ترون (TRX) چیست؟ راهنمای جامع آشنایی با شبکه ترون

آنچه می‌خوانید...

ترون که در سال 2017 راه اندازی شده است، در طول مدت فعالیت خود توانسته تا سرمایه گذاران و توسعه دهندگان بسیاری را با خود همراه کند. از این رو، در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم تا به معرفی پروژه ارز دیجیتال ترون پرداخته و تمامی جوانب و زوایای آن را مورد بررسی قرار دهیم.

ارز دیجیتال ترون (Tron) چیست؟

ارز دیجیتال ترون که در زمان اوج بازار رمز ارزها در سال 2017 راه اندازی شده است، توانسته تا در طول مدت فعالیت خود، گروهی از سرمایه گذاران و توسعه دهندگان جهانی را در خصوص این که چگونه ارزهای دیجیتال می توانند اینترنت را دستخوش تغییر کنند، با خود همراه کند.

رمز ارز ترون
ترون در سال 2017 راه اندازی شده , توانسته تا سرمایه گذاران و توسعه دهندگان بسیاری را به سمت پروژه خود جذب کند. منبع: kraken

از طرفی، اگر فرض کنیم که هدف دیگر پروژه ‌هایی که در آن زمان راه ‌اندازی می‌ شدند نیز استفاده از بلاک چین جهت ایجاد یک وب توزیع‌ شده بود، وجه تمایز ترون با این پروژه ها در آن زمان این بود که حتی با وجود انتقاداتی که به ساختار فناوری آن وارد می شد، کماکان بر دستیابی به هدف خود اسرار می ورزید.

Tron از یک جهت با سایر پروژه های ارز دیجیتالی که در سال 2017 راه اندازی شدند متفاوت بود:

این پروژه به هیچ وجه در بیان ویژگی های خود، دستیابی به پیشرفتی عظیم در حوزه رمزنگاری یا طراحی شبکه ای نوین را تبلیغ نمیکرد.

در عوض، بلاک‌ های اصلی اپلیکیشن های غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمند، توکن ‌ها و همچنین الگوریتم اجماع اثبات سهام ترون، پیش از این توسط پروژه‌ های پیشگام در این عرصه،  راه‌ اندازی شده بودند. ترون حتی تا آنجا پیش رفت که اجزای فناوری خود را با اتریوم (ETH) سازگار کرد و این موضوع جرقه اتهاماتی را برانگیخت که این ارز دیجیتال در ساختار خود بیش‌ از حد از سایر پروژه ها‌ کپی برداری کرده است.

همچنین بخوانید: همکاری شبکه TRONو Prosper

علاوه بر این، ترون با استراتژی ورود به بازار منحصر به فرد خود که بیشتر بر منطقه آسیا متمرکز بود، سعی داشت تا شدیدا به تبلیغ خالق خود، جاستین سان (Justin Sun) و همچنین ترجمه اسناد فنی پروژه خود به زبان ‌هایی متنوع ‌تر نسبت به دیگر پروژه ‌های ارزهای دیجیتال بپردازد؛ البته Tron در این زمینه بسیار موفق ظاهر شد و همین موضوع باعث تمایز این ارز دیجیتال نسبت به دیگر پروژه ها شد.

همچنین، ترون در سال 2018 و همزمان با خریداری پیشگام شبکه های همتا به همتای آن زمان یعنی بیت تورنت (BitTorrent) توسط بنیاد غیر انتفاعی توسعه دهنده این پروژه ارز دیجیتال توسعه آن، توانست تا توجه بسیاری از جریان های اصلی این حوزه را بیش از پیش به سمت خود جلب کند.

ترون و بیت تورنت
ترون در سال 2018 و همزمان با خریداری شبکه همتا به همتای BitTorrent، توجه بسیاری از جریان های اصلی این حوزه را به سمت خود جلب کرد.

البته لازم به ذکر است که این خرید، پیش از راه ‌اندازی توکن بیت تورنت در بلاک چین ترون در سال 2019 انجام شد؛ حرکتی که به ترون این قابلیت را داد تا بتواند یک ارز دیجیتال جدید دیگر را نیز، برای میلیون ‌ها کاربر فعال، بازاریابی کند.

بیشتر بخوانید: توکن بیت تورنت ؛ نقشه راه آینده بیت تورنت چیست؟

خالق ارز دیجیتال ترون کیست؟

رمز ارز TRX در سال ۲۰۱۷ و به وسیله یک کارآفرین چینی به نام سان یوچن یا جاستین سان (Sun Yuchen) ایجاد شد. نکته قابل توجه در خصوص جاستین سان این است که وی دو مرتبه موفق به دریافت جایزه “۳۰ کارآفرین برتر زیر ۳۰ سال در آسیا” که توسط مجله معتبر فوربس انتخاب می شوند شده است.

سان یانچن، خالق Tron
سان یوچن یا جاستین سان (Sun Yuchen)؛ خالق ترون

از طرفی پیش از شروع فعالیت های سان به عنوان خالق ارز دیجیتال ترون، وی موفق شد تا اپلیکیشن محتوای صوتی Peiwo را پایه گذاری کند. او همچنین در سال 2015 به عنوان نماینده ریپل (Ripple)، شرکت انتفاعی توسعه دهنده رمز ارز XRP در کشور چین فعالیت می کرد.

همچنین بخوانید: کناره گیری جاستین سان از بنیاد ترون؛ مقصد بعدی وی کجاست؟

البته پیشینه فعالیت های تجاری جاستین سان بود که باعث شد تا سرمایه گذارانی از جمله تانگ بینسن (Tang Binsen)، بنیانگذار بازی کلش آف کینگز (Clash of Kings) و مدیر عامل استارت آپ اشتراک گذاری دوچرخه و موتورسیکلت OFO Dai Wei و … به همکاری با وی ترغیب شوند.

نتیجتا اینکه حضور چنین حامیانی، به نوبه خود باعث بیشتر دیده شدن عرضه اولیه سکه (ICO) این پروژه در ماه سپتامبر (شهریور ماه) شد و در نتیجه، چند میلیون دلار سرمایه جهت توسعه این توکن مبتنی بر بلاک چین اتریوم جمع آوری گردید. در آخر بد نیست بدانید که نسخه دوم وایت پیپر این پروژه ارز دیجیتال که بیشتر بر تشریح فناوری های ترون تمرکز داشت‌ نیز در سال 2018 منتشر شد.

ترون چگونه کار می کند؟

ترون که در ابتدای کار، فعالیت خود را در قالب یک توکن مبتنی بر بلاک چین اتریوم آغاز کرده بود، سرانجام در سال 2018 به شبکه منحصر به فرد خود مهاجرت کرد. در حقیقت طی این فرآیند مهاجرت، سرمایه‌ گذاران می بایست تا توکن‌ های اتریوم خود را با میزان معادلی از رمز ارز  TRX مبادله می کردند. همچنین، پس از این تبادل، کلیه توکن های اتریوم نیز متعاقبا از بین رفتند.

ترون
ارز دیجیتال ترون سرمایه گذاران و توسعه دهندگان جهانی بسیاری را در خصوص این که چگونه ارزهای دیجیتال می توانند اینترنت را دستخوش تغییر کنند، با خود همراه کرده است.

معماری عمومی

درست مثل اتریوم (ETH)، ارز دیجیتال ترون نیز از یک مدل مبتنی بر حساب استفاده می‌ کند؛ به این معنی که کلید های رمزنگاری شده ای که پروتکل این ارز دیجیتال صادر می‌ کند، قادر هستند تا دسترسی کاربران به موجودی توکن های TRX را کنترل کند. در واقع بلاک چین ترون تبادل چنین داده هایی را از طریق ۳ لایه منحصر به فرد کنترل می کند:

لایه هسته (Core Layer)

اساسا این لایه دستورالعمل های محاسباتی که در زبان های برنامه نویسی جاوا یا سالیدیتی (Solidity که یک زبان برنامه نویسی طراحی شده برای اتریوم است) نوشته شده اند را به وسیله ماشین مجازی ترون ارسال کرده و بدین ترتیب منطق موجود در شبکه این ارز دیجیتال را اجرا می کند.

همچنین بخوانید: ماشین مجازی اتریوم (Ethereum Virtual Machine) چیست؟

لایه اپلیکیشن (Application Layer)

این لایه توسط توسعه دهندگان ترون جهت ایجاد کیف پول و دیگر اپلیکیشن های کاربردی که بر اساس رمز ارز TRX کار می کنند و با دیگر نرم افزارها نیز سازگاری دارند، ایجاد شده است.

لایه ذخیره سازی (Storage Layer)

این لایه جهت تقسیم بندی داده های بلاک چین (تاریخچه سوابق بلاک چین) و داده های وضعیت آن (که وضعیت قرارداد های هوشمند را حفظ می کنند) طراحی شده است.

اثبات سهام واگذار شده (Delegated Proof-of-Stake)

اساسا ترون جهت دستیابی به اجماع در مورد دفتر کل خود، از سیستمی به نام اثبات سهام واگذار شده استفاده می کند که در آن یک نقش چرخشی وجود دارد که متشکل از 27 نماینده فوق العاده (super representatives) است که نقش اعتبارسنجی تراکنش ها و حفظ تاریخچه سیستم را بر‌ عهده دارند.

TRX
ترونیکس (TRX) ارز دیجیتالی است که ارزش بلاک چین ترون را در بازار تامین می کند.

در حقیقت این نمایندگان فوق العاده، هر شش ساعت یک بار توسط شبکه ترون انتخاب شده و در صورت انتخاب، این قابلیت را خواهند داشت تا رمز ارزهای TRX جدید تولید شده توسط پروتکل ترون را از آنِ خود کنند. در واقع، هر 3 ثانیه یک بار، بلاک هایی به بلاک چین اضافه شده و به افرادی که یک بلاک معتبر تولید کنند،  32 کوین TRX به عنوان پاداش توسط شبکه ترون تعلق می گیرد. نتیجتاً در مجموع بصورت سالانه، 336384000 کوین TRX به این نمایندگان ویژه اهدا می شود.

البته علاوه بر این نمایندگان فوق العاده، کاربران نیز می توانند ۳ نوع گره یا نود را در بلاک چین ترون اجرا کنند که عبارتند از گره های شاهد (Witness nodes)، گره های کامل (full nodes) و گره های سالیدیتی (Solidity nodes).

  • گره‌ های شاهد بلوک ‌ها را پیشنهاد کرده و به تصمیمات پروتکل رأی می‌ دهند.
  • گره‌ های کامل وظیفه پخش تراکنش ‌ها و بلوک ‌ها را بر عهده دارند.
  • گره های سالیدیتی بلاک ها را از نودهای کامل به
    هم ارتباط میدهند و API ها را فراهم میکنند.

استیکینگ TRX بر بستر شبکه ترون

اساسا جهت رای دهی به نمایندگان فوق العاده در شبکه ترون، کاربران این شبکه به یک منبع شبکه نیاز دارند که اصطلاحا به آن توان ترون یا ترون پاور (Tron Power) گفته می شود. از طرفی، کاربران به ازای هر  ۱ کوین TRX که در اختیار داشته باشند، ۱ ترون پاور دریافت می کنند که این ترون پاور در حسابی که از خرج کردن رمز ارزها جلوگیری می کند، قفل می شود. از طرفی، با رفع مسدودیت رمز ارزهای قفل شده در این حساب، کاربران ترون پاور و توانایی رای خود را نیز از دست خواهند داد.

دقت داشته باشید که ترون پاورها را نمی توان مانند رمز ارز TRX یا سایر توکن های صادر شده در بستر بلاک چین ترون، معامله کرد. در واقع این فرایند مشابه با فرآیند استیکینگ بر بستر بلاک چین هایی مانند تزوس (Tezos) یا کازماس (Cosmos) عمل می کند؛ به نحوی که کاربران با قفل کردن وجوه خود، پاداش هایی دریافت می کنند.

چرا ترون (TRX) ارزشمند است؟

ترونیکس (TRX) ارز دیجیتالی است که ارزش بلاک چین ترون را در بازار تامین می کند؛ همچنین واحد کوچکتری از این رمز ارز نیز وجود دارد که پیرو نام خالق آن یعنی جاستین سان، سان (Sun) نامگذاری شده است.

بصورت کلی در مجموع، 100 میلیارد واحد از کوین TRX در زمان عرضه اولیه سکه ترون در سال 2017 ایجاد شد. با این حال در حال حاضر (اواسط اردیبهشت ماه ۱۴۰۱) ترون با ارزش بازاری در حدود ۷.۷ میلیارد دلار، در رده 17 ام برترین ارزهای دیجیتال بازار قرار داشته و سهم ۰.۴۸ درصدی از کل بازار را در اختیار خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: دائو ترون 39 میلیون دلار TRX برای پشتیبانی از استیبل کوین این شبکه خریداری کرد

همچنین هم اکنون قیمت ترون با رقمی در حدود ۰.۰۷۸۱۳۷ دلار معامله می شود و حجم مبادلات روزانه آن نیز ۲.۹۵ میلیارد دلار است. جدا از این، بالاترین قیمت ثبت شده برای ترون نیز مربوط به ۵ ژانویه ۲۰۱۸ (۱۵ دی ماه ۱۳۹۶) است که TRX توانسته تا قیمت ۰.۳۰ دلار را ثبت کند.

قیمت رمز ارز TRX
در مجموع، 100 میلیارد واحد از کوین TRX در زمان عرضه اولیه سکه ترون در سال 2017 ایجاد شده است.

با توجه به این موارد، برخی تفاوت های ظریف در اقتصاد ترون وجود دارد که این رمز ارز را از سایز رقبای آن متمایز می کند. در حقیقت جهت تعیین اینکه آیا کاربران شبکه ترون برای یک تراکنش نیاز به پرداخت دارند یا خیر، این شبکه از سیستمی به نام نقاط پهنای باند (bandwidth points) استفاده می کند. در حقیقت نقاط پهنای باند زمانی مصرف می شوند که کاربر ترون تراکنشی انجام داده و به ازای هر بایت داده، 1 نقطه پهنای باند از حساب وی کسر می شود.

بطور کلی، هر حساب روزانه 5000 امتیاز پهنای باند رایگان دریافت می کند و اگر کاربری نقاط پهنای باند کافی برای اجرای تراکنش را نداشته باشد، به میزان 0.1 TRX در هر بایت داده، از دارایی های وی کسر می شود. ضمنا جریمه هایی نیز در شبکه ترون تنظیم شده اند که ممکن است میزان عرضه کوین TRX را کاهش دهد. به عنوان مثال، 9999 کوین TRX از حساب ‌هایی که خواستار تبدیل شدن به یکی از نماینده های فوق العاده هستند، سوزانده خواهد شد.

البته تا ژانویه 2021 (دی ماه ۱۴۰۰)، هیچ کوین TRX جدیدی توسط این پروتکل عرضه نخواهد شد و تمام TRX های جدید از طریق فرایند تخصیص توکن ها به بنیاد ترون، به نمایندگان فوق العاده تعلق خواهد گرفت.

همچنین بخوانید: 125 میلیون توکن TRX در شبکه ترون سوزانده شده است

تفاوت ترون TRC10 و TRC20‌ چیست؟

تفاوت اصلی بین توکن‌های TRC20 و TRC10 در ترون در استانداردی است که آن‌ها بر اساس آن طراحی شده‌اند و نحوه عملکرد آن‌ها در شبکه بلاک چین ترون.

استاندارد TRC10 اولین استاندارد توکنی است که با Mainnet ترون عرضه شد. این استاندارد برای توکن‌هایی استفاده می‌شود که از قابلیت‌های پیشرفته‌تری مانند قراردادهای هوشمند استفاده نمی‌کنند. توکن‌های TRC10 به صورت مستقل در شبکه بلاک چین ترون وجود دارند و به ماشین مجازی Tron وابسته نیستند. این توکن‌ها معمولاً در والت‌های موجود در بازار نگهداری می‌شوند و به همین دلیل عموماً سرمایه‌گذاران و تریدرها علاقه زیادی به آن‌ها دارند.

از طرفی دیگر، استاندارد TRC20 یک استاندارد فنی در شبکه بلاک چین ترون است که براساس قراردادهای هوشمند نوشته شده است. این استاندارد برای توکن‌هایی استفاده می‌شود که قابلیت‌های پیشرفته‌تری مانند قابلیت انتقال، تقسیم و توزیع خودکار دارند. توکن‌های TRC20 به کاربران کمک می‌کنند تا پرداخت‌های امن، سریع و بی‌دردسری را انجام دهند. برای ایجاد توکن‌های TRC20، نیاز به یک شبکه بلاک چین با قابلیت پشتیبانی از قراردادهای هوشمند مانند ترون است.

نحوه ذخیره‌سازی ترون

برای نگهداری کوین های TRX، شما باید از کیف پول های دیجیتال استفاده کنید. کیف پول های دیجیتال انواع مختلفی دارند و هر کدام با توجه به ویژگی های خود، امکانات امنیتی مختلفی را برای کاربران فراهم می‌کنند. همیشه در نظر داشته باشید که در هنگام انتخاب کیف پول دیجیتال، امنیت آن را به عنوان اولویت اصلی خود قرار دهید.

برای انتخاب بهترین کیف پول برای ارزهای دیجیتال، باید بین کیف پول های نرم افزاری و سخت افزاری انتخاب کنید. این انتخاب بیشتر به نیازها و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

برخی از بهترین کیف پول های برای ارز ترون (TRX) عبارتند از:

  1. کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)
  2. کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
  3. کیف پول سخت افزاری ترزور مدل تی (TREZOR Model T)
  4. کیف پول سخت افزاری کیپ کی (KeepKey)
  5. کیف پول سخت افزاری Sugi
  6. کیف پول انحصاری شرکت ترون (موبایل و تحت وب)
  7. کیف پول تحت وب و موبایل Eidoo
  8. کیف پول تحت وب Tronscan
  9. کیف پول دیجیتال Cobo
  10. کیف پول دیجیتال imToken
  11. کیف پول trust wallet
  12. کیف پول atomic wallet

اما یکی از جدیدترین و بهترین کیف پول های برای ارز ترون در روزهای اخیر، کیف پول رسمی خود این شرکت یعنی ترون لینک (TRON LINK) است. این کیف پول به دلیل امنیت بالا و رابط کاربری آسان، توسط بسیاری از افراد انتخاب شده است.

سخن پایانی

اساسا جهت استفاده از اپلیکیشن های کاربردی در شبکه ترون، داشتن کوین TRX در حساب کاربری خود ضروری است؛ به این معنی که اگر به دنبال استفاده از یک بازی یا سرویس مبتنی بر رمز ارز ترون هستید، بایستی اقدام به خرید TRX کنید.

در حقیقت داشتن کوین TRX، یک پیش نیاز جهت شرکت در سیستم اجماع شبکه ترون است؛ این یعنی اینکه اگر قصد دارید تا کوین های ترونیکس خود را استیک کرده یا در سیستم رای دهی در مورد نحوه انجام عملیات پروتکل ترون رای دهید، نیز دارید تا TRX داشته باشید.

البته بسته به روش سرمایه گذاری، ممکن است تا معامله گران مختلف نیز تمایل داشته باشند تا TRX را به سبد سرمایه خود اضافه کنند. البته از آنجایی که پلتفرم ترون این توانایی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد تا اپلیکیشن ‌ها و توکن ‌های سفارشی منحصر به فرد و دلخواه خود را ایجاد کنند، تریدرهایی که به شدت به این بخش از حوزه رز ارزها نیز علاقه مند هستند نیز، احتمالا اقدام به خرید ترون خواهند کرد.

همچنین بخوانید: توکن سازی در بلاک چین چیست؟

اگر به دنبال بهترین آموزشگاه آموزش ارز دیجیتال در اصفهان هستید، مجموعه فکت کوینز با ارائه به روزترین آموزش‌ها و تکنیک‌های معاملاتی می‌تواند به شما کمک کند تا با کمترین ریسک و بیشترین اطلاعات وارد این بازار مالی جهانی شوید. فکت کوینز یکی از بهترین مجموعه‌ها برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال در اصفهان است و شما با شرکت در دوره ها می توانید تمامی اطلاعات و مهارت‌های مورد نیاز برای فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال را بیاموزید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان