top banner adv

معرفی پروژه  CowSwap؛ رقیب صرافی های غیرمتمرکز

معرفی پروژه  CowSwap؛ رقیب صرافی های غیرمتمرکز
0
بازدید : 10842

CowSwap اولین پلتفرمی که بر روی Gnosis Protocol v2 ساخته شده است. این رابط تجاری به عنوان تجمیع کننده صرافی‌های غیرمتمرکز متا (Meta DEX) عمل می‌کند و بر حسب بیشترین نقدینگی موجود در تجمیع کننده‌ها یا بازارسازهای خودکار، بهترین قیمت را به تریدرهای داخل گروه پیشنهاد می‌دهد. برای آشنایی بیشتر با پروژه CowSwap با فکت کوینز همراه باشید. (لازم به ذکر است که کاربران برای انتخاب این پروژه باید دقت لازم را داشته باشند زیرا ممکن است با نام های مشابه مواجه شوند.)

Gnosis Protocol v2 یک پروتکل تجاری بدون مجوز است که برای مکانیزم قیمت یابی، از مزایده های گروهی (Batch Auctions) استفاده می‌کند. Gnosis Protocol v2 این امکان را برای مزایده های گروهی به وجود می‌آورد تا از طریق تلاقی خواسته‌ها (Coincidence of Wants) نقدینگی را به حداکثر برسانند و به علاوه هر زمان نیاز باشد از تمام نقدینگی موجود در زنجیره استفاده کنند. مزایده‌های گروهی به طور مداوم توسط پروتکل اجرا می‌شوند، زیرا سالورها(solver) یا همان طرف‌هایی که مسئولِ یافتن بهینه‌ترین راه حل تسویه برای گروه هستند، با هم رقابت می کنند. سالور یا حل کننده برنده، کسی است که با داشتن بهترین انتخاب از تلاقی خواسته ( CoW ) یا یافتن بهترین منبع نقدینگی یا ترکیبی از هر دو در یک راه حل، میزان درآمد تریدرها را به حداکثر میرساند.

 

Coincidence of Wants یکی از خلاقانه‌ترین جنبه‌های پروتکل است. اما دقیقاً چیست؟ Cow ها، تسویه گاه‌هایی هستند که نقدینگی موجود را بین تمامی سفارشات متقاضیان تقسیم میکنند. Gnosis Protocol v2 به جای استفاده از بازارساز خودکار (AMM) یا CLOB، از مزایده‌های گروهی به عنوان مکانیزم اصلی برای تسهیل تلاقی خواسته‌ها (COW) استفاده می‌کند. استفاده از مزایده‌های گروهی منجر به قیمت‌های بهتر برای هر تریدر می‌شود. همچنین، از نظر بهینه سازی کارمزد گس و هزینه‌های تأمین نقدینگی، پس اندازهای خوبی به دست می‌آید. به علاوه، به دلیل اینکه Batch Auction قیمت‌های تسویه را یکنواخت می‌کند و CoW ها نیازی به دسترسی نقدینگی زنجیره‌ای ندارند، Gnosis Protocol v2 می‌تواند سطحی از حفاظت MEV را به کاربر ارائه دهد که با هیچ پروتکل دیگری قابل دستیابی نیست.

در GPv2، به جای استفاده از یک اپراتور مرکزی یا یک بازار ساز با عملکرد ثابت برای تعیین تسویه معاملات، از یک “طرف” به نام سالور یا همان حل کننده استفاده می‌شود که مسئول ارائه راه حل‌های تسویه برای مزایده های گروهی است. سالورها برای ارائه بهینه‌ترین راه حل‌های تسویه گروهی با یکدیگر رقابت می‌کنند و هر زمان که یک سالور ، یک راه حل تسویه گروهی موفقی را ارائه دهد، پروتکل توکن هایی را به عنوان پاداش به او می‌دهد. این بدان معناست که پروتکل برای حل مشکل بهینه سازی مزایده های گروهی به حل کنندگان پاداش می‌دهد. گرچه هر کسی می‌تواند یک سالور باشد اما برای تبدیل شدن به یک سالور ، الزامات خاصی وجود دارد:

الزامات تبدیل شدن به یک سالور در Cowswap

برای تبدیل شدن به یک سالور ، بایستی اوراق قرضه به شکل توکن به یک آدرس اتریوم واریز شود. نوع و مقدار دارایی نیز باید توسط GnosisDAO یا GnosisProtocolDAO تعریف شود.

پس از آنکه توکن ها استیک شدند (قفل شدند)، GnosisDAO/GnosisProtocolDAO باید برای تائید یا رد آدرس اتریومی که سالور را شناسایی می‌کند، رأی دهد. درصورتی که رأی مثبت باشد، آدرس اتریوم سالور در فهرست قرارداد سالور (تائید کننده‌ها) قرار می‌گیرد.

به علاوه، یک سالور باید دانش فنی ایجاد راه حل‌های تسویه گروهی مناسب را داشته باشد و ریسک از بین رفتن توسط GnosisDAO/GnosisProtocolDAO به دلیل انجام خطا را بپذیرد.

مزایا:

پروتکل Gnosis 2، دارای طیف گسترده‌ای از مزایای فنی و کاربردی است. اما به طور خلاصه فقط مزایای اصلی برای اکوسیستم مطرح می‌شود:

  • COWSWAP یک تجمیع کننده غیرمتمرکز متا و بدون مجوز است که هر کسی می‌تواند هر توکنی را معامله کند.
  • نخستین اجرای (تکرار دوم) مزایده‌های گروهی که منجر به ترویج قیمت‌های تسویه یکنواخت منصفانه می‌شود.
  • معاملات در برابر انواع مختلف MEV (حداکثر مقدار قابل استخراج) از قبیل؛ فرار رو به جلو یا رو به عقب و حملات ساندویچی در دیفای محافظت می‌شوند.
  • ارائه بهترین قیمت‌ها زمانی که تلاقی خواسته‌ها پیدا شوند یا در صورت عدم وجود تلاقی خواسته‌ها ( CoW )، ارائه مناسب‌ترین قیمت تجمیع کننده صرافی غیر متمرکز.
  • موجود بودن تمام جفت توکن ها برای معامله و امکان معامله بدون گس به دلیل ارسال سفارشات Offchain
  • امکان تسویه غیرمتمرکز منصفانه که یک رقابت آزاد برای تطبیق سفارش، جایگزین اپراتور مرکزی یا یک بازار ساز با عملکرد ثابت می‌شود.
  • توکنومیک این پروژه تضمین می‌دهد که سالور ها برای ارائه بهترین راه حل تسویه سفارش برای تریدرها، با یکدیگر برای دریافت پاداش هر گروه مزایده رقابت می‌کنند.

بیشتر بخوانید : توکن FDUSD یا فرست دیجیتال چیست؟

cowswap
MEV در پروژه Cowswap

چرخه تجارت :

گرچه تیم اجرایی، CowSwap را یک تجمیع کنندۀ صرافی غیرمتمرکز متا (META DEX Aggregator) می‌نامد چراکه ممکن است شباهت‌هایی با تجمیع کننده‌های صرافی غیرمتمرکز فعلی یا پروتکل معاملاتی DEX داشته باشد اما Gnosis Protocol v2 یک روش کاملاً جدید را برای معاملات و ترید معرفی می‌کند. Gnosis Protocol v2 و رابط‌هایی که روی این پروتکل ساخته شده‌اند (مثل؛ Cowswap.exchange) در مقایسه با سایر صرافی‌های غیر متمرکز یا تجمیع کننده‌های صرافی غیرمتمرکز، برای ارسال یک معامله، کاربر را ملزم به ارسال تراکنش نمی‌کند.
بلکه کاربر را ملزم به ارسال یک پیام امضا شده می‌سازد. دلیل ارسال یک پیام امضا شده این است که پروتکل با پیام‌های خارج از زنجیره یا Offchain کار می‌کند. به عبارت دیگر، تریدر سفارشی را طبق پارامترهای معتبری امضا می‌کند.  بعداً سالور ها این این سفارش امضا شده را دریافت میکنند و در مزایده‌های گروهی قرار میگیرد.

مزایده های گروهی:

در نسخه دوم پروتکل Gnosis سفارشات به صورت آفچین ثبت می شوند و فورا به مرحله اجرا نمی رسند. بلکه ابتدا سفارش ها جمع آوری می شوند تا به صورت گروهی تسویه گردند. GPv2 به وسیله رقابت سالورها برای تطبیق سفارشات، یک اپراتور مرکزی را جایگزین می کند. منظور از سالور، هر کسی است که یک راه حل تسویه سفارش برای یک گروه ارائه دهد. به محض اینکه یک گروه ” برای سفارشات بسته شود” به این معناست که سفارش جدیدی ثبت نخواهد شد. بنابراین سالورها می توانند برای ارائه راه حل های بهینه و مطابق با سفارشات این گروه بسته شده با یکدیگر رقابت داشته باشند.

چرا از مزایده های گروهی به عنوان مکانیسم قیمت یابی برای یک صرافی غیرمتمرکز استفاده می شود؟

دو دلیل عمده برای استفاده از مزایده های گروهی در مکانیسم معاملات وجود دارد:

  1. ایجاد فرصتی برای فضای دیفای در اتریوم تا هر جفت توکن در بلاک مشابه، قیمت مشابهی داشته باشد.
  2. بهبود پیشنهاد قیمت معامله DEX، از طریق ترکیب مکانیسم های اقتصادی جدید ازقبیل؛ قیمت های تسویه یکنواخت(Uniform Clearing Prices)  و تلاقی خواسته ها(Coincidence of Wants)

گرچه به دلیل طراحی بازارسازهای خودکار، تراکنش های اتریوم به صورت اتمی و همزمان در بلاک انجام می شوند، اما مبادله توکن های مشابه در بلاک های مشابه، معاملات متفاوتی را به وجود نمی آورد، بلکه معاملات همسان، و قیمت ها مشابه هستند. دلیل این امر نیز تابع ثابت بازارسازها (CFMM) است که اجازه نمی دهد معاملات به طور همزمان در یک بلاک انجام شوند.

برای آنکه تابع ثابت بازارساز عملکرد درستی داشته باشد، باید تراکنش ها را به صورت متوالی پردازش کند. این پروسه باید به گونه ای باشد که استخر نسبت توکن های موجود را بفهمد و قیمت معاملات را مطابق با نسبت توکن ها  مشخص بکند. حتی اگر یک بلاک، دارای چندین معامله از جفت توکن های مشابه باشد، هر معامله بسته به ترتیبی که در استخر قرار میگیرد، قیمت متفاوتی خواهد داشت. به همین دلیل، ترتیب تراکنش ها اهمیت فراوانی می یابد و متعاقبا MEV (ارزش قابل استخراج ماینر) افزایش می یابد و ماینرها آزادانه تصمیم می گیرند معاملات با چه ترتیبی به استخر برسند.

بنابراین، برخی معاملات در مقایسه با سایر معامله ها ترجیح داده می شوند و ترتیب واقعی سفارش های ورودی نادیده گرفته می شود. مزایده های گروهی، قیمت تسویه یکسان را برای معاملات داخل یک گروه ممکن می سازد و دلیلی برای مرتب سازی مجدد معاملات توسط ماینرها وجود نخواهد داشت. با وجود مزایده های گروهی در نسخه دوم پروتکل Gnosis، تریدرهای شبکه اتریوم می توانند برای جفت توکن های مشابهی که دقیقا در همان بلاک معامله می کنند، قیمت های مشابهی را دریافت کنند.

معرفی پروژه Cowswap
مزایده های گروهی در پروژه Cowswap

مزایده گروهی نسخه دوم پروتکل Gnosis علاوه بر ایجاد یک قیمت تسویه یکنواخت در تمام معاملاتی که در یک گروه قرار دارند، یک مکانیزم قیمت یابی برای پیشنهاد قیمت بهتر دارد. هیچ تابع ثابت بازار ساز خودکار دیگری نمی تواند این قیمت را پیشنهاد دهد. بخش پذیری نقدینگی، مشکل بزرگی در فضای دیفای است که کاربران را مجبور می کند دائما بررسی کنند کدام استخرها قیمت بهتری برای معاملاتشان ارائه می دهند.

مزایده گروهی، راهی برای حل مشکل بخش پذیری نقدینگی است زیرا پروتکل Gnosis v2 این شانس را برای معامله گران به وجود می آورد تا بخشی از تلاقی خواسته ها باشند و نقدینگی را بین سفارش های خود به اشتراک بگذارند. و درصورتی که به واسطه این سفارش ها هنوز نقدینگی کافی نداشته باشند، سایر معاملات شان را با نقدینگی آنچین که بهترین قیمت را ارائه می دهد، جفت کنند. به طور کلی، ایده اصلی مزایده های گروهی و تلاقی خواسته ها، تبدیل این پروتکل به یک اقتصاد تهاتری غول پیکر است. در این نوع اقتصاد، کاربران می توانند مستقیما با یکدیگر مبادله کنند یا برای آنچه که نمی توانند مبادله همتا به همتا داشته باشند به بازارهای تخصصی بروند.

بهترین و مهم ترین نکته اینجاست که مزایده های گروهی ترکیبی از تراکنش های آفچین (COWs) را با تراکنش های آنچین ممکن می سازد که همه آنها در تراکنش های مشابه اتفاق می افتند.

تعداد گروه هایی که پروتکل اجرا می کند وابسته به بسامد معاملاتی است که کاربران انتخاب می کنند. هرچه تاریخ انقضای یک سفارش کوتاهتر باشد، پروتکل مزایده های بیشتری را برای تسویه سفارشات انجام می دهد. درصورتی که تاریخ انقضای مزایده های گروهی به قدر کافی طولانی باشد، می توان مقدار مزایده های گروهی را کاهش داد تا پروتکل بتواند معاملات بیشتری را در یک گروه انجام دهد.

معرفی پروژه Cowswap
cow یا تلاقی خواسته ها چیست

Coincidence of wants  (تلاقی خواسته‌ها)

پروتکل V2 Gnosis به دلیل استفاده از مزایده‌های گروهی (Batch Auction) برای یافتن تلاقی خواسته‌ها (Coincidence of Batch) در میان معاملات یک گروه و همچنین معاملات حلقه‌ای انتخاب شده است. اما تلاقی خواسته‌ها (Coincidence of wants) و معاملات حلقه‌ای دقیقاً چه هستند؟

Coincidence of wants را می‌توان ” یک پدیده اقتصادی دانست که در آن هر دو طرف کالایی را در اختیار دارند که طرف مقابل خواهان همان است و بنابراین این اقلام را مستقیماً مبادله می‌کنند.” این بدان معناست که در پروتکل Gnosis، دو معامله کننده یا تعداد بیشتری از معامله کننده‌ها، دارایی‌ای را در اختیار دارند که طرف مقابل، خواهان همان دارایی است. بنابراین، می‌توان سفارشات را به طور مستقیم و بدون نیاز به یک بازارساز خارجی یا تأمین کننده نقدینگی بین همه تسویه کرد. پروتکل Gnosis می‌تواند تلاقی خواسته‌ها (CoW) را در یک دفتر سفارشات دو بعدی ایجاد کند اما همچنین توانایی ایجاد آنها در یک دفتر سفارشات چند بعدی را نیز دارا است.

یک مزیت استفاده از مزایده های گروهی این است که نه تنها می‌توان تطابق کاملی از تلاقی خواسته‌ها را یافت بلکه می‌توان معاملات حلقه ای ایجاد کرد. اساساً، یک معامله حلقه ای، نقدینگی را بین تمام سفارش‌ها تقسیم میکند، نه فقط برای یک جفت توکن. این قابلیت، به پروتکل اجازه می‌دهد قیمت‌های بهتری را به تریدرها ارائه دهد چراکه نیازی نیست برای تطابق کامل معاملات صبر کنند و می‌توانند معاملات را به چندین بخش تقسیم کنند تا نتیجه آنها بهبود داده شود. معاملات حلقه‌ای یکی از راه حل‌های دور زدن نقدینگی پراکنده است. اکنون که نظریه تلاقی خواسته‌ها و معاملات حلقه‌ای روشن شد با دو مثال درک بهتری از آنها داشته باشیم:

در این مزایده گروهی، پروتکل Gnosis از سفارش‌های چند کاربر، تلاقی خواسته‌ها یا CoWها را پیدا می‌کند. آنچه در این CoWها می‌توان مشاهده کرد این است که 12 مبادله با یکدیگر ترکیب شده‌اند تا نقدینگی بین همه انها تقسیم شود. این کار به پروتکل اجازه می‌دهد بخشی از مبادله را به صورت مستقیم از طریق تلاقی خواسته‌ها تسویه کند، درحالی که باید از دو بازارساز خودکار مختلف درون زنجیره‌ای استفاده کند تا بقیه نقدینگی درون گروه را پوشش دهد.

معاملات حلقه‌ای نوعی از تلاقی خواسته‌ها است که نه تنها نقدینگی را در یک دفتر سفارشات دو بعدی به حداکثر می‌رساند بلکه در یک سطح چند بعدی نیز نقدینگی را به حداکثر می‌رساند. به عبارت دیگر، یعنی تلاقی خواسته‌ها را می‌توان در حداقل سه توکن مختلف یافت. از این رو، پروتکل می‌تواند جفت توکن های معاملاتی مختلف را در مزایده های گروهی یکسان مطابقت دهد تا دیگر نیازی به تعامل با چندین استخر بازارساز خودکار نباشد. یکی از جوانب مهم درک تفاوت جزئی میان تلاقی خواسته‌ها و معاملات حلقه‌ای این است که هر معامله حلقه‌ای یک تلاقی خواسته به شمار می‌رود اما هر تلاقی خواسته، یک معامله حلقه‌ای نیست. مثال زیر نمونه‌ای از معامله حلقه‌ای است:

بیشتر بخوانید : ssv.Network، یک شبکه کاملا غیر متمرکز برای استیک اتریوم

معرفی پروژه Cowswap
تلاقی خواسته ها در Cowswap و کارمزد کمتر

در این مثال، 3 کاربر مختلف داریم؛ آلیس قصد دارد جفت ارز DAI-OWL را بفروشد، دنیل می‌خواهد جفت ارز OWL-USDC را بفروشد، باب و کری هم می‌خواهند جفت‌ USDC_DAI را بفروشند. پروتکل به جای آنکه آنها را به استخرهای چندگانه نقدینگی برای دریافت نقدینگی مبادلاتشان هدایت کند، یک حلقه تشکیل می‌دهد که هر سه معامله کننده را مستقیماً با یکدیگر تطبیق می‌دهد.

به طور کلی، پروتکل Gnosis، با استفاده از مزایده‌های گروهی که برای تلاقی خواسته‌ها (Coincidence of wants) طراحی شده‌اند، می‌تواند قیمت‌های بهتری برای معاملات ارائه دهد زیرا معاملات گروهی منجر به گسترش کمتر و همچنین مدیریت بهینه تراکنش‌ها برای کاربران می‌شود.

مطلب مفید: نقدینگی (Liquidity) چیست؟ +ویدئو

بررسی نحوه عملکرد چرخه‌های عملیاتی پروتکل:

کاربران برای فعال کردن معامله توکن موردنظرشان باید مدیر هزینه قرارداد را تائید کنند. این تعامل، یک هزینه تراکنش را به وجود می‌آورد اما برای هر توکن فقط یک بار باید انجام شود. به عبارت دیگر، یعنی پس از تائید توکن، کارمزد تراکنش دیگری برای ان وجود نخواهد داشت. کاربران می‌توانند هر زمان که بخواهند با امضای پیامی که حاوی جزئیات معامله‌شان است، برای سفارشات خرید و فروش خارج از زنجیره یا Offchain حد تعیین کنند. کاربران برای ارسال یا لغو سفارشاتشان، کارمزد گس را پرداخت نمی‌کنند. از طرف دیگر، کاربر باید برای حمایت از سالور ها که تراکنش‌ها را تسویه می‌کنند، کارمزد پروتکل را بپردازد.

  • سفارشات خارج از زنجیره توسط سالور هایی که سفارشات را در یک مزایده گروهی تسویه می‌کنند، دریافت می‌شود.
  • با شروع یک گروه مزایده، تمام سفارشات باز موجود در یک پروتوکل در نظر گرفته می‌شوند.
  • برای هرگروه، یک مسابقه آزاد به منظور ارائه راه حل تسویه سفارشات، توسط سالور ها برگزار می‌شود.
  • پروتکل، راه حل‌های تسویه سفارشی را قبول می‌کند که رفاه و آسایش تریدر را به حداکثر رسانده و بهترین قیمت تسویه را برای سفارشات گروه ارائه کرده باشد.
  • تمام سفارش‌های تطبیق یافته در یک گروه می‌توانند خارج از زنجیره و از طریق نقدینگی موجود در تلاقی خواسته‌های تمام سفارش‌ها و یا داخل زنجیره از طریق نقدینگی تجمیع کنند یا بازارساز خودکار، تسویه شوند.

از دیدگاه کاربر، یک چرخه معاملاتی کامل روی Gnosis Protocol v2 از سه اقدام کاربر تشکیل می‌شود:

  • تائید قرارداد مدیر هزینه
  • امضای سفارشی که می‌خواهد ثبت کند
  • لذت بردن از توکن هایی که جدیداً معامله کرده است

نقشه راه برای تمرکززدایی

پروتکل نسخه دوم Gnosis قصد دارد یک پروتکل کاملاً غیر متمرکز باشد اما واقعیت این است که برای غیرمتمرکز بودن هنوز باید راه طولانی را بپیماید. در حال حاضر، پروتکل دارای بخش‌های خاصی است که نسبت به سایر بخش‌ها غیر متمرکزتر هستند. بخش‌های پروتکل عبارتند از؛

بخش رابط کاربری و قراردادهای هوشمند، از جمله بخش‌هایی هستند که در حال حاضر 100 درصد غیرمتمرکز شده‌اند. هر کسی و بدون هیچگونه مسدودیِ احتمالی می‌تواند از رابط کاربری استفاده کند زیرا در IPFS (سیستم فایل بین سیاره‌ای) مستقر شده است. قراردادهای هوشمند، هیچ کلید مدیریتی ندارند و موجودی کاربران را نگه نمی‌دارند. از این رو، کاملاً قابل اعتماد  و غیرمتمرکز هستند. از طرف دیگر، دستور DB و سالور ها، بخش‌هایی از پروتکل هستند که نیازمند اقدامات بیشتری برای تمرکز زدایی هستند. به همین علت، تیم اجرایی تصمیم گرفته است تا پروسه تمرکززدایی را در سه مرحله انجام دهد و نه به صورت یکباره.

  • فاز اول تمرکز زدایی:

در ابتدا، قرارداد هوشمند لیستی از سالور های قابل اعتماد را انتخاب و تنظیم می‌کند. این لیست به Gnosis DAO یا GnosisProtocolDao داده می‌شود که اساساً کنترل افرادی را بر عهده دارد که می‌توانند راه حل‌های تسویه را ارسال کنند. از افرادی که می‌خواهند استراتژی‌های سالور را در این مرحله پیاده کنند، دعوت می‌شود تا منطق خودشان را برای تیم اجرا ارسال کنند.

به این ترتیب، رقابتی میان سالور های مختلف به وجود می‌آید که از طریق نوعی کانال مدیریت شده مرکزی، ارتباط برقرار می‌کنند. هر سالور “مقدار عینی” را که برای مزایده گروهی فعلی محاسبه کرده، اعلام می‌کند و همه با هم توافق می‌کنند که چه کسی حق تسویه این مزایده را دارد. برای محاسبه ارزش عینی، باید درمورد وضعیت مزایده توافق نظر وجود داشته باشد. این کار از طریق یک API دفتر سفارش آفچین مرکزی انجام می‌شود.

در این مرحله، همچنان DAO به دقت توجه می‌کند که چه کسی، یک سالور معتبر می‌شود. زیرا باید در قبال هرگونه آسیب احتمالی به تریدرها که از جانب سالور های مخرب اتفاق  می افتد، پاسخگو باشد. به علاوه انتظار می‌رود، DAO بر حسب میزان مشارکت سالورها، پاداشی را به آنها پرداخت کند. (هزینه‌های تراکنش + درصدی که از کارمزدهای انباشته گرفته شده است)

معرفی پروژه Cowswap
تمرکز زدایی از همه فرایندهای متمرکز در پروژه Cowswap
  • فاز دوم تمرکز زدایی:

درحالی که هسته اصلی قرارداد تسویه GPv2 قابل ارتقا نیست اما منطق نحوه احراز هویت و اعتبار بخشی سالور قابلیت ارتقا دارد. در فاز دوم، دائو یک مدل بدون مجوز درنظر گرفته شده است که در آن هر کسی می‌تواند تا زمانی که دارایی و مقداری را که توسط GnosisDAO یا GnosisProtocolDAO مشخص شده، استیک کند یک سالور قابل تائید باشد. در این مرحله، DAO روی مجموعه‌ای از قوانین به توافق می‌رسد. (به طور مثال؛ در چه شرایطی گروه‌ها مجاز هستند به چند دسته تقسیم شوند، کدام مجموعه نقدینگی باید برای راه حل در نظر گرفته شود و …)

DAO می‌تواند در صورت نقض این قوانین، به کاهش سهم استیک یک سالور رأی دهد. مجموعه قوانین را می‌توان در یک “Verifier Client” کد گذاری کرد تا برای اعضای DAO مشخص شود چه زمانی باید رأی کاهشی داده شود.

دومین زیرساختی که در نسخه فعلی متمرکز به شمار می‌رود، API دفتر سفارش آفچین است. ( همچنین بخشی از خدمات gp-v2) برای قضاوت درمورد رفتار مخرب یک سالور ، شرکت کنندگان باید در مورد وضعیت مزایده در زمان یافتن راه حل به توافق برسند.( به عنوان مثال درمورد مجموعه سفارش‌های معتبر دراین مرحله زمانی)

  • فاز سوم تمرکز زدایی

تیم اجرا امیدوار است در فاز سوم، دفترسفارشات میزبان مرکزی به یک شبکه مشتری همتا به همتای توزیع شده تغییر یابد. اجماع از طرق زیر حاصل خواهد شد:

  • به وسیله پیاده سازی مشتری بومی
  • با تبدیل GP به شهروند طرف اول در نودهای اتریوم (مثال؛ OpenEthereum)
  • توسط piggy-backing در یک زنجیره جانبی ارزان یا شبکه آزمایش (مثل؛ xDAI) برای دردسترس بودن داده‌ها

مطلب مفید: صرافی غیر متمرکز (DEX)؛ آینده صرافی های غیر متمرکز چیست؟

Vault Layer

قرارداد لایه Vault بخش مهمی است که برای محافظت وجوه کاربران در برابر سالورهای مخرب استفاده می شود. قرارداد تسویه، امکان استفاده از نقدینگی آنچین از طریق معاملات را فراهم می آورد (مانند؛ انجام یک مبادله در Balancer V2 یا انجام یک ترید در (paraswap) درصورتی که هزینه های Vault و ERC20 مستقیما به یک قرارداد تسویه پرداخت شود، یک سالور مخرب می تواند وجوه کاربر را از مکانیسم رابط تخلیه کند. اما از آنجا که این هزینه ها به قرارداد لایه Vault داده می شود و تعامل با این قرارداد کاملا ممنوع است، بنابراین سالورهای مخرب هیچ گونه دسترسی مستقیمی به وجوه کاربران نخواهند داشت. قرارداد تسویه از لایه vault برای برداشت توکن های کاربر به عنوان بخشی از معامله استفاده می کند.

لایه Vault از طریق 3 مکانیزم به موجودی کاربران دسترسی دارد:

  •   Balancer External Balances
  • Balancer Internal Balances
  • Fallback ERC20 Allowances

سفارشات Off Chain

در نسخه دوم پروتکل Gnosis، سفارش ها خارج از زنجیره قرار می گیرند و بلافاصله اجرا نمی شوند. به عبارتی، سفارش ها جمع آوری و تجمیع می شوند تا به صورت گروهی تسویه شوند. در پروتکل Gnosis، به منظور فراهم آوردن امکان ترید برای کاربران، نیازی به تراکنش های انجام شده نیست. معماری قرارداد هوشمند از یک مدیر هزینه و یک قرارداد هوشمندِ تسویه تشکیل شده است. دو جزء اصلی وجود دارد که خارج از زنجیره کار می کنند؛ یکی API مورد استفاده برای مکانیزم هزینه و تخمین قیمت و دیگری سالورها یا سالور ها که راه حل های تسویه مختلف را برای هر گروه از مزایده ها پیدا می کنند.

اهداف اصلی پروتکل Gnosis

  • گس کمتر:

سفارش های کاربر باید امضا و به صورت Offchain ارسال شوند. بنابراین، هیچ گونه گس یا احتمالا تراکنش ناموفقی وجود نخواهد داشت. همین ویژگی، سهم عمده ای را در تجربه کاربری بهتر نسبت به تجمیع کننده صرافی های غیر متمرکز به وجود خواهد آورد.

  • ارائه قیمت بهتر نسبت به تجمیع کننده های صرافی های غیر متمرکز:

از آنجا که پیش از استناد به منابع نقدینگی داخل زنجیره ای، سالورها برای تلاقی خواسته های مشتریان خرده فروش به رقابت می پردازند، امکان ارائه قیمت های مناسب تر نیز فراهم خواهد شد. به عنوان مثال، اگر معامله ای در Uniswap انجام شود برای این معامله کارمزد اعمال می شود. اما با “همپوشانی” سفارش ها می توان دو معامله را به طور مستقیم با یکدیگر تطبیق داد و دیگر کارمزدی هم اعمال نخواهد شد.

  • ادغام آسان بازارساز:

پروتکل به گونه ای طراحی شده است که با تسویه سریع سفارشات امضا شده خارج از زنجیره، ریسک نوسان را برای بازارسازان به حداقل می رساند.

  • بدون واریز یا برداشت در یک قرارداد مبادله:

برای تسویه سفارش ها، تنها یک تراکنش اتریوم از یک سالور کافی است. به عبارت دیگر یعنی، همه معاملات مطابقت دارند و موجودی ها مستقیما و تنها در یک تراکنش اتریوم به حساب کاربران واریز می شوند.

  • دسترسی به نقدینگی آنچین:

این پروتکل به منظور تعامل بومی با قراردادهای بلاکچین اتریوم طراحی شده است. از این رو، مبادله با هر صرافی اتمی موجود (معامله از دو بلاکچین متفاوت) را امکان پذیر می کند. به لطف این قابلیت، کاربران به استخرهای نقدینگی موجود دسترسی خواهند داشت و می توانند انتظار قیمت هایی را داشته باشند که نسبت به هر پلتفرم آنچین دیگری مناسب تر خواهد بود.

پروژه Cowswap
تفاوت های Cowswap با سایر صرافی ها

مطلب مفید: یونی سواپ چیست؟ معرفی صرافی غیرمتمرکز Uniswap

تفاوت های CowSwap و UniSwap

احتمالاً، رابط CowSwap برای بسیاری از کاربران دیفای آشنا به نظر برسد. زیرا مبتنی بر کدهای منبع باز است. گرچه این دو پلتفرم شبیه به هم به نظر می رسند اما تفاوت های قابل توجهی دارند:

  • استفاده از استخرهای متعدد نقدینگی:

یونی سوآپ فقط از استخرهای یونی سوآپ استفاده می کند. اما Cowswap برای انجام سفارشات از استخرهایی مثل؛ یونی سوآپ، سوشی سوآپ، وان اینچ، پاراسوآپ و استخرهای دیگری مثل؛ Matcha و Balancer استفاده می کند و بهترین قیمت ها را به کاربر ارائه می دهد.

  • عدم نیاز به پرداخت تامین کننده نقدینگی خارجی:

کوسوآپ، کاربران را قادر می سازد در صورتی که تلاقی خواسته ها (Cow) وجود داشته باشد، مستقیما با یکدیگر تبادل داشته باشند، بدون اینکه مجبور باشند از استخر دیگری استفاده کنند. به این ترتیب، نیازی به پرداخت هزینه برای تامین کننده نقدینگی نخواهد بود.

بیشتر بخوانید : معرفی بهترین پلتفرم‌های وام‌دهی ارز دیجیتال

  • بدون گس برای تراکنش ناموفق:

سفارش های کوسواپ به صورت پیام های امضا شده هستند و بنابراین هزینه گس و همچنین هزینه ای برای ارسال ندارند. در بدترین حالت ممکن و درصورت بروز تغییر قیمت برخلاف سفارش کاربر، سفارش منقضی می شود. در این صورت، نیازی نیست برای تراکنش ناموفق هزینه گس را بپردازید اما در یونی سوآپ این طور نیست و باید گس تراکنش ناموفق را نیز پرداخت کنید.

  • تامین نقدینگی:

پلتفرم CowSwap به تامین کننده نقدینگی نیاز ندارد و درعوض به منابع نقدینگی آنچینی که در پروتکل های مختلف ارائه شده، متصل می شود. از آنجا که سفارش ها فقط در صورت رخ دادن معامله، متحمل هزینه می شوند، بازارسازان فعال می توانند دفترچه سفارش ها را مشاهده کنند و برای جلوگیری از تسویه معاملات از طریق نقدینگی خارجی، سفارش های متقابل ارائه دهند.

CowSwap به کاربران اجازه می دهد بدون متحمل شدن هیچ هزینه ای، سفارشات شان را لغو کنند. به عنوان یک کاربر شما می توانید همانند ثبت سفارش، لغو سفارش را امضا کنید و درصورتی که راه حل هنوز استخراج نشده باشد، سفارش نیز انجام نمی شود و بنابراین ملغی خواهد بود.

مطلب مفید: https://factcoins.com/walletconnect/

کیف پول هایی که پشتیبانی می شوند، عبارتند از؛

CowSwap برای ارائه سفارش های بدون گس از امضای آفلاین استفاده می کند. کیف پول هایی که در حال حاضر تحت پشتیبانی CowSwap هستند در گروه های زیر قرار دارند:

  •   کیف پول های EOA:

اکثر کیف پول های EOA(حساب های تحت تملک خارجی) پشتیبانی می شوند. کیف پول MetaMask یا هر کیف پول دیگری که از جستجوگر نرم افزار کیف پول موبایلی استفاده کند و به WalletConnect متصل شوند، پشتیبانی می شوند.

  • کیف پول های قرارداد هوشمند:

هرگونه قرار داد هوشمند (خواه یک کیف پول باشد یا یک قرارداد معمولی) می تواند با استفاده از یک روش امضا به نام پیش امضا، “pre-sign” در CowSwap معامله شود. پیش امضا، نوعی عملیات است که می تواند توسط هر قراردادی فراخوانده شود. این عملیات تنها یک پارامتر به نام “orderld” دارد که مشخص می کند سفارش تائید شده است. پیش امضای سفارش در قرارداد تسویه، معادل ارائه یک امضای خارج از زنجیره برای orderld است. ممکن است در آینده، این پروتکل از EIP-1271 برای امضاهای خارج از زنجیره و همچنین قراردادهای هوشمند پشتیبانی کند و امکان معامله بدون گس را برای همه قراردادهای هوشمند فراهم آورد.

3
0
برای پیشنهاد این مقاله به دیگر کاربران عزیز فکت کوینز روی دکمه زیر کلیک کنید

فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز

برای دیدن آموزش های
رایگان بیشتر،عضو شوید

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    محل تبلیغ
    ramzarzy
    0
    نظر خود را بنویسید !x