آموزش چارت و تحلیل تکنیکال – قسمت دوم +ویدئو
نمودار میلهای (Bar Charts)
در بخش قبلی از سری مقالات آموزش چارت و تحلیل تکنیکال، به بررسی دو نمودار زمان – قیمت و رنکو و کاربرد آنها پرداختیم. شناخت انواع نمودار در تحلیل تکنیکال اهمیت بالایی دارد. تحلیل تکنیکال مطالعه رفتار بازار با استفاده از چارت و نمودارها، به هدف پیش بینی روند قیمت میباشد. در تحلیل تکنیکال به بررسی نمودار و حرکت آن با ابزارهای متفاوت پرداخته میشود. همچنین در این نوع تحلیل با بررسی گذشته یک دارایی مالی، آینده آن را پیش بینی میکنند. در این بخش از این سری مقالات به معرفی نمودار میلهای میپردازیم.
نمودار میلهای (Bar Charts) چیست؟
نمودار میلهای (Bar charts) در بازههای زمانی متفاوت، قیمتها را به صورت خطهایی روی محور طول (میله) نشان میدهد. در این نوع نمودار، هر قیمت نشان دهنده تغییرات قیمت در طول یک بازه زمانی مشخص است. برای مثال اگر نمودار میلهای روزانه باشد، هر میله نشان دهنده قیمت در یک روز است.
نمودار میلهای از تعدادی خطوط عمودی تشکیل میشود. خط عمودی قیمت بالا (high price) و پایین (low price) را در بازه معاملاتی و همچنین قیمت بسته شدن (close price) و باز شدن (open price) را نمایش میدهد. البته برخی چارتها فقط بالاترین قیمت و پایینترین قیمت را نشان میدهند.
قیمت باز (Open) و بسته شدن (Close) بر روی خط عمودی قیمت، با خط افقی نشان داده میشود. قیمت باز سمت چپ میله عمودی قرار میگیرد. برعکس، خطی که قیمت بسته را نشان میدهد با خطی افقی در سمت راست مشخص میشود.
معمولا اگر خط افقی سمت چپ (باز) پایین تر از خط افقی سمت راست (بسته) باشد، نمودار ما صعودی (میله گاوی) است. که نشان دهنده روند صعودی ارز در آن بازه زمانی است.
در مقابل، در میلهای که روند نزولی (میله خرسی) را نشان میدهد؛ خط افقی سمت راست (بسته) پایینتر از خط افقی سمت چپ (باز) قرار میگیرد که نشان از روند نزولی ارز در این بازه زمانی دارد.
نکاتی درباره نمودار میلهای (Bar Chart)
- نمودار میلهای قیمت باز شدن، بسته شدن، بالاترین و پایینترین قیمت را نمایش میدهد.
- خطوط عمودی نشان دهنده بالاترین قیمت و پایینترین قیمت هستند.
- خطوط افقی، نشان دهنده قیمتهای باز شدن و بسته شدن هستند.
نمودار شمعی و نمودار میلهای
نمودار میله ای شباهت بسیاری به نمودار شمعی (کندل استیک) دارد و معمولا مشابه یکدیگر تفسیر میشوند. این دو نمودار اطلاعات یکسان را به طرق مختلف به تریدرها ارائه میدهند. نمودار معمولا به رنگهای سبز و قرمز نمایش داده میشود. اگر قیمت بسته بالاتر از قیمت باز باشد، میله به رنگ سبز یا مشکی؛ و اگر قیمت بسته پایینتر از باز باشد، میله به رنگ قرمز نمایش داده میشود.
کاربرد نمودار میلهای (Bar Charts)
از آنجایی که این نمودار قیمتهای باز شدن و بسته شدن را نمایش میدهد؛ اطلاعات زیادی به تریدرها و سرمایهگذاران میدهد. چند مورد از این کاربردها را بررسی میکنیم.
میلههای عمودی بلند نشان میدهد که بین بالاترین و پایینترین قیمت در این بازه زمانی تفاوت زیادی وجود داشته است. این حالت نشان دهنده نوسانات بالای قیمت است. در مقابل وقتی طول میله عمودی کوتاه باشد نشان از نوسانات کم قیمتی دارد.
اگر قیمت بسته شدن، بسیار بالاتر از قیمت باز شدن باشد؛ نشان میدهد که خریداران در طول این بازه زمانی فعالیت زیادی داشتند و میتوان انتظار داشت که خرید بیشتری در دورههای زمانی پیش رو صورت بگیرد.
در حالی که اگر قیمت بسته شدن به قیمت باز شدن خیلی نزدیک باشد؛ به این معناست که قیمت این ارز تغییرات چندانی نداشته است.
اگر یک ارز در بازه زمانی مشخص رشد داشته باشد، اما قیمت بسته شدن خیلی پایینتر از بیشترین قیمت باشد، نشان میدهد که افراد در پایان دوره فروختهاند. این میله نشان دهنده بازار نه چندان افزایشی است.
جمع بندی بخش دوم
در این بخش به بررسی دو نمودار میلهای پرداختیم. این نمودار به معاملهگران در تشخیص روندها، نقاط احتمالی معکوس شدن روند و حرکات قیمت کمک میکند. شناخت انواع مختلف چارت و کاربرد آنها در تحلیل تکنیکال ضروری است. به یاد داشته باشید که ترید کردن همیشه عملی پر ریسک است. شناختن انواع متفاوت چارتها و عملکرد آنها به شناخت بهتر عملکرد یک ارز در آینده کمک خواهد کرد.
فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز
برای دیدن آموزش های رایگان بیشتر،عضو شوید