ETF بیت کوین چیست؟ نکاتی که باید درباره ETF ارزهای دیجیتال بدانید

مقدمه
سالها است که جامعه ارزهای دیجیتال با اشتیاق بالا در انتظار تصویب صندوق قابل معامله بیت کوین (ETF) یا هرگونه ETF برای دیگر رمز ارزها هستند. در این راستا سرمایهگذاران کانادایی، امسال اولین ETF بیت کوین و اتریوم خود را دریافت کردند. همچنین سرمایهگذاران برزیل و فعالان ساکن در شهر دبی نیز چند وقتی است که موفق به انجام این کار شدهاند. از طرفی در اروپا نیز، محصولی مشابه در دسامبر ۲۰۱۹ (شهریورماه ۱۳۹۸) وارد بازار شد.
اما هنوز یک کشور وجود دارد که انتظارها جهت راهاندازی ETF بیت کوین در آن به درازا کشیده شد و بحث در مورد آن کماکان ادامه دارد. همانطور که حدس میزنید، این کشور ایالاتمتحده آمریکا است. در حقیقت آمریکا اولین کشوری است که در آن درخواست جهت ایجاد ETF بیت کوین در سال ۲۰۱۳ ثبت شد؛ اما تا به امروز بیش از ۸ سال میشود که این مهم تحقق نیافته است. اما نهایتا دیروز مصادف با 28 مهرماه 1400 اولین ETF تاریخ بیت کوین در آمریکا عرضه شد.
در این مطلب از فکت کوینز قصد داریم ابتدا مفهوم کلی ETF را توضیح داده و سپس به بررسی مفهوم ETF بیت کوین، علت اهمیت آن و نحوه سرمایهگذاری در آن اشارهکنیم. همچنین در ادامه این مطلب بررسی خواهیم کرد که چرا کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالاتمتحده (SEC) در تصویب ETF بیت کوین دچار شک و تردیدهایی شده بود که بیش از ۸ سال بود که برطرف نمیشد.
ETF چیست؟
صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (Exchange-Traded Fund) که اختصاراً با نماد ETF نمایش داده میشود، در حقیقت نوعی از اوراق بهادار است که بهخودیخود شامل زیرمجموعهای از اوراق بهادار دیگر مثل سهام شرکتهایی را شامل میشود که غالباً تابع شاخصهای مشخص بازارهای سرمایهگذاری هستند. درواقع ETF یک صندوق قابل معامله در بورس یا نوعی صندوق سرمایهگذاری است که نماینده قیمت یک دارایی بخصوص است. از طرفی بد نیست بدانید که ETF در بسیاری از صنایع و انواع گوناگون بازارها و داراییها وجود دارد. مثلاً ETF های طلا سالها است که در بورس کشورهای گوناگون خریدوفروش شده و بالطبع قیمت آنها نیز تابعی از قیمت روز طلا است.
ازاینرو ETF بیت کوین نیز به همین شکل کار میکند و قیمت آن به تبعیت از بیت کوین، دستخوش تغییر میشود. علاوه بر این موارد، ETF ها بر اساس قوانینی مصوب کار میکنند؛ ازاینرو ETF های ارزهای دیجیتال بهجای صرافیهای ارزهای دیجیتال، در بازارهای بورس کشورهای مختلف مثل بازار بورس نزدک (NASDAQ) یا بازار سهام نیویورک (NYSE) معامله میگردند. بااینحال، در آینده پیش رو و همگام با برطرف شدن شکافهای بین سیستم اقتصاد سنتی و صنعت ارزهای دیجیتال، این امکان وجود دارد تا شاهد تغییرات گستردهای در این زمینه باشیم.
ETF بیت کوین چیست و چگونه کار میکند؟
بهصورت کلی ETF بیت کوین یک صندوق قابل معامله است که منحصراً قیمت رمز ارز بیت کوین را دنبال کرده و به تریدرها این امکان را میدهد تا از طریق بازار بورس سهام، اقدام به خرید یا فروش این اوراق بهادار کنند. در حقیقت این اوراق بهادار، از قابلیت تسویه نقدی یا فیزیکی برخوردار هستند؛ این بدین معنا است که سرمایهگذاران در زمان خروج، دارایی خود را در قالب ارزهای فیات مثل دلار، یورو و … یا بیت کوین دریافت خواهند کرد.
از طرفی نحوه کار ETF بیت کوین نیز مشابه سهامهای عرضهشده در بازار سهام است. در حقیقت در ETF بیت کوین، قیمت هر سهم ETF باقیمت روز بیت کوین دچار نوسان میشود. این یعنی همزمان با افزایش ارزش بیت کوین در بازار، قیمت ETF نیز افزایش مییابد و بالعکس. اما این صندوق بهجای معامله در یک صرافی ارز دیجیتال، در بازارهای بورسی مثل بازار NYSE یا TSX معامله میشود.
جدا از این موارد، ETF ها درواقع محصولات مالی سنتی قانونی بوده که قابلت خرید از طریق اپلیکیشنهای معاملاتی مخصوص خریداران خرد مثل رابینهود (Robinhood)، تریدینگ 212 (Trading212)، فیدلیتی (Fidelity) و تی دی امریترید (TD Ameritrade) را دارند. ضمناً بد نیست بدانید که محبوبترین این اپلیکیشن ها، شاخصهای اصلی سهام مثل شاخص S&P 500 یا دیگر کالاها و داراییهای قابل خریدوفروش سنتی مثل نفت و طلا را نیز دنبال میکنند.
تاریخچه ETF های بیت کوین در ایالاتمتحده
از تاریخ انتشار ETF ها توسط تنظیم کنندههای اوراق بهادار ایالاتمتحده، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، تا به امروز حتی یک درخواست مربوط به راهاندازی ETF بیت کوین را نیز تأیید نکرده است. در حال حاضر مؤسساتی که قصد راهاندازی صندوق سرمایهگذاری بیت کوین را داشته باشند، باید شماری از مسائل قانونی را پشت سر بگذارند. کمرون و تایلر وینکلووس (Cameron & Tyler Winklevoss) که از سرمایهگذاران بزرگ فیسبوک (Facebook) و صرافی جمینای (Gemini) بودند، در سال ۲۰۱۷ قصد افتتاح یک ETF بیت کوین بانام Winklevoss Bitcoin Trust را داشتند؛ ولی سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا با درخواست آنها مخالفت کرده و مجوز فعالیت آنها صادر نشد.
اما این مخالفتها تنها به همین مورد محدود نمیشود. ازاینرو در ادامه قصد داریم تا فهرستی خلاصه از مؤسساتی که به دنبال چراغ سبز SEC جهت راهاندازی ETF بیت کوین هستند را ارائه دهیم:
جولای 2013 (تیرماه 1392)
کمرون و تایلر وینکلووس (Cameron & Tyler Winklevoss) که از سرمایهگذاران اصلی فیسبوک و صرافی Gemini هستند، در ۱۰ مارس ۲۰۱۷ (اواسط اسفندماه ۱۳۹۵)، قصد افتتاح یک ETF بیت کوین بانام Winklevoss Bitcoin Trust را داشتند که سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا با درخواست آنها مخالفت کرده و مجوز فعالیت آنها صادر نشد.
دسامبر ۲۰۱۷ (شهریورماه ۱۳۹۶)
ProShares Bitcoin ETF و ProShares Short Bitcoin ETF نیز درخواستهای ثبتشده توسط تراست ProShares جهت فعالیت در بازار بورس نیویورک (NYSE) بودند. در حقیقت این ۲ صندوق میبایست در صرافی NYSE Arca لیست شده و عملکرد آتی بیت کوین را که در صرافیهای CME و CBOE فهرست کرده بودند را دنبال کنند؛ اما SEC هر دو درخواست را در ۲۲ آگوست ۲۰۱۸ (مردادماه ۱۳۹۷) رد کرد.
۴ ژانویه ۲۰۱۸ (دیماه ۱۳۹۶)
در این سال صرافی NYSE Arca پنج مورد از ETF های بیت کوین را در صرافی خود لیست کرد که این ۵ مورد عبارت بودند از Direxion Daily Bitcoin Bear 1X، Direxion Daily Bitcoin 1.25X Bull Shares، Direxion Daily Bitcoin 1.5X Bull سهام، Direxion Daily Bitcoin 2X Bull سهام و Direxion Daily Bitcoin 2X Bear که درنهایت SEC در مردادماه ۱۳۹۷ درخواست این صرافی جهت تأیید این صندوقها را رد کرد.
۵ ژانویه ۲۰۱۸ (دیماه ۱۳۹۷)
در این تاریخ صرافی Cboe BZX موافقت خود را جهت لیست کردن سهام GraniteShares Bitcoin ETF و GraniteShares Short Bitcoin ETF را پذیرفت که این درخواست در مردادماه ۱۳۹۷ از طرف SEC رد شد.
ژانویه ۲۰۱۹ (دیماه ۱۳۹۷)
صرافی NYSE Arca موافقت خود را جهت لیست شدن سهام ETF مربوط به تراست Bitwise Bitcoin در این صرافی را اعلام کرد ولی این درخواست در مهرماه ۱۳۹۸ توسط SEC رد شد.
ژانویه ۲۰۱۹ (دیماه ۱۳۹۷)
صرافی Cboe BZX موافقت خود را جهت لیست کردن سهام ETF بیت کوین بنام SolidX را اعلام کرد. درواقع این ETF توسط تراست Bitcoin VanEck SolidX منتشر شده بود که در شهریورماه ۲۰۱۸، این درخواست نیز توسط SEC رد شد.
ژوئن ۲۰۱۹ (خردادماه ۱۳۹۸)
صرافی NYSE Arca یک درخواست دیگر مربوط به ثبت ETF بیت کوین را که به شرکت مدیریت سرمایهگذاری Wilshire Phoenix که در نیویورک مستقر است مربوط بود را ارائه داد که در آبان ماه ۱۳۹۹ این درخواست نیز رد شد.
بااینوجود، در سال ۲۰۲۱ تعداد درخواستهای ارائهشده به SEC در همین مورد، بسیار افزایش یافته است. در حقیقت بسیاری معتقد هستند که باوجود مخالفتهای SEC، علت این افزایش در تعداد درخواستها، تغییر شخص ناظر بر این کمیسیون است. درواقع در آوریل ۲۰۲۱ (فروردینماه ۱۴۰۰)، رئیس سابق CFTC، گری گنسلر (Gary Gensler)، جانشین جی کلایتون (Jay Clayton) رئیس پیشین SEC شد. جنسلر تجربه وسیعی درزمینه قانونگذاری در صنعت کالاها دارد. اما مهمتر از همه، وی پیش از پیوستن به SEC، استاد اقتصاد دانشگاه ML Sloan بوده و در این دانشگاه درزمینهٔ فناوری بلاک چین، ارزهای دیجیتال، فین تک (FinTech) یا فنّاوری مالی و سیاست گذاریهای عمومی تدریس میکرده و بهصورت گسترده در مورد این حوزهها به اظهارنظر میپرداخته است.
در حقیقت به امید کسب رأیی مطلوبتر از سوی SEC، افراد و مؤسسات زیر تصمیم گرفتند تا بار دیگر شانس خود را در سال ۲۰۲۱ جهت دریافت تاییدیه امتحان کنند: در تاریخ ۱۵ مارس (اسفندماه ۱۳۹۹)، VanEck درخواست خود مبنی بر ثبت ETF مربوط به تراست VanEck Bitcoin Trust را ثبت کرد. در ۲۳ آوریل (فروردینماه ۱۳۹۹)، صندوق بیت کوین Valkyrie توسط Valkyrie Investments جهت فهرست شدن سهام خود در صرافی NYSE Arca درخواست خود را ثبت کرد. Stone Ridge و NYDIG به دنبال لیست شدن سهام NYDIG Bitcoin ETF در صرافی NYSE Arca، درخواست خود را در ۱۶ فوریه (بهمنماه ۱۳۹۹) ارسال کرد.
تراست WisdomTree Bitcoin که زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری WisdomTree است، به دنبال لیست شدن سهام خود در صرافی Cboe BZX، درخواست خود را در ۱۱ مارس (اسفندماه ۱۳۹۹) ثبت کرد. درخواست تراست برنامه Wise Origin Bitcoin که زیرمجموعه صندوق FD Funds Management LLC است، جهت لیست شدن سهام ETF خود در صرافی Cboe BZX، در تاریخ ۲۴ مارس (خردادماه ۱۳۹۹) به SEC ارائه شد.
سهام Galaxy Bitcoin ETF که زیرمجموعه صندوق Galaxy Digital Funds LLC است، ابتدا در صرافی NYSE Arca فهرست شد. در حقیقت این صندوق عملکرد شاخص بلومبرگ گلکسی بیت کوین را که زیرمجموعه Bloomberg Index Services Limited است را پیگیری میکند. بهطور کلی این موارد تنها بخشی از تلاشهایی هستند که در راستای جذب سرمایهگذاران آمریکایی جهت روی آوردن به ETF های ارزهای دیجیتال انجام شده است. اما سؤال اصلی اینجا است که چرا کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تاکنون با این درخواستها موافقت نکرده است؟
چرا SEC مدتها درخواستهای مربوط به ETF بیت کوین را رد میکرد؟
از سال ۲۰۱۳ تاکنون، چندین درخواست مختلف جهت ثبت ETF ها به SEC ارسالشده که در عموم این درخواستها، صندوقهای سرمایهگذاری خواستار تغییر قانون فعلی که باعث عدم راهیابی ETF بیت کوین به SCE میشود را داشتهاند. جالب است بدانید که بسیاری از این درخواستها بهوسیله شرکتهای معتبر فعال در وال استریت ثبتشدهاند.
بهطور کلی موضوع اصلی که SEC با آن مخالف است، مربوط به شرکتهایی نمیشود که درخواست راهاندازی ETF را دادهاند، بلکه این مخالفت اساساً با مفهوم کلی چنین بازاری است. بازار بیت کوین نزدیک به یک دهه از عمر خود را سپری کرده و تاکنون، ارزش آن در قیاس با دیگر بازارهای مالی شناختهشده مثل بازار طلا، نفت، اوراق خزانهداری و … چیزی نزدیک به ۱ تریلیون دلار است.
از سوی دیگر، بیت کوین شکلی جدید از دارایی است که از نوعی فناوری اثبات نشده استفاده میکند. درواقع اکثر سرمایهگذاران فعال در حوزه بلاک چین و نهادهای نظارتی مربوطه، تلاش دارند تا ماهیت این فناوری را بهطور کامل درک کنند، ولی همانطور که قطعاً اطلاع دارید، ماهیت فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال، کمی پیچیدهتر از این حرفها است.
بهصورت کلی، اصلیترین چالشی که متقاضیان ETF بیت کوین جهت دریافت چراغ سبز از SEC با آن روبرو هستند، ارائه مدارک و مستندات کافی جهت اثبات این موضوع است که بازار بیت کوین بهاندازه کافی بالغ شده تا از معضلی مثل دستکاری بازار در امان باشد.
حال با توجه به اینکه بیشتر حجم معاملات انجامشده، مربوط به صرافیهایی است که خارج از حوزه قضایی SEC قرار دارند، این موضوع به مهمترین مانعی بدل شده که ETF های بیت کوین توسط SEC تأیید شوند. درواقع SEC بر این باور است که اگر نتوانید بر مؤسسات گزارش دهنده فعالیتهای تجاری نظارت کنید، نمیتوانید بهصورت مؤثر بر قیمت داراییهای یک بازار نیز نظارت داشته باشید. همچنین، ثبت چندین مورد کلاهبرداری و سرقت مربوط به ارزهای دیجیتال در چند سال اخیر نیز باعث شده تا SEC در این خصوص نیز با نگرانیهایی روبرو باشد. جدا از این، نگرانیهای دیگری که SEC به آنها اشاره دارد، موضوعاتی مثل نقد شوندگی و شفافیت بازار رمز ارزها است.
با این تفاسیر، همانطور که در بالا نیز اشاره داشتیم، ممکن است مایه دلگرمی شما باشد اگر بدانید که نگرانیهای SEC مربوط به شرکتهایی نیست که درخواست ثبت ETF بیت کوین دارند، بلکه این نهاد بهکلی در مورد تأیید چنین فعالیتهایی مرتبط با بازار ارزهای دیجیتال نگران است. بااینحال بهمحض اینکه بازار رمز ارزها به بلوغ کافی برسد، بر اساس استانداردهای SEC، این کمیسیون راه دیگری ندارد، مگر اینکه نه به یکی، بلکه به شمار زیادی از این درخواستها، پاسخ مثبت بدهد.
ETF بیت کوین در خارج از ایالاتمتحده
درحالیکه سرمایهگذاران حوزه رمز ارزها در آمریکا بیصبرانه منتظر هستند تا SEC از موضع خود عقبنشینی کند، سرمایهگذاران دیگر کشورها از ثمرات اقدامات نهادهای نظارتی کشور خود لذت میبرند. تنها در سال جاری میلادی، چندین ETF بیت کوین در کشورهایی مثل کانادا، برزیل، برخی از کشورهای منطقه خاورمیانه و اروپا راهاندازی شده است. از طرفی بر اساس انتظارات، نهادهای نظارتی بیشتری از کمیسیون اوراق بهادار انتاریو کانادا (OSC) قصد دارند تا به این موضوع ورود کنند. ازاینرو قطعاً در آینده شاهد افزایش تعداد ETF های بیت کوین در این کشور خواهیم بود.
ETF های ارزهای دیجیتال در کانادا
OSC در ۱۲ فوریه ۲۰۲۱ (بهمنماه ۱۳۹۹)، راهاندازی اولین ETF بیت کوین در کانادا را تأیید کرد. این امر باعث شد تا تنها یک هفته بعد، صندوق ETF BTCC با مدیریت Purpose Investments راهاندازی شود. ازنظر فنی، این صندوق را میتوان اولین ETF بیت کوین در جهان در نظر گرفت؛ چراکه چندین ETF مشابه که در حوزه اتحادیه اروپا تأیید شده بودند (ETP و ETN)، تنها برای برخی از کالاها و اسکناسهای قابل معامله در بازار بورس شناخته میشوند.
از طرفی از زمان راهاندازی Purpose Bitcoin ETF در کانادا، چندین ETF دیگر مرتبط با رمز ارزها نیز راهاندازی شدهاند که ازجمله آنها میتوانیم به ETF ارائهشده توسط Purpose Investments که مخصوص رمز ارز اتریوم است اشارهکنیم.
اما آن دسته از سرمایهگذارانی که در کانادا ساکن هستند، در حال حاضر میتوانند بر روی ETF های زیر سرمایهگذاری کنند:
Purpose Bitcoin ETF
Purpose Bitcoin ETF که در فوریه ۲۰۲۱ (بهمنماه ۱۳۹۹) توسط Purpose Investments راهاندازی شد و سهام آن در بازار بورس اوراق بهادار تورنتو (TSX) فهرست شده است. این صندوق هماکنون بیش از ۱٫۴ میلیارد دلار کانادا (معادل ۲۲۰۶۲٫۵ BTC) سرمایه دارد. همچنین بد نیست بدانید که این صندوق در بازار TSX تحت ۳ نماد که هر سه مورد آنها زیرمجموعه این ETF هستند نمایش داده میشود که عبارتاند از BTCC، BTCC.B و BTCC.U.
Evolve Bitcoin ETF (EBIT)
Evolve Bitcoin ETF (EBIT) که زیرمجموعه گروه Evolve Funds Group Inc است، در ۱۶ فوریه ۲۰۲۱ (بهمنماه ۱۳۹۹) بهوسیله OSC تأیید شد که دقیقاً یک روز پس از شروع معامله Purpose Bitcoin ETF در بازار بورس TSX بود. از طرفی این صندوق تا بدین لحظه سرمایهای بالغبر ۱۱۵ میلیون دلار کانادا با نسبت هزینه ۰٫۷۵ را جذب کرده است.
3iQ CoinShares Bitcoin ETF (BTCQ)
سهام 3iQ CoinShares Bitcoin ETF (BTCQ) در بازار بورس TSX و تحت نمادهای بدون حفاظت در برابر دلار آمریکا لیست شده است. این صندوق که در ۱۹ آوریل ۲۰۲۱ (فروردینماه ۱۴۰۰) و بهوسیله 3iQ Corp و با مشارکت CoinShares که در لندن مستقر است فهرست شده است تاکنون بیش از یک میلیارد دلار AUM دارد.
ازجمله دیگر ETF های مربوط به ارزهای دیجیتال که پیشازاین جهت خریدوفروش در کانادا راهاندازی شده بودند نیز میتوانیم به Ninepoint Bitcoin ETF (BITC) و CI Galaxy Bitcoin ETF (BTCX) اشارهکنیم که هر دو نیز در صرافی TSX فهرست شدهاند.
ETF بیت کوین در برزیل و دبی
هماکنون بازار بورس اوراق بهادار برزیل (B3) نیز معاملات صندوقهای معاملاتی بیت کوین را آغاز کرده است. درواقع این موضوع به معنای ارتقاء سطح پذیرش صنعت کریپتو در این کشور خواهد بود. بر اساس گزارشها، صندوق معاملاتی ETF بیت کوین در برزیل فعالیتهای خود را با ETF بیت کوین تحت عنوان QBTC11 که در صرافی B3 که مستقر در سائوپائولو است آغاز کرد.
این موضوع دقیقاً چند ماه پس از تأیید کمیسیون بورس و اوراق بهادار برزیل در ماه مارس صورت پذیرفت. در کنار این صندوق، یک ETF دیگر که مبتنی بر ارزهای دیجیتال است نیز توسط شرکت سرمایهگذاری آمریکای لاتین Hashdex ارائهشده که برخلاف محصول قبلی، مجموعه متنوعی از چندین ارز دیجیتالی را ارائه میدهد نه فقط منحصراً بیت کوین.
از طرفی ETF های بیت کوین در چندین حوزه قضایی دیگر نیز موردتوجه قرارگرفتهاند. صندوق ETF بیت کوین در دبی نیز بهوسیله شرکت ۳iQ اداره میشود و تقریباً ۱٫۵ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت خود دارد. فرد پای (Fred Pye)، مدیرعامل این شرکت نیز اعلام کرده که اگر این ETF با استقبال سرمایهگذاران روبهرو شود، میزان سرمایه این صندوق افزایش خواهد یافت.
مزایا و معایب ETF های ارزهای دیجیتال
سرمایهگذاری در ETF بیت کوین یا اتریوم نسبت به سرمایهگذاری مستقیم بر روی دیگر داراییها مزایای بیشماری دارد. اما نباید از این نکته غافل شویم که این شکل از سرمایهگذاری دارای معایبی نیز است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مزایای ETF های بیت کوین
ازجمله مزایای این ETF ها میتوانیم به موارد زیر اشارهکنیم.
راحتی
سرمایهگذاری در ETF بیت کوین امکان ورود به بازار این ارز دیجیتال را بدون نیاز به یادگیری نحوه ثبتنام و کار در یک صرافی ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم میکند. از طرفی این کار ریسکهای ناشی از نگهداری یک دارایی باارزش بهصورت مستقیم را نیز کاهش میدهد. بهعنوان مثال با نگهداری بیت کوین در یک کیف پول ارز دیجیتال، در صورت فراموشی رمز عبور و عبارت بازیابی، داراییهای شما برای همیشه از دست خواهند رفت؛ این در حالی است که ETF بیت کوین فرایند سرمایهگذاری بر روی این رمز ارز را بسیار ساده میسازد.
انعطافپذیری
یک ETF قابلیت نگهداری بیش از یک دارایی را دارد. بهعنوان مثال، یک ETF بیت کوین میتواند جدا از میزانی از این دارایی دیجیتال، شامل سهام کمپانیهای دیگری مثل اپل، فیسبوک و … نیز باشد. بهاینترتیب ریسک سرمایهگذاری تنها بر روی یک دارایی وجود نداشته و پرتفوی کاربر بسیار انعطافپذیرتر و متنوعتر خواهد بود.
مقررات
ETF بیت کوین نیز مثل دیگر ETF های موجود در بازار، از پرداخت مالیات معاف است. در حقیقت با توجه به عدم قانونگذاری بر روی بیت کوین و غیرمتمرکز بودن این ارز دیجیتال، اکثر صندوقهای مالی و گریزگاههای مالیاتی در جهان اجازه خرید این رمز ارز را نمیدهند. در طرف مقابل، معامله ETF بیت کوین در بازارهای مالی سنتی، با احتمال نظارت و قانونگذاری بهوسیله کمیسیون بورس و اوراق بهادار همراه بوده و از طرفی مشمول پرداخت مالیات نیز خواهد بود.
معایب ETF بیت کوین
همانطور که گفتیم، ETF های ارزهای دیجیتال در کنار مزایایی که دارند، دارای معایبی نیز هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
کارمزد مدیریت
ETF ها معمولاً مشمول پرداخت کارمزد مدیریت هستند. به همین دلیل، داشتن مقادیر زیادی از سهام ETF بیت کوین، باگذشت زمان منجر به پرداخت کارمزدهای بالای مدیریت خواهد شد.
محدودیت مبادله
رمز ارز بیت کوین را میتوان با دیگر ارزهای دیجیتال مثل اتریوم، لایت کوین، ریپل و … معامله کرد. ولی ETF بیت کوین به علت ایجاد صرفاً یک صندوق دنبال کننده قیمت این رمز ارز، برای ترید با دیگر ارزهای دیجیتال ساخته نشده است.
خطاهای پیگیری قیمت
ETF ها اساساً عملکرد داراییهای زیرمجموعه خود را ردیابی میکنند. ازاینرو ارزش کلی یک ETF موضوع میتواند تحت تأثیر شاخصها یا داراییهای ذخیرهشده در آن قرار بگیرد. گاهی اوقات، ارزش دارایی خالص (NAV) یک ETF کمتر از ارزش واقعی داراییهایی است که در آن صندوق ذخیرهشدهاند. اما در بسیاری از موارد نیز این تفاوت قیمت میتواند ناشی از نوسانات بازار باشد.
بهصورت کلی بسته به نوع نگاه شما، ETF ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین یا اتریوم ممکن است راه مناسبی برای کسب سود از طریق سهامهای قرارگرفته در سبد داراییهای شما باشد. از طرفی هر سرمایهگذار محتاط باید مزایا و معایب سرمایهگذاری بر روی دارایی را در نظر بگیرد تا به این شکل از ریسکهای ناشی از این کار اطمینان کامل داشته باشد.
نتیجهگیری
اساساً روشهای مختلفی برای سرمایهگذاری بر روی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال وجود دارد. اما حقیقت موضوع این است که تنها تعداد اندکی از آنها برای سرمایهگذاران معمولی سود ده هستند. ETF بیت کوین نیز یکی از این موارد است. در حقیقت اگر زمانی SEC اولین ETF بیت کوین در ایالاتمتحده را تأیید کند، این تأیید نشاندهنده گذار بازار ارزهای دیجیتال به مرحله سوددهی بیشتر خواهد بود.
ETF ارزهای دیجیتال محصولی است که ویژگیهای برجستهای همچون راحتی استفاده، انعطافپذیری داراییها و … را به کاربران خود ارائه میدهد تا بتوانند با ریسکی کمتر در این بازار پر نوسان سرمایهگذاری کنند.
این موضوع تا این لحظه در آمریکا به وقوع نپیوسته است، ولی همانطور که در این مطلب به آن اشاره کردیم، در حال حاضر ETF های ارزهای دیجیتال در بازارهای کشورهای دیگری ازجمله کانادا، برزیل، دوبی و دیگر نقاط جهان تأیید شدهاند. درنهایت میتوانیم نتیجه بگیریم که موفقیت این ETF ها میتواند تا حدودی راه را برای تأیید آنها بهوسیله SEC فراهم سازد.
فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز
برای دیدن آموزش های رایگان بیشتر،عضو شوید