اپن سی (OpenSea) چیست؟ با اولین و بزرگترین بازار NFT آشنا شوید

آنچه می‌خوانید...

اپن سی (OpenSea) اولین و بزرگترین بازار NFT است که در آن کاربران می توانند اقدام به خرید و فروش مجموعه ای از توکن های غیر مثلثی کنند.

اپن سی (OpenSea) یک بازار NFT است که در آن خریداران و فروشندگان با یکدیگر در تعامل هستند. بسیاری این وب سایت را ای بی (eBay) ارزهای دیجیتال می دانند. این وب سایت که با استفاده از فناوری بلاک چین کار می کند، قابلیت انجام تراکنش های تکی را نیز فراهم می سازد. از طرفی قراردادهای هوشمند نیز این امکان را به کاربران اپن سی می دهند تا پیش از پردازش یک تراکنش، الزامات از پیش تعریف شده آن تراکنش، برآورده شوند.
در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم تا مواردی مثل سطح امنیت اپن سی، بهترین کیف پول ها برای استفاده در این پلتفرم، میزان کارمزدهای اپن سی، نحوه کسب درآمد از این وب سایت، فرآیند استخراج در OpenSea، نحوه فروش NFT ها در این پلتفرم، زمان مورد نیاز برای تکمیل هر تراکنش و موارد مورد نیاز برای خرید و فروش در اپن سی را بررسی کنیم.

اوپن سی چیست؟

بازار NFT ها شدیداً از NFT های کلکسیونی یا توکن هایی مشابه مجموعه توکن های کریپتوپانک (CryptoPunks) اشباع شده است.

آیا OpenSea امن است؟

اساساً می توان ادعا کرد که اپن سی، وب سایتی ایمن و قابل اعتماد است؛ چراکه به فناوری بلاک چین واسبته است. در حقیقت اساس قراردادهای هوشمند این است که فرآیندهای تجاری را شفاف تر می کنند؛ زیرا معاملاتی که بر اساس این قراردادها انجام می شوند، تنها با قیمت های توافق شده بین خریدار و فروشنده انجام خواهند گرفت. از طرفی حجم معاملات ماهانه اپن سی رقمی معادل 4000 ETH است و علاوه بر این، بیش از 10 میلیون دارایی دیجیتال مختلف در وب سایت برای فروش در دسترس کاربران قرار دارد. همچنین یکی از جنبه هایی که پیش از خرید NFT در OpenSea باید به آن توجه کرد، صفحه کاربری مربوط به هر فروشنده است. در واقع از طریق این صفحات باید اطمینان حاصل کنید که NFT ها را از فروشنده مد نظر خود خریداری می کنید نه کاربری که ممکن است هویت آن فروشنده را جعل کرده باشد.

امنیت پلتفرم اوپن سی
تراکنش های انجام شده در اوپن سی، به فناوری بلاک چین متکی هستند و این یعنی هیچ فروشنده فیزیکی وجود نداشته و نیاز به ارسال هیچگونه کالایی نیز نخواهد بود.

دقت کنید که در اوپن سی، اگر یکی از طرفین یک معامله، به تعهد ذکر شده خود عمل نکند، گویی هیچ اتفاقی نیفتاده و آن معامله صورت نمیگیرد. از این رو، با استفاده از قراردادهای هوشمند، الزامات از پیش تعریف شده باید قبل از پردازش تراکنش برآورده شوند. از طرفی قراردادهای هوشمند امکان حذف واسطه‌ها را نیز فراهم می‌کنند و این موضوع باعث می‌شود تا تراکنش‌ها با احتمال کمتری با خطاهایی مثل تاخیرهای غیرضروری پرداخت روبرو شوند. همچنین تراکنش های انجام شده در اپن سی، به فناوری بلاک چین متکی هستند و این یعنی مثل تمامی کالاهای دیجیتال، هیچگونه فروشنده فیزیکی وجود نداشته و نیاز به ارسال هیچگونه کالایی نیز نخواهد بود.
با توجه به تمامی این تفاسیر، OpenSea را می توان یک بازار تاسیس شده برای خرید دارایی های دیجیتال در نظر گرفت. این بازار توسط Alex Atallah، فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد که پیش از این نیز سابقه کار در کمپانی اپل (Apple) و سایر شرکت های نرم افزاری را دارد، تأسیس گردیده است. همچنین دوین فینزر (Devin Finzer)، تحصیل کرده دانشگاه براون و کارمند اسبق غول های فناوری معتبر مثل گوگل (Google) و پینترست (Pinterest)، نیز جزء دیگر بنیانگذاران این پلتفرم است. در آخر نیز بد نیست بدانیم که مقر اصلی این شرکت در حال حاضر در شهر نیویورک آمریکا واقع است.

بیشتر بخوانید: اگر تا به حال در Opensea ترید داشته اید؛ ایردراپ توکن SOS منتظر شما است!

بهترین کیف پول ها برای OpenSea کدام هستند؟

به جرات می توان ادعا داشت که اپن سی پلتفرمی است که دارای رابط کاربری بسیار ساده‌ایست. با این حال، در ابتدا شاید تجربه خرید برای شما به عنوتان کاربران این وب سایت کمی پیچیده باشد؛ چراکه جهت ذخیره NFT ها باید حساب کاربری خود را به یک کیف پول ارز دیجیتال متصل کنید. کیف پول پیشنهادی ما به شما، ولت متامسک (MetaMask) که کار کردن با آن بسیار آسان است.

اگر از نحوه ساخت حساب و استفاده از کیف پول متامسک اطلاعی ندارید، میتوانید مطلب آموزش جامع و کامل کیف پول متامسک (Metamask) در فکت کوینز را مطالعه کنید.

کیف پول متامسک
کیف پول MetaMask این قابلیت را دارد تا به سرعت به OpenSea متصل شود

کیف پول MetaMask این قابلیت را دارد تا به سرعت به OpenSea متصل شود و شما می توانید بوسیله این ولت ارز دیجیتال و با کلید خصوصی که در اختیار شما گذاشته می شود، اقدام به خرید ان اف تی ها کنید. دقت داشته باشید که یک کلید خصوصی، اساساً مالکیت یک دارایی دیجیتال را تعیین می‌کند و در واقع به مکان بلاک‌هایی خاص در زنجیره بلوکی که NFT را ذخیره می‌کنند اشاره دارد. در حقیقت کلید خصوصی را می توان به عنوان گروهی از بلاک ها یا نوعی آدرس در نظر گرفت که NFT در آن ذخیره می شود.

بیشتر خوانید: لدجر نانو ایکس بهترین گزینه برای نگهداری NFT بازیها

اگر پیش از این اقدام به نصب و ساخت کیف پول MetaMask کرده اید، اتصال این ولت ارز دیجیتال به اپن سی، فرآیند ساده ایست. برای این کار کافی است تا بر روی تصویر پروفایل خود در سمت راست و بالای صفحه کلیک کرده و سپس از بخش پروفایل من (my profile)، گزینه تنظیمات (settings) را از بخش گوشه و بالای سمت راست تصویر انتخاب کرده و در آخر نیز یک نام کاربری، توضیحات مربوط به بیو پروفایل خود و همچنین آدرس ایمیلتان را وارد کنید. در انتها نیز پس از دریافت تأییدیع آدرس ایمیل خود، به OpenSea بازگردانده شده و کیف پول شما متصل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: توکن nft ؛ ساخت این توکن چگونه و چطور انجام می‌شود؟

میزان کارمزد ها در اپن سی چقدر است؟

بطور کلی راه اندازی یک صفحه و فهرست کردن دارایی های دیجیتال در OpenSea، فرایندی کاملا رایگان خواهد بود. در حقیقت اوپن سی به ازای هر تراکنش موفق، 2.5% از مبلغ تراکنش را دریافت می کند و این راهیست که این شرکت برای خود درآمدزایی می کند. از طرفی کارمزد های گس (Gas Fee) مازاد که مربوط به تراکنش هایی است که بر بستر شبکه بلاک چین اتریوم انجام می شوند نیز توسط خریداران پرداخت خواهد شد.

همچنین فروشندگان نیز پس از پردازش تراکنش و پرداخت سود اپن سی، می توانند ماهانه یک بار به آدرس کیف پول مشخص شده، مبلغ فروش خود را در قالب اتریوم دریافت کنند. ضمناً فروشندگان می توانند حق امتیاز مربوط به دارایی های خود را تا 10٪ افزایش دهند و با این کار، هر بار که نوع دارایی دیجیتال تغییر کند، این تغییر باعث خواهد شد تا رقمی به فروشنده تعلق گیرد. البته موضوع کارمزدهای گس کمی پیچیده‌تر است؛ چراکه همه تراکنش‌ها باید توسط شبکه اتریوم پردازش شوند.

به عنوان مثال، اگر فروشنده ای پیشنهادی را بپذیرد، این فروشنده است که باید کارمزد گس را پرداخت کند؛ زیرا فروشنده کسی است که با شبکه معامله می کند. حال اگر خریدار تصمیم بگیرد که قطعه ای را بخرد، در اینجا خریدار است که باید برای آن معامله کارمزد گس را پرداخت کند.

همواره یکی از جنبه های مهمی که باید آن را در نظر گرفت حراج های ناموفق است؛ البته OpenSea همواره شما را از حراج های ناموفق مطلع می سازد. به عنوان مثال، اگر شما یک دارایی دیجیتال را به مدت 5 روز به حراج گذاشته و کسی پیشنهادی برای خرید آن ارائه نداد، هیچ کارمزد گسی برای این حراجی پرداخت نمیکنید و آن دارایی به مجموعه شما باز خواهد گشت.

جدا از این موارد، فروشندگان می توانند درصد حق امتیازی که دریافت می کنند را نیز تغییر دهند. در حقیقت این کار با رفتن به مجموعه هنری آنها، انتخاب گزینه ویرایش (edit)، و سپس تنظیم کارمزد از بخش هزینه کارمزد (commission fee)، انجام می گیرد و می توان رقم این کارمزد را از بین بازه 0 تا 10 درصد تغییر داد. دقت کنید که حق امتیازها توسط بازار ثانویه ایجاد می شود و اگر خریدار یک NFT، مجدداً آن توکن را بفروشد و خریدار، شخص دومی غیر از خود شما باشد، سازنده اولیه آن توکن، درصد حق امتیاز تعیین شده را نسبت به قیمتی که فروخته است دریافت خواهد کرد.

آیا ضرب کردن یا مینتینگ (Minting) در اپن سی رایگان است؟

اپن سی همواره از ضرب یا تولید کردن لیزینگ (Lazing Minting) استفاده می کند. این موضوع به کاربران این امکان را می‌دهد تا هر نوع دارایی دیجیتالی مثل آثار هنری را آپلود کرده، در حالی که این آیتم در اپن سی قابل رویت است، ولی از فرم یک توکن برخوردار نیست. این بدان معنا است که تا زمانی که آن کالا (در اینجا اثر هنری) توسط فروشنده یا خریدار معامله نشود، هیچ کارمزد گسی پرداخت نشده و هر کسی که معامله را بپذیرد یا آنرا تکمیل کند، کسی است که باید کارمزد گس مربوط به مینتینگ NFT را پرداخت کند.

همچنین بخوانید: ارزانترین راه برای ساخت NFT؛گام به گام آموزش ساخت NFT

نحوه فروش NFT در OpenSea

جهت فروش NFT ها در OpenSea بایستی در صفحه اصلی وب سایت اوپن سی، بر روی گزینه آبی رنگ ایجاد (Create)” کلیک کنید. در قدم بعدی یک نام و یک لوگو برای مجموعه شما ایجاد خواهد شد. حال بایستی بر روی گزینه ایجاد (Create) کلیک کنید. در قدم بعدی با کلیک بر روی گزینه افزودن آیتم جدید (add new item) و افزودن فایل های دیجیتال مد نظر از روی رایانه خود و همچنین نامگذاری آنها، می توانید NFT های مد نظر خود را برای فروش اضافه کنید.

فروش NFTها در اوپن سی
اوپن سی ویژگی‌های متعددی همچون افزودن توضیحات، اضافه کردن محتوای غیر قابل قفل شدن، افزودن سطوح و … را در اختیار فروشندگان NFT ها قرار می‌دهد.

از طرفی اپن سی ویژگی‌های متعدد دیگری همچون افزودن توضیحات، اضافه کردن محتوای غیر قابل قفل شدن (این قابلیت تنها پس از خرید NFT ها فعال خواهد شد)، افزودن سطوح (این گزینه جهت ایجاد کارت‌های دیجیتال بسیار کاربردی خواهد بود) و … را در اختیار فروشندگان NFT ها قرار می‌دهد. حال پس از انتشار آیتم مد نظر خود، می توانید بر روی گزینه آبی رنگ فروش (Sell) که در سمت راست و بالای صفحه قرار دارد، فرایند فروش NFT خود را تکمیل کنید.

فرایند فروش NFT در OpenSea
تا زمانی که تراکنش بطور کامل انجام نشود، نیازی به پرداخت کارمزد گس نیز نخواهد بود.

دقت داشته باشید که اگر اولین بار است که اقدام به ایجاد یک مجموعه NFT و فروش آن در OpenSea می کنید، یک مرتبه کارمزد از طریق یک قرارداد هوشمند از شما دریافت خواهد شد که این هزینه بین 50 الی 60 دلار خواهد بود (متأسفانه این هزینه معمولاً 60 دلار است!!!). در حقیقت این کارمزد به شما این امکان را می دهد تا هر اندازه NFT که تمایل به فروش آنها دارید را به مجموعه خود اضافه کرده و هزینه ای برای مینتینگ آنها پرداخت نکنید. در واقع در اینجا، پلتفرم اوپن سی از کارمزد لیزینگ مینتینگ که پیش از این پرداخت کرده اید استفاده می کند.

همچنین تا زمانی که تراکنش بطور کامل انجام نشود، نیازی به پرداخت کارمزد گس نیز نخواهد بود. همچنین، توجه به این نکته بسیار مهم است که وقتی یک آیتم در بازار اوپن سی برای فروش پست می‌شود، ویژگی‌هایی که از پیش تنظیم کرده اید، به هیچ عنوان قابل تغییر نخواهند بود، پس پیش از تکمیل فرایند فروش، حتما به دقت یکبار دیگر موارد را مرور کنید.

همچنین بخوانید: نخستین NFT شبکه بلاکچینی دوج کوین ساخته شد

اساساً به عنوان فروشنده، شما در اپن سی با گزینه های متعددی روبرو خواهید بود. می‌توانید فرایند فروش یک NFT را با قیمتی ثابت تنظیم کرده، آن را به بالاترین قیمت پیشنهادی در حراج قرار داده، یا دارایی‌های دیجیتالی متعددی را در یک مجموعه قرار دهید (این قابلیت برای مواردی است که شما NFT های زیادی برای فروش دارید). می توانید برخی از این ویژگی ها را در تصویر زیر مشاهده کنید.

فرایند فروش NFT در OpenSea
در اوپن سی، گزینه های مختلفی پیش روی فروشندگان قرار داده شده تا بهترین تصمیم را در خصوص فروش NFT خود اتخاذ کنند.

مدت زمان انجام یک تراکنش در اپن سی چقدر است؟

بطور کلی مدت زمانی که طول می کشد تا یک تراکنش در اوپن سی پردازش شود، بستگی به میزان کارمزد گسی دارد که شما مایل به پرداخت آن هستید. در حقیقت پرداخت کارمزد گس بیشتر باعث می شود تا معامله شما سریعتر اتفاق بیفتد؛ چراکه احتمال پذیرش یک تراکنش با کارمزد گس بیشتر، به مراتب بیشتر از تراکنشی با کارمزد گس پایین تر است. از طرفی اگر مقدار کارمزد گس خیلی کم باشد نیز معامله جهت پردازش پذیرفته نخواهد شد.

همچنین بخوانید: آدام موسری از تلاش اینستاگرام برای ورود به حوزه NFT می‌گوید

در صفحه مربوط به فروش NFT ها، زمانی که به قسمت مربوط به تعیین کارمزد گس رسیدید، می توانید بر روی گزینه ویرایش (edit) کلیک کنید. در واقع شما بوسیله این گزینه می توانید مقدار کارمزد گسی را که قصد پرداخت آن را دارید را تنظیم کنید و همواره باید به خاطر داشته باشید که این رقم مستقیماً بر سرعت انجام تراکنش شما تأثیرگذار خواهد بود. در این بخش شما این قابلیت را خواهید داشت تا سرعت آهسته، متوسط و سریع را انتخاب کنید. بدیهی است که تراکنش های سریع، گران قیمت و تراکنش های کند، ارزانتر خواهند بود.

انتخاب سرعت تراکنش ها در اوپن سی
جزئیات مربوط به بخش انتخاب سرعت تراکنش در اوپن سی؛ منبع: nftexplained

در اوپن سی چه چیزهایی را می توان خریداری کرد؟

بازار اپن سی از آیتم های دیجیتال متعددی تشکیل شده است که در تصویر زیر میتوانید برخی از آنها را مشاهده کنید.

انواع NFTهای موجود در OpenSea
دسته بندی آیتم های قابل خرید در OpenSea

در واقع بازار NFT ها شدیداً از NFT های کلکسیونی یا توکن هایی مشابه مجموعه توکن های کریپتوپانک (CryptoPunks)  که جزء اولین پروژه‌‌های حوزه NFT بحساب می آید، اشباع شده است. از طرفی یکی از جنبه هایی که در زمان خرید NFT ها باید آنرا در نظر داشته باشیم، تاریخچه معاملات است. در زیر می توانید 5 مجموعه برتر اپن سی که دارای بیشترین حجم معاملات 7 روزه ETH هستند را مشاهده کنید.

برترین NFT ها
برترین NFT های موجود در OpenSea از نظر حجم معاملات 7 روزه اتریوم

جدا از این موارد، اگر به دنبال فروش مجدد یک NFT هستید، بسیار حیاتی است که به تاریخچه معاملات آن NFT نگاه کرده و ببینید که آیا چه افرادی این NFT را خریداری کرده اند. در حقیقت بدون سابقه ثابت تقاضا، ممکن است یک NFT به راحتی قابل فروش مجدد نباشد.

بیشتر بخوانید: رقابت استلار با اتریوم و ریپل همزمان با انتظار تحلیلگران برای افزایش قیمت

فعالیت هنرمندان در OpenSea

اساساً خرید NFT ها راهی است برای حمایت از هنرمندان. در حقیقت خرید از هنرمند مورد علاقه تان و جمع آوری آیتم های دیجیتالی محبوبتان در یک کیف پول دیجیتال، مهمترین نکته ای است که باید پیش از خرید NFT به آن دقت داشته باشید.

بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ و شناخته شده دیجیتال مثل افرادی که کریپتوپانک‌ها را ایجاد کردند، بارها آثار خود را مجدداً برای فروش گذاشته و قیمت آن‌ها شدیداً (مثلاً 150 ETH) افزایش پیدا کرد که این رقمی، بسیار بالا است. در واقع افرادی که به دنبال خرید NFT هایی با قیمت مقرون به صرفه‌ هستند، می‌توانند به دنبال سازندگانی بگردند که قبلاً آثارشان دوباره فروخته شده و در حال حاضر مجموعه‌ای از آثار مشابه خود را می‌فروشند. این در حالی است که هم اکنون فروشندگانی که مجموعه‌ای از NFT‌های مشابه را ایجاد می‌کنند، عملکرد بهتری از قبل داشته و تولیدکنندگان آثار هنری دیجیتال سه بعدی نیز تمایل زیادی به انجام این کار دارند که این موضوع به نفع همه خواهد بود.

تصور ما بر این است که شروع تاریخچه معاملات NFT ها را باید در آینده و وقتی که این دارایی ها بیشتر در بین افراد شناخته شوند، قرار داد؛ چراکه آن زمان است که معاملات NFT ها تاثیر خود را بر قیمت این دارایی های دیجیتال خواهند گذاشت. اگر مایک وینکلمان (Mike Winkelmann) که با نام مستعار بیپل (Beeple) شناخته می‌شود، بخواهد یک NFT را دوباره بفروشد، قیمت آن NFT قطعا افزایش خواهد یافت؛ چراکه Beeple مالک قبلی آن بوده است.

آیا OpenSea رمز ارز بومی شبکه خود را دارد؟

در حالی که شرکت‌هایی مثل بایننس (صرافی ارز دیجیتال Binance) از کوین بومی شبکه خود (در اینجا بایننس کوین یا BNB) برخوردار هستند، برخی شرکت‌ ترجیح داده‌اند که اقدام به ایجاد کوین بومی برای پلتفرم و شبکه خود نکنند و اوپن سی نیز یکی از این پروژه ها است. در حقیقت اوپن سی هیچگونه کوینی ندارد که برای خرید و فروش در دسترس کاربران باشد و تنها یک پلتفرم خرید و فروش NFT ها است.

مرور کلی

اوپن سی از یک رابط کاربری بسیار ساده استفاده می کند. از طرفی داشتن توانایی فروش NFT در بازار، ویژگی فوق العاده ای برای موفقیت در فضای NFT بحساب می آید. از این رو، این پلتفرم به افراد این امکان را می دهد تا دارایی های دیجیتال خود را به صورت رایگان در اوپن سی فهرست کنند.

علاوه بر این موارد، اپن سی کاربران را مجبور نمی کند که در صورت فروخته نشدن NFT آنها، هزینه ضرب کردن یا مینتینگ را پرداخت کنند. OpenSea همچنین به کاربران خود این اجازه را می دهد تا پیش از تصمیم گیری در مورد انجام یک تراکنش، هزینه آن تراکنش را نیز ببینند. در واقع این پلتفرم به کاربران خود این امکان را می دهد تا به راحتی میزان پولی را که برای دریافت یک کالای دیجیتال و همچنین پردازش تراکنش مربوط به آن می پردازند را مشاهده کنند.

با همه این تفاسیر، میتوان گفت که اوپن سی یک پلتفرم خوب برای سازندگان آیتم های دیجیتال است تا توسط این پلتفرم از کار خود کسب درآمد کنند. جدا از این، در این بازار که بر اساس عرضه و تقاضا کار می کند، می توان به بررسی آمار قیمتی آیتم های دیجیتال پرداخت و از این طریق بهتر تصمیم به خرید یا فروش یک NFT گرفت.

در آخر نیز بد نیست اشاره داشته باشیم که اصلی ترین مسئله و مشکلی در مورد اوپن سی وجود دارد، کارمزد گسی است که برای تراکنش ها در شبکه اتریوم بایستی پرداخت شود. در حقیقت قیمت یک آیتم دیجیتالی که حدود 50 دلار است، بسته به تعداد کاربرانی که در شبکه اتریوم اقدام به انجام تراکنش های خود می کنند، می تواند کارمزد گسی در حدود 80 دلار را به همراه داشته باشد. از این رو، کارمزد بالای تراکنش ها، اصلی ترین جنبه ای است که باعث می شود تا کاربران کمتر تمایل به خرید NFT ها در اپن سی داشته باشند.

این در حالی است که OpenSea در کنار دیگر دیگر شبکه های بلاک چین در تلاش است تا راهی برای کاهش کارمزد گس اتریوم پیدا کند. همچنین توسعه دهندگان اتریوم نیز در حال کار روی ایجاد تراکنش هایی با کارمزد ارزان‌تر هستند تا پلتفرم‌ها کماکان به فعالیت خود در این اتریوم ادامه دهند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان