top banner adv

الگوریتم اثبات اهمیت (POI) چیست؟

الگوریتم اثبات اهمیت (POI) چیست؟
0
بازدید : 16753

در مقالات قبلی به بررسی الگوریتم‌های اثبات کار و اثبات سهام  (گواهی کار و گواهی سپرده) پرداختیم. در هر دوی این الگوریتم‌ها هر فرد بسته به میزان قدرت مالی خود می‌تواند در تولید بلاک‌ها نقش داشته باشد و پاداش دریافت کند. در الگوریتم اثبات کار یا گواهی کار  (POW) باید قدرت سخت افزاری بالا و در اثبات سهام یا گواهی سپرده (POS) باید مقدار زیادی سپرده (استیک) داشته باشد. بنابراین در هر دو شانس افراد ثروتمند بیشتر است چون منابع آنها بیشتر است. اما در این مقاله از فکت کوینز می‌خواهیم به بررسی الگوریتم جدید اثبات اهمیت (Proof of Importance) بپردازیم که مشکلات الگوریتم‌های قبلی در آن برطرف شده است.

نسخه‌های اصلاح شده بسیاری از PoS وجود دارد که برای غلبه بر این مشکل پیشنهاد می‌شود. برای مثال، الگوریتم اثبات اعتبار (POA) از اعتبار گره‌های شبکه استفاده می‌کند. فردی که بیشتربن اعتبار را دارد بیشترین شانس را برای کشف یک بلاک دارد. چگونگی تعیین اختیارات به عوامل دیگری غیر از ثروت یک کاربر یا گره بستگی دارد.

الگوریتم اثبات اهمیت

بیشتر بخوانید : ارزهای دیجیتال با پشتوانه طلا کدامند؟

راه حلی برای مشکلات اثبات کار و اثبات سهام

بلاک چین نم (NEM) که ارز دیجیتال آن با نماد XEM معرفی شد، متوجه این مشکل شد و POI را به عنوان جایگزینی برای POW و POS معرفی کرد. همچون POI ،POL سعی دارد از منابع دیگری غیر از سرمایه کاربران به عنوان ضمانت استفاده کند. با این وجود، به نظر می‌رسد ثروت مهمترین ملاک برای تایید بلوک و دریافت پاداش باشد.

بیشتر بخوانید : فروش ارز دیجیتال؛ چطور ارزهای دیجیتال را بفروشم؟

معرفی الگوریتم اثبات اهمیت

اثبات اهمیت (POI) یک الگوریتم اجماع در بلاکچین است که برای اولین بار توسط NEM معرفی شد. اثبات اهمیت مکانیزمی است برای تعیین اینکه کدام يک از ذینفعان شبکه (گره‌ها) واجد شرایط افزودن بلاک به بلاکچین هستند.

فرآیند تولید بلاک در یک شبکه اثبات کار ماینینگ یا استخراج است. اما فرایند تایید بلاک در NEM «برداشت» یا هاروست (Harvest) نامیده می‌شود. به کسی که عمل هاروست را انجام می‌دهد هاروستر (Harvester) گفته می‌شود.

در ازای برداشت یک بلاک، گره‌ها قادر به جمع آوری کارمزدهای تراکنش در آن بلاک هستند. حساب‌هایی که دارای نمره اهمیت بیشتری هستند احتمال بیشتری برای انتخاب یک بلاک دارند. به منظور واجد شرایط بودن برای دریافت امتیاز اهمیت، نودها نیاز دارند که حداقل 10،000 XEM در حساب خود داشته باشند.

اثبات اهمیت را می‌توان یک الگوریتم اجماع نوین در نظر گرفت، زیرا بر خلاف مکانیزم‌های اجماع موجود مانند اثبات سهام (گواهی سپرده)، تلاش می‌کند پشتیبانی کلی شبکه را انجام دهد.

مکانیزم اثبات اهمیت (POI) با در نظر گرفتن فاکتورهای زیر، می‌تواند بر مشکلات الگوریتم اثبات سهام (POS) غلبه کند.

  • برای هاروست کردن حداقل 10 هزار کوین را باید به شبکه اختصاص دهد.
  • هرچه تعداد کوین‌های اختصاص داده شده به شبکه بیشتر باشد، امتیاز POI حساب نیز بیشتر است.
  • اثبات اهمیت فقط سکه هایی را حساب می کند که برای مدت مشخصی در یک حساب بوده‌اند.
  • اثبات اهمیت به کاربرانی که با حساب‌های دیگر NEM در شبکه تراکنش انجام می‌دهند پاداش می‌دهد.
  • تراکنش‌های بزرگتر تأثیر بیشتری در امتیاز POI دارند.
اثبات اهمیت POI

بیشتر بخوانید : فارکس یا ارز دیجیتال؟ کدام بهتر است؟

به این ترتیب ثروتمندان ثروتمندتر نمی‌شوند، زیرا همه فرصت دارند براساس وفاداری و تلاش خود پاداش دریافت کنند.

مزایای اثبات اهمیت عبارتند از:

  • حداقل اثرات زیست محیطی (مشابه اثبات سهام)
  • به سخت افزار تخصصی نیاز ندارد
  • برداشت/استخراج هنگام خاموش بودن سیستم امکان پذیر است.

جمع بندی

الگوریتم اثبات اهمیت یا (POI) بسیاری از مشکلات مرتبط با اثبات سهام را رفع کرده است. به عنوان مثال، در این مکانیزم، ثروتمندان دیگر ثروتمندتر نمی شوند. از این رو، می توان گفت که گرچه اثبات اهمیت امروزه مفهوم چندان متداولی نیست اما به دلیل شایستگی‌های آن ممکن است به زودی مورد توجه توسعه دهندگان قرار گیرد و در نهایت به یک مکانیزم اجماع مهم در آینده تبدیل شود.

بیشتر بخوانید : ETF بلک راک چیست و چه تاثیری بر قیمت ارزهای دیجیتال دارد؟

الگوریتم اثبات اهمیت (POI) چیست؟

الگوریتم اثبات اهمیت (PoI) یک مکانیسم اجماع بلاک چین است که توسط بلکچین نم یا NEM معرفی شده است. PoI به کاربرانی که به طور فعال در شبکه تراکنش انجام می‌دهند، امتیاز می‌دهد. هر چه امتیاز یک فرد بیشتر باشد شانس تولید بلاک و دریافت پاداش او نیز بیشتر می‌شود.

مزایای الگوریتم اثبات اهمیت POI چیست؟

POI به سخت‌افزار اختصاصی نیاز ندارد، آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند و تریدرها می‌توانند زمانی که سیستم روشن نیست هم عملاتی مانند برداشت و استخراج را انجام دهند.

بیشتر بخوانید : تاثیر رکود تورمی (Stagflation) بر بازار ارز دیجیتال

0
0
برای پیشنهاد این مقاله به دیگر کاربران عزیز فکت کوینز روی دکمه زیر کلیک کنید

فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز

برای دیدن آموزش های
رایگان بیشتر،عضو شوید

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    محل تبلیغ
    ramzarzy
    0
    نظر خود را بنویسید !x