لایت پیپر (Litepaper)؛ منبعی برای کاربران کنجکاو

آنچه می‌خوانید...

اگر کاربر فعال دنیای کریپتو باشید قطعا تا به حال واژه‌ی وایت پیپر(whitepaper) به گوش‌تان خورده است. اما شاید به ندرت عبارت لایت پیپر(Litepaper) را شنیده باشید. بیایید در ابتدا مفهوم وایت پیپر را مرور کنیم و سپس به بررسی لایت پیپر بپردازیم. وایت پیپر برای معرفی پروژه‌های کریپتویی استفاده می‌شود و به شکلی بسیار جامع و کامل به بررسی نکات فنی پروژه و دیگر جوانب آن می‌پردازد. این در حالیست که لایت پیپر مانند یک تیزر یا معرفی کوتاه و عمومی برای پروژه است و مانند وایت پیپر تمام جوانب فنی و تخصصی پروژه‌ها را بررسی نمی‌کند. تا پایان این مقاله از فکت کوینز با ما همراه باشید.

لایت پیپر (Litepaper) چیست؟

همانطور که در مقدمه‌ی این مقاله گفتیم، لایت پیپر را می‌توان نسخه‌ی تیزرِ وایت پیپر در نظر گرفت. این یک نسخه کوتاه‌تر و مختصر از وایت پیپر است و برای جلب علاقه کاربران و سرمایه‌گذاران کنجکاو به کار می‌رود.

- Advertisement -

احتمالاً پیش‌ از این با مفهوم وایت پیپر آشنا شده‌اید و می‌دانید که برای راه‌اندازی یک پروژه بلاک چینی در دنیای ارزهای دیجیتال ضروری است. شاید مشهورترین وایت پیپر تا کنون در تاریخ ارز دیجیتال، مقاله‌ی «بیت کوین: سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا» نوشته‌ی ساتوشی ناکاموتو باشد، که در 31 اکتبر 2008 منتشر شد.

امروزه، وایت پیپرها همچنان منابع ارزشمندی از اطلاعات در مورد پروژه‌های رمز ارز هستند. با این حال، با توجه به گستره توجه افراد در عصر دیجیتال، خواندن یک سند شصت صفحه‌ای یا بیشتر، برای بررسی اینکه آیا یک پروژه در حوزه‌ی علاقه‌مند‌ی‌های شماست یا نه، کار عاقلانه‌ای به نظر نمی‌رسد.

بیشتر محتوای وایت پیپرها به جنبه‌های فنی یک پروژه محدود می‌شوند. علاقه‌مندان به کریپتو ممکن است برای خواندن مقاله بسیار فنی که مورد علاقه آنهاست وقت بگذارند، اما همچنان نمی‌توان گفت که برای همه مناسب است به خصوص برای افرادی که صرفاً قصد سرمایه گذاری دارند زیرا چنین افرادی اغلب فرصتی برای مطالعه یک مقاله طولانی ندارند یا اینکه چنین کاری برایشان خسته‌کننده است.

بنابراین از نظر فنی، تفاوت بین whitepaper و Litepaper چیست؟ یک وایت پیپر، طولانی، کامل و فنی است. وایت پیپر همانند یک مقاله آکادمیک، نسخه ای جمع آوری شدهو کاملاً مستند از تمام جزئیاتی است که سرمایه‌گذاران می‌خواهند در مورد یک پروژه بدانند.

هدف یک لایت پیپر ارائه تمام جزئیات اساسی در مورد پروژه است و در عین حال به‌صورت عمقی وارد مسائل نمی‌شود. لایت پیپر طراحی شده است تا علاقه کسانی را که ممکن است زمان یا تمایلی برای خواندن یک مقاله بسیار فنی و طولانی نداشته باشند به خود جلب کند. لایت پیپر دقیقاً عملکردی شبیه به تریلر یک فیلم دارد؛ محتوایی کوتاه است اما جزئیاتی کافی برای جلبِ توجه علاقه‌مندان دارد.

مطلب مفید: کوین حفظ حریم خصوصی (Privacy Coin) چیست؟

لایت پیپرها چگونه نوشته می‌شوند؟

هنگامی که یک پروژه‌ی ارز دیجیتال آماده شد، گام بعدی هنگام شروع عرضه اولیه کوین (ICO)، نوشتن یک لایت پیپرِ خوب است. اگرچه ممکن است وسوسه‌انگیزترین و ساده‌ترین راه این باشد که لایت پیپر را فقط با جدا کردن قسمت‌هایی از وایت پیپر و کنار هم گذاشتن آن‌ها آماده کرد، اما این کار از اخلاق حرفه‌ای به دور است.

درعوض، نوشتن وایت پیپر اولین قدم مهم در فرایند ICO است؛ به عبارتی شکست یا پیروزی پروژه به این کار بستگی دارد. چرا که سرمایه گذاران بالقوه در وهله اول با لایت پیپر روبه‌رو می‌شوند و طبق آن تصمیم می‌گیرند که در پروژه سرمایه‌گذاری کنند یا آن را نادیده بگیرند.

البته دقت داشته باشید که همه چیز به لایت پیپر خلاصه نمی‌شود و تلاش‌های بازاریابی و تبلیغاتی نیز در موفقیت پروژه‌ها بسیار موثرند. اما بیایید واقع‌بین باشیم: همه لایت پیپر شما را کامل نمی‌خوانند! به خصوص در فضایی که معاملات سریع انجام می‌شود، مردم نیز نمی‌خواهند وقت خود را با مرور صفحات مختلف چیزی که ممکن است در آن سرمایه‌گذاری نکنند، هدر بدهند.

وایت پیپر پروژه ارز دیجیتال می‌بایست شامل هدف محصول، نحوه استفاده از فناوری بلاک چین در پروژه و نحوه پشتیبانی اقتصاد توکن را بیان کند. همچنین باید حاوی اطلاعاتی در مورد تیم فعلی، محصول، موارد استفاده و برنامه‌های کاربردی و همچنین بودجه و هزینه‌های پیش بینی شده باشد.

بهتر است لایت پیپر و وایت پیپر از نظر سبک، زبان و لحن نوشتاری یکسان باشند. هدف این است که یک جریان طبیعی برای خواننده از لایت پیپر به وایت پیپر به وجود بیاید. از این رو، اصولاً همان تیم یا شخصی که وایت پیپر را نوشته است، در حالت ایده آل مسئول نگارش لایت پیپر نیز هست.

مطلب مفید: عرضه اولیه بازی (IGO) چیست؟

کلام آخر

در این مقاله از طریق یک مقایسه به بررسی مفهوم لایت پیپر پرداختیم. در ابتدا اگر با یک پروژه اصلا آشنایی ندارید و صرفاً قصد دارید اطلاعاتی کلی در مورد آن کسب کنید، بهتر است به لایت پیپر پروژه مراجعه کنید. لایت پیپرها گزیده‌ای از اطلاعات اساسی پروژه‌ها هستند که شما را در انتخابشان برای گزینه‌های سرمایه‌گذاری کمک می‌کنند. آیا شما تجربه‌ی خاصی در این زمینه دارید؟ نظرات و سوالات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

اگر به دنبال بهترین آموزشگاه آموزش ارز دیجیتال در اصفهان هستید، مجموعه فکت کوینز با ارائه به روزترین آموزش‌ها و تکنیک‌های معاملاتی می‌تواند به شما کمک کند تا با کمترین ریسک و بیشترین اطلاعات وارد این بازار مالی جهانی شوید. فکت کوینز یکی از بهترین مجموعه‌ها برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال در اصفهان است و شما با شرکت در دوره ها می توانید تمامی اطلاعات و مهارت‌های مورد نیاز برای فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال را بیاموزید.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان