top banner adv

ماینر ارز دیجیتال (Cryptocurrency Miner) چیست؟

ماینر ارز دیجیتال (Cryptocurrency Miner) چیست؟
0
بازدید : 11200

در فرایند ماینینگ، عملیات پیچیده ریاضی انجام می‌گیرد که چندین ماینر ارز دیجیتال آنها را پردازش و درازای این کار پاداشی را دریافت می‌کنند.

مقدمه

ارزهای دیجیتال در حال حاضر نسبت به سال‌های گذشته در بین افراد شناخته‌تر شده و بسیاری علاقه‌مند به استفاده از رمز ارزها و سرمایه‌گذاری در این حوزه شده‌اند. از طرفی یکی از راه‌های سرمایه‌گذاری بر روی رمز ارزها استخراج یا ماینینگ این دارایی‌های دیجیتال است. در این‌ بین جهت استخراج رمز ارزها، نیاز به سخت‌افزارهایی است که اصطلاحاً به آنها ماینر ارز دیجیتال گفته می‌شود.

در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم ضمن پرداختن به مفهوم ماینر ارز دیجیتال و بررسی کامل آن برترین ماینرهای موجود در بازار را به شما معرفی کنیم.

استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال چیست؟

فرایند استخراج یا ماینینگ (Mining) اساساً به فرآیند افزوده شدن بلاک‌های جدید به بلاک چین و تأیید تراکنش‌های جدید آن شبکه اطلاق می‌گردد. از طرفی در فرایند ماینینگ،دستگاه های ماینر ارز دیجیتال مجموعه‌ای از عملیات ریاضی پیچیده ای را انجام میدهند تا پاسخی برای سوالات پیدا کنند. در حقیقت حل این مسائل پیچیده ریاضی نیازمند توان محاسباتی بسیار قدرتمندی است که ماینرها به‌ وسیله سخت‌افزارهای ماینر این کار را انجام داده و در ازای این کار پاداشی را از شبکه آن ارز دیجیتال دریافت می‌کنند.

جدا از این، در فرایند ماینینگ، یک سری اطلاعات ورودی از طریق توابع ریاضی تحت عنوان توابع هش (Hash Functions) به اطلاعاتی با مقدار ثابت تبدیل می‌شوند. به‌عنوان نمونه تابع هش بیت کوین، الگوریتم SHA-256 است. این بدین معنی است که ارزی دیجیتالی که توسط این الگوریتم استخراج شود یا خود بیت کوین است یا آلت کوینی است که بر بستر شبکه بلاک چین بیت کوین ایجاد شده است.

دستگاه ماینر ارز دیجیتال
در فرایند ماینینگ، مجموعه‌ای از عملیات پیچیده ریاضی انجام می‌گیرد که دستگاه های ماینر ارز دیجیتال وظیفه یافتن پاسخ این سؤالات را بر عهده دارند.

دستگاه ماینر ارز دیجیتال چیست؟

بیشتر بخوانید : ربات اسپات گرید والکس از صفر تا صد!

در بیانی ساده، ماینر ارز دیجیتال به دستگاهی گفته می‌شود که به‌وسیله الگوریتم‌های بخصوص و حل مسائل پیچیده ریاضی، اقدام به استخراج رمز ارزهای جدید می‌کند. بنابراین در استخراج رمز ارزها به سخت‌افزارهایی با توان پردازشی بسیار بالایی نیاز است.

هم‌اکنون تعداد بی شماری ارز دیجیتال مختلف به بازار رمز ارزها عرضه‌ شده‌اند که هرکدام از آنها بر اساس الگوریتم اجماعی که از آن استفاده می‌کنند، می‌توانند از قابلیت استخراج برخوردار باشند یا بالعکس، قابل‌استخراج نباشند. اساساً در بین رمز ارزها، آنهایی که از الگوریتم اجماع گواه اثبات کار یا PoW (Proof of Work) استفاده می‌کنند قابل‌ استخراج هستند که شناخته‌شده‌ترین این رمز ارزها، بیت کوین است.

علت به وجود آمدن سخت‌افزارهای ماینر ارز دیجیتال

در ابتدای پیدایش بیت کوین، استخراج این ارز دیجیتال فرایند چندان دشواری نبود؛ چراکه هم تعداد کاربران شبکه بیت کوین در آن زمان کم بود و هم میزان سودآوری این فرایند آن‌چنان نبود. ازاین‌رو در آن زمان، جهت استخراج بیت کوین، CPU‌ رایانه‌های خانگی و لپ‌تاپ‌ها نیز کافی بودند. از طرفی با گذشت زمان و افزایش آگاهی مردم نسبت به ویژگی‌های ارزهای دیجیتال و درنتیجه افزایش قیمت بیت کوین و دیگر رمز ارزها، فرایند استخراج ارزهای دیجیتال به‌مرور دشوارتر شد. همچنین معادلات بلاک چین نیز روزبه‌روز پیچیده‌تر شده و رایانه‌های خانگی عملاً از جایی به بعد قادر به حل این معادلات نبودند.

در این زمان بود که جهت افزایش توان و سرعت ماینرها، کارت‌های گرافیک (GPU) پا به عرصه گذاشتند. البته امروزه و با توجه به پیشرفت‌هایی که در این صنعت رخ داده است، GPU‌ ها نیز جای خود را به سخت‌افزارهای دیگری مثل FPGA و آسیک ها(ASIC) داده‌اند که از توان و سرعت پردازش بسیار بالاتری برخوردار هستند. در ادامه قصد داریم تا به‌طور کامل به انواع سخت‌افزارهای ماینر ارز دیجیتال بپردازیم.

ماینر ارز دیجیتال آسیک
با پیشرفت‌هایی که در این صنعت رخ داده است، GPU‌ ها جای خود را به سخت‌افزارهای دیگری مثل FPGA و آسیک ها داده‌اند که از توان و سرعت پردازش بسیار بالاتری برخوردار هستند

انواع سخت‌افزارهای ماینر ارز دیجیتال

سخت‌افزارهای ماینر ارز دیجیتال انواع گوناگونی دارند که هرکدام دارای خصوصیات بخصوصی هستند و جهت استخراج ارزهای دیجیتال گوناگونی بکار گرفته می‌شوند. به‌طور کلی سخت‌افزارهای ماینر ارز دیجیتال در چهار دسته‌بندی زیر قرار می‌گیرند:

  • پردازنده مرکزی (CPU)
  • پردازنده گرافیکی یا کارت گرافیک (GPU)
  • مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر (FPGA)
  • مدار مجتمع با کاربرد خاص (ASIC)

پردازنده مرکزی (CPU)

در نسخه‌های ابتدایی بیت کوین، برای استخراج آن از واحد پردازش مرکزی یا CPU (Central Process Unit) استفاده می‌شد. در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ هزاران بیت کوین با رایانه‌های معمولی استخراج شد؛ اما چون خیلی زود قدرت هش شبکه بیت کوین بالا رفت، دیگر استفاده از CPU مقرون‌به‌صرفه نبود؛ زیرا بیت کوین استخراج‌شده حتی کفاف هزینه برق مصرفی ماینر ارز دیجیتال را نمیداد. بدین ترتیب استفاده از CPU، برای استخراج ارز دیجیتال کم‌رنگ شد.

بیشتر بخوانید: چطور با کامپیوتر شخصی بیت کوین استخراج کنیم؟ +ویدئو

امروزه تنها برای استخراج ارزهایی چون مونرو از این سخت‌افزار استفاده می‌شود. چراکه مونرو در مقابل سایر سخت‌افزارها مقاومت می‌کند و با به‌روزرسانی‌های مداوم سعی دارد از انحصار و تمرکز ASIC بر شبکه مونرو جلوگیری می‌کند.

پردازنده گرافیکی (GPU)

واحد پردازش گرافیکی یا GPU (Graphics Processing Unit) که بانام کارت گرافیک شناخته می‌شود بدین شکل کار می‌کند که با حل مسائل دشوار ریاضی، اطلاعات یک تراکنش را در یک بلاک به شبکه بلاک چین اضافه کرده و از این طریق فرایند ماینینگ ارز دیجیتال را انجام می‌دهد. به بیانی دیگر، استخراج رمز ارزها به‌وسیله GPU، بدین معنی است که از توان محاسباتی یک کارت گرافیک جهت هش کردن اطلاعات یک بلاک در شبکه بلاک چین استفاده گردد.

بیشتر بخوانید: بهترین کارت گرافیک های استخراج در سال 2021

بیشتر بخوانید : ارز دیجیتال ونوس (XVS) چیست؟

اساساً کارت‌های گرافیک از قدرت حل محاسبات پیچیده بازی‌های رایانه‌ای برخوردارند و امروزه از این توانایی در پردازش هش بلاک‌های شبکه‌های زنجیره بلوکی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. از طرفی GPU نیز درست مثل CPUها درگذشته جهت استخراج رمز ارزها مورداستفاده قرار می‌گرفتند، ولی امروزه با توجه به افزایش سختی شبکه ارزهای دیجیتال مختلف، استفاده از این سخت‌افزار ماینر ارز دیجیتال صرفه اقتصادی ندارد. البته که کماکان رمز ارزهایی مثل اتریوم را می‌توان با به کار گرفتن تعداد زیادی کارت گرافیک استخراج کرد.

ماینر استخراج ارز دیجیتال چیست؟
GPU نیز درست مثل CPU ها درگذشته جهت استخراج رمز ارزها مورداستفاده قرار می‌گرفتند، ولی امروزه با توجه به افزایش سختی شبکه ارزهای دیجیتال مختلف، استفاده از این سخت‌افزار ماینر ارز دیجیتال صرفه اقتصادی ندارد

مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر (FPGA)

مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر یا FPGA (Field-programmable gate array) سخت‌افزاری است که به‌طور کلی به تولیدکنندگان ماینرها این امکان را می‌دهد تا تراشه‌ها را به‌صورت انبوه خریداری کرده و پیش از اسمبل کردن آنها بر روی ماینرها، آن‌ها را شخصی‌سازی (ساخت ماینر ارز دیجیتال بر اساس درخواست‌ها و نیازهای مختلف کاربران) کنند.

درواقع با راه‌اندازی نخستین سخت‌افزارهای FPGA، فضای استخراج رمز ارزهایی مثل بیت کوین به‌کلی تغییر پیدا کرد؛ چراکه این سخت‌افزارها نخستین ماینرهایی بودند که به‌طور تخصصی جهت استخراج بیت کوین تولید می‌شدند. از طرفی ازجمله خصوصیات این سخت‌افزارها می‌توانیم به بهره‌وری در مصرف انرژی و همچنین سادگی استفاده از آنها اشاره داشته باشیم.

همچنین بخوانید: مصرف انرژی بیت کوین از ابتدای سال تا بدین جای بیش از کل مصرف سال 2020

مثلاً یک CPU عادی با قدرت پردازش ششصد مگاهش بر ثانیه، نزدیک به چهارصد وات توان الکتریکی دارد؛ این در حالی است که یک FPGA باقدرت هشی در حدود هشتصد و بیست و شش مگاهش بر ثانیه، فقط هشتاد وات توان الکتریکی دارد. بنابراین این صرفه‌جویی در میزان مصرف انرژی در این ماینر ارز دیجیتال، باعث شد تا شاهد شکل‌گیری نخستین مزارع استخراج بیت کوین باشیم. همچنین سخت‌افزارهای FPGA به نسبت CPU و GPU ها، کارایی بالاتری نیز داشته و حتی در نسخه‌های جدیدتر نیز عملکرد بهتری از خود نشان داده‌اند. ضمناً طراحی ساده، هزینه راه‌اندازی پایین و استفاده آسان از آنها نیز باعث شد تا به‌سرعت به محبوبیت بالایی دست پیدا کنند.

مدار مجتمع با کاربرد خاص (ASIC)

بیشتر بخوانید : ارز دیجیتال SLP یا Small (Smooth) Love Potion چیست؟ بررسی معجون کوچک عشق

حتی با توجه به اینکه سخت‌افزارهای FPGA از عملکرد بسیار مطلوبی برخوردار بودند، ولی خیلی زود شاهد ورود سخت‌افزارهای اسیک (ASIC) به عرصه استخراج رمز ارزها بودیم. تولید این ماینر ارز دیجیتال در قیاس با  FPGA ها، از صرفه اقتصادی بیشتری برخوردار بود. همچنین ماینرهای اسیک مصرف برق کمتری داشته و سرعت پردازش آن‌ها نیز چندین برابر  FPGA ها بود. جدا از این موارد، اسیک ها به نسبت دیگر نمونه‌های ماینر فضای کمتری را نیز اشغال می‌کردند. روی‌ هم‌رفته این خصوصیات باعث شدند تا ماینرهای اسیک ب به‌ سرعت به محبوب‌ترین و پرکاربردترین سخت‌افزارهای استخراج موجود در بازار بدل گردند.

سخت افزار استخراج رمزارزها
اسیک ماینرها در حال حاضر توانایی استخراج رمز ارزهایی مثل بیت کوین، بیت کوین کش، زی کش، لایت کوین و … رادارند.

بیشتر بخوانید : ارز دیجیتال چیست؟ با Cryptocurrency آشنا شوید

اساساً امروزه کارایی و بازدهی سخت‌افزارهای اسیک از دیگر ماینرهای استخراج ارز دیجیتال موجود در بازار بیشتر است. از طرفی اگرچه کماکان تعدادی از رمز ارزهای معروف مثل دیجی بایت، کادنا و … به‌وسیله FPGA ها قابل‌استخراج هستند، ولی اسیک ها ماینرهایی هستند که نبض بازار ماینیگ رمز ارزها را در دست گرفته‌اند. در حقیقت این سخت‌افزارها در حال حاضر توانایی استخراج رمز ارزهایی مثل بیت کوین، بیت کوین کش، زی کش، لایت کوین و … را دارند.

برترین ماینرهای موجود در بازار

امروزه انواع گوناگونی از سخت‌افزارهای ماینینگ رمز ارزها در بازار وجود دارند و افرادی که به‌تازگی قصد ورود به این حوزه رادارند، کار دشواری در انتخاب برترین گزینه پیش روی خود دارند. در حقیقت این افراد باید فاکتورهای گوناگونی را پیش از انتخاب یک سخت‌افزار ماینر ارز دیجیتال مناسب مدنظر قرار دهند که کمی جلوتر به این فاکتورها می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین سخت افزارهای ماینر بیت کوین

از طرفی ماشین‌حساب‌های استخراج نیز یکی از ابزارهایی است که می‌تواند به این افراد در انتخاب ماینر ارز دیجیتال مناسب آنها کمک کند. در حقیقت افراد می‌توانند با استفاده از این ماشین‌حساب‌ها و واردکردن اطلاعاتی مثل هزینه مصرفی برق، نرخ هش دستگاه، سختی شبکه رمز ارز مدنظر و … به نتیجه برسند که با خرید ماینر مدنظر خود می‌توانند به سود مطلوب برسند یا خیر.

بیشتر بخوانید : روانشناسی بازار چیست؟سال 2017 نمونه بارزی از تأثیر روانشناسی بازار بر قیمتها

همچنین بخوانید: آموزش کار با ماشین حساب محاسبه استخراج

بااین‌حال ازجمله برترین سخت‌افزارهای ماینینگ موجود در بازار می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  •  Antminer T9 +
  • Avalon6
  • Antminer R4
  •  DragonMint T1
  • Antminer S9
  • Bitmain AntMiner S5
  • Bitmain AntMiner S7
  • AvalonMiner 741
  • Bitmain AntMiner L3 +
  • Bitmain AntMiner D3
  • WhatsMiner M3X

استخراج ارز دیجیتال با موبایل

درست است که مقالات بسیاری در رابطه با ماین ارز دیجیتال به کمک گوشی همراه نوشته شده، اما به صورت کلی استخراج ارز دیجیتال از طریق گوشی هوشمند به دو دلیل توصیه نمی‌َود:

  1. ماین ارز دیجیتال فشار بسیار زیادی به دستگاه شما وارد می‌کند، عمر مفید دستگاه را پایین می‌آورد و کلا سخت افزار آن را از بین می‌برد.
  2. درآمدی که از این کار به دست می‌آورید اصلا ارزشش را ندارد. به عنوان مثال، ممکن است بعد از یکسال فعالیت مداوم تنها چند سنت درآمد کسب کنید. جدا از این ها باید هزینه برق و اصطحلاک گوشی و ضرر و زیان هایی که به دستگاه وارد می‌شود را هم در نظر گرفت.

نتیجه‌گیری

به‌صورت کلی ماینرها سخت‌افزارهایی هستند که در استخراج یا ماینینگ ارزهای دیجیتال مورداستفاده قرار می‌گیرند. این سخت‌افزارها با تکیه‌بر توان پردازشی بالایی که دارند، اقدام به ایجاد بلاک‌های جدید در شبکه یک رمز ارز کرده و ضمن تأیید تراکنش‌های شبکه آن ارز دیجیتال، پاداشی را نیز نصیب مالک خود می‌کنند. از طرفی در انتخاب یک سخت‌افزار ماینر ارز دیجیتال مطلوب نیز باید به مواردی همچون میزان برق مصرفی آن ماینر، نرخ هش، سختی شبکه ارز دیجیتال موردنظر و قیمت آن ماینر توجه داشت تا بتوان به سودآوری مطلوبی دست پیدا کرد.

0
0
برای پیشنهاد این مقاله به دیگر کاربران عزیز فکت کوینز روی دکمه زیر کلیک کنید

فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز

برای دیدن آموزش های
رایگان بیشتر،عضو شوید

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    محل تبلیغ
    ramzarzy
    0
    نظر خود را بنویسید !x