تحلیل آنچین هفته هشتم ( ۳ اسفند ۱۴۰۰)

خانهتحلیل ارز دیجیتالتحلیل آنچین هفته...

آنچه می‌خوانید...

تحلیل آنچین هفته هشتم Glassnode نشان می دهد که بازار بیت کوین همچنان در حال تقلا کردن است و قیمت ها از بالاترین سطح هفتگی یعنی 44659 دلار به زیر سطح حمایت روانی 38144 دلار رسیدند. ضعفی که اکنون در هر دو بازار بیت کوین و بازارهای مالی سنتی سایه انداخته ناشی از ریسک و عدم قطعیت مرتبط با موضوعاتی مثل؛ افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه مارس، ترس از درگیری در اوکراین و افزایش ناآرامی ها در کانادا و سایر نقاط جهان است. با فکت کوینز همراه باشید.

با عمیق تر شدن روند نزولی حاکم، انتظار می رود احتمال یک بازار خرسی و نزولی پایدارتر نیز افزایش یابد زیرا سوگیری های اخیر و میزان ضرر سرمایه گذاران بر احساسات تاثیر می گذارد. هرچه سرمایه گذاران مدت بیشتری در شرایط نامساعد باشند و بیشتر در معرض ضررهای غیر واقعی قرار بگیرند، احتمال بیشتری وجود دارد که کوین های ذخیره شده شان، خرج و فروخته شود.

مطلب مفید: نشانه هایی از بازار خرسی و سقوط بیشتر بیت کوین

- Advertisement -

تحلیل آنچین هفته هشتم

بنابراین، در تحلیل این هفته به “قدرت بالقوه طرف فروش”، حجم عرضه با ضررهای غیر قابل تحقق یافته و اینکه کوین ها توسط چه افرادی نگهداری می شوند، می پردازیم.

تحلیل آنچین بیت کوین
تحلیل آنچین بیت کوین هفته هشتم

کانال بازار خرسی

یکی از نشانه های بارز بازار خرسی و نزولی بیت کوین، فقدان فعالیت آنچین است. با استفاده از ابزارهایی مثل آدرس ها و کاربران فعال (Active Addresses/ Entities) به عنوان یک پروکسی برای کاربران یا از طریق معیارهای تقاضای فضای بلاک مثل؛ تعداد تراکنش ها (Transaction counts) و هزینه های آنچینی که کاربران برای بلاک های بعدی خرج می کنند، می توان به مسئله فقدان فعالیت آنچین پی برد.

جدول زیر تعداد کاربران فعالی (Active Entities) که در پنج سال اخیر از شبکه بیت کوین استفاده کرده اند را نشان می دهد.

  • بازارهای صعودی را می توان دوره های افزایش تقاضای کاربران دانست که معمولا با افزایش تعداد کاربران فعال در طول هر تکانه صعودی بعدی (رشد خالص کاربر) همراه است.
  • بازار های نزولی معمولا با فعالیت نسبتا اندک شبکه و کاهش علاقه سرمایه گذاران خرد همراه می شود که در جدول زیر در کانال قرمز رنگ نشان داده شده است. مرز پائینی این کانال از لحاظ تاریخی در یک روند خطی افزایش یافته و حاکی از آنست که کاربران وفادار بیت کوین (یا همان هودلرها) همچنان در بلندمدت در حال رشد هستند.

به هر حال، میزان فعالیت آنچین این هفته در مرز پائینی کانال بازار خرسی ضعیف تر شده و نمی توان آن را نشانه یا سیگنال افزایش علاقه و تقاضای کاربران دانست.

مطلب مفید: آیا در بازار خرسی قرار داریم؛ پلتفرم تحلیلی گلاسنود پاسخ می‌دهد

تحلیل آنچین بیت کوین با ستفاده ار تعدادکربران فعال درشبکه
تحلیل آنچین هفته هشتم : تعداد کاربران فعال شبکه بیت کوین

اثبات این مشاهدات را می توان، تغییرات 30 روزه در آدرس های موجود غیر صفر دانست. در حالی که نشانه هایی از تقاضای پایگاه کاربر وجود دارد اما دوره های تقاضای بالا و انباشت عرضه معمولا با افزایش ایجاد خروجی تراکنش های خرج نشده (UTXO)و رشد تعداد آدرس های غیر صفر همراه است. در حالی که به طور کلی روند ایجاد آدرس موجودی های غیر صفر رو به بالا است اما در 30 روز گذشته یک روند کاهشی مشاهده می شود. دلیل این اتفاق سرمایه گذارانی هستند که موجودی آدرس هایشان را به طور کامل خالی می کنند. در ماه گذشته حدود 219 هزار آدرس (معادل با 0.54 درصد از کل آدرس ها) به طور کامل تخلیه شده اند. این موضوع، نشانه ای برای شروع دوره خروج خالص کاربر از شبکه است. (همانطور که در ماه می سال 2021 نیز همین اتفاق رخ داد)

تحلیل آنچین بیت کوین با استفاده از تغییرات 30 روزه
تغییرات 30 روزه تعداد آدرس های غیر صفر

دلیل احتمالی تغییر رفتار خرج کردن کوین ها به هزینه های مالی و فشار روانی وارد بر سرمایه گذاران بزرگ یا نهنگ ها مربوط می شود. در نمودار زیر می بینیم نسبت کاربرانی که در سود هستند از 65.78% تا 76.7% در نوسان قرار دارد.

روی دیگر این مشاهدات، نشان می دهد که بیش از یک چهارم همه کاربران شبکه موقعیت های خود را حفظ کرده اند. به علاوه، 10.9 درصد از کاربران شبکه در محدوده های قیمتی 33.5 هزار تا 44.6 هزار دلار خرید کرده اند که بسیاری از آنها در هفته های اخیر بوده است. در صورتی که بازار نتواند یک روند صعودی پایدار ایجاد کند، احتمال زیادی وجود دارد که این کاربران منبعی برای فشار فروش باشند، به ویژه اگر قیمت معاملات به پائین تر از قیمت خرید آنها برسد.

مطلب مفید: بیشتر شدن فعالیت نهنگ ها با افزایش نوسانات قیمت بیت کوین

تحلیل آنچین بیت کوین با استفاده از کاربرانی که در سود هستند
تحلیل آنچین هفته هشتم : درصد کاربرانی که در سود هستند

ضرر هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت:

یکی از ابزارهای اصلی برای ارزیابی احتمال خرج شدن (و فرض فروش) طول عمر کوین است که از زمان آخرین انتقال کوین در زنجیره محاسبه می شود. از لحاظ آماری هرچه کوین مدت زمان بیشتری غیر فعال باشد، با احتمال بیشتری در شبکه باقی می ماند.

با توجه به این تعریف، هولدرهای های بلند مدت (صاحبان کوین هایی با قدمت بیش از 155 روز، رنگ آبی) و هولدرهای کوتاه مدت (با قدمت کمتر از 155 روز، رنگ قرمز) مشخص می شوند که  احتمال خرج و فروخته شدن کوین ها را نشان می دهند.

با استفاده از گروه هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت، می توان توزیع قیمت ها و آخرین نقل مکان کوین های عرضه شده را تحلیل کنیم. به منظور ارزیابی سطح قیمت مرتبط با یک خوشه بزرگ از هزینه های سرمایه گذار این کار را انجام می دهیم. مشخص است که حجم بالایی از کوین های عرضه شده در دست هولدرهای کوتاه مدتی است که در محدوده های قیمتی 42 هزار و 50 هزار دلار خرید کرده اند.

از آنجا که در حال حاضر قیمت در زیر این محدوده قرار دارد و همچنین به دلیل کاهش فعالیت های آنچین، کوین هایی که در دست این گروه از هولدرها قرار دارد فشار فروش را به بازار تحمیل می کند.  تنها در صورت ایجاد تعادل به واسطه هجوم تقاضا این اتفاق منتفی می شود.

تحلیل آنچین بیت کوین با استفاده از هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت
تحلیل آنچین هفته هشتم: هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت بیت کوین

هولدرهای کوتاه مدت:

به عنوان سنجش وضعیت هولدرهای کوتاه مدت، می توان قیمت تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت (تجمیع مبنای هزینه) را با تقسیم قیمت بر نرخ STH-MVRV محاسبه کرد. (با رنگ ابی نشان داده شده است) این محاسبه نشان می دهد که هولدرهای کوتاه مدت به طور میانگین در محدوده 47.2 هزار دلار هزینه کرده اند. در زمان نگارش مقاله ( قیمت بیت کوین معادل با 38.1 هزار دلار) ضررهای تحقق نیافته برابر با منفی 19.3% است.

به علاوه، در حال حاضر قیمت تحقق یافته (realized price) بالاتر از شاخص Liveliness Price (38.6K) است که برآورد ارزش منصفانه هودلر (HODLER Fair Value) را نشان می دهد. در بازارهای خرسی سال های 2013 تا 2014 و 2018 که هولدرهای کوتاه مدت ،کوین هایشان را بالاتر از سطح برآورد ارزش منصفانه نگه داشتند، نشان داد تاخیر در روند نزولی برای بازسازی یک کف قمیتی بوده است.

مطلب مفید: سیو سود هولدرهای طولانی مدت بیت کوین؛ نیم نگاه خرس ها به بازار

تحلیل آنچین و سطح تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت
سطح تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت

شاخص سود و ضرر خالص تحقق نیافته هولدرهای کوتاه مدت (STH-NUPL) میزان ضرر هولدرهای کوتاه مدت را نسبت به ارزش بازار نشان می دهد. می توان مشاهده کرد که به طور کلی هولدرهای کوتاه مدت از چهارم دسامبر 2021 در شرایط نامناسبی بوده اند. ضررهای تحقق نیافته هولدرهای کوتاه مدت در حال حاضر برابر با 17.9% ارزش بازار بیت کوین است.

در قیمت های اخیر که به مرز 33.5 هزار دلار رسیده است، شاخص سود و زیان خالص تحقق نیافته هولدرهای کوتاه مدت (STH-NUPL) نیز به منفی 39.2 درصد رسیده است. یعنی سطحی که سودآوری عرضه بسیار ضعیف شده و به سختی می تواند از کف فروش بازارهای گاوی فراتر رود. هولدرهای کوتاه مدت، دو ماه است که کوین های شان را در ضرر نگه داشته اند و این می تواند از یک سو نشانه ای از انعطاف پذیری آنها باشد و از طرف دیگر منبع احتمالی مقاومت را نشان دهد.

تحلیل آنچین و شاخص NUPL هولدرهای کوتاه مدت
شاخص NUPL هولدرهای کوتاه مدت

­­با نگاهی به هر دو گروه از هولدرهای کوتاه و بلند مدت می توان شکافی را در ضررهای هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت شاهد بود. توجه داشته باشید درصد عرضه ای که در زیر نشان داده شده نسبت به کل عرضه است نه صرفا عرضه ای که در صرافی ها نگهداری می شود. (عرضه مستقل، Sovereign Supply)

  • مقدار عرضه در ضرر هولدرهای کوتاه مدت در حال حاضر 15.6% عرضه مستقل (Sovereign Supply) است.
  • میزان عرضه در ضرر هولدرهای بلند مدت در حال حاضر 13.1% عرضه مستقل (Sovereign Supply) است.

مقدار کل کوین هایی که با ضررهای تحقق نیافته نگه داری می شوند، بیشتر از مقدار کوین هایی است که در دوره می تا جولای سال 2021 با ضررهای تحقق نیافته نگه داری می شدند اما تقریبا نصف کوین هایی است که در بدترین شرایط بازار خرسی سال 2018 و مارس 2020 نگه داری می شدند.

به هر حال، 28.7% از عرضه مستقل که اکنون در شرایط سختی هستند، شرایطی را به گاوها برای بازیابی بازار تحمیل می کنند.

تحلیل آنچین و عرضه در ضرر هولدرهای کوتاه و بلند مدت بیت کوین
عرضه در ضرر هولدرهای کوتاه و بلند مدت بیت کوین

با تغییر زاویه بررسی به سمت هولدرهای بلند مدت می توان معیار نسبت سود خروجی خرج شده هولدرهای بلند مدت (LTH-Spent Output profit Ratio) را برای ارزیابی کوین هایی که در سود خرج شده اند بررسی کرد.

  • مقادیر بالای LTH-SOPR نشان دهنده سود تحقق یافته بیشتری است که معمولا در نزدیکی قله بازارهای صعودی دیده می شود.
  • مقادیر پائین LTH-SOPR نشان دهنده کاهش سودآوری کوین های خرج شده است که معمولا ترکیبی از عملکرد قیمت های نزولی و میانگین مبنای هزینه هولدرهای بلند مدت است.

در حال حاضر، شاخص LTH-SOPR به مقدار پائین 1.64 رسیده است و حاکی از آنست که کوین هایی که توسط هولدرهای بلند مدت خرج شده اند به طور میانگین سود 46 درصدی داشته اند. از لحاظ تاریخی، کاهش مقدار LTH-SOPR از ویژگی های بارز روند نزولی بازار است.

مطلب مفید: شاخص های درون زنجیره ای دیدگاهی نزولی برای بیت کوین ترسیم کرده‌اند

تحلیل آنچین
شاخص SOPR هولدرهای بلند مدت

با استفاده از مفهوم LTH-SOPR به عنوان یک “سود تحقق یافته چندگانه” می توان برآوردی از قیمت خرج شده هولدرهای بلند مدت (LTH- Spent Price) داشت (با رنگ صورتی نشان داده شده است) این مدل نشان دهنده میانگین قیمت کوین های انباشت شده گذشته و کوین های خرج شده فعلی هولدرهای بلند مدت است.

تحلیل آنچین بیت کوین هفته هشتم
سطح تحقق یافته هولدرهای بلندمدت و کوتاه مدت بیت کوین

خلاصه و نتیجه گیری از روند بیت کوین در 21 فوریه 2022

به طور کلی، بازار بیت کوین چرخه های نزولی متعددی را طی می کند. این چرخه های نزولی شامل فعالیت های بسیار ضعیف آنچین (یک پروکسی برای تقاضا) و حجم زیادی از عرضه های نگه داشته شده در ضرر (فروش بالقوه) می شوند. در کل 4.70 میلیون بیت کوین در شرایط نامساعدی قرار دارند و 54.4 درصد از این تعداد در دست هولدرهای کوتاه مدت و با احتمال خرج شدن وجود دارد. گاوها قطعا واکنشی به این روند نشان می دهند.

به هر حال، علی رغم روند نزولی که در سه ماه اخیر بر بازار غالب شده است، پویایی عرضه مخرب تر از بازارهای خرسی قبلی است. همانطور که در تحلیل های سه هفته اخیر نیز اشاره شده است سرمایه گذاران بیت کوین به هودل کردن علاقه دارند و برای جلوگیری از ریسک به جای فروش اسپات برای کاهش فشار از مشتقات استفاده می کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان