واکنش لین آلدن به توسعه ارز بریکس و کنار رفتن دلار آمریکا

خانهاخبارواکنش لین آلدن...

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

لین آلدن، اقتصاددان مطرح، روز گذشته در مصاحبه‌ای به ارز بریکس و توسعه آن و همچنین موضوع کنار رفتن دلار آمریکا توسط آن پرداخت. وی اشاره داشت که این ارز دیجیتال احتمال فراوان با آغازی دشوار همراه خواهد شد و در کنار زدن دلار آمریکا به‌عنوان ارز استاندارد معاملات جهانی نیز ناکام خواهد بود.

ارز بریکس

تنها چند روز مانده به نشست سالانه اعضای بریکس در کشور آفریقای جنوبی، آلدن در مصاحبه‌ای با کوین تلگراف توضیح داد که اعضای این گروه متشکل از برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی کار بسیار دشواری در توسعه ارزی با پشتوانه طلا برای استفاده گسترده در سطح جهان خواهند داشت.

- Advertisement -

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در سال 2022 و در نشست این گروه پیشنهاد راه‌اندازی ارزی برای مقابله با دلار آمریکا به‌عنوان ارز ذخیره جهانی را ارائه کرد. در ادامه این پیشنهاد مورد تأیید دیگر اعضا نیز قرار گرفت و قرار شد از طلا به‌عنوان پشتوانه آن استفاده شود.

آلدن معتقد است که این مدل دارای نقص است. وی اشاره داشت که پشتیبانی از یک سیستم بانکی ذخیره کسری با طلا تنها به‌صورت موقت جواب می‌دهد. دلیل آن است که واحدهای ارز بریکس بسیار سریع‌تر از طلا تکثیر می‌شوند. در عوض، آلدن بر این باور است که کشورهای عضو این گروه برای کاهش اتکا به دلار آمریکا در پرداخت‌های برون‌مرزی خود به استفاده از ارزهای ملی خود از جمله یوان چین روی خواهند آورد.

توییت آلدن

باید اشاره داشت که صحبت‌های آلدن همسو با اظهارنظر اقتصاددان سابق گلدمن ساکس یعنی جیم اونیل بوده است. وی جنبش راه افتاده توسط این کشورها برای ساخت ارز مخصوص خود را مسخره می‌داند. اونیل روز 15 اوت در مصاحبه‌ای با یک رسانه استرالیایی اشاره داشت که این کشورها می‌خواهند بانک مرکزی تحت عنوان بریکس بسازند. چگونه همچنین چیزی ممکن است. تصمیمات آن‌ها شرم‌آور و غیرممکن است.

مطلب مفید: آیا استراتژی معاملاتی ChatGPT قابل اعتماد است؟

گفتنی است که وزیر خارجه کشور هند که خود عضوی از این گروه است نیز اخیراً احتمال تبدیل شدن ارز بریکس به یک واحد رایج در جهان را بسیار کم دانسته است. وی افزود که احتمال فراوان این کشورها برای کاهش دخالت دلار آمریکا در تجارت‌های خود از ارزهای ملی استفاده کنند.

باید توجه داشت که فرستاده‌های کشورهای عضو گروه بریکس قرار است در تاریخ 22 تا 24 اوت و در پانزدهمین نشست این گروه در کشور آفریقای جنوبی گرد هم بیایند. در این جلسه به مواردی مانند ساخت و توسعه ارز بریکس، توسعه بانک این گروه و همچنین تجارت بین‌المللی و جنگ میان روسیه و اوکراین پرداخته خواهد شد.

تأثیر دامیننس دلار بر بیت کوین

لین آلدن معتقد است که تلاش‌های احتمالی برای کاهش دامیننس دلار می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر بیت کوین داشته باشد. وی اشاره داشت که این تلاش برای دلار زدایی احتمالاً به کاهش ساختاری تقاضای خارجی برای اوراق خزانه آمریکا، بازدهی بالاتر خزانه‌داری و الزام فدرال رزرو برای تأمین مالی سهم بیشتری از کسری بودجه دولت کمک خواهد کرد.

از نظر آلدن اگر سود اوراق خزانه‌داری افزایش یابد، چه دلیل آن دلار زدایی باشد چه نباشد، تأثیرش برای بیت کوین منفی خواهد بود و رشد آن را با چالش همراه خواهد کرد. چرا که در چنین شرایطی دارایی‌های ریسکی معمولاً عملکردی ضعیف از خود به نمایش می‌گذارند.

از طرف مقابل، آلدن معتقد است که در بلندمدت و در صورتی که فدرال رزرو مجبور به دخالت برای حفظ بانک‌ها شود، شرایط برای رشد قیمت بیت کوین بسیار خوب می‌شود. اتفاقی که در ماه مارس امسال نیز شاهد آن بودیم.

برای اطلاع از آخرین اخبار ارز دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_imgspot_imgspot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان