اتریوم 2.0 چیست؟ آنچه باید درباره اتریوم 2.0 بدانیم

خانهمقالاتاتریوم 2.0 چیست؟...

آنچه می‌خوانید...

در این مقاله ضمن بررسی ایرادات شبکه اتریوم به معرفی اتریوم 2.0 و همچنین فازهای متفاوت مرحله آخر بروزرسانی این شبکه خواهیم پرداخت. همین ابتدای امر بهتر است با نام صحیح این پروژه آشنا شویم. عوام آن را به اتریوم 2 می‌شناسند اما نام اصلی آن سرنیتی (Serenity) است.

اتریوم 2.0 هم مثل اتریوم، یک شبکه بلاکچین است اما می‌توان گفت نسخه به‌روزرسانی شده اتریوم قبلی است. واضح است که توسعه دهندگان اتریوم با مشاهده ایراداتی در این شبکه فعلی به فکر ارتقاء آن افتادند.

- Advertisement -

آیا میدانید ایرادات وارد بر شبکه فعلی اتریوم چیست؟

همانطور که در مقاله‌های قبلی اتریوم توضیح دادیم، اتریوم دومین شبکه بلاکچین در بازار از نظر ارزش معاملات است. در حال حاضر الگوریتم اتریوم بر مبنای گواهی کار (POW) است.یعنی این ماینرها هستند که علاوه بر تأیید تراکنش‌ها و قراردادن آنها در بلاک، اترهای این شبکه را هم استخراج می‌کنند.

از آنجایی که ماینرها به منظور انجام اینگونه فعالیت ها به دستگاه‌های ماینر بسیار پر قدرتی نیاز دارند و با مصرف مقادیر زیادی از انرژی به محیط زیست آسیب می‌رسانند، کارمزد تراکنش های این شبکه بالاست. البته سرعت انجام تراکنش‌های اتریوم هم بسیار کند است که این مسئله تحت عنوان مشکل مقیاس پذیری شبکه شناخته می‌شود.

بنابراین توسعه دهندگان اتریوم به فکر بروز رسانی شبکه افتادند.

این بروزرسانی همان راه‌اندازی اتریوم 2.0 یا شبکه سرنیتی است. این پروژه عظیم که به انقلابی در شبکه اتریوم معروف شده از سال 2015 آغاز به کار کرد. شبکه اتریوم با انتشار مقاله ای درباره مسیر راه‌اندازی و توسعه آن فعالیتش را آغاز کرد. همانطور که گفتیم اجرای فورک سرنیتی اقدامی بزرگ و گسترده به حساب می‌آمد و پیاده سازی آن در یک گام غیر قابل تصور بود. لذا کارشناسان با معرفی چهار مرحله اساسی این عملیات (فورک)  روند پروژه را شفاف سازی کردند.

اتریوم 2.0 چیست؟
فورک اتریوم
  • فورک اول: آغاز فعالیت فرانتیر (Frontire) در جولای سال 2015 بود.
  • فورک دوم: هو استد (Homestead) پس از موفقیت شبکه در ارائه مرحله اول در مارس سال 2016 فورک دوم تست شد.
  • فورک سوم: متروپولیس (Metropolis) در سپتامبر 2017 عرضه شد.
  • و اما فورک چهارم: سرنیتی (Serenity) در تاریخ 1 دسامبر 2020 راه اندازی شد و هم اکنون در این مرحله قرار داریم.

این بروزرسانی قابلیت هایی را به شبکه اضافه خواهد کرد که از این میان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اتریوم از یک شبکه بلاکچین با الگوریتم گواه اثبات کار به گواه اثبات سهام تبدیل خواهد شد.
  2. امنیت شبکه به میزان قابل توجهی بهبود می‌یابد.
  3. کارمزد تراکنش‌ها کاهش خواهد یافت.
  4. با افزایش ظرفیت شبکه، سرعت انجام تراکنش ها هم بیشتر خواهد شد.

مرحله نهایی این بروزرسانی در سه فاز Beacon Chain  Shard Chain و The Docking انجام خواهد شد که در مقالات بعدی مفصل به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

روز راه اندازی فاز صفر اتریوم 2.0

روز راه اندازی زنجیره بیکن (Beacon Chain)، قیمت اتریوم به بالای 600 دلار بازگشت. این اتفاق می‌تواند زمینه‌ای را برای روند صعودی عظیمی فراهم کند. فاز صفر اتریوم 2.0 بسیار به طول انجامید و آپدیت نقشه راه آن تا سال های بعد نیز ادامه خواهد داشت.

به گزارش Beacon Chain این قرارداد در حال حاضر حدود 872000 سپرده (اتر) قفل شده دارد. که با قیمت امروز تقریبا معادل 525000 دلار میباشد. جالب اینجاست که هفته پیش مقدار سهام مورد نیاز به مقدار تعیین شده رسید، اما پروسه همچنان تا دیروز ادامه داشت.

این سپرده ها تا زمانی که فاز 1.5 اتریوم 2.0 راه اندازی شود غیر قابل برداشت هستند. طبق محاسبه کارشناسان زمان اجرای این فاز احتمالاً سال 2022 خواهد بود.

هیجان ناشی از راه اندازی فاز صفر قابل درک است. اما بسیاری از افراد هنوز نمی دانند که بلاکچین جدید در واقع چیزی جز ارائه پاداش در ازای سپرده گذاری  (استیکینگ) ماینرها به آنها نخواهد بود. تمام قراردادهای هوشمند، dApps و معاملات همچنان با همان روند قبلی در زنجیره اصلی ETH 1.0 اجرا می‌شوند.

این امر به این معناست که با وجود افزایش ظرفیت شبکه و ادامه روند DeFi، در شرایطی که حجم تراکنش های وارد به شبکه زیاد باشد همچنان کارمزد انجام این تراکنش ها بالا خواهد بود.

شاردینگ Sharding

فاز 1 مقیاس پذیری اتریوم 2.0 با معرفی راه حل شاردینگ (Sharding) به کمک حل این مشکل آمده است. توضیح ساده و قابل فهم شاردینگ مستلزم بررسی ساختار شبکه اتریوم است. در حال حاضر که فعالیت اتریوم مبتنی بر گواه اثبات کار است، تمام نودهای شبکه مجبورند کل تراکنش های انجام ani در شبکه را دانلود، ذخیره و بررسی کنند.

شاردینگ اتریوم 2.0

اما از آنجایی که اتریوم فعلاً یک زنجیره دارد و تمامی تراکنش ها باید تنها در این زنجیره ذخیره شوند، با حجم زیادی از تراکنش های در انتظار تأیید مواجه خواهد شد. راه حل شاردینگ با اضافه کردن 64 زنجیره جانبی موازی با زنجیره اصلی توان شبکه را ارتقاء خواهد بخشید.

البته بعید به نظر میرسد که حداقل تا یک سال آینده این اتفاق رخ بدهد. و حتی بعد از آن هم تا زمانی که کارشناسان با اجرای فاز 1.5، اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0 را با هم ادغام کنند، این دو شبکه به صورت مستقل به فعالیشان ادامه خواهند داد. (سال 2022)

در هر صورت، جامعه اتریوم از این رویداد که حاصل 5 سال تحقیق و توسعه بزرگترین قرارداد هوشمند و شبکه غیرمتمرکز جهان است ،بسیار هیجان زده می‌باشد.

جمع بندی 

اتریوم به منظور رفع مشکلات فعلی شبکه خود به راه اندازی اتریوم 2.0 پرداخته است. یکی از اهداف بروزرسانی اتریوم، تغییر الگوریتم اجماع آن از گواه اثبات کار به گواه اثبات سهام است. درست ساعاتی قبل از راه اندازی اتریوم 2.0 ،قیمت اتریوم به بالاتر از اوج قیمت خود در ژوئن 2018 یعنی 620 دلار رسید. و طی این حرکت ناحیه مقاومتی بسیار قدرتمندی را تشکیل داد. در صورت شکست این سطح، هدف بعدی میتواند 800 دلار باشد. اما اگر این حرکت با شکست مواجه شود سطح حمایتی بعدی 520 دلار است. در زمان انتشار این مقاله ،قیمت اتریوم به 602 دلار رسیده است.

شاردینگ چیست؟

شاردینگ در بلاک چین شبکه را به اجزای کوچکتری به نام شارد (Shard) تقسیم می‌کند. وظیفه هر یک از شاردها در بلاک چین، نگهداری از قراردادهای هوشمند و موجودی حساب ها است.  در واقع به کمک این فناوری، بار پردازشی بلاک چین تقسیم و توزیع می‌شود.

اتریوم 2 چیست؟

اتریوم ۲ جدیدترین به روز‌رسانی بلاکچین اتریوم است که با نام سرنیتی (Serenity) نیز شناخته می‌شود و بر پایه الگوریتم اثبات سهام یا گواهی سپرده (POS) عمل می‌کند.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان