
ارز دیجیتال استلار چیست؟ مزایا و معایب استلار (XLM) Stellar
استلار چیست؟ استلار و ریپل
پروتکل منبع باز غیرمتمرکز استلار (XLM)، به شما امکان می دهد که انتقال ارز رمزنگاری شده به فیات و بالعکس را انجام دهید. هدف از این کار این است که به راحتی، سریع و با اطمینان امکان معاملات بین مرزی بین هر جفت ارز را فراهم کنیم.
توسعه این پروتکل توسط یک سازمانی غیرانتفاعی به نام بنیاد توسعه استلار (Stellar Development Foundation) پشتیبانی میشود. واحد پولی آن لومن نام دارد و ارز بومی این شبکه است.
این بلاکچین برخلاف بیتکوین، به گونه ای طراحی نشده است که وسیله ای برای پرداخت مستقیم باشد. بلکه به عنوان واسطه ای در تبدیل ارز طراحی شده است. از این نظر، این سیستم به دنبال تبدیل شدن به سیستمی است که مستقیماً با ریپل (XRP) رقابت کند. به موازات این، لومن یک ارز رمزنگاری شده است که قابل استخراج نیست و 100000 میلیارد توکن در آغاز کار ایجاد کرد. این توکن ها در دست بنیاد توسعه استلار است. این بنیاد مأموریت دارد 95 درصد از توکن ها را توزیع کند. تقسیم توکنها بدین ترتیب است؛ افراد تصادفی (50٪) ، شرکتها یا سازمانهای اکوسیستم (25٪)، دارندگان بیت کوین یا ریپل (20٪). 20٪ باقیمانده برای حفظ هزینه های عملیاتی و توسعهی آن محفوظ میماند.
در این مقاله در مورد ریپل بیشتر بخوانید: ریپل چیست؟ محصولات، معایب و مزایای ارز دیجیتال ریپل +ویدئو
لومن (Lumens) چیست؟
لومن همانند بیتکوین برای شبکه بیتکوین است و واحد پول دیجیتال محسوب میشود. لومن سرمایه اصلی و بومی شبکه استلار است. آنها در شبکه ادغام شدهاند. از نظر منطقی، لومن ها را نمی توان در دست گرفت. آنها یک دارایی دیجیتال هستند. اما برای عملکرد شبکه Stellar ضروری هستند زیرا به توانایی انتقال سریع و ایمن پول در سراسر جهان کمک میکنند.
هنگامی که استلار راه اندازی شد، نام توکنهای آنها لومن نبود. آنها را با همان نام شبکه میشناختند. پس از یک سال، در سال 2015، شبکه بهبود یافت و نام آن به Lumen تغییر یافت تا از شبکه متمایز شود و از اشتباه با نام بنیاد جلوگیری شود.
آغاز پروژه استلار
آغاز این ماجراجویی ما را به جد مک کالیب (Jed McCaleb)، بنیانگذار صرافی Mt. Gox و بنیانگذار ریپل رهنمون میکند. او به همراه جویس کیم (Joyce Kim) که یک وکیل است، این پروژه را در سال 2014 آغاز کرد. اندکی بعد پاتریک کولینسون (Patrick Collison) مدیر عامل شرکت Stripe هم به این پروژه پیوست. Stripe شرکتی است که سیستم پرداخت الکترونیکی را توسعه می دهد. سرانجام در جولای 2014 ، استلار با سرمایه گذاری اولیه 3 میلیون دلاری شرکت Stripe رسماً راه اندازی شد.
به منظور جمع آوری سرمایه برای توسعه، این پروژه ICO (عرضه اولیه سکه) را راه اندازی کرد. در طول این ICO آنها موفق به جمع آوری 39 میلیون دلار شدند و 100 میلیارد لومن ثبت شد. پس از موفقیت در این عرضه اولیه، مارکت بیتکوین (Market Bitcoin)، که یک صرافی برزیلی است، تصویب آن را در آگوست 2014 اعلام کرد. متعاقباً سایر صرافی ها پذیرش این ارز رمزپایه را در سیستم عامل های خود آغاز کردند.
تا ژانویه 2015، تقریباً 300 هزار حساب کاربری در سیستم عامل آن ثبت شد. و سرمایه بازار آن از 15 میلیون دلار فراتر رفت. در نوامبر 2015، بنیاد توسعه استلار به روزرسانی جدید شبکه را منتشر کرد. در این به روزرسانی، پروتکل اجماع جدیدی به نام SCP (Stellar Consensum Protocol) اضافه شد. این کار توسط دیوید مازیرس (David Mazières) از دانشگاه استنفورد انجام شد. این پروتکل کاملاً متفاوت از سایر پروتکل های معروف به PoS و PoW بود و ویژگی های منحصر به فردی را ارائه می دهد.
دیوید مازیرس David Mazières – پروتکل اجماع استلار – گفتگو در گوگل
دیوید مازیرس وضعیت شبکههای مالی فعلی را وضعیت پیامرسانی الکترونیکی قبل از ورود ایمیل توصیف میکند. به نظر او استلار میتواند به طور مستقیم از طریق مالی به مردم متصل شود. همان اتفاقی که برای پیامرسانی اینترنتی پس از اجرای ایمیل اتفاق افتاد.
در ماه می 2017، بازوی تجاری این شرکت راه اندازی شد. وب سایت و نام رسمی آن لایتیِر Lightyear بود. در سپتامبر 2017، یک برنامه بورس تحصیلی اعلام شد که بخشی از برنامه «انجمن بورسیه استلار» بود. از طریق آن، برای توسعه پروژه حداکثر 2 میلیون دلار لومن به پذیرفتهشدگان تعلق گرفت. در سپتامبر 2018، شرکت لایتیِر، شرکت .Chain, Inc را خریداری کرد.
امروزه یکی از سریعترین سیستم عامل ها در دنیای مالی بلاکچین است. و به خاطر فناوریاش پیشرفتی مستمر دارد.
مشخصات فنی استلار
مثل همه پروژهها استلار مخزن اصلی خود را در GitHub نگهداری میکند. از آنجا میتوانیم به تمام قسمتهای تشکیلدهندهی پروژه دسترسی داشته باشیم. پایههای پروتکل، هستهی عملیاتی، مشتریها، SDK ، بسته Docker و … که در مجموع بیش از 90 پروژه مختلف را تشکیل میدهند. همهی آنها تحت لیسانس Apache 2.0 هستند. به این ترتیب، پروژه تضمین میکند که کد میتواند در پروژههای اجتماعی یا خصوصی مورد استفاده قرار گیرد.
این پروژه ها بیشتر به زبانهای مختلف برنامه نویسی ایجاد میشوند. از جمله میتوان به استفاده از C ++ (در مدل استاندارد C ++ 14) ، Go ، Python ، Java ، JS ، Ruby و Shell اشاره کرد. این بدان معنی است که یک اکوسیستم توسعه بزرگ وجود دارد. همهی اینها از یک هستهی نرمافزاری مشترک بهرهمند میشوند.
اما نکته قابل توجه در مورد استلار، کمکهای خود او به فناوری بلاکچین است. از جمله آنها می توان موارد زیر را اشاره کرد:
پروتکل اجماع استلار – SCP
Stellar Consensus Protocol (SCP) پروتکل اجماعی است که به طور خاص برای این شبکه ایجاد شده است. SCP از یک نوع طرح توافقنامهی بیزانس فدرال – Federated Byzantine Agreement (FBA) استفاده میکند.
عملکرد SCP در وایت پیپر منتشر شده توسط بنیاد توسعه استلار شرح داده شده است. آنها توضیح دادهاند که چگونه SCP از مفهوم FBA استخراج شده و با استفاده از بخشهای حد نصاب با یک شبکه غیرمتمرکز و غیرمجاز سازگار شده است.
برای عملکرد صحیح FBA، شرکت کنندگان باید منتظر بمانند تا اکثریت به اتفاق نظر برسند. به این ترتیب، شرکتکنندگان قبل از شروع به تسویه حساب، میدانند کدام معاملات بیشترین اهمیت را دارند. بنابراین وقتی اکثریت شبکه موقعیتی را بدست میآورند، شبکه معامله را میپذیرد و بازگشت آن را برای یک مخالف غیرممکن میکند. فقط در این صورت است که شرکت کنندگان معاملات را تسویه حساب میکنند. با این کار، اجماع FBA میتواند یکپارچگی یک شبکه مالی را تضمین کند. و به موازات آن، کنترل غیرمتمرکز و رشد آن را تضمین میکند.
FBA ها به SCP قابلیت اطمینان و مجموعهای از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد را میدهند. که از جمله این موارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کنترل غیرمتمرکز: یعنی هر کسی میتواند شرکت کند و هیچ مرجع مرکزی وجود ندارد. تصویب در شبکه نیاز به اتفاق نظر مشابه دارد.
زمان تاخیر کم: گرههایی که میتوانند در مورد مهلتهای انتظار عموم برای معاملات وب یا پرداخت به اتفاق نظر برسند. البته حداکثر فقط چند ثانیه طول میکشد تا به اتفاق آرا برسند.
اعتماد انعطاف پذیر: کاربران آزادند به هر ترکیبی از قطعات که مناسب میدانند اعتماد کنند.
امنیت تقریبی: امنیت بر اساس امضاهای دیجیتالی و خانوادههای هش است. این پارامترها را میتوان به طور واقعی تنظیم کرد. با استفاده از این سیستم از 51٪ حملهها جلوگیری میشود.
Horizon – یک API برای مدیریت همه چیز
همانطور که قبلا ذکر شد، Stellar دارای یک هسته کاری کاملاً منسجم است. اما برای دستیابی به این هدف، توسعه دهندگان آن Horizon را ایجاد کردهاند. این ماژولی است که برای کار به عنوان یک سرویس وب ایجاد شده. و توسط آن اکثر برنامه ها میتوانند با شبکه ارتباط برقرار کنند. یک محیط پایدار و مختصر برای پیوند دادن برنامههای مختلف ایجاد میکند تا آنها با استفاده از Horizon ،به عنوان واسطه، با شبکه ارتباط برقرار کنند.
به این ترتیب، Horizon راهی آسان برای ارسال تراکنشها، تأیید حسابها و مشترک شدن در رویدادها ارائه میدهد. استفاده از El Horizon انعطافپذیری زیادی به Stellar میدهد. تا جایی که با استفاده از یک مرورگر وب (Firefox یا Chrome) میتوانیم مستقیماً با شبکه ارتباط برقرار کنیم. علاوه بر این رابطهای موجود در Horizon میتوانند خیلی سریع و راحت طراحی شوند. این سهولت و انعطاف پذیری بینظیر باعث توسعه سیستمها میشود. بنابراین اضافه کردن ویژگیهای جدید به استلار بسیار آسان است. این وضعیتی که به نفع Stellar است. زیرا باعث گسترش آن شده و استقرار و توسعه سیستمهای سازگار را تسهیل میکند. همهی اینها به خاطر استفاده از ابزاری است که سازگاری را با هسته توسعه آن حفظ میکنند.
این خصوصیت استلار، استفاده از سیستمهای جاسازی شده در دستگاههای الکترونیکی که با شبکه ارتباط برقرار میکنند را امکان پذیر میکند. به عنوان مثال، تعبیه گره استلار در داخل تلویزیون هوشمند و امکان دسترسی به عملکردهای شبکه از آنجا. این نشاندهندهی پتانسیل فناوری و سهولت دسترسی به آن است.
هسته اصلی شبکه Stellar
هر سرور Horizon به یک هسته Stellar متصل میشود که ستون فقرات شبکه است. El Stellar Core مسئول غیرمتمرکز کردن خدمات شبکه است. و در عین حال عملکرد صحیح آنها را تضمین میکند. به این ترتیب، این شبکه به مجموعهای از هستههای استلار به هم پیوسته تبدیل میشود که توسط افراد و نهادهای مختلف در سراسر جهان مدیریت میشوند.
عملکرد آنها به شرح زیر است:
تضمین ثبات و عملکرد غیر متمرکز شبکه.
پذیرفتن مسئولیت ارتباط بین سرویسهای مختلف در شبکه. این خدمات ممکن است توسط Horizon یا سایر Stellar Core ارائه شوند.
تاریخچه و اصلاح بلاکچین خود را پیگیری و کنترل کنید.
سابقه عمومی معاملات و دفتر ورودی در ذخیرهی دائمیِ خارجی را ایمن کنید. این برای حسابرسی و به عنوان منبع دادههای بازیابی برای سایر نودها (nodes) یا گرهها عمل میکند.
هش کردن و عدم تکثیر بلوکها در شبکه را تضمین کنید.
سرویسهای اجماع کل شبکه خود را کنترل کنید.
خوشه یا کلاستر هستههای Stellar
شبکه استلار مجموعهای از هستههای استلار در سراسر جهان است. هر یک از این هستهها توسط افراد و سازمانهای مختلفی نگهداری میشوند. ماهیت توزیع شده شبکه آن را قابل اعتماد و ایمن میکند. همه این هستهها شبکه نودها یا گرهها را تشکیل میدهند. که در نهایت در مورد مجموعه معاملات به توافق میرسند. هر معامله در شبکه هزینهی کمی دارد: 100 قطعه (0.00001 XLM). این هزینه با تضمین عملکرد صحیح آن، از ارسال اسپم به شبکه جلوگیری میکند.
چرا شبکه استلار به لومن ها نیاز دارد؟
از لومن به عنوان ابزار ضد اسپم به صورت آنلاین استفاده میشود. به طور خاص، لومنها ملزم به انجام معامله و جلوگیری از حسابهایی با ماندهی خالی هستند. به این ترتیب، شبکه با حمله DoS محافظت میشود و از اشباع بازیگران مخرب جلوگیری میکند. از طرف دیگر، تمام حساب ها به حداقل مانده 0.5 لومن نیاز دارند. https://urbanyogaphx.com/ buy xanax singapore به این ترتیب کاربران مجبور میشوند با حذف حسابهای متروکه، بلاکچین را تمیز نگه دارند. در نتیجه، تمام حسابهای تشکیل دهنده این شبکه دارای سود اقتصادی هستند.
مزایا و معایب استلار
مزایای استلار
معاملات در این سیستم عامل بسیار سریعتر از معاملات بیتکوین انجام میشود. برای تکمیل و تأیید تقریباً 5 ثانیه طول میکشد. کمیسیونها بسیار کم هستند. همچنین به سیستم عامل اجازه میدهند تا یک اکوسیستم محافظتشده در برابر حمله DoS باشد.
یکی از شرکای اصلی آن IBM بزرگ است. این شراکت دانشِ فنی و تجربهی مالی لازم برای پروژهای از این نوع را تضمین میکند.
تیمی که بنیاد استلار را تشکیل میدهد یکی از بهترینهای بازار است که همیشه نشانهی خوبی است.
این پلتفرم توانایی راه اندازی ICO برای پروژههای دیگر را نیز دارد.
این پروتکل قابل توسعه است. اثبات این توانایی همان اضافه کردن پشتیبانی به پرداختها با استفاده از شبکه لایتنینگ است. که باعث میشود شبکه استلار بسیار سریعتر و انعطافپذیرتر شود.
این سیستم برای فرآیند تأیید خود از ماینینگ استفاده نمیکند. و برای امنیت از الگوریتم SHA-256 استفاده میکند. این یک اکوسیستم بسیار دوستدار انرژی و صرفهجو را ارائه میدهد.
این پلتفرم مقیاسپذیری بالایی دارد. در حال حاضر شبکه میتواند حداکثر 2 TPS را اداره کند. با این حال، مهندسان بر این باورند که شبکه با استفاده از سرویسهایی مانند Google Cloud Servers میتواند به 10 TPS برسد.
معایب استلار
یکی از دلایلی که این پروژه مورد توجه عموم قرار گرفت تشابه آن با پروژه ریپل بود. بنابراین، سرمایهگذارانش روی در پروژه متمرکز شدند و انتظار سودآوری بسیار بالایی را از آن داشتند. آیا شباهت های این دو پروژه باعث می شود که قیمت هایشان تقریباً یکسان و در نوسان باشد؟
این پروژه کاملاً غیرمتمرکز نیست. اگرچه توزیع توکنهایش با توکنهای ریپل متفاوت است، اما بیش از 90٪ آنها در حال حاضر توسط بنیاد نگهداری میشوند. این کار باعث ایجاد برخی از بیاعتمادیها میشود. اگرچه نشانهها خلاف این را نشان میدهد، اما ممکن است پس از توزیع گسترده لومنها، بازار اشباع شود.