گیم فای (GameFi) چیست و چه ارتباطی به دیفای دارد؟

آنچه می‌خوانید...

ایده گیم فای (GameFi) از ارتباط میان دو صنعت رو به رشد یعنی دیفای(DeFi) و گیمینگ(gaming) به دست آمده است. گیم‌فای پلتفرم دیفایی است که برای ساخت و تولید بازی‌های جدید مبتنی بر بلاک‌چین استفاده می‌شود و در واقع، بخشی از پروژه بزرگ دیفای یا همان بسترهای غیرمتمرکز امور مالی است که از ابزارهای این‌چنینی بهره می‌برد. در این مقاله از فکت کوینز می‌خواهیم برایتان درباره گیمینگ در بسترهای غیرمتمرکز بیشتر بگوییم.

گیم فای چیست و چه می‌کند؟

گیم فای

همان‌طور که گفته شد گیم فای صنعت بازی‌های رایانه‌ای در بستر شبکه‌های غیرمتمرکز است و مجموعه‌ای از ابزارها را در اختیار طراحان بازی قرار می‌دهد:

  • کیف پول‌های رمزارزی از سوی گیم فای در اختیار کاربران قرار می‌گیرد که امکان درآمدزایی از بازی‌ها را به کمک ارزهای دیجیتال فراهم می‌کنند.
  • بازاری برای به‌اشتراک‌گذاری و فروش بازی‌های مختلف در بستر شبکه‌های غیرمتمرکز فراهم می‌شود.
  • امکاناتی نظیر باگ‌بانتی(bug bunty) خودکار یعنی عیب‌يابی موجود در اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های غیرمتمرکز در این بستر وجود دارد.
  • امکان رقم‌خوردن تجربه بازی‌های مشارکتی متنوع هم از طریق گیم فای موجود است. کاربران می‌توانند بازی‌های خود را به بستر شبکه‌های غیرمتمرکز بیاورند و با کاربران دیگر تجربه‌هایشان را از طریق بازی‌ها به اشتراک بگذارند.
  • ابزارهای واسط برنامه‌نویسی کاربردی(API) هم برای تلفیق بازی‌های قابل‌تغییر(moddable games) و غیرقابل‌تغییر(non-moddable games ) فضایی تدارک می‌بینند.
  • گیم فای توکنی موسوم به گیم‌کوین هم فراهم کرده که برای تأمین هزینه‌ها و تراکنش‌های مختلف مربوط به بازی‌ها کاربرد دارد.

هدف از راه‌اندازه gameFi راه‌اندازی پلتفرمی مبتنی بر دیفای است که به پیش‌برد گیمینگ در سطح بلاک‌چین کمک می‌کند و راهی برای جلب‌نظر گیمرهایی است که با دنیای بلاک‌چین آشنا نیستند اما به واسطه علاقه و توجه‌شان به مقوله بازی وارد حوزه گیم فای می‌شوند.

لینک مفید: Play To Earn چیست؟ نحوه کسب درآمد از بازی های “بازی کن و پول به دست بیار”

تعریف دقیق‌تر گیم‌فای

game fi

گیم فای بازاری غیرمتمرکز برای گیمینگ است که توسعه‌دهندگان مختلف می‌توانند در آن، بازی‌هایشان را منتشر کنند و گیمرها هم این امکان را دارند که اعتبار (GameCredits) لازم برای فعالیت را از طریق ارزهای فیات خریداری کنند و بازی‌های مختلف بخرند.

ناشران بازی‌ها ۹۵درصد از تمام درآمد حاصل از فروش بازی‌ها را به جیب خود روانه می‌کنند. برای ایجاد گیم فای، محققان شرکت معروف آمازون از مدل‌های یادگیری ماشینی پیشرفته استفاده کرده و داده‌های مربوط به کاربران و بازی‌های موفق و شکست‌خورده را تحلیل می‌کنند.

چنین اقدامی به گیم فای اجازه می‌دهد که متوجه عوامل موفقیت بازی‌ها و وضعیت بازار خود شود. این پلتفرم دریافته است که رفتارهای بازیکنان در مواجهه با بازی‌های ناموفق کمی غیرقابل‌پیش‌بینی است.برای مثال، کاربران این بازی‌ها، بازه‌های زمانی طولانی را به بازی‌کردن ادامه می‌دهند و اقدام به خرید بازی‌های مختلف نمی‌کنند یا بعد از حذف‌کردن یک بازی اقدام به خریدش می‌نمایند.

گاهی هم باوجود اینکه درگیر بازی دیگری هستند، اقدام به خرید یک بازی تازه می‌کنند. اطلاعاتی از این دست درباره رفتار کاربران می‌تواند در توسعه گیم فای نقشی حیاتی داشته باشد. داده‌های متنوع و کاربردی بسیاری در اختیار این پلتفرم قرار دارد. برای مثال، زمانی از هفته که کاربران به بازی‌کردن اختصاص می‌دهند و رفتارهای مصرفی دیگرشان هم موردبررسی‌هایی قرار گرفته است.

الگوریتم گیم‌فای برای پیش‌بینی موفقیت بازی‌های تازه‌اش از تحلیل‌های مبتنی بر داده‌های مذکور بهره می‌برد. از این طریق است که توسعه‌دهندگان بازی‌ها درمی‌یایند چه بازی‌هایی ارزش سرمایه‌گذاری دارند یا برای تغییر مسیر یک بازی شکست‌خورده چه باید کرد.

لینک مفید: فوتبال فانتزی Sorare سوراره: بازی مبتنی بر اتریوم

تاریخچه گیم فای چیست؟

پلتفرم دیفای و بازی

استودیوهای بازی‌های گیم‌فای آمازون در سال ۲۰۱۳ میلادی کارش را شروع کرد و هدفش راه‌اندازی زمینه‌ای جدید از سرگرمی بود. در سال ۲۰۱۴، گیم‌فای تعداد زیادی بازی تجربی را معرفی کرد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیپ‌اسپیس( Deep Space)؛
  • کت‌فلینگ(Cat Fling)؛
  • تون‌تاون‌ ریریتِن (Toontown Rewritten).

گیم فای به طراحی بازی موفق کراسی‌رود(Crossy Road) هم کمک کرد؛ این بازی یکی از پرفروش‌ترین‌های اپلیکیشن‌های IOS است.

در سال ۲۰۱۵، گیم‌فای به شکل سرویسی داخلی درآمد که امکان تولید بازی‌ها و اپلیکیشن‌های آمازون و شرکت‌های دیگر را فراهم می‌کند. نخستین مشتری خارجی این پلتفرم هم شرکت گیم‌کلوژر (Game Closure) بود. این شرکت از گیم‌فای برای پلتفرم شبکه‌های اجتماعی مخصوص بازی‌اش استفاده می‌کرد.

آمازون در اوایل سال ۲۰۱۶ میلادی، همکاری خود را با شرکت فعال در حوزه موسیقی یعنی فرست‌ اکسس اینترتینمنت(First Access Entertainment) آغاز  و از داده‌های گیم فای برای کمک به هنرمندان استفاده کرد.

بنا به موفقیت هر هنرمند در گیم یا اپلیکیشن‌های دیگر از آثارش در بازی‌ها و برنامه‌های مختلف گیمینگ بهره‌ برده می‌شد. در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی، آمازون از طریق بازار خود شروع به فروش گیم‌فای به توسعه‌دهندگان کرد.

لینک مفید: سندباکس، بازی متاورس آلفا خود را در 29 نوامبر عرضه خواهد کرد

گیم فای چطور عمل می‌کند؟

گیم‌فای پلتفرمی است که باید برای کسب درآمد در آن بازی کنید. بازیکنان با بازی‌کردن کوین به دست می‌آورند و می‌توانند آنها را برای بازی‌های دیگر و تأمین هزینه‌های مختلف مرتبط با گیمینگ خود و حتی خرید چیزهای دیگر خرج کنند.

استفاده از توکن‌های بومی بهترین راه برای جلب کاربران و حفظشان در اکوسیستم است. کسب درآمد از طریق کاری که کاربران به آن علاقه‌ دارند، برایشان بسیار لذت‌بخش است.

علاوه بر توکن‌های بومی، ویژگی‌های دیفای تبدیل‌شدن گیم‌کوین‌ها به عنوان ابزاری برای تبادل را ساده‌تر می‌کنند. مشخصاتی مانند پرداخت با گس یا توکن‌های بومی امکان انجام تراکنش‌هایی را می‌دهد که روی اتریوم تبادل نمی‌شوند.توکن های غیر قابل تعویض دارایی های واقعی‌ مبتنی بر بلاک چین هستند. حال این توکن ها مثل کوین های شما در گیم فای عمل میکنند.چرا که میتوانید  پاداش بازی خود را به صورت  توکن NFT  یا بهتر بگوییم آیتم های منحصر به فردی دریافت کنید.

شیوه بازی در گیم فای

سرور شبکه گیم فای بهینه‌سازی شده و سازوکار پیداکردن حریفان بازی در آن هم بسیار مطلوب است. هدف این پلتفرم ایجاد تجربه‌ای عالی برای کاربران است؛‌ فارغ از اینکه از چه ابزاری برای بازی استفاده می‌کنند یا در چه نقطه‌ای از دنیا قرار دارند.

بازی‌های گیم فای طوری طراحی شده‌اند که امکان بازی‌کردن آنها در مرورگرها هم وجود دارد. نیاز به دانلود هیچ اپلیکیشن خاصی از اپ‌استورها یا گوگل‌پلی و… وجود ندارد.

وبسایت تقریبا شبیه وبسایت‌های موبایلی معمولی است و برای بازی در این پلتفرم باید خیلی ساده به سایت gamefi.com مراجعه کنید. هیچ نیازی به دانلود یا نصب اپلیکیشن خاصی وجود ندارد.

شیوه بازی در گیم فای با موبایل

گیمفای

برای بازی با موبایل در گیم‌فای توصیه می‌شود که برای IOS یا اندروید از گوگل‌کروم استفاده شود. پیش از هرچیز باید در سایت رسمی گیم فای ثبت‌نام کنید و سپس گزینه چندبازیکنه(Multiplayer) یا کوئیک‌مچ(Quick Match) را انتخاب نمایید و بعد به سراغ کلیک روی گزینه هاست(host) بروید.

البته انتخاب هاست در این مرحله از کار ضرورت ندارد. چرا؟ چون اگر این کار را هم انجام ندهید، خود پلتفرم برایتان به‌طور تصادفی گزینه موردنظر را انتخاب می‌کند. بعد از این، بازیکنان دیگر می‌توانند از طریق سیستم مچ‌میکینگ‌(match-making) یا حریف‌یابی به شما بپیوندند.

بهتر است که بازیکنان برای خود کنترلر تهیه کنند چون بازی با کنترل‌های کیبوردی چندان آسان نیست. برای پیوستن به یک بازی، باید آن را از گوگل‌پلی یا اپ‌استور دانلود کنید و گزینه چندبازیکنه(Multiplayer) یا کوئیک‌مچ(Quick Match) را انتخاب نمایید. بعد هم به سراغ انتخاب گزینه جست‌وجو(Search) بروید.

یافتن بازیکنان دیگر زمان می‌برد. باید یک دقیقه صبر کنید. اگر قصد میزبانی بازی را دارید، بعد از انتخاب گزینه چندبازیکنه یا کوئیک‌مچ که به معنای بازی سریع است، گزینه پیوستن(Join) را انتخاب کنید.

در این صورت در سیستم حریف‌یابی گیم فای قرار می‌گیرید و می‌توانید دوستانتان را هم از طریق گزینه چت(chat) در گوشه سمت راستِ بالای صفحه به بازی دعوت کنید.

لینک مفید: بازی NFT در ۲۰۲۲ ؛ ۵ بازی درخشان در سال جدید میلادی

مهم‌ترین پروتکل‌های گیم فای

صدها پروتکل در گیم فای وجود دارد. اما فقط تعداد اندکی از آنها معمولا از سوی بیشتر کاربران استفاده می‌شوند. بیشتر پروتکل‌های این پلتفرم مبتنی بر پروتکل بسته داده کاربر( UDP یا User Datagram Protocol) هستند. بعضی موارد هم با AES-128 رمزگذاری می‌شوند.

یکسان‌بودن پروتکل‌های دو بازیکن هیچ تأثیری روی توانایی پیش‌بینی رفتار حریف ندارد. ضمن اینکه تمام سرورها در سخت‌افزار محلی آیووا (Iowa) در آمریکا هدایت می‌شوند. نشانی واقعی سرورها از روی کلاینت‌ها یا همان مشتری‌ها قابل‌شناسایی است و معمولا هم برای حفاظت در مقابل ربات‌ها مدام عوض می‌شود؛ چون ربات‌ها تلاش می‌کنند که به‌طور خودکار به آنها متصل شوند.

شایان ذکر است که پروتکل Raw UDP، پروتکل پیش‌فرضی است که هرکسی در نخستین‌ بازی‌اش در گیم‌فای از آن استفاده می‌کند. این پروتکل هیچ امنیتی به کاربران ارائه نمی‌کند و فقط در مقابل کاربران دیگری می‌توان از آن استفاده کرد که با همین پروتکل بازی می‌کنند.

اگر به‌دنبال بهترین بازی‌ها در این پلتفرم هستید، به شما موارد زیر را معرفی می‌کنیم:

  • اکسی‌اینفنیتی(Axie Infinity)؛ در این بازی اکسی‌ها شخصیت‌هایی هستند که می‌توانند با حرکات استراتژیک در یک نبرد با هم بجنگند.
  • کریپتوبلیدز(Crypto Blades)؛ این بازی به کاربران اجازه می‌دهد که برای خود نیزه‌هایی از جنس‌ فلزات مختلف بسازند.
  • مای دیفای‌پت(My Defi Pet)؛ در این بازی هم کاربران از حیوانات خانگی‌شان برای پرورش آنها مراقبت می‌کنند.

لینک مفید: فعالیت گسترده گوگل در کریپتو با انتصاب کارشناس سابق پی پال به عنوان مدیر Google Pay

در آخر

game-fi

گیم فای پلتفرم غیرمتمرکزی است که به گیمرها اجازه می‌دهد در توسعه اقتصاد دنیای گیمینگ نقش داشته باشند. به عنوان یک گیمر می‌توانید توکن‌های گیم‌فای را دریافت کنید و دارایی‌های مربوط به بازی‌ها را در بلاک‌چین قرار بدهید و از راه نظرسنجی‌های مختلف اطلاعاتی در اختیار توسعه‌دهندگان و ناشران بازی‌ها بگذارید.

تمام تراکنش‌ها در بستر گیم فای با توکن‌ها انجام می‌شود. این پلتفرم راهی برای توسعه دنیای رمزارزها و شبکه‌های غیرمتمرکز است و به‌طور قطع در آینده‌ای نزدیک به رشد و شکوفایی بیشتری هم می‌رسد.

 

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان