top banner adv

الراند (EGLD) چیست؟

الراند (EGLD) چیست؟
0
بازدید : 10360

الراند (Elrond) یک پروتکل بلاک چینی است که با تکیه بر تکنیک شاردینگ (Sharding)، به دنبال ارائه تراکنش هایی با سرعت بسیار بالا است.

الراند یک پروتکل بلاک چینی است که به دنبال این است تا با استفاده از تکنیک مقیاس پذیری شاردینگ (Sharding)، امکان انجام تراکنش هایی بسیار سریع را برای کاربران فراهم کند. این پروژه ارز دیجیتال که خود را به عنوان یک اکوسیستم فناوری در خدمت اینترنت نوین (مثل فین تک، امور مالی غیرمتمرکز و اینترنت اشیا) توصیف می کند، در واقع یک پلتفرم اجرای قراردادهای هوشمند (Smart Contract) است که قادر به انجام پانزده هزار تراکنش در هر ثانیه است. از این رو، در این مطلب از فکت کوینز، قصد داریم تا در مورد پروژه الراند و رمز ارز بومی آن یعنی EGLD صحبت کرده و کلیه زوایای این پروژه ارز دیجیتال را مورد بررسی قرار دهیم.

الراند (EGLD) چیست؟

الراند یک پروتکل مبتنی بر بلاک چین است که هدف اصلی آن، ارائه تراکنش هایی بسیار سریع با استفاده از فناوری شاردینگ (Sharding) است. این پروژه خود را به عنوان یک اکوسیستم ارائه دهنده فناوری های مرتبط با اینترنت نوین مثل فناوری های مالی یا فین تک (Fintech)، امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) و اینترنت اشیا (Internet of Things)، معرفی می کند.

بیشتر بخوانید: تکنولوژی ترکیب اینترنت اشیا و بلاک چین

بلاک چین الراند
بلاک چین الراند دارای یک توکن بومی به نام eGold یا EGLD است که کاربرد اصلی آن، پرداخت کارمزدهای شبکه، استیکینگ و پاداش دهی به اعتبارسنج های شبکه است. نکته قابل توجهی که نسبت به ادعای الراند مبنی بر تراکنش هایی با سرعت بالا وجود دارد این است که بر اساس گزارش های منتشر شده، پلتفرم اجرای قراردادهای هوشمند این پروژه ارز دیجیتال قادر است تا در هر ثانیه، 15000 تراکنش را با، تاخیر یا لتنسی (Latency) شش ثانیه ای و کارمزد تراکنش 0.001 دلار انجام دهد.

همچنین بخوانید: مقیاس پذیری در بلاک چین به چه معنا است؟

از طرفی، این بلاک چین دارای یک توکن بومی به نام eGold یا EGLD است که کاربرد اصلی آن، پرداخت کارمزدهای شبکه، استیکینگ (Staking) و پاداش دهی به اعتبارسنجی های (Validators) شبکه است. علاوه بر این، بد نیست اشاره داشته باشیم که الراند اولین بار در آگوست 2019 (مرداد ماه ۱۳۹۸) معرفی شد و شبکه اصلی آن نیز در جولای 2020 (تیر ماه ۱۳۹۹) بطور رسمی راه اندازی شد.

بنیان گذاران پروژه الراند (Elrond)

پروژه ارز دیجیتال الراند، در اواخر سال 2017 میلادی (۱۳۹۶)، بوسیله برادران بنجامین و لوسین مینکو (Beniamin و Lucian Mincu)، به همراهی آقای لوسین تادئو (Lucian Todea)، به عنوان راه حلی برای حل معضل مقیاس پذیری بلاک چین (که بر اساس باوری که داشتند، اساسی ترین مشکل پیش روی این صنعت است)، تاسیس شد.

بیشتر بخوانید : پیش بینی قیمت MATIC، تاریخ 8 تیر

بیشتر بخوانید: تفاوت مقیاس پذیری سرور و مقیاس پذیری در بلاک چین

بنیانگذاران الراند
تیم بنبانگذاران و توسعه دهندگان الراند

جالب اینجا است که پیش از الراند، بنجامین و لوسین مینکو (بنجامین مینکو به عنوان مدیر عامل و لوسین مینکو به عنوان مدیر ارشد فناوری)، صندوق سرمایه گذاری دارایی دیجیتال متاچین کپیتال (MetaChain Capital) را پایه گذاری کرده بودند. این دو برادر همچنین پیش از این، اقدام به تاسیس ICO Market Data، که یک گردآورنده اطلاعات در مورد عرضه اولیه سکه ها (ICO) است، کرده بودند.

بنجامین مینکو همچنین بین سال های 2014 تا 2015  (۱۳۹۳-۹۴) مسئول تولید محصول، بازاریابی و مدیریت جامعه پلتفرم مبتنی بر بلاک چین نم (NEM) را بر عهده داشته است. جدا از این موارد، وی همچنین جزء سرمایه‌گذاران اولیه پروژه‌هایی مثل زیلیکا یا ZIL (Zilliqa)، بریو (Brave)، تزوس یا XTZ (Tezos) و بایننس (Binance) نیز بوده است. ضمنا لوسین مینکو به عنوان مهندس فناوری اطلاعات و متخصص امنیت نیز تجربیاتی دارد در این زمینه ها با پروژه ها و شرکت هایی همچون Uhrenwerk 24، Cetto و Liebl Systems کار کرده است.

الراند چگونه کار می کند؟

اساسا شاردینگ تکنیکی است که داده ها را به قطعات کوچکتر تقسیم می کند و آنها را در چندین تکه شبکه یا خرده (شارد) مجزا از هم توزیع می کند که هر کدام از آنها شامل تعدادی گره یا نود (Node) است که وظیفه پردازش تراکنش ها را بر عهده دارند. البته باید ذکر کنیم که این ویژگی اصلی، تنها منحصر به الراند نبوده و زیلیکا نیز یکی دیگر از بلاک چین های مبتنی بر تکنیک شاردینگ است؛ این در حالی است که اتریوم 2.0 نیز بدنبال رفع مشکل مقیاس پذیری بلاک چین اتریوم بوسیله تکنیک شاردینگ است.

همچنین بخوانید: شاردینگ در اتریوم 2

البته الراند این تکنیک را کمی متفاوت از اتریوم پیاده‌سازی می کند؛ در حقیقت بلاک چین الراند، تکنیک شاردینگ را در ۳ فرم استیت چنل (State Channels)، تراکنش ها و شبکه، پیاده سازی کرده و در کنار آن، برای دسترسی به تراکنش هایی سریع، از قابلیت پردازش موازی (parallel processing) استفاده می‌ کند.

شاردینگ
تکنیک شاردینگ مورد استفاده توسط الراند

الراند همچنین از آنچه که آنرا مکانیزم اجماع اثبات سهام ایمن (secure proof-of-stake) می نامد استفاده می کند. در واقع، وزن توکن‌های EGLD استیک شده، فرایند اعتبار سنجی را با رتبه ‌بندی شبکه برای هر گره، جفت کرده و چیزی شبیه به ارزش سالاری ایجاد می‌کند؛ بعلاوه، مورد انتخاب شده توسط یک تایید کننده تصادفی را پیاده‌ سازی کرده و مرتباً گره‌ ها را بین شاردهای مختلف تغییر می‌ دهد. البته، این نکته نیز ناگفته نماند که این الگوریتم اجماع، یک راه حل ایمن و سریع چهت دستیابی به اجماع بین گره های شبکه است.

بیشتر بخوانید: رول آپ ها؛ برترین راه‌حل لایه ۲ جهت رفع مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم

چه چیزی ارز دیجیتال الراند را منحصر به فرد می سازد؟

تیم سازندگان و توسعه دهندگان الراند ادعا می‌کنند که این فناوری برای بلاک‌ چین‌ های پیش از خود، دقیقا همان نقشی را ایفا می کند که باند پهن (Broadband) برای اتصالات شماره‌ گیری یا دایل آپ (dial-up) بازی کرده بود. در حقیقت به واسطه قابلیت های الراند، حال به ‌شکلی کاملا چشمگیر، میتوان به توانایی پردازش حجم بالاتری از تراکنش ‌ها و اپلیکیشن ‌های غیرمتمرکز، دست یافت.

در واقع، پروژه الراند در حالی که توسعه دهندگان اپلیکیشن های غیرمتمرکز (Dapps) را هدف قرار داده است،  به دنبال این نیز هست که به یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین محبوب و پرطرفدار نیز بدل گردد و تمایل شدید خود جهت دستیابی به این اهداف را از ابتدای عرضه رسمی و با معرفی اپلیکیشن پرداخت خود یعنی مایار (Maiar) نیز نشان داد.

بیشتر بخوانید: شبکه Elrond بزودی صرافی غیرمتمرکز خود Maiar را راه اندازی می کند

الراند
پروژه الراند به دنبال این است که به یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین محبوب و پرطرفدار بدل گردد و این هدف را با معرفی اپلیکیشن پرداخت خود یعنی مایار (Maiar) نشان داده است.

بنیامین مینکو، مدیرعامل این شرکت، چندی پیش و در ژانویه 2021 (دی ماه ۱۴۹۰۰) در پست وبلاگ شخصی خود در این باره نوشت:

الراند برای کاربران عادی اینترنت دقیقاً حکم همان چیزی را دارد که بیت کوین برای سایفرپانک ها (Cypherpunks) و اتریوم برای توسعه دهندگان داشتند. این یعنی اینکه، الراند با برخورداری از تنها 50 الی 100 میلیون نفر از کاربران عرصه بلاک چین، مسیر را برای ایجاد یک بازار جدید، به مراتب هموارتر از پیش خواهد کرد.

همچنین بخوانید: بیانیه ماکسیمالیست های بیت کوین (Bitcoin Maximalist Manifesto)

کاربردهای الراند

بصورت کلی، الراند به گونه ای طراحی شده است که ستون فقرات اپلیکیشن های غیرمتمرکز باشد؛ حال اینکه، خواه این اپلیکیشن های غیرمتمرکز، مربوط به امور مالی باشند یا سایر عرصه ها. از طرفی، مفهوم مقیاس پذیری گسترده به این معنی است که شبکه ای با این خصوصیت، قادر خواهد بود تا رشد قابل توجهی را تحمل کند. به بیانی دیگر، شبکه ای که با تکیه بر تکنیک شاردینگ، به دنبال رفع معضل مقیاس پذیری است، قادر خواهد بود تا حتی با افزایش تقاضا نیز، تراکنش های خود را با سرعتی بالا پردازش کند.

بیشتر بخوانید : توکن dYdX؛ بررسی صرافی غیرمتمرکز dYdX و توکن آن

علاوه بر این، توکن EGLD (توکن بومی شبکه الراند) نیز در سراسر این شبکه بلاک چین و در موارد گوناگونی همچون پرداخت کارمزد تراکنش‌ ها، اعطای پاداش فرایند اعتبار سنجی به اعتبار سنج ها، حاکمیت، استیکینگ  و قراردادهای هوشمند، مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

Elrond
شبکه الراند بر روی ۲۱۶۹ گره اعتبار سنجی مجزا اجرا شده است

جدا از این موارد، Maiar به گونه ‌ای طراحی شده است تا جایگزینی غیرمتمرکز برای اپلیکیشن ‌های پرداخت موبایلی باشد؛ از طرفی، مایار، خصوصیت غیرمتمرکز بودن خود را نیز با ایجاد یک هش رمزنگاری بر اساس شماره تلفن کاربر، نمایان می کند. همچنین از این اپلیکیشن می‌توان جهت ذخیره و نگهداری توکن EGLD و سایر توکن ‌ها، انجام پرداخت‌ ها، انتقال توکن‌ ها و برخی کاربردهای قابل توجه دیگر نیز استفاده کرد.‌

الراند؛ یک پلتفرم بلاک چین با خصوصیات منحصر به فرد

همانطور که در بالا بیان کردیم، پروژه الراند خود را به عنوان یک پلتفرم بلاک چین در خدمت اقتصاد جدید اینترنت، اپلیکیشن های کاربردی غیرمتمرکز و استفاده های سازمانی توصیف می کند. از طرفی، ویژگی اصلی و برجسته آن، مقیاس پذیری بالای آن است. در حقیقت، الراند نخستین شبکه بلاک چینی است که در آن، تکنیک شاردینگ در ۳ فرم کانال های حالت، شبکه و تراکنش اجرا شده است. از این رو، بر اساس وایت پیپر اقتصادی این پروژه، الراند به دنبال ایجاد یک اکوسیستم انحصاری و به تبعیت از آن، عرضه رمز ارز EGLD به عنوان یک دارایی با ارزش است.

بنابراین، برای دستیابی به این هدف، شبکه الراند بر روی ۲۱۶۹ گره اعتبار سنجی مجزا اجرا شده که مجموعا به چهار شارد منحصر به فرد تقسیم می ‌شوند:

  • سه قطعه اجرایی که هر کدام قادر به پردازش ۵۴۰۰ تراکنش در ثانیه هستند
  • یک قطعه هماهنگی به نام متاچین (Metachain)

اساسا معماری حالت تطبیقی ​​تکنیک شاردینگی که الراند آن را به کار می گیرد، تراکنش ‌ها و شبکه این ارز دیجیتال را کاملاً خرد کرده و به خرده ها یا همان شارد های گوناگون تقسیم می ‌کند. از این رو، زمانی که توان عملیاتی مورد تقاضا از شبکه برآورده نشود، الراند قادر است تا با افزودن یک شارد اضافی، مشکل مقیاس پذیری که با آن روبرو شده است را برطرف کند. بعنوان مثال، جهت انجام آزمایشی 263000 تراکنش بر ثانیه (TPS) در یک محیط عمومی شامل 1500 گره مختلف که از 29 کشور متفاوت بودند، نیاز به 50 شارد متمایز بود.

از طرفی به منظور افزایش پذیرش، این پروژه همچنین از توسعه ‌دهندگانی که اپلیکیشن های خود را بر بستر این پلتفرم اجرا می کنند نیز پشتیبانی کرده و این امتیاز را به آنها می دهد تا 30 درصد از کارمزد های قراردادهای هوشمند را به عنوان حق امتیاز کسب کنند. این پروژه طی سال اول فعالیت خود، عرضه توکن های EGLD را تنها به استیک کردن در شبکه اختصاص داده و در عوض به گره های اعتبار سنجی خود، سالانه 36٪ درصد سود اعطا می کند.

ایمنی شبکه الراند

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، الراند از آنچه که آنرا “الگوریتم اجماع اثبات سهام ایمن” می نامد، جهت تامین ایمنی شبکه خود استفاده می کند؛ در حقیقت بر اساس این الگوریتم اجماع، گره ها بایستی توکن های EGLD خود را جهت شرکت در فرآیند اعتبار سنجی به اشتراک گذاشته و در عوض، به هر اعتبار سنج نیز بر اساس فعالیت های گذشته وی، یک امتیاز رتبه بندی اختصاص داده می شود که این امتیاز مستقیما بر موجودیت آن گره (بودن یا نبودن وی) تأثیر می گذارد. از این رو، اگر رتبه یک اعتبارسنج خیلی کم باشد، در این فرایند انتخاب نشده و بایستی جریمه ای را نیز به شبکه بپردازد.

بیشتر بخوانید : انکر پروتکل (Anchor Protocol) ؛ آشنایی با توکن ANC

بیشتر بخوانید: تفاوت امور مالی متمرکز و امور مالی غیر متمرکز ( (CeFi & DeFi) چیست؟

از طرفی این امکان نیز وجود خواهد داشت که اعتبار سنج هایی با امتیاز رتبه پایین، از شبکه حذف شده و در صورتی که به‌ صورت مداوم بر خلاف یکپارچگی شبکه عمل کنند، نهایتا سود حاصل از دارایی های استیک شده آن ‌ها نیز به شدت کاهش پیدا کند. نکته بسیار مهمی که در این بین بایستی به آن توجه داشته باشیم این است که اعتبار سنج ها اساسا به صورت کاملا تصادفی (غیر قابل پیش بینی و غیر قابل دستکاری) و به گونه ای انتخاب می شوند که عملکرد دور قبلی یک اعتبار سنج (خوب یا بد)، به هیچ عنوان در انتخاب وی تاثیر گذار نباشد.

EGLD
الراند از الگوریتم اجماع اثبات سهام ایمن (Secure Proof of Stake) جهت تامین ایمنی شبکه خود استفاده می کند

علاوه بر این، به ‌عنوان راه حلی جهت جلوگیری از بروز تبانی، اعتبار سنج ها به‌ شکل دوره ‌ای بین شارد های گوناگون جابجا می ‌شوند. همچنین، گره های مختلف با استفاده از چند امضای اصلاح شده Boneh-Lynn-Sacham یا BLS، جهت دسترسی به یک رمزنگاری قدرتمند و تامین ایمنی بین شاردی، با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

تعداد کوین های در گردش EGLD

بیشتر بخوانید : بلاک چین وکس (WAXP)؛ یک بلاک چین NFT با کربن خنثی

بصورت کلی، مدل اقتصادی یا اکوسیستم الراند، از یک عرضه محدود برخوردار است که طی آن و در ابتدا، 20,000,000 رمز ارز EGLD عرضه شده و در ادامه نیز توکن ‌های بیشتری جهت اعطای پاداش به اعتبار سنج ‌های شبکه عرضه خواهد شد. این موضوع در حالی است که حداکثر عرضه توکن های الراند، 31,415,926 توکن است؛ اما این امکان نیز وجود دارد که با پردازش تراکنش های بیشتر، این رقم کاهش پیدا کند.

EGLD
نمودار قیمتی توکن EGLD؛ منبع: morioh

توکن بومی الراند در ابتدا از طریق یک عرضه خصوصی برای خرید در دسترس قرار گرفت، که طی این فرایند، 19٪ از تمامی توکن های قابل عرضه EGLD به کاربران فروخته شد، که 7.5٪ از این مقدار، بلافاصله پس از عرضه توکن ها در دسترس قرار گرفت و 15.41٪ آن نیز، هر سه ماه یکبار بین کاربران توزیع شد. همچنین الراند یک عرضه اولیه صرافی (IEO یا Initial Exchange Offering) را در صرافی ارز دیجیتال بایننس (Binance) برگزار کرد که طی این عرضه، 25٪ دیگر از تمامی توکن های EGLD نیز فروخته شد و بلافاصله در دسترس خریداران قرار گرفت.

EGLD Allocation
نحوه تخصیص توکن های الراند؛ 

از طرفی، از میان 56% توکن های باقی ‌مانده، 7% آن به پاداش ‌های اکوسیستم اختصاص پیدا کرد (50% آن بلافاصله و 50% آن نیز پس از شش ماه منتشر شد). همچنین 8.5٪ از تمامی توکن ها نیز به فعالیت های بازاریابی، کمک های مالی به سایر پروژه ها و ایجاد یک استخر شتاب دهنده جهت تخصیص به توسعه دهندگان DApp ها (81.17٪ از این مقدار بلافاصله و 9.41٪ آن نیز هر شش ماه یکبار) تخصیص یافت. ضمناً 2% از این مقدار نیز صرف تخصیص به صندوق های اجتماعی (33.3% از آن بلافاصله، 33.3% پس از شش ماه و 33.3% نیز پس از 12 ماه).

علاوه بر این، 2.5٪ از توکن ها به مشاوران پروژه اختصاص یافته است که پس از یک سال آزاد شدند. 19٪ صرف بنیانگذاران و اعضای اصلی تیم توسعه دهندگان الراند (10٪ از آن پس از شش ماه، 10٪ پس از 12 ماه و به همین ترتیب، 15٪ نیز پس از 18، 24، 30 و 36 ماه، 20٪ نیز پس از 42 ماه). نهایتا اینکه، 17٪ از کلیه توکن های EGLD نیز جهت پشتیبانی از اکوسیستم الراند (33.3٪ آن تنها جهت اعطای سود شرکت کنندگان استیکینگ که بلافاصله توزیع شد و 66.6٪ نیز یک سال بعد، طی سه مرحله سه ساله، توزیع شده است).

توزیع توکن های الراند
نقشه توزیع توکن های EGLD؛ 

جدا از این موارد، در بالاتر نیز اشاره داشتیم که توکن های الراند برای اولین بار در زنجیره بایننس و با نام ERD (با مجموع عرضه 20 میلیارد توکن) عرضه شد. از طرفی 500 میلیون از توکن های آن در نوامبر 2019 سوزانده شد و در بلاک چین اتریوم به عنوان توکن ERC-20 ضرب یا مینت (Mint) شد. از طرفی، این شرکت در سپتامبر 2020 (شهریور ماه ۱۳۹۹) رویداد مبادله یا سواپ توکن ها برای دارندگان توکن های ERD راه ‌اندازی شد تا بدین ترتیب قادر باشند تا توکن ‌های ERC-20 و BEP-2 خود را با توکن‌ های شبکه اصلی (توکن EGLD) تعویض کنند. در واقع، در طول این فرآیند، با تنظیم نسبت تبادلی که هر 1000 توکن ERD معادل 1 توکن EGLD است، کل عرضه توکن ها از 20 میلیارد به 20 میلیون کاهش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: توکن سوزی چیست و چه کاربردهایی در بازار ارز دیجیتال دارد؟

نحوه خرید توکن های EGLD

تا بدینجا، رمز ارز EGLD در تعداد زیادی از صرافی ‌های ارز دیجیتال معتبر و شناخته شده فهرست شده است؛ اما برخلاف سایر ارزهای دیجیتال اصلی و محبوب، فعلا نمیتوان ‌این توکن را مستقیماً با ارزهای فیات (مثل دلار، یورو و …) خریداری کرد. با این حال، کاربران می توانند این رمز ارز را به راحتی و از طریق کوین و توکن های شناخته شده همچون بیت کوین (BTCبایننس کوین (BNBتتر (USDTاتریوم (ETH) و … خریداری کنند.

Buy EGLD via Binance
خرید الراند از صرافی ارز دیجیتال بایننس

اساسا از جمله برترین صرافی های ارز دیجیتالی که کاربران در حال حاضر می توانند رمز ارز EGLD را خریداری کنند می توانیم به او کی اکس (OKExبیتفینکس (Bitfinex)، بایننس (Binance) و بیتمکس (BitMex) اشاره کنیم.

بیشتر بخوانید : میم کوین چیست؟ میم کوین های آینده دار کدامند؟

نتیجه گیری

الراند یک پروتکل بلاک چین است که به دنبال ارائه تراکنش هایی بسیار سریع، با تکیه بر تکنیک شاردینگ است. این پروژه که خود را یک اکوسیستم در خدمت اینترنت نوین توصیف کرده است؛ از یک پلتفرم اجرای قراردادهای هوشمند برخوردار است که قادر به پردازش 15000 تراکنش در هر ثانیه، با تاخیر 6 ثانیه ای و کارمزد تراکنش 0.001 دلار است.

از طرفی، بلاک چین الراند دارای توکن بومی به نام eGold یا EGLD است که از آن جهت پرداخت کارمزد های شبکه، استیکینگ و پاداش دهی به اعتبارسنج ها استفاده می شود. با این تفاسیر، الراند که برای اولین بار در مرداد ماه 1398 (آگوست 2019) به بازار رمز ارزها عرضه شد و شبکه اصلی آن نیز در تیر ماه 1399 (جولای 2020) رسماً فعال شد، از جمله پروژه های بازار ارزهای دیجیتال است که امید زیادی به آینده آن می رود و می تواند با تکیه بر ویژگی های منحصر به فردی که دارد، قادر خواهد بود تا به یکی از برترین رمز ارزهای بازار تبدیل شود.

1
0
برای پیشنهاد این مقاله به دیگر کاربران عزیز فکت کوینز روی دکمه زیر کلیک کنید

فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز

برای دیدن آموزش های
رایگان بیشتر،عضو شوید

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    محل تبلیغ
    ramzarzy
    0
    نظر خود را بنویسید !x