوین:
ماده 5: مکان استقرار واحد استخراج کننده ارز دیجیتال مشمول ضوابط استقرار واحدهای صنعتی بوده. میبایست دارای کاربری صنعتی باشد.
تبصره: مکان استقرار واحدهای استخراج بیت کوین شامل محدودیت محدوده 120 کیلومتری تهران، 50 کیلومتری شهر اصفهان و 30 کیلومتری مراکز سایر استانها داخل یکی از محلهای مجاز شهرک صنعتی نمیباشند.
ماده 6: تامین زیر ساختهای لازم برق، گاز، آب، اینترنت و… بر عهده دارنده جواز تاسیس میباشد.
تبصره 2: تامین انرژی برق مورد نیاز از طریق شبکه سراسری برق کشور و یا تولید برق به صورت خصوصی از طریق انرژی تجدید پذیر، CHP، نیروگاه خصوصی و… در چارچوب ضوابط و مقررات مربوط امکان پذیر است.
ماده 7: صدور و یا اصلاح جواز تاسیس برای استخراج بیت کوین در محل واحدهای تولیدی فعال صنعتی و معدنی موجود ممنوع است. (به عبارتی برای واحدهای تولیدی فعال صنعتی و معدنی موجود، دریافت مجوز ماینینگ و صدور پروانه بهره برداری ماینینگ امکان پذیر نیست.)
ماده 8: صدور و اصلاح جواز تاسیس برای استخراج رمز ارز در محل واحدهای موجود غیرفعال که حداقل سه سال از عدم فعالیت و یا تعلیق آنها گذشته باشد در چارچوب این دستور العمل بلامانع است. (به عبارتی برای واحدهای موجود غیرفعال، دریافت مجوز ماینینگ و صدور پروانه بهره برداری ماینینگ امکان پذیر است.)
ماده 9: صدور جواز تاسیس برای متقاضیانی که جمع توان برق مصرفی تجهیزات استخراج رمز ارز آنها کمتر از ۱۰۰ کیلووات باشد ممنوع است. (با توجه به اصلاحیه جدید در سال ۱۴۰۰ )
ماده 10: در صورتی که سرمایه گذار بعد از فراهم کردن امکانات طرح از قبیل زمین، برق، ساختمان و تجهیزات، تقاضای صدور جواز تاسیس نماید. و اقدامات انجام شده مطابق ضوابط این دستورالعمل باشد صدور جواز تاسیس امکان پذیر است.
ماده 11: صدور جواز تاسیس در محل استیجاری با حداقل اجاره یکساله در چارچوب این دستورالعمل امکانپذیر است.
تبصره : برای واحدهای خارج از شهرک ها و نواحی صنعتی، ارائه قرارداد اجاره منعقده در دفاتر اسناد رسمی الزامی است. در شهرکها و نواحی صنعتی منوط به موافقت شرکت شهرک های صنعتی استان خواهد بود.
ماده 12: صدور مجوز برای ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی در چارچوب ضوابط این دستورالعمل و با تفویض وزارت، توسط سازمان مسئول منطقه، صرفاً از طریق سامانه و با نظارت سازمان انجام خواهد شد. (دریافت مجوز ماینینگ و صدور پروانه بهره برداری ماینینگ)
ماده 13: به منظور تامین برق مورد نیاز پس از صدور جواز تاسیس، اطلاعات مجوز در سامانه وزارت نیرو ارسال میشود. پس از اختصاص انشعاب برق، وزارت نیرو و اطلاعات آن را از طریق سامانه به وزارت صمت اعلام مینماید.
تبصره: در صورت اعلام متقاضی مبنی بر تامین برق از طریق احداث نیروگاه حرارتی جهت تامین سوخت مورد نیاز به وزارت نفت معرفی خواهد شد.
ماده 14: تغییر نام متقاضی دریافت مجوز ماینینگ مستلزم ارائه روزنامه رسمی برای شخص حقوقی و گواهی دفاتر اسناد رسمی برای شخص حقیقی است.
آخرین اصلاحیه مجوز خانگی ماینینگ (۱۴۰۰/۱/۲۵)
- حداقل توان مصرفی مجاز برای صدور مجوز از ۲۵۰ کیلو وات به ۱۰۰ کیلو وات کاهش مییابد.
- قید سه سال از صدور مجوز برای واحدهای غیرفعال موضوع تبصرههای ۲ و ۸ حذف میگردد. بنابراین صدور مجوز در واحدهای غیر فعال مجاز است.
- صدور و یا اصلاح جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری برای استخراج رمز ارز در محل واحدهای موجود اعم از داخل و خارج از شهرکها و نواحی صنعتی مجاز است.
- به استناد مصوبه هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز کسب و کار به شماره ۸۰/۱۱۳۹۷۶ مورخ ۱۳۹۹/۷/۲۸ صدور مجوز برای بیش از یک واحد در یک پلاک ثبتی امکان پذیر است.
- سایر مفاد دستورالعمل مذکور کماکان به قوت خود باقی است.
صدور پروانه بهره برداری ماینینگ (مجوز استخراج بیت کوین):
ماده 15: پس از اتمام مراحل احداث و راه اندازی واحد بازدید و ظرفیت سنجی توسط سازمان انجام میشود. و در صورت رعایت شرایط مندرج در جواز تاسیس، پروانه بهره برداری حسب مورد برای شخص حقوقی یا حقیقی صادر میشود.
ماده 16: صدور پروانه بهره برداری برای واحدهای فعال در زمینه استخراج رمز ارز و فاقد جواز تاسیس با رعایت ضوابط این دستورالعمل امکان پذیر است. (دریافت مجوز ماینینگ و صدور پروانه بهره برداری ماینینگ)
ماده 17: صدور پروانه بهره برداری با رعایت قوانین و مقررات مربوط به مسائل زیست محیطی صورت میگیرد.
تبصره: بر اساس ماده ۱۱ قانون هوای پاک، عدم پاسخگویی اداره کل حفاظت محیط زیست، به استعلام سازمان، طی مدت یک ماه به منزله موافقت آن اداری تلقی شده. سازمان نسبت به صدور پروانه بهرهبرداری اقدام خواهد کرد.
ماده 18: اطلاعات درج شده در پروانه بهره برداری بر اساس فرمهای سامانه شامل شناسه کسب و کار، تاریخ صدور و شماره ثبت دبیرخانه، نام و شناسه شخص حقیقی یا حقوقی دارنده پروانه، فهرست فعالیتها و ظرفیت آنها، سرمایه و اشتغال موجود خواهد بود.
ماده 19: صدور پروانه بهرهبرداری برای متقاضیانی که جمع توان برق مصرفی تجهیزات استخراج رمز ارز از آنها کمتر از ۱۰۰ کیلو وات باشد ممنوع است. (با توجه به اصلاحیه جدید سال ۱۴۰۰)
تبصره: صدور و اصلاح پروانه بهره برداری برای استخراج رمز ارز در محل واحدهای تولیدی غیرفعال که حداقل سه سال از عدم فعالیت و یا تعلیق آنها گذشته باشد. در چارچوب این دستورالعمل بلامانع است. (با توجه به اصلاحیه دستورالعمل در سال ۱۴۰۰ قید سه سال از صدور مجوز برای واحدهای غیر فعال حذف می گردد.)
ماده 20: دریافت مجوز ماینینگ در محل استیجاری با حداقل اجاره یک ساله در چارچوب این دستورالعمل امکانپذیر است. (دریافت مجوز ماینینگ و صدور پروانه بهره برداری ماینینگ)
تبصره: برای واحدهای خارج از شهرک ها و نواحی صنعتی، ارائه قرارداد اجاره منعقده در دفاتر اسناد رسمی الزامی است. در شهرکها و نواحی صنعتی منوط به موافقت شرکت شهرک های صنعتی استان خواهد بود.
ماده 21: برای واحدهای دارنده پروانه بهره برداری که با رعایت ضوابط این دستورالعمل نسبت به تغییر ظرفیت اقدام نمودند با رعایت مفاد بند ۶-۲-۴. این دستورالعمل، پروانه بهره برداری جدید صادر و جایگزین پروانه قبلی میشود.
تبصره: عبارت «این پروانه جایگزین پروانه بهره برداری شماره …… مورخ …… گردیده است.» در پروانه بهره برداری جدید درج خواهد شد.
ماده 22 : در صورت استفاده از شبکه سراسری برق در زمان صدور پروانه بهره برداری استعلام لازم از طریق سامانه از وزارت نیرو انجام خواهد شد.
ماده 23 : تغییر نام دارنده پروانه بهره برداری مستلزم ارائه روزنامه رسمی برای شخص حقوقی و گواهی دفاتر اسناد رسمی برای شخص حقیقی است.
ماده 24 : مدت اعتبار مجوز استخراج بیت کوین یک سال است. با ارائه گزارش عملکرد از سوی متقاضی و نظارت سازمان قابل تمدید است.
شرایط لغو مجوز خانگی استخراج ارز دیجیتال
ماده 25: سازمان مکلف است نسبت به لغو اعتبار پروانه بهره برداری واحدهای که واحد یکی از شرایط زیر باشند اقدام نماید. (دریافت مجوز ماینینگ و صدور پروانه بهره برداری ماینینگ.)
الف) واحدی که امکانات استخراج رمز ارز از قبیل مکان دستگاهها یا سایر عوامل مورد نیاز را از دست داده باشد.
ب) درخواست کتبی دارنده پروانه بهره برداری و موافقت سازمان
ماده 26: رعایت ضوابط مربوط به برچسب انرژی و استانداردهای کیفیت توان الکترونیکی و استانداردهای فناورانه مرتبط برای تولید و واردات تجهیزات فرآورده های پردازش رمزنگاری شده (ماینینگ). در صورت ابلاغ از سوی مراجع ذیربط از جمله سازمان ملی استاندارد الزامی است.
ماده 27: در زمان درخواست صدور پروانه بهره برداری ثبت مشخصات دستگاههای منصوبه، وفق فرم موجود در سامانه، شامل تعداد، نوع، میزان مصرف انرژی، شرکت سازنده، توان پردازش و … الزامی است. تغییرات تجهیزات نیز توسط متقاضی در سامانه به روز رسانی خواهد شد.
ماده 28: صدور مجوز های موضوع این دستورالعمل از طریق سامانه انجام می شود. هرگونه توضیح و تغییر به صورت دستی در مجوزهای صادره ممنوع است.
هزینه دریافت مجوز خانگی ماینینگ ارز دیجیتال
ماده 29: به استناد بند ۱۱ تبصره ذیل ماده ۴۶ قانون اصلاح مالیاتهای مستقیم مصوب سال ۱۳۸۰ و همچنین تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۶۴. و تصویب نامه های شماره ۱۸ ۱۵۴ مورخ ۶۳/۳/۲۳. و ۸۳۹۸/ت ۱۸۱ ه – مورخ ۷۲/۶/۲ هیئت محترم وزیران هزینههای صدور مجوزهای موضوع این دستورالعمل به شرح زیر از متقاضی اخذ خواهد شد.
الف ) هزینه دریافت مجوز ماینینگ به میزان نیم در هزار سرمایه ثابت طرح (مندرج در جواز تاسیس). حداکثر معادل یک میلیون ریال + یکصد هزار ریال بابت حق تمبر.
ب) هزینه صدور پروانه بهره برداری ۵۰ هزار ریال+ یکصد هزار ریال بابت حق تمبر.
ج) هزینه هر دوره تمدید جواز تاسیس و پروانه بهره برداری ۱۰۰۰۰ریال + ۵۰ هزار ریال بابت حق تمبر.
سلام میتونم تلفن تماس از شما داشته باشم
سلام دوست عزیز، ممنون از همراهیتون، 03131321728
آیا من میتوانم مجوز قانونی ماینر دریافت کنم
این متنی که شما کپی پیست کردید همون مجوز ماین صنعتی هست و شما فقط یه کلمه خانگی جلوش گذاشتی تا بازدید بگیری …برای نمونه ۱۰۰ کیلو وات کجاش خانگی هست؟؟؟ و کاربری صنعتی زمین کجاش به ماین خانگی مربوطه؟ ادمین جان هر اسگولی میفهمه داری تقلب میکنی… البته میدونم این پیام و پیامهای اینطوری رو منتشر نخواهی کرد لذا برای خودت میگم نکن… مردم رو گمراه نکن.
سلام دوست عزیز ممنون از همراهیتون. همانطور که در مقاله مطرح شده این تحلیل ترجمه شده از یکی از سایت های مرتبط است. اگر علاقه مند به مطالعه تحلیل های تیم فکت کوینز هستید ، میتوانید در منوی سایت ما را دنبال کنید