در ماه‌های اخیر چه دلایلی باعث فراز و نشیب شبکه فانتوم شده است؟

خانهاخباردر ماه‌های اخیر...

آنچه می‌خوانید...

فکت کوینز: از آغاز سال 2022 تاکنون قیمت بیت کوین ریزش تقریبا 50 درصدی را تجربه کرد و از 68 هزار دلار به 34 هزار دلار نیز رسید، همراه با سقوط بیت کوین شاهد ریزش تمام بازار بودیم. با این وجود شاهد یک استثنا نیز بودیم، شبکه فانتوم در میان ریزش ها به رشد خود ادامه داد و ارزش کل قفل شده آن از ترا و زنجیره هوشمند بایننس پیشی گرفت.

شبکه فانتوم یک زنجیره عمومی مقیاس پذیر لایه 1 است که از سرعت و گنجایش بالایی نیز برخوردار است. فانتوم همچنین اولین شبکه ای است که از الگوریتم اجماع aBFT استفاده می‌کند. از مهم ترین ویژگی های این شبکه نیز می‌توان به کارمزدهای پایین آن، سرعت بالای پردازش تراکنش ها و گنجایش بالای شبکه اشاره کرد.

- Advertisement -

تا کنون 135 پروتکل مختلف از جمله صرافی غیرمتمرکز، پروتکل های وام دهی، استیکینگ و … در فانتوم راه اندازی شده‌اند. در زمینه راه اندازی پروتکل ها، این شبکه در رتبه پنجم و بعد از آوالانچ و پالیگان قرار گرفته است. با این حال ارزش کل قفل شده شبکه فانتوم بسیار بیشتر از پالیگان و دیگر رقبا است که نشان از اکوسیستم آینده دار فانتوم دارد.

فانتوم تاکنون 5 مرتبه جذب سرمایه داشته و موفق شده است که بیش از 100 میلیون دلار سرمایه را از شرکت های بزرگی همچون Alameda Research دریافت کند. ارزش کل قفل شده شبکه فانتوم نیز اخیرا به 18.8 میلیارد دلار رسیده است تا با عبور از ترا و زنجیره هوشمند بایننس، به دومین شبکه قدرتمند در دیفای پس از اتریوم تبدیل شود. شایان ذکر است که 34 درصد از ارزش کل قفل شده شبکه فانتوم در اختیار پروتکل Multichain است.

ارزش قفل شده شبکه فانتوم بر اساس داده های فوت پرینت

مهم ترین دلایل رشد ارزش کل قفل شده فانتوم را می‌توان به دو فاز مختلف تقسیم کرد. برای فاز اول، می‌توان به دو پروتکل AnySwap و Geist Finance اشاره کرد. AnySwap با افزایش تقاضا برای پل های ارتباطی این شبکه 43 درصد از ارزش کل قفل شده شبکه فانتوم را در اختیار گرفت و Geist Finance نیز با جذب سرمایه برای استیکینگ در پروتکل خود 34 درصد از TVL فانتوم را به خود اختصاص داد.

مطلب مفید: اصطلاحات رایج در بازار ارز دیجیتال (قسمت دوم)

برای فاز دوم نیز می‌توان به تاثیر آندره کرونژه، هم‌بنیانگذار Yearn Finance اشاره داشت. در روز یک ژانویه، وی اعلام کرد که پروتکل جدیدی و سپس ایردراپ توکن های آن را بر بستر فانتوم و برای 20 پروتکل برتر دیفای حاضر در این بلاک چین راه اندازی خواهد کرد. بدین ترتیب پروتکل های برتر حاضر در شبکه فانتوم شروع به انباشت کردند . اتفاقی که منجر به افزایش ارزش کل قفل شده و در نتیجه عبور فانتوم از ترا و زنجیره هوشمند بایننس شد.

قیمت فانتوم (FTM) در زمان راه اندازی اش 0.02 دلار بود و به اوج 3.28 دلاری نیز رسید تا در این مدت شاهد سود 16,300 درصدی از این ارز دیجیتال باشیم. با این حال قیمت کنونی و ارزش بازار فانتوم قابل مقایسه با رقبای خود مانند سولانا و ترا نیست.

قیمت فانتوم

فانتوم در ماه های اخیر شاهد رشد فوق العاده ای بوده است. با این حال، می‌توان دلیل این اتفاق را کاملا به حمایت کرونژه نسبت داد. چنین چیزی باعث می‌شود تا شبکه فانتوم آسیب پذیر باشد، مخصوصا اگر نقشه های کرونژه مطابق انتظارش پیش نرود.  یکی دیگر از مشکلاتی که شبکه فانتوم با آن مواجه است عدم وجود پروژه های جدید است. هر شبکه ای برای حفظ رشد خود نیاز به پروژه های جدید و ورود سرمایه دارد.

یکی دیگر از مشکلات شبکه نیز که ممکن است باعث روند نزولی فانتوم شود، تعداد کمتر نودهای اعتبار سنج این شبکه نسبت به رقبا است. سولانا 1000 اعتبارسنج و ترا 100 اعتبارسنج دارند، این درحالی است که تعداد اعتبارسنج های فانتوم تنها 50 عدد است. چنین چیزی به معنای آن است که شبکه فانتوم به اندازه کافی برای جذب پروتکل های جدید غیرمتمرکز نیست.

در نتیجه اگر فانتوم قصد دارد رتبه دوم خود را حفظ کند یا حتی به برترین زنجیره عمومی تبدیل شود باید مشکلات اشاره شده را یکی یکی حل کند.

برای اطلاع از آخرین اخبار ارزهای دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان