توضیحات وزیر ارتباطات در خصوص آخرین وضعیت محدودیت اینترنت کشور

خانهاخبارتوضیحات وزیر ارتباطات...

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در جدیدترین مصاحبه خود در خصوص آخرین وضعیت محدودیت اینترنت کشور در سال جدید و احتمال رفع برخی مسدودسازی‌های اینترنتی خبر داد.

- Advertisement -
spot_img

آخرین وضعیت محدودیت اینترنت

به گزارش فکت کوینز، عیسی زارع‌پور در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص موضوعات مختلفی که این روزها سوال بسیاری از کاربران است، پاسخ داد. او با اشاره به آخرین وضعیت و نتیجه نامه دفتر رئیس جمهور ابراهیم رییسی مبنی بر رفع فیلتر پلتفرم‌های خارجی بیان کرد:

ایجاد محدودیت و رفع محدودیت نه از سوی وزارت ارتباطات و نه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال بوده است. آقای توانگر، نماینده محترم تهران در مجلس شورای اسلامی، نامه‌ای به دفتر رئیس جمهوری نوشته و درخواستی را مطرح کرده بودند، دفتر ریاست جمهوری هم نامه را از جنبه کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال به ما ارجاع دادند که بررسی کنیم.

در همین رابطه بخوانید: نامه جنجالی رییس جمهور به وزیر ارتباطات؛ اینترنت آزاد می‌شود؟

- Advertisement -

کسب و کارها به رونق قبل بازگشتند

وی با اشاره به نهاد تصمیم‌گیرنده در خصوص رفع محدودیت‌های اینترنتی و لغو فیلترینگ سایت‌ها و پلتفرم‌های اجتماعی افزود:

کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال مرجع تصمیم‌گیری برای فیلتر و رفع فیلتر نیست، در این راستا ما جلسه این کارگروه را تشکیل داده و وضعیت کسب و کارها را در شش ماه گذشته و بعد از ایجاد محدودیت برای دو پلتفرم آمریکایی ارزیابی کردیم.

طبق آمارهای بانک مرکزی و شرکت ملی پست هم بررسی و جمع‌بندی دوستان این شد که با وجود آسیب و بروز مشکل برای کسب و کارها در ماه‌های اول، اکنون روند طبیعی کسب و کارهای اینترنتی در جریان است؛ به طوری که آمار ترافیک شرکت ملی پست از نظر جابه‌جایی تعداد مرسوله‌ها، نسبت به شهریورماه افزایش پیدا کرده است. این آمار در ماه‌های مهر و آبان کمی افت داشت، اما اکنون هم درآمد شرکت ملی پست و هم تعداد مرسوله ای که جابه‌جا می کند، افزایش پیدا کرده است.

زارع‌پور تصریح کرد:

نکته مهم دیگری که در کارگروه مذکور بررسی شد، بررسی اجرای آیین‌نامه سکوها و کسب و کارهای اینترنتی مصوب آبان ماه توسط دولت برای کمک به آن‌ها بود. در این آیین‌نامه به دستگاه‌های مختلف ماموریت داده شده و در جلسه اخیر میزان پیشرفت این آیین‌نامه بررسی و مشخص شد متأسفانه با وجود اینکه بعضی از دستگاه‌ها کارشان را به خوبی انجام دادند -مانند بحث معافیت‌های مالیاتی- اما بخش‌هایی از آیین‌نامه هنوز اجرا نشده است.

گوگل پلی و کلاب هاوس رفع فیلتر می‌شوند؟

وزیر ارتباطات در ادامه صحبت‌های خود در خصوص وضعیت اپلیکیشن‌های فیلتر شده افزود:

مرجع تصمیم گیری درباره فیلتر و رفع فیلتر در شرایط عادی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که دبیرخانه آن در دادستانی کل کشور واقع شده و ۱۳ عضو دارد که در این ترکیب وزارت ارتباطات یک رای دارد و دولت هم شش عضو دارد.

ما اعتقاد داریم که باید در برخی از محدودیت‌هایی که در سال‌های گذشته ایجاد شد، بازنگری‌هایی انجام شود و آقای رئیس جمهور هم در یکی از بندهای حکمی که برای دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی صادر کردند، به بازنگری در سیاست و مصادیق فیلترینگ اشاره داشتند که طبیعتا باید با تعامل در این کارگروه انجام شود.

وی ادامه داد:

بخش‌هایی از این تصمیمات اعمال شده و بخش‌هایی مانند گوگل پلی و کلاب هاوس در حال بررسی و نیازمند اجماع و موافقت تمام اعضاست. تلاش می‌کنیم تا سکوها، سایت‌ها و پلتفرم‌های مورد نیاز که نمونه مشابه ندارند و می‌شود با ملاحظاتی با آن‌ها کنار آمد، برای مردم باز و بدون محدودیت شوند؛ اما مرجع تصمیم‌گیری وزارت ارتباطات نبوده و در شرایط فوق‌العاده امنیتی هم مراجع امنیتی تصمیم‌گیرنده هستند. محدودیت‌های اخیر هم با تصمیمات آن‌ها اعمال شد و شروطی برای ادامه فعالیت دو پلتفرم خارجی داشتند که از طریق نامه مرکز ملی فضای مجازی به شرکت متا اعلام شد تا چنانچه قواعد کشور را بپذیرند، اجازه فعالیت قانونی در کشور داشته باشند.

بنا به تاکید وزیر ارتباطات، این موضوع -رفع فیلترینگ برخی پلتفرم‌ها و سایت‌ها و خدمات خارجی- مختص به دو پلتفرم خارجی نبوده و حتی درباره استارلینک هم اعلام شد که اگر قواعد لندینگ رایت کشور را بپذیرند و مطابق آن عمل کنند، اجازه فعالیت خواهند داشت.

وعده تحقق سریع‌تر پروژه فیبر نوری

حذف بسته‌های اینترنتی بلندمدت اپراتورها در ابتدای سال و نیز سرنوشت ارائه بسته‌های ۶۰ گیگابایتی که قراره بود در شهریورماه ارائه شود، محور بخش دیگری از صحبت‌های وزیر ارتباطات در این مصاحبه بود.

زارع‌پور با اشاره به سرنوشت بسته‌های اینترنت 60 گیگابایتی عنوان کرد:

این وعده باید جدی‌تر پیگیری می‌شد اما بعد از مدت زمان گفته شده، برای ارائه بسته‌های ۶۰ گیگابایتی با محدودیت‌های رخ داده رو به رو شدیم و درآمدهای اپراتورها در ابتدا بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد. هرچند در حال حاضر این کاهش جبران شده و برخی اپراتورها درآمد ۱۰ ماهه اولشان به درآمد سال ۱۴۰۰ رسیده، اما به دلیل مواجهه با محدودیت‌های مذکور درخواست داشتند که این موضوع عقب بیفتد. اما پیگیری می‌کنیم که حتما این مسئله در سال ۱۴۰۲ رخ دهد.

وزیر ارتباطات همچنین درباره میزان تحقق پروژه فیبر نوری هم توضیح داد:

این پروژه درحال حاضر در ۱۱ مرکز استان و ۴۶ شهر شروع شده و الان دو و نیم میلیون پورت فیبر نوری محقق شده است. اما ما اعدادی مانند چهار و پنج میلیون را در نظر داشتیم که بنا به دلایل گوناگون این اتفاق رخ نداد. پیش از این شرکت مخابرات به صورت انحصاری ارتباطات ثابت را ارائه می‌کرد، اما برای اینکه هم رقابت ایجاد شود و هم این انحصار شکسته شود، در تمام استان‌ها غیر از مخابرات یک اپراتور دوم هم معرفی کردیم و در این ۱۱ استان اپراتور دوم ارتباطات ثابت هم راه افتاده و دیگر به شرکت مخابرات وابسته نیستند و زیرساخت‌های خود را از شرکت ارتباطات زیرساخت دریافت می‌کنند. همچنین اپراتور دوم تلفن همراه (ایرانسل) به جرگه ارائه‌دهندگان ارتباطات ثابت اضافه شده تا بتوانیم با سرعت به قولی که به مردم داده‌ایم که زیرساخت پرسرعت ظرف سه سال آینده برای ۸۰ درصد مردم فراهم کنیم، عمل کنیم.

سرعت اینترنت ثابت مورد قبول نیست

زارع‌پور در بخش پایانی صحبت‌های خود ضمن تاکید بر آخرین وضعیت محدودیت اینترنت، به موضوع سرعت اینترنت که به دغدغه بسیاری از کاربران تبدیل شده است و نارضایتی فراوانی را در جامعه ایجاد کرده هم اشاره کرد. او گفت:

بارها اعلام کردم که تند و کند بودن اینترنت باید معیار داشته باشد. سایت اسپیدست یکی از معیارهاست که هر ماه سرعت اینترنت کشورها را مقایسه می‌کند. سال گذشته رتبه ایران ۸۰ بوده و درحال حاضر رتبه ما ۶۱ است که حدود ۲۰ پله ارتقا پیدا کرده است.

سرعت اینترنت حدود ۶۰ درصد نسبت به اسفند سال ۱۳۹۹ گذشته افزایش پیدا کرده است. در ابتدای دولت سیزدهم هم این سرعت ۲۱ بود، اما الان در مقایسه با ماه‌های گذشته روند افزایشی بوده است. البته در حوزه ارتباطات ثابت وضعمان خوب نیست، اما در این یک سال وضع بهتر شده، اگرچه این سرعت شایسته مردم ما نیست و در حوزه اینترنت ثابت خیلی فاصله داریم.

وی همچنین تاکید کرد:

وظیفه‌مان این است که بهترین‌ها را فراهم کنیم و به دنبال سرعت‌های دیگر هستیم، چون زندگی مردم به این ابزار وابسته شده است. هیچ کس در وزارت ارتباطات به دنبال ایجاد اختلال در اینترنت نیست و هرگونه اختلالی باید به سرعت برطرف، ریشه‌های آن مشخص و از تکرار آن جلوگیری شود و این کاری است که ما در وزارت ارتباطات در حال پیگیری آن هستیم.

برای اطلاع از آخرین اخبار ارز دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.

spot_img

1 نظر

  1. مومن یاوه گویی نکن کدوم اینترنت؟
    ذهنیت شما از اینترنت همون پرداخت کردن قبض ابو برقو تلفنو این چیزاس
    ذهنیت قرون وسطایی !!!!

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_imgspot_imgspot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان