تحلیل آنچین هفته شانزدهم بیت کوین (31 فروردین 1401)

خانهتحلیل ارز دیجیتالتحلیل آنچین هفته...

آنچه می‌خوانید...

فکت کوینز: طبق تحلیل آنچین هفته شانزدهم بیت کوین و به گزارش گلسنود در هفته گذشته ضعف بازار موجب شد تا بیت کوین بازهم زیر 40 هزار دلار معامله شود. اما به نظر می‌رسد تقاضای پیوسته و آرامی که از سوی سرمایه گذاران شکل گرفته، رویداد تسلیم شدن (Capitulation) را تا حدی جذب کرده باشد.

تحلیل آنچین هفته شانزدهم بیت کوین
تحلیل آنچین هفته شانزدهم بیت کوین

مروری بر تحلیل آنچین هفته شانزدهم بیت کوین

سرمایه‌گذاران بیت کوین یک هفته ضعیف دیگر را پشت‌سر گذاشتند و با برگشت قیمت به زیر 40 هزار دلار روند ماه مارس تکرار شد. بیت کوین در اوایل هفته، در بالاترین سطح یعنی 41446 دلار معامله شد و تا اواخر هفته به 38729 دلار رسید.

بازار بیت کوین با بازارهای سنتی همبستگی دارد و همه آنها تلاش می کنند علی‌رغم مسائل کلان جهانی و بادهای مخالف، روند پایداری را به دست بیاورند. در حال حاضر موضوعات مختلفی از قبیل؛ ایجاد رکورد جدید در بازارهای کالایی، افزایش بازده اوراق بهادار، اختلالات زنجیره تامین و تورم موجب شده تا بازار فعلی بیت کوین با تغییرات سریعی مواجه شود. از آنجا که بیت کوین یک بازار جدید است و معاملات آن در سطح جهانی صورت می گیرد، واکنش قیمت به عوامل مختلف بازار چندان رضایت بخش نیست.

مطلب مفید: رشد قیمت ها و بهبود احساسات بازار + تحلیل بیت کوین تاریخ 31 فروردین 1401

جذب و تاثیرگذاری اطلاعات سایر بخش‌های بازار بر بیت کوین، یک چالش برای این دارایی دیجیتال محسوب می‌شود. بنابراین، اگر بیت کوین را یک دارایی در نظر بگیریم که به عوامل مختلف بازار واکنش نشان می دهد، می توان با بررسی رفتار هولدرها، واکنش سرمایه گذاران و احساسات فعالان بازار را پیش‌بینی کرد.

در تحلیل آنچین هفته شانزدهم بیت کوین، رفتار دو دسته از هولدرها یعنی هولدرهای کوتاه مدت (STH) و هولدرهای بلند مدت (LTH) و احتمال خرج شدن دارایی آنها را بررسی می کنیم. تجزیه و تحلیل رفتار این دو گروه، تشخیص معیارهایی مانند شناسایی الگوهای رفتاری، برآورد پتانسیل وقوع رویداد تسلیم سرمایه‌گذاران و ریسک‌ها و فرصت‌های بالقوه بازار را امکان پذیر می‌کند.  

قیمت بیت کوین هفته شانزدهم
قیمت بیت کوین هفته شانزدهم

منطقه ارزش برای سرمایه گذاران بیت کوین (Investor value Zone)

در نسخه‌های پیشین تحلیل آنچین بیت کوین به این موضوع پرداختیم که محدوده قیمت 35 تا 42 هزار دلار بیت کوین با جریان تقاضای سرمایه گذار همراه بوده و حجم زیادی از کوین ها در همین محدوده قیمتی بین سرمایه گذاران بازار جابه‌جا شده است. اما بازار بیت کوین هنوز منتظر است تا افزایش و تحمیل تقاضا این محدوده را بشکند و به عنوان یک منبع گرانش، فشار فروش را جذب کند.

در دو نمودار نخست، بررسی می‌کنیم که توزیع قیمت کوین‌های عرضه شده از پایین‌ترین سطح 33 هزار دلاری 22 ژانویه تا امروز چه تغییراتی را پشت سر گذاشته است.

کف قیمت 33 هزار دلاری در 22 ژانویه و بالاترین سقف 65 هزار دلاری در نوامبر شکل گرفت. این بدان معناست که تقاضای بیت کوین از ماه آگوست تا نوامبر صعودی بوده و در فاصله نوامبر تا ژانویه روند نزولی داشته است.

مطلب مفید: چرا قیمت بیت کوین به سطوح پایین‌تر سقوط نمی‌کند؟ تحلیلگر مطرح پاسخ می‌دهد

توزیع قیمت تحقق یافته جریان خروجی تراکنش ها خرج نشده (22 ژانویه)
توزیع قیمت تحقق یافته جریان خروجی تراکنش ها خرج نشده (22 ژانویه)

مقایسه جریان توزیع قیمت در محدوده آبی رنگ نمودار و توزیع قیمت فعلی، نشان می دهد:

مقدار زیادی از کوین‌ها در محدوده قیمتی 38 تا 45 هزار دلار مجددا انباشت شده‌اند که این بازه قیمتی همان محدوده تثبیت بازار فعلی است.

  • محدوده آبی رنگ: حجم زیادی از کوین‌هایی که از 22 ژانویه خریداری شده‌اند، غیرفعال و خرج نشده باقی مانده‌اند. گرچه حدود دو ماه و نیم بعد از این تاریخ، بازار روند تثبیت داشته اما به نظر می‌رسد بخش بزرگی از سرمایه گذاران حتی با وجود ضرر، تمایلی به خرج کردن دارایی‌شان نداشته‌اند. این نشان می‌دهد کوین‌هایی که با قیمت بیش از 40 هزار دلار خریداری شده‌اند در اختیار هودلرهایی است که نسبت به قیمت حساس نیستند.
  • محدوده سبز رنگ: به نظر می‌رسد کوین‌هایی که در سطح 33 هزار دلاری و در موقعیت سود فروخته شده‌اند، متعلق به سرمایه‌گذارانی بوده که در محدوده 32 تا 36 هزار دلار خرید کرده‌بودند. همچنین، تقریبا 60 هزار بیت کوین که حجم قابل توجهی است در محدوده 3 تا 4 هزار دلار خریداری شده است.
  • محدوده قرمز رنگ: کوین‌هایی که در ضرر فروخته شده‌اند متعلق به سرمایه گذارانی بوده که پس از سقف تاریخی ماه نوامبر اقدام به خرید کرده‌اند.

به طور کلی الگوی سود و زیان تحقق یافته دو ماه گذشته حاکی از آن است که سرمایه‌گذاران، محدوده 35 تا 42 هزار دلار را یک منطقه ارزشی برای انباشت می‌دانند.

توزیع قیمت تحقق یافته جریان خروجی تراکنش‌های خرج نشده (18آوریل)
توزیع قیمت تحقق یافته جریان خروجی تراکنش‌های خرج نشده (18آوریل)

آستانه 155 روزه را برای هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت در نظر می‌گیریم که در زمان نگارش این مطلب از بالاترین سقف تاریخی نوامبر شروع می‌شود. به بیان ساده‌تر؛

  • همه افرادی که پس از این سقف تاریخی اقدام به خرید کوین کرده‌اند در زمره هولدرهای کوتاه مدت قرار می‌گیرند. این گروه از هولدرها در واکنش به نوسان‌های بازار با احتمال بیشتری کوین هایشان را خرج می‌کنند.
  • تقریبا تمام کاربرانی که پیش از این سقف تاریخی، اقدام به خرید کرده‌اند در گروه هولدرهای بلند مدت هستند. این دسته از سرمایه گذاران با احتمال کمتری دارایی هایشان را خرج می‌کنند و ترجیح می‌دهند تا سقف بعدی بازار صعودی، کوین‌هایشان را نگه‌دارند.

مطلب مفید: همزمان با ریزش بازار سهام، بیت کوین به 40000 دلار بازگشت + تحلیل BTC

نموار زیر که مشخصات و ویژگی حجم فعلی بازار را نشان می‌دهد، مجددا در دو گروه هولدرهای بلند مدت (آبی) و کوتاه مدت (قرمز) بررسی می‌شود. با توجه به این نمودار، نتایج زیر حاصل می‌شود:

  • هولدرهای کوتاه مدت(قرمز): از سرمایه گذارانی که دارایی‌هایشان را در محدوده 50 تا 60 هزار دلار خریده اند، تعداد اندکی هنوز کوین‌هایشان را نگهداری می‌کنند و این بدان معناست که این دسته از سرمایه گذاران تسلیم بازار شده‌اند.برعکس، حجم زیادی از تقاضای جدید در محدوده قیمت 38 تا 50 هزار دلار شکل گرفته و موکد آن است که سرمایه گذاران کماکان این بازه قیمت را یک محدوده ارزشی می‌دانند (خریداران جدید)
  • هولدرهای بلند مدت (آبی): در حال حاضر، 15.2%  از کوین‌های متعلق به هولدرهای بلندمدت در ضرر نگهداری می‌شود و البته شامل کوین‌های خریداری شده در محدوده 60 هزار دلار هم می‌شود. گرچه این دسته از سرمایه‌گذاران در معرض نوسان‌های متعددی قرارگرفته‌اند اما بازهم هولد و نگهداری کوین ها را ترجیح داده‌اند. این بدان معناست که این گروه از سرمایه‌گذاران نسبتاً حساسیتی به قیمت‌ها ندارند و احتمال ایجاد فشار فروش از سمت آنها کمتر است.
توزیع قیمت جریان تراکنش‌های خرج نشده هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت
توزیع قیمت جریان تراکنش‌های خرج نشده هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت

رشد تاریخی در ضررهای تحقق نیافته:

با تعیین محدوده‌های قیمتی که سرمایه گذاران دارایی هایشان را هولد کرده‌اند، می‌توانیم پتانسیل ریسک افزایش فشار فروش هر گروه را برآورد کنیم. نمودار زیر نسبت کوین‌های متعلق به هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدتی را نشان می‌دهد که در ضرر نگهداری می‌شوند. همانطور که مشاهده می‌شود که 15.2 درصد از کوین های متعلق به دارندگان (LTH) و 15.0 درصد از کوین‌های متعلق به دارندگان کوتاه مدت در ضرر نگهداری می‌شوند. به این ترتیب، مجموعا 30.2 درصد از کوین‌ها در ضرر است.

سودآوری بازار فعلی نسبت به بازارهای خرسی سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ به طور قابل توجهی وضعیت بهتری دارد. در دوره‌های نزولی قبلی، بیش از 35 درصد دارایی هولدرهای بلندمدت در ضرر نگهداری می‌شد. به‌علاوه، همانطور که می‌بینیم در بازارهای نزولی، روند انباشت صورت گرفته از جانب سرمایه گذاران بلند مدت فارغ از دو موضوع حساسیت به قیمت و نگهداری کوین‌ها در ضرر، روند افزایشی بوده است. (فلش های سیاه)

با این حال، در مقایسه با دوره می تا جولای 2021 که مقدار عرضه بیشتری در ضرر قرار داشت، اکنون سودآوری بازار در موقعیت بدتری قرارگرفته است.

مطلب مفید: نهنگ های بیت کوین بیش از یک میلیارد دلار بیت کوین از صرافی‌های کریپتو خارج کردند

سود و زیان دارایی‌های متعلق به هولدرهای کوتاه مدت و بلندمدت
سود و زیان دارایی‌های متعلق به هولدرهای کوتاه مدت و بلندمدت

می‌توانیم از اوسیلیتور یا نوسانگر (Z-score) برای تعیین نرخ تغییر کوین‌های متعلق به هولدرهای بلندمدت که در ضرر نگهداری می‌شوند، استفاد کنیم. در حقیقت، می‌خواهیم ببینیم سودآوری بازار چقدر در حال تغییر است. به زبان ساده:

  • زمانی که تعداد زیادی از کوین‌های متعلق به هولدرهای بلند مدت، سودشان را از دست بدهند، این نوسانگر مثبت می شود. این اتفاق، نتیجه رالی صعودی قیمت پس از ثبت سقف تاریخی انباشت است.
  • هنگامی که تعداد زیادی از کوین‌های متعلق به هولدرهای بلند مدت با ضرر مواجه شوند این نوسانگر منفی می‌شود. این اتفاق نتیجه کاهش قیمت‌ها است و قطعا وقوع این اصلاح باعث تعجب هولدرهای بلند مدت می‌شود.

آنچه مشاهده می‌شود این است که اصلاح اخیر موجب شده تا حجم زیادی از کوین‌های متعلق به هولدرهای بلندمدت با ضرر مواجه شوند. این بدان معناست که خریدهای بازه آگوست تا نوامبر متعلق به همان هولدرهایی است که دارایی‌هایشان را با ضرر نگه می‌دارند.

بسیاری از هولدرهای بلندمدت در اصلاح اخیر از بازار خارج شدند و نمونه های مشابه پیشین در مراحل پایانی بازارهای نزولی و بعد از رویدادهای تسلیم خرسی رخ داده است.

مطلب مفید: گزارش چینالیسیس درباره جرایم کریپتویی و دور زدن تحریم‌ها توسط صرافی‌های ایرانی

پویایی عرضه هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت
پویایی عرضه هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت

اگر زاویه بررسی را به سمت هولدرهای کوتاه مدت تغییر دهیم، بازهم الگوی مشابهی را در رفتار این دسته از هولدرها مشاهده می‌کنیم. ارزش مثبتی که در ماه اکتبر پدیدار شد شباهت زیادی به رالی 2019 دارد. در آن زمان بخش بزرگی از بازار در مدت زمان نسبتا کوتاهی به سودآوری رسیدند.

آنچه بعد از هر دو مورد اتفاق افتاد، یک ضرر طولانی مدت و دردناک بود زیرا سرمایه گذارانی که فکر می‌کردند دوره نزولی بازار به پایان رسیده با ورود به بازار متحمل ضررهای تحقق نیافته شدند. هر دو جریان نزولی، چه در سال 2019 و چه روند نزولی فعلی از این نظر، شاخص‌های قابل توجهی هستند.

آنچه می‌توان از این بررسی‌ها نتیجه گرفت این است که حجم زیادی از سرمایه گذارن فعال در بازه زمانی آگوست 2021 تا ژانویه 2022 به دلیل پایین آمدن قیمت بازار از مبنای خریدشان، اقدام به توزیع مجدد بیت کوین و فروش دارایی به سرمایه گذاران جدید کرده‌اند.

مطلب مفید: بهترین ابزار و وبسایت‌های کریپتویی کدامند؟

پویایی عرضه هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت
پویایی عرضه هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت

آیا بازار دچار رویداد تسلیم شده است؟

معمولا رویداد تسلیم سرمایه گذاران موجب تسریع پایان یافتن بازار خرسی می‌شود. در رویدادهای تسلیم، اعتماد سرمایه‌گذاران به طور کامل از بین می‌رود و همچنین فشار فروش در مقیاس بالا موجب فرسودگی سرمایه گذارانی می‌شود که در بازار مانده‌اند.

تا اینجا، می توان به نتایج زیر رسید:

  • اکثر سرمایه گذارانی که الان مالک کوین هایی هستند که در محدوده 40 هزار دلار و پیش از سقف تاریخی اخیر خریداری شده، همان هولدرهای بلندمدت هستند و در این مدت شاهد نوسان های قابل توجهی بوده‌اند. این بدان معناست که این هودلرها حساسیتی نسبت به قیمت ندارند و فشار فروش کمتری را اعمال می‌کنند.
  • اکثر هولدرهای کوتاه مدت که دارایی‌هایشان را بعد از سقف تاریخی و بالای 50 هزار دلار خریده‌اند با واگذاری کوین هایشان به سایر سرمایه گذاران، رویداد تسلیم را رقم زده‌اند. این فشار فروش باعث فرسودگی سرمایه گذاران می‌شود.
  • سرمایه گذاران، کماکان محدوده 35 تا 42 هزار دلار را محدوده ارزشی می‌دانند و گرچه هنوز مومنتومی برای شکست این منطقه به سمت بالا یا پایین وجود ندارد اما روند انباشت در این محدوده بسیار سازنده و موثر است.
  • میزان کوین‌های متعلق به هر دو دسته هولدرهای کوتاه مدت و بلندمدت که در دوره اصلاح اخیر با ضرر تحقق نیافته مواجه شده‌اند، به لحاظ تاریخی قابل توجه است و نشان می‌دهد که اعتماد و اعتقاد سرمایه‌گذاران به بیت کوین به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است.

مطلب مفید: موفیقت در بازار ارز دیجیتال؛ چطور در بازار کریپتو موفق عمل کنیم؟

در حال حاضر سوال اینجاست که با وجود ضرر مالی قابل توجهی که بازار با آن مواجه شده، چه چیزی موجب پایان یافتن رویداد تسلیم می‌شود؟

اگر نگاهی به نرخ کاهش ارزش تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت (بر مبنای قیمت و Z-score) داشته باشیم، متوجه می‌شویم که این شاخص دچار یک کاهش تاریخی شده است. مقیاس ضررهای تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت، دوبار در گذشته مشابه بوده که هر دو در بدترین مراحل بازار نزولی ۲۰۱۸ اتفاق افتاده است.

 با توجه به این شاخص، رویداد تسلیم هولدرهای کوتاه مدت دوبار قبلا رخ داده که شدیدتر از پایین‌ترین کف ۲۹ هزار دلاری سال ۲۰۲۱ بوده است.

تغییر وضعیت ارزش خالص تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت
تغییر وضعیت ارزش خالص تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت

در نهایت، اگر همین بررسی را در مورد هولدرهای بلندمدت داشته باشیم، به نتیجه جالب‌تری می رسیم. قیمت تحقق یافته هولدرهای بلندمدت (که در حال حاضر در سطح 14.6 هزار دلار معامله می‌شود) به پایین‌ترین سطح تاریخی رسیده و در طول تاریخ بازار مشابهی ندارد.

تنها با وجود سه مکانیزم، امکان کاهش ارزش تحقق یافته هولدرهای بلندمدت وجود دارد:

  • حجم زیادی از کوین‌ها از آستانه ۱۵۵روزه عبور کرده‌اند و قیمت خرید آنها بسیار پایین‌تر از قیمت کل است. این اتفاق، معمولا پس از دوره‌های انباشتگی شدید رایج است. با توجه به اینکه آستانه ۱۵۵ روزه از بالاترین سقف تاریخی نوامبر تشکیل شده، این مکانیسم نمی‌تواند یک عامل موثر محسوب شود چراکه مبنای قیمت کوین‌های بالغ این گروه بیش از ۱۴.۶ هزار دلار است.
  • هولدرهای بلند مدتی که الان در بازار هستند، تلاش می‌کنند موجودی هایشان را با قیمت‌ پایین‌تر از مبنای خرید، اضافه کنند. این یک مکانیسم برای آن دسته از هولدرهای بلند مدت قابل‌قبول است که مبنای خریدشان بیش از 40 هزار دلار و در سقف تاریخی ۲۰۲۱ بوده است. با این حال، با توجه به اینکه مجموع قیمت تحقق یافته هولدرهای بلند مدت خیلی پایین تر از ۱۴.۶ هزار دلار است، این مکانسیم هم نمی‌تواند عملکرد قوی داشته باشد.
  • کوین‌هایی که مبنای خریدشان بیش از مجموع قیمت تحقق یافته ۱۴.۶ هزار دلاری بوده، در حال تسلیم و فروخته شدن هستند. این بخش از کوین‌ها از دست هولدرهای بلند مدت خارج و دوباره میان خریداران کوتاه مدت توزیع می‌شوند. این روند موجب می‌شود تا کوین‌هایی که مبنای خریدشان بسیار بالا بوده از مجموع قیمت تحقق یافته کسر شود و به تعداد کوین‌هایی که مبنای خرید کمتری دارند افزوده شود.

گزینه سوم، محتمل‌ترین مکانیسم است و نشان می‌دهد بسیاری از هولدرهای بلند مدت به دلیل غافلگیری از اصلاح اخیر، تسلیم و از بازار خارج شده‌اند. به همین دلیل، در حال حاضر کوین‌ها در دست آن دسته از سرمایه گذارانی است که محدوده 35 تا 42 هزار دلار را محدوده ارزشی می‌دانند.

مطلب مفید: مایکل سیلور: باز هم به خرید بیت کوین ادامه می‌دهیم

تغییر وضعیت ارزش تحقق یافته خالص هولدرهای بلند مدت بیت کوین
تغییر وضعیت ارزش تحقق یافته خالص هولدرهای بلند مدت بیت کوین

نتیجه و خلاصه‌ای از تحلیل آنچین هفته شانزدهم بیت کوین

بازار بیت کوین یک بازار جهانی است که ویژگی فعال بودن 24 ساعته و هفتگی آن موجب شده تا ضمن واکنش به شرایط کلان اقتصادی با بازار دارایی‌های سنتی مانند سهام و اوراق قرضه همبستگی داشته باشد. با توجه به شرایط فعلی که بادهای مخالفی در جریان است تجزیه و تحلیل رفتار سرمایه گذاران، احساسات و تصمیم های اثرگذار بر بازار را مشخص می کند.

آنچه در طول 5 ماه گذشته شاهد بوده‌ایم این است که به نظر می‌رسد اصلاح 50 درصدی موجب شده تا  ساختار مالکیت بیت کوین به طور قابل توجهی تغییر یابد. بسیاری از دارندگان بلند مدت که کوین هایشان را بیش از 50 هزار دلار خریده‌اند، ظاهرا هیچ اقدامی برای فروش نداشته و غیرفعال مانده‌اند و در مقابل، برخی دیگر به دلیل نوسان‌ها از بازار خارج شده‌اند.

بسیاری از سرمایه گذاران منتظر تسلیم کامل بازار هستند. با توجه به حجم کوین‌هایی که در ضرر نگهداری می‌شوند و ساختار ضعیف موجود، وقوع رویداد تسلیم بازار دور از انتظار نیست. به هر حال به نظر می‌رسد بخش عظیمی از سرمایه گذاران متضرر تا الان تسلیم بازار شده‌اند که از لحاظ آماری معنادار است. البته جریان انعطاف پذیر تقاضای موجود در محدوده 35 تا 42 هزار دلار، این فشار فروش را به آرامی جذب کرده است.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان