top banner adv

شبکه نقدینگی (Liquidity Network) چیست؟

شبکه نقدینگی (Liquidity Network) چیست؟
0
بازدید : 11263

شبکه نقدینگی (Liquidity Network) یک راه حل لایه 2 است که بر پایه پروتکل NOCUST ساخته شده است، یک کامیت-چین (commit-chain) امن و مقیاس پذیر. کامیت-چین مانند یک زنجیره جانبی (side-chain) است، اما به مکانیسم اجماع اضافی نیاز ندارد و فقط به امنیت زنجیره والد خود متکی است.

مقدمه‌ای بر لزوم زنجیره کامیت-چین

بلاک چین ‌های فعلی جهان از مشکل مقیاس پذیری (ظرفیت پردازش تراکنش) رنج می‌برند. برای داشتن مقیاس پذیری بدون تغییر بلاکچین اصلی، یکی از راه‌ها این است که پول را در قراردادهای هوشمند بلاک چین قفل کنید و تراکنش‌های خارج از بلاک چین را از طریق پیام های بین نودهای شبکه P2P انجام دهید. کانال‌های پرداخت یکی از این نمونه هاست، اما هزینه بالای راه اندازی کانال، چالش های بیشتری در این راه ایجاد می‌کند.

زنجیره کامیت چین (commit-chain)، یک راه حل جدید برای افزایش مقیاس پذیری بلاک چین‌های موجود به صورت آفچین (خارج از زنجیره) است. به طوری که یک اپراتور از طریق بررسی‌های دوره‌ای و ثابت، وضعیت موجودی حساب کاربر را چک می‌کند و کاربران نیز از طریق یک قرارداد هوشمند رفتار متقلبانه اپراتور را گزارش می‌دهند.

مطلب مفید: ماشین حساب سود استخراج

بیشتر بخوانید : پروتکل MimbleWimble چیست؟ مزایا و محدودیت های فناوری MimbleWimble

دو ساختار مبتنی بر حساب در زنجیره commit-chain وجود دارد:

  • NOCUST، مبتنی بر یک مکانیزم مقرون به صرفه که بر اساس چالش مناظره یا سوال جواب است.
  • NOCUST-ZKP، که عملکرد درست و قابل قبولی را از طریق اثبات دانش صفر (ZKP) فراهم می‌کند.

[irp posts=”4336″ name=”اثبات دانش صفر (ZKP) چیست؟ قسمت اول”]

این ساختارها ویژگی‌های صحت، تأیید اعتبار و کارایی را برای تراکنش ارائه می‌دهند. امنیت موجودی کاربران نیز ضمانت می‌شود، یعنی هیچ کاربری توکن‌های خود را از دست نمی‌دهد.

زنجیره‌های کامیت چین یک راه‌حل مقیاس پذیری لایه 2 برای Ethereum و سایر بلاک چین‌ها هستند.

به گفته ویتالیک بوترین زنجیره‌های Commit-Chain برای بیت کوین و پلاسما (Plasma) برای اتریوم به کار می‌رود. زنجیره های Commit-Chain مکانیزم اجماع جدیدی مانند زنجیره‌های جانبی معرفی نمی‌کنند. آنها به اجماع بلاکچین پایه خود (اتریوم) متکی هستند که آنها را به همان اندازه بلاکچین اصلی امن می‌کند. در زنجیره‌های Commit-Chain، اپراتورها ارتباط بین طرفین تراکنش را تسهیل می‌کنند. انتظار می‌رود اپراتور با ارسال به روزرسانی‌های دوره‌ای به بلاکچین پایه (اتریوم)، وضعیت موجودی حساب کاربر را تایید یا Commit کند.

شبکه نقدینگی (Liquidity Network) چیست؟

شبکه نقدینگی یک شبکه پرداخت آفچین (Off-chain) یا خارج از زنجیره است، که به منظور فعال کردن سیستم تراکنش‌های فوری در اتریوم ساخته شده است. که معادل همان شبکه Lightning Network برای اتریوم است، با عملکردی کمی متفاوت اما با همان هدف: ارائه مقیاس پذیری بهتر.

بیشتر بخوانید : حملات فیشینگ چیست؟ چطور دچار این حملات نشویم؟ +ویدئو

شبکه نقدینگی (Liquidity Network)

سازندگان شبکه نقدینگی آن را به عنوان شبکه‌ای تعریف می‌کنند که کاربران می‌توانند فوراً و با نرخ کارمزد کمتر تراکنش‌های خود را انجام دهند. توسعه این شبکه توسط دکتر آرتور جرویس و رامی خلیل در سال 2017 آغاز شده است. این افراد بدنبال بهبود عملکرد شبکه لایتنینگ بودند. در واقع ، نقدینگی سازوکاری است که برای کار بر روی بلاک چین اتریوم طراحی شده است.

این شبکه پرداخت به دنبال افزایش امنیت، شفافیت و مقیاس پذیری شبکه اتریوم است. علاوه بر این، امکان ارائه خدمات عالی به کاربرانی که مایل به استفاده از فناوری بلاکچین به عنوان وسیله‌ای برای پرداخت خود هستند، را فراهم می کند.

راه حل مقیاس پذیری در بلاکچین

در حالی که بیت کوین، شبکه لایتنینگ (Lighting Network) را پیشنهاد می کند تا برخی از مشکلات مرتبط با مقیاس پذیری و کارمزدهای تراکنش را از طریق پرداخت‌های خارج از زنجیره حل کند. در اتریوم راه حلی که در حال حاضر ارائه شده، پرداخت‌های خارج از زنجیره شبکه نقدینگی یا Liquidiy Network است.

[irp posts=”9260″ name=”شبکه لایتنینگ”]

فناوری پیاده‌سازی شده توسط شبکه نقدینگی (Liquidiy Network) این امکان را فراهم می‌کند که بارزترین ویژگی‌های فناوری بلاک چین دست نخورده باقی بماند و در این شبکه پرداخت وجود داشته باشد، اما در عین حال، کارمزد تراکنش‌ها و ظرفیت پردازش شبکه را بهبود بخشد. بنابراین با استفاده از شبکه نقدینگی (Liquidiy Network)، کاربران می‌توانند تراکنش‌های خود را در عرض چند ثانیه در خارج از زنجیره (آفچین)، بلافاصله و کاملاً امن انجام دهند. علاوه بر این، شبکه همچنین اجازه می‌دهد چنین انتقالاتی با کارمزدهای بسیار کم، بدون از دست دادن مالکیت کاربران بر دارایی‌های دیجیتال خود و بدون نیاز به واسطه، انجام شود.

شبکه نقدینگی چگونه کار می کند؟

ساختار شبکه نقدینگی ترکیبی از بهترین سیستم های متمرکز و غیرمتمرکز است که به عنوان یک راه حل لایه دو مبتنی بر پروتکل‌های NOCUST Hub و Revive عمل می‌کند.

نخست، NOCUST Hub یک زنجیره مقیاس پذیر است که امکان پرداخت شخص به شخص را به طور مستقیم و بدون نیاز به واسطه فراهم می‌کند. بنابراین، به کاربران اجازه می‌دهد تا همیشه مالکیت کلیدهای خصوصی خود و بنابراین دارایی‌های خود را حفظ کنند. علاوه بر این، این پروتکل امکان پرداخت‌های خارج از زنجیره را نیز فراهم می‌کند. زیرا برای پردازش تراکنش‌ها و عملیات مالی از سرورهای متمرکز قابل اطمینان استفاده می‌کند.

شبکه نقدینگی ترکیبی از بهترین سیستم های متمرکز و غیرمتمرکز است

برای این فرآیند، پروتکل NOCUST Hub از گره های جهانی استفاده می‌کند. که به کاربران امکان می‌دهد با دیگر گره‌های شبکه که در هر جای دنیا هستند ارتباط برقرار کنند. امکان پرداخت و تراکنش‌های فوری و امن خارج از زنجیره، و البته با کارمزد کمتر نسبت به تراکنش آنچین (On-chain) با این پروتکل فراهم می‌شود.

پروتکل Revive، به نوبه خود مکمل NOCUST Hub است که به شما امکان ثبت سریع، امن و قابل اعتماد تمام تراکنش ها و عملیات انجام شده در خارج از زنجیره را می‌دهد.

شبکه نقدینگی (Liquidity Network)

معماری شبکه نقدینگی

طراحی شبکه نقدینگی بر مفهوم هاب‌های جهانی متمرکز است. به همین ترتیب، کاربری که به یک هاب (مرکز) می‌پیوندد می‌تواند ارزهای دیجیتال خود را با هر یک از اعضای دیگر معامله کند. این یک عملیات فوری و افچین، با کارمزدهای بسیار پایین تر از تراکنش های معمولی می‌باشد.

در این معماری (هاب)، هیچ وجهی برای مدت زمانی مشخص بین دو کاربر قفل نمی‌شود؛ در عوض، وجه برای هزاران کاربر دیگر در همان هاب قابل دسترسی است. اما در عین حال، وجوه توسط بلاک چین تأمین می‌شود. بنابراین سایر کاربران نمی‌توانند وجوه تخصیص یافته را از کاربران دیگر بدزدند. این شبکه بسیار متفاوت از شبکه لایتنینگ است، زیرا چنین فناوری نیاز به باز کردن مقدار زیادی کانال پرداخت دارد تا بتواند از این طریق کار کند.

اکوسیستم نقدینگی در حال حاضر برای Ethereum پیاده سازی شده است و به میلیون ها کاربر و پردازنده پرداخت اجازه تبادل ارز دیجیتال را می‌دهد. از آنجا که شبکه نقدینگی بر روی بلاک چین اتریوم ساخته شده است ، از جامعه تحقیق و توسعه موجود بهره مند می شود. با طراحی بدیع ، ساختار شبکه نقدینگی چندین مسئله مهم در طراحی کانال‌های پرداخت را حل می‌کند. در عین حال، ویژگی‌هایی را ارائه می دهد که آن را از لحاظ فنی برتر از Lightning Network می کند، اما اجرای آن پیچیده تر است.

بیشتر بخوانید : مرج اتریوم (Merge) چیست ؟ همه چیز درباره Merge اتریوم

مزایای شبکه نقدینگی (Liquidity Network)

مقیاس پذیری و اقتصاد

شبکه نقدینگی به حل رایج ترین مشکلات بلاک چین‌های مرسوم مانند اتریوم و سیستم‌های پرداخت مرسوم مانند ویزا و پی پال می‌پردازد.

اولاً، بلاکچین‌های مرسوم از نظر امنیت، شفافیت و خودمختاری توانایی بالایی را نشان داده‌اند. اما وقتی نوبت به مقیاس پذیری می‌رسد، تعداد تراکنش های پردازش شده در ثانیه در مقایسه با سیستم‌های پرداخت سنتی که می‌توانند هزاران تراکنش در ثانیه را بدون مشکل پردازش کنند، بسیار کم است. ثانیاً، کارمزدهای دریافت شده توسط این سیستم های پرداخت سنتی برای چنین تراکنش‌هایی می‌تواند از 10٪ مبلغ منتقل شده بیشتر باشد. چیزی که آنها را بسیار گران و ناخوشایند می‌کند.

عملیات فوری و ایمن

با استفاده از شبکه نقدینگی می‌توان مراکز پرداختی را که از طریق آن کاربران می‌توانند برای انجام عملیات و تراکنش های خود با اطمینان و امنیت کامل در خارج از زنجیره به آنجا بپیوندند، بکار گرفت. از طریق مراکز پرداختی که توسط شبکه نقدینگی مدیریت می‌شوند، کاربران می‌توانند وجوه خود را بصورت مستقل و کامل مدیریت کنند.

بعلاوه، از آنجا که این شبکه پتانسیل تمرکز و عدم تمرکز را در هم می‌آمیزد، می‌توان با استفاده از سرعت مبادلات متمرکز، همراه با امنیت و اعتماد صرافی‌های غیرمتمرکز، پرداخت‌ها را به صورت آنی انجام داد.

مسدود نشدن وجوه

یکی از قابل توجه ترین ویژگی‌های شبکه نقدینگی این است که وجوه منتقل شده توسط شبکه مسدود نمی‌شوند. بلکه به بلاکچین اضافه می‌شوند و برای همه کاربران در دسترس هستند. با این حال، هیچ کاربری توانایی تصاحب وجوه یا دارایی‌های متعلق به او را ندارد.

شفافیت

یکی از اصول شبکه نقدینگی شفافیت در عملکرد خود است. برای دستیابی به این هدف، در Liquidity Network از پروتکل Revive استفاده شده است که خلاصه تمام عملیات انجام شده در سیستم‌های متمرکز و خصوصی را در بلاکچین ثبت می‌کند، بطوری که توسط هر کاربری و در هر زمانی قابل مشاهده و کنترل باشد.

کیف پول آفچین

بیشتر بخوانید : اودیوس؛ آشنایی با پروتکل بلاک چین اودیوس (Audius)

شبکه نقدینگی کیف پول ارز دیجیتال خاص خود را دارد. که با سیستم عامل های مختلف و دستگاه های تلفن همراه مانند Android و iOS سازگار است. این کیف پول در اواسط سال 2018 به عنوان کیف پول خارج از زنجیره عملیاتی در بلاک چین Ethereum راه اندازی شد. با استفاده از آن ، کاربران می توانند بین بلاک چین های پشتیبانی شده توسط شبکه انتقال رایگان انجام دهند.

صرافی غیرمتمرکز

یکی دیگر از اجرای شبکه نقدینگی، بستر صرافی غیرمتمرکز است. جایی که کاربران قادر به انجام عملیات مالی خود بدون نیاز به انتقال مالکیت وجوه خود باشند. به گونه‌ای که تحت سیستم خارج از زنجیره کار کند و از امنیت بالایی برخوردار باشد.

توکن لیکویید (LQD)

شبکه نقدینگی توکن ERC20 خاص خود را دارد. توکن LQD را می‌توان در خارج از زنجیره برای دسترسی به تمام عملکردهای ارائه شده توسط این شبکه پرداخت استفاده کرد. با این حال، استفاده از این توکن ها برای کاربرانی که مایل به پرداخت‌ و انجام تراکنش‌های استاندارد یا منظم در این شبکه هستند، اجباری نیست.

شکی نیست که اجرای شبکه نقدینگی راه حل‌های خوبی برای مشکلات مقیاس پذیری و هزینه‌های تراکنش ارائه می‌دهد. در عین حال، مزایای متعددی برای جامعه اتریوم و به طور کلی برای کامیونیتی کریپتو به همراه دارد. این شبکه موفق شده است بهترین خصوصیات و ویژگی‌های دو جهان را ترکیب کند: تمرکز و تمرکززدایی..

چگونه می‌توانم از طریق شبکه نقدینگی توکن دریافت کنم؟

با واریز ارز دیجیتال به قرارداد هوشمند NOCUST می توانید توکن‌های ETH و ERC20 خود را به FETH یا fTOKEN تبدیل کنید . f مخفف دارایی های سریع و رایگان است. زیرا می‌توانند بلافاصله و بدون هزینه‌های بلاکچین ارسال شوند.

توکن LQD در شبکه نقدینگی (Liquidity Network)

آیا وجود یک اپراتور به معنای متمرکز بودن نیست؟

بله، NOCUST متمرکز است. اما فاقد اختیار و حضانت ارزهای دیجیتال شماست! این بدان معناست که اپراتور نمی‌تواند وجوه شما را سرقت کند یا از تبدیل commit-chain به دارایی‌های عادی جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید : شبکه‌‌های متمرکز (Centralized)، غیرمتمرکز (Decentralized) و توزیع‌شده (Distributed)!

سخن پایانی

شبکه نقدینگی یا Liquidity Network یک شبکه پرداخت خارج از زنجیره است که به منظور فعال کردن سیستم تراکنش‌های فوری در بلاک چین اتریوم ساخته شده است. که معادل همان شبکه Lightning Network برای بیت کوین است. با عملکردی کمی متفاوت اما با همان هدف: افزایش مقیاس‌پذیری و ظرفیت پردازش تراکنش بلاکچین.

لیکویدیتی نتوورک (Liquidity Network) چیست؟

شبکه نقدینگی یا لیکویدیتی نتوورک یک شبکه پرداخت آفچین (Off-chain) یا خارج از زنجیره است، که به منظور انجام تراکنش‌های سریع بلاکچین اتریوم ساخته شده است.

نقش پروتکل NOCUST Hub در لیکویدیتی نتوورک یا شبکه نقدینگی چیست؟

NOCUST Hub یک زنجیره مقیاس پذیر و آفچین در Liquidity Network است که امکان پرداخت همتا به همتا (P2P) را به طور مستقیم و بدون نیاز به واسطه فراهم می‌کند.

1
0
برای پیشنهاد این مقاله به دیگر کاربران عزیز فکت کوینز روی دکمه زیر کلیک کنید

فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز

برای دیدن آموزش های
رایگان بیشتر،عضو شوید

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    محل تبلیغ
    ramzarzy
    0
    نظر خود را بنویسید !x