
درک انواع نمودار بیت کوین (Bitcoin Price Charts)
بهترین مکان برای اطلاع از آخرین قیمت بیتکوین صرافیای است که از آن بیت کوین خریداری کردهاید. همچنین می توانید شاخص قیمت بیت کوین را در tradingview چک کنید. دانستن قیمت فعلی بیت کوین یک مسالهی ساده است. شما در آینده میخواهید بدانید که قیمتها به کجا میروند و چگونه می توان این کار را به وسیله نمودار های بیت کوین انجام داد. در این مقاله از مجموعه مقالات فکت کوینز به بررسی انواع نمودار بیت کوین می پردازیم.
مطلب مفید: ماشین حساب ارز دیجیتال
روشهای پیش بینی روند قیمت
پیشبینی روند قیمت هر چیزی که در صرافی معامله میشود یک بازی احتمالاتی خطرناک است. بسیاری ازتریدرها، در چنین اقداماتی سرمایههای هنگفتی را از دست دادهاند. دو رویکرد اصلی برای پیش بینی قیمت، تجزیه و تحلیل بنیادی و تجزیه و تحلیل فنی یا تکنیکال نامیده میشود. در حالی که تحلیل بنیادی نیروهای اساسی یک اقتصاد، یک شرکت یا یک اوراق بهادار را بررسی میکند، تجزیه و تحلیل فنی تلاش میکند تا جهت قیمتها را بر اساس دادههای گذشته بازار ، در درجه اول سابقهی قیمتها و سپس حجم موجود در نمودارها پیش بینی کند.
برای درک بیشتر مفهوم تحلیل تکنیکال و بنیادین این مقالات از وب سایت فکت کوینز را مطالعه کنید:
تحلیل تکنیکال ارز های دیجیتال + ویدئو
نمودارهای قیمت بیت کوین را از کجا پیدا کنیم؟
برای انجام تجزیه و تحلیل تکنیکال در مورد قیمت بیت کوین و تاریخچه حجم، به نمودارهای قیمت بیت کوین نیاز دارید. این نمودارها دادهها را به روش خواناتر از فقط جداول شماره ساده نشان میدهد. بهترین جا برای بررسی نمودارهای بیت کوین، tradingview است.
نمودار خطی (Line Chart)
نمودارهای خطی ابتدایی ترین نمودارها در تحلیل تکنیکالند و فقط قیمت بسته شدن تریدها را در هر دوره مشخص میکنند. مثلا نمودارهای خطی در دوره یک روزه، در هر روز فقط یک نقطه بر روی نمودار نمایش میدهند و این نقطه پایانی ترین قیمت معامله شده در آن روز است. با متصل کردن نقاط به دست آمده از معاملات هر روز، نمودار خطی در دوره یک روزه به دست می آید.
کاستی این نوع نمودار بیت کوین این است که تنها قیمت نهایی را ثبت میکند؛ به این معنا که تمامی معاملات انجام شده در یک روز ارزشی ندارد و فقط آخرین قیمت آن روز در نمودار خطی ارزش دارد. بیشتر تریدرها برای تایید شکستهای حمایتی و مقاومتی از قیمت بسته شدن بهره می برند. به همین دلیل ارزش بیشتری دارد. در هر صورت این امکان وجود دارد که از قیمتهای دیگری نظیر قیمت ابتدایی یا میانگین بالاترین و پایینترین قیمتها نیز بهره برد، اما بهتر است وقتی که میخواهید از نمودار خطی جهت تحلیل استفاده کنید، آن را روی حالت پیشفرض یعنی قیمت بسته شدن بگذارید.
ابتداییترین نوع نمودار قیمت، قیمتها را به صورت یک خط نمایش میدهد:
برای تعیین خط قیمت از قیمتهای بسته شده در هر دوره زمانی خاص (یک ماه ، یک هفته ، یک روز ، یک ساعت و غیره) استفاده میشود. از این نوع نمودار میتوان برای بازبینی سریع تغییر قیمت ها استفاده کرد. اما تریدرها برای نتیجهگیری به دادههای بیشتری نیاز دارند.
نمودار میله ای (Bar Chart)
در نمودارهای میلهای هر دوره یا تایم فریم، یک میله (Bar) را نمایش میدهد که بالاترین و پایینترین قیمت، قیمت شروع و بسته شده بر روی هر میله نشان داده شده است. بدین معنا که در نمودار میلهای هر میله (Bar) نشاندهنده تغییرات قیمتی در بازه یک ساعته (تایمفریم یک ساعته)، یک روزه (تایمفریم یک روزه) یا یک هفتهای (تایمفریم هفتهای) است. اینکه از چه نوع تایمفریمی استفاده کنیم به استراتژی ترید ما بستگی دارد.
هر میله از خطوط عمودی تشکیل شده که قیمت آغازین و بسته شده در آن با خطوط تیره افقی نمایش داده شده و دو سر میله بالاترین و پایینترین قیمت را نشان میدهند. قیمت آغازین با خط تیره افقی در سمت چپ و قیمت بسته شده با خط تیره افقی در سمت راست میله نمایش داده میشود. میلهای که در آن خط افقی سمت چپ بالاتر از خط افقی سمت راست باشد، یا بهعبارتی دیگر قیمت آغازین بیشتر از قیمت بسته شده باشد، میله نزولی است. برعکس این، یعنی اگر خط تیره چپی پایینتر از خط تیره راستی باشد در اینصورت میله صعودی خواهد بود. رنگ میلهها در این نوع نمودار با توجه به صعودی یا نزولی بدون آنها تغییر می کند.
شناختهشدهترین نوع نمودار در بین تریدرها، نمودار قیمت شمعی است که در زیر مشاهده میکنید:
نمودارهای شمعی دادههای بیشتری از قیمت بسته شدن را نشان میدهند: هر «شمع» قیمت شروع، پایینترین و بالاترین قیمت دوره زمانی داده شده و همچنین قیمت بسته شدن را نشان میدهد. علاوه بر این، رنگ بدنه شمع نشان میدهد که آیا قیمت بسته شدن بالاتر از قیمت باز شدن است (معمولاً با یک میله سبزرنگ که “up-bar” نامیده میشود) یا پایینتر از قیمت شروع (معمولاً با بدنه قرمز، “down-bar”) است.
نمودار شمعی به خانواده نمودارهای قیمت OHLC تعلق دارند. تعداد زیادی از انواع نمودارها به سبک های دیگر نیز وجود دارد که با ترجیحات تریدر حرفه ای مطابقت دارند. نوع دیگری که قابل ذکر است نمودار محدوده غیر زمان یا به انگلیسی نمودارهای non-time based (NTB) هستند. درک این نوع نمودار به دلیل ماهیت غیر بصریاش، برای مبتدیان دشوار است. نمودارهای شمعی حاوی اطلاعات مفیدی برای تریدهای حرفهای هستند. به وسیلهی الگوهایی که گروههای شمعی شکل میدهند، تریدرها سوگیریهای خود را بر این اساس میکنند: صعودی (افزایش قیمت)، نزولی (افت قیمت) یا متغیر.
نمودار شمعی شبیه به نمودار میلهای ویژگی نمودارهای OHLC را داراست و فقط نقطه تفاوت آن با نمودار میلهای در شکل نمایش هر طول دوره یا تایم فریم است. تریدرها در بازار کریپتو به منظور تسهیل کار و تحلیل آسانتر عموما نمودار کندلاستیک را جایگزینی برای نمودار میلهای قرار می دهند. در این نمودارها در هر تایم فریم یا دوره یک شمع یا کندل (Candle) نشان داده میشود. شبیه به نمودارهای میلهای، هر تایمفریم ممکن است نشاندهنده یک دقیقه، یک ساعت، یک روز یا یک ماه باشد.
نزولی یا صعودی بودن کندلها توسط رنگ نیز نشان داده می شود. در کندلهای Bullish یا صعودی قیمت ابتدایی پایینتر از نرخ بسته شده قرار گرفته و کندل بیرنگ یا سبز رنگ است. در کندلهای Bearish یا نزولی، نرخ ارز بسته شده پایینتر از قیمت ابتدایی است و رنگ این کندلها بیشتر مواقع مشکی یا قرمز است. هر کندل در نمودارهای شمعی از دو بخش تشکیل شده است: ۱- بدنه کندل (Body) و ۲- سایه (Shadow) همان فیتیله (Wick) یا میله.
نتیجه گیری
اکنون که مقدمه ای برای خواندن انواع نمودار بیت کوین داشتید، ایده خوبی است که به دنبال پیگیری توسعه قیمت بیت کوین به صورت روزانه باشید. بدین ترتیب شما به طور حتم متوجه برخی از قوانین موجود در نمودارها خواهید شد. بعداً به یاد بیاورد این همان زمانی بود که شما را به سمت فن تجزیه و تحلیل تکنیکال سوق دادیم.