شاخص پوئل (The Puell Multiple) چیست؟

آنچه می‌خوانید...

شاخص پوئل با تقسیم ارزش روزانه بیت کوین هایی که به تازگی استخراج شده‌اند بر میانگین متحرک 365 روزه صدور روزانه بیت کوین به دست می‌آید. به‌واسطه‌ی این شاخص می‌توان فهمید که اگر فروش بیت کوین در چه قیمتی انجام پذیرد بیشترین سود را برای ماینرها رقم خواهد زد.

بیشتر شاخص‌هایی که هدفشان زمان‌بندی یا تعیین کمیت چرخه‌های بازار بیت کوین از منظر فاندامنتال است، بر روی مبلغ تراکنش‌های شبکه متمرکز هستند و بنابراین چرخه‌ها را از دید یک خریدار/سرمایه‌گذار تجزیه‌وتحلیل می‌کنند. شاخص‌های Realized Cap ، NVT Ratio ،MVRV و HODL Waves فقط چند نمونه از شاخص‌های قدرتمند هستند که اطلاعات ارزشمندی از بیت کوین را ارائه می‌کنند.

- Advertisement -

مطلب مفید: ماشین حساب سود استخراج

اما نوع دیگری از شاخص‌ها، که اخیراً بین اهالی کریپتو مورد توجه قرار گرفته‌اند، ارزش دلاری بیت کوین های استخراج شده در روز یا انتشار روزانه بیت کوین (Bitcoin’s Daily Issuance) است. این معیار همیشه کف‌های‌ قیمتی بیت کوین را بر اساس پیک‌های قبلی آن به درستی شناسایی می‌کند. این رابطه در هر دو چرخه اصلی بازار (خرسی و گاوی) و همچنین در سال‌های اولیه بیت کوین برقرار بود.

ایده ساده و در عین حال مبتکرانه دیوید پوئل (David Puell) که اعمال میانگین متحرک ساده سالانه روی این شاخص بود، ابزاری جدید، قدرتمند و ظریف را برای سنجش چرخه های بازار از دیدگاه سودآوری ماینینگ ایجاد کرده است.

بازار خرسی و گاوی - شاخص ضریب پوئل
بازار خرسی و گاوی – شاخص پوئل

از آنجایی که سازوکار این همبستگی‌ها توسط سودآوری ماینینگ تعیین می‌شود، انتشار روزانه بیت کوینِ ناشی از پاداش‌ بلوک تاکنون کفایت کرده است. با این حال، پس از هاوینگ سال 2020، کارمزد تراکنش‌ جمع‌آوری‌شده توسط ماینرها دیگر در مقایسه با پاداش‌ بلاک، ناچیز نبود. به همین دلیل کل درآمد استخراج روزانه (که شامل کارمزدهای تراکنش به علاوه پاداش بلوک می‌شود) نیز باید در فرمول این شاخص لحاظ شود .

همچنین تلاش‌ها برای نرمال‌سازی این شاخص، چه بر اساس یک روند، با استفاده از سختی استخراج، همگی در تولید یک معیار ساده و دقیق ناکام بودند. علاوه بر این، تمام میانگین‌های متفاوتی که تاکنون برای محاسبه ضریب پوئل آزمایش شده‌اند، باعث انحراف این معیار شده‌اند.

مطلب مفید: چگونه با گوشی موبایل ماینینگ انجام دهیم؟

چگونه می‌توان از ضریب پوئل استفاده کرد

دوره‌هایی وجود دارد که ارزش استخراج بیت کوین نسبت به حالت‌ عادی بسیار زیاد یا بسیار کم است. درک این دوره‌های زمانی می‌تواند برای سرمایه‌گذار استراتژیک بیت کوین مفید باشد.

نمودار شاخص پوئل
نمودار ضریب پوئل

نمودار بالا دوره‌هایی را نشان می‌دهد که ارزش بیت کوین به طور روزانه در طول تاریخ بسیار پایین بوده است (ضریب پوئل وارد ناحیه سبز شده) و در آینده سود بیش‌ازحدی برای سرمایه‌گذارانی که بیت کوین را در این نقطه خریداری کرده‌ بودند، ایجاد کرده است. این نمودار همچنین دوره‌هایی را نشان می‌دهد که میزان صدور روزانه بیت کوین بسیار زیاد بود (ضریب پوئل وارد ناحیه قرمز شده)، و سود زیادی را برای سرمایه‌گذاران بیت کوین که در این نقطه فروخته‌ بودند به همراه داشته است.

کلام آخر

ضریب پوئل را می‌توان چنین تفسیر کرد: «اگر همه بیت کوین‌های استخراج‌شده بلافاصله در بازار فروخته شوند، استخرهای استخراج چگونه با یک سال گذشته مقایسه می‌شوند؟» این معیار به تریدرها کمک می‌کند تا چرخه‌های بازار را از نظر جهانی بسنجند.

ضریب پوئل چیست؟

ضریب پوئل یک شاخص است که درآمد ماینرهای بیت کوین را نسبت به قیمت آن در گذشته مقایسه می‌کند و از تقسیم ارزش روزانه بیت‌کوین‌هایی که به تازگی استخراج شده‌اند بر میانگین متحرک ۳۶۵ روزه آنها به دست می‌آید.

کاربرد ضریب پوئل چیست؟

چگونه می‌توان با استفاده از شاخص پوئل، زمان ورود به بازار و خروج از آن را تشخیص داد؟
اگر ضریب پوئل بالاتر از عدد 8 باشد (وارد ناحیه قرمز رنگ شود) سیگنال فروش محسوب می‌شود و اگرزیر عدد ۵ باشد (وارد ناحیه سبز رنگ شود)، می‌توان آن را سیگنال خرید در نظر گرفت.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان