
عرضه اولیه سکه (ICO) چیست؟
تصور کنید شما یک شرکت استارتاپی هستید و ایده خوبی برای یک سیستم جدید رمزارز دارید. تنها مشکل این است که شما به افرادی برای سرمایه گذاری نیاز دارید تا بتوانید ارز خود را بسازید. برای حل این مشکل می توانید به یک بانک بروید یا سرمایه گذاران ریسک پذیر را جلب کنید. اما اگر بخواهید بدون اینکه از مالکیت شرکت خود صرف نظر کنید تا سرمایه اولیه بدست آورید، چه می کنید؟ راه حل آن راه اندازی ICO است.در این مقاله مفهوم عرضه اولیه سکه (ICO) را شرح می دهیم.
عرضه اولیه سکه (ICO) چیست؟
تیمها یا استارتاپ هایی که مایل به ارائه محصولات و خدمات هستند و به دنبال جمع آوری سرمایه برای ایجاد رمزارز، برنامه یا سرویس جدید خود هستند، ICO را به عنوان راهی برای جمع آوری سرمایه راه اندازی می کنند. سرمایه گذاران علاقه مند می توانند از این طرح بهره برده و ارز جدید ارائه شده توسط پروژه را دریافت کنند. این ارز ممکن است در استفاده از محصول یا خدماتی که شرکت ارائه می دهد، کاربرد داشته باشد یا فقط نمایانگر سهمی در شرکت یا پروژه باشد.
این فرآیند به عنوان مرحله سرمایه گذاری جمعی یا فاز crowdfunding عمل می کند و کاربران توکن هایی را دریافت می کنند که می توانند (بلافاصله یا در آینده) استفاده کنند، و پروژه برای تأمین بودجه جهت توسعه اهدافش پول دریافت می کند.
تاریخچه ICO
تاریخچه ICO به سال 2013 برمیگردد، هنگامی که Mastercoin (پروتکل ارتباطاتی و ارز دیجیتال) راه اندازی شد و سرمایه تقریبا 5 میلیون دلاری جذب کرد. پس از آن اتریوم یک ICO راه اندازی کرد و توانست در آن زمان حدود 18 میلیون دلار سرمایه جمع کند.
از سال 2014 ، بازار ICO به طور مداوم در حال رشد بود اما در سال 2017-2018 روند آن کاهش یافت. تنها در سال 2017 تعداد 875 ICO مشاهده شد . تقریباً 30 برابر بیشتر از سال 2016. با این وجود ، رکورد ICO برای سال 2018 با بیش از 1200 ICO بود که منجر به جمع آوری 7.85 میلیارد دلار شد.
بزرگترین ICO تا به امروز مربوط به پروژه EOS است . یک شبکه غیرمتمرکز، که طی چندین دوره در طول سالهای 2017 و 2018 بیش از 4 میلیارد دلار سرمایه جذب کرد.
[irp posts=”5847″ name=”اتریوم این رایانه جهانی- قسمت دوم”]
عرضه اولیه سکه (ICO) چگونه انجام میشود؟
شما یک سند ایجاد می کنید که دقیقاً نحوه کار سیستم را توضیح می دهد. (که معمولاً به آن وایت پیپر می گویند) . وب سایتی زیبا ایجاد می کنید و توضیح می دهید که ایده شما چیست و می تواند بسیار مفید باشد. سپس از مردم می خواهید که سرمایه مورد نیاز شما را تامین کنند. و در عوض ، مقداری از توکن جدید خود را برای آنها ارسال می کنید.
ICO می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. گاهی اوقات، تیم میزبان آن یک بلاک چین کاربردی خواهد داشت که در ماه ها و سال های آینده به توسعه آن ادامه می دهند. در این حالت ، کاربران می توانند توکنهایی که به آدرس آنها در این زنجیره ارسال می شود را خریداری کنند.
ممکن است بلاک چین راه اندازی نشده باشد، در این صورت توکن ها از روی یک سایت ثابت (مانند Ethereum) صادر می شوند. با این وجود رایج ترین روش، صدور توکن در یک زنجیره با قابلیت قرارداد هوشمند است. باز هم، این کار عمدتا در بلاک چین Ethereum انجام می شود . بسیاری از برنامه ها از استاندارد ERC-20 استفاده می کنند.
علاوه بر اتریوم، زنجیره های دیگری نیز وجود دارد که می توانند مورد استفاده قرار گیرند . Waves ، NEO ، NEM یا Stellar چند نمونه مشهور هستند .
سپس ICO اعلام میشود و قوانینی برای نحوه اجرای آن مشخص می شود. همچنین ممکن است یک لیست سفید وجود داشته باشد که شرکت کنندگان باید از قبل در آن ثبت نام کنند.سپس کاربران وجوه را به آدرس مشخصی ارسال می کنند . به طور کلی، بیت کوین و اتریوم به دلیل محبوبیت آنها بیشتر پذیرفته میشوند. خریداران یا آدرس جدیدی برای دریافت توکن در اختیار شما قرار می دهند، یا توکنها به طور خودکار به آدرسی که پرداخت از آن انجام شده ارسال میشود.
مزایای ICO
سرمایه گذاران می توانند از مزایای زیر بهره مند شوند:
- فرصتی برای به دست آوردن ارز رمزپایه جدید با هزینه کم به امید کسب بازدهی خوب از سرمایه خود .
- سکه های ICO ممکن است دارای مزایای اضافی مانند توزیع مجدد درآمد یا دسترسی به محصولات و خدمات پروژه باشند.
- امکان پشتیبانی از پروژه ها و تیم هایی که دوست دارید.
- در همین حال ، صادرکنندگان توکن هم مزایای زیر را دریافت می کنند:
- دسترسی سریع به بودجه مورد نیاز با محدودیت های نظارتی کمتر.
- فرصت ایجاد و آزمایش مدلهای نوآورانه تجاری غیرمتمرکز.
خطرات و ریسکهای ICO
نیازی به گفتن این نکته نیست که ICO دارای خطرات و ریسک هایی نیز هست. به عنوان مثال ، سرمایه گذاران ارز ممکن است با این موارد روبرو شوند:
- وجود تیمی نسبتاً بی تجربه و بدون تضمین اینکه پروژه به وعده های خود عمل خواهد کرد.
- بدون نظارت و تضمین بازدهی.
- شفافیت محدود در توسعه و پیشرفت پروژه.
آیا ICO قانونی است؟
در مورد ICO هنوز هیچ چارچوب نظارتی مشخصی وجود ندارد. بنابراین ، بیشتر ICO ها باید از قوانین KYC / AML پیروی کنند . اگر ارز ارائه شده دارای کیفیت لازم باشد که هدف آن صرفاً ارزش گذاری و سود دهی به سرمایه گذاران آن است . می توان از آن به عنوان سرمایه گذاری امن یاد کرد .تا زمانی که یک چارچوب نظارتی اعمال شود ، اکثر مردم همچنان از ICO به عنوان ابزاری برای جمع آوری کمک مالی استفاده می کنند.
چگونه می توان کلاهبرداری ICO را شناسایی کرد؟
روشهایی برای شناسایی ICO متقلب وجود دارد. به عنوان مثال:
- تیم ناشناس : بسیاری از کلاهبرداری ها تیمشان را تبلیغ نمی کنند ، بنابراین هیچ کس نمی تواند تأیید کند که چه کسانی در این پروژه شرکت دارند.
- اگر این پروژه به شما بازدهی مضحک یا محصولات غیرممکن ارائه دهد ، این یک نشانه خطر بزرگ است.
- نقشه راه ندارند : یک استارت آپ جدی همیشه برای آینده برنامه ریزی می کند .اگر آینده پروژه پنهان شود ، احتمالاً وجود خارجی ندارد.
- یک روش قانونی برای راه اندازی ICO اعلام آن در BitcoinTalk.org است. این سایت بزرگترین مجمع برای بیت کوین و ارزهای رمزپایه است و پروژه های قانونی با کمال میل در بحث ها شرکت می کنند و به تمام سوالات پاسخ می دهند.
- کد پروژه های معتبر خود را به Github متعهد می کنند ، جایی که همه می توانند آن را بررسی کنند.
سخن پایانی
به یاد داشته باشید همه ICO ها کلاهبرداری نیستند، و همچنین روشی برای جمع آوری سرمایه برای پروژه های قانونی و جالب ارائه می دهند.
با این وجود خریداران باید توجه داشته باشند که در چه چیزی سرمایه گذاری می کنند. بازدهی تضمینی وجود ندارد. با توجه به جذابیت فضای ارزهای رمزنگاری شده ، چنین سرمایه گذاری هایی بسیار خطرناک است . و اگر پروژه نتواند محصولی مناسب ارائه دهد ، محافظت از آن ممکن نیست.