مجتبی توانگر: پروژه ریال دیجیتال هیچ مانع قانونی ندارد

خانهاخبارمجتبی توانگر: پروژه...

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

مجتبی توانگر، ریئس کمیته‌ی ارز دیجیتال مجلس، در نامه‌ای به ریاست کمسیون اقتصادی مجلس با ذکر مستندات قانونی، انتشار ریال دیجیتال بانک مرکزی را قانونی اعلام کرده است.

- Advertisement -
spot_img

پروژه ریال دیجیتال

به نقل از پیوست، مجتبی توانگر، نماینده‌ی استان تهران و رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، انتشار ریال دیجیتال را قانونی دانسته است. این امر، پیش از این توسط سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، با ذکر اینکه بانک مرکزی اجازه‌ی انتشار ابزار‌های مالی غیر فیزیکی را ندارد، غیرقانونی اعلام شده بود.

- Advertisement -

وی، با اشاره به بند اول و دوم ماده‌ی (۱۰) قانون پولی و بانکی کشور، به الزام انتشار ارز دیجیتال توسط بانک مرکزی تأکید نمود. او همچنین به مصوبه‌ی شورای پول و اعتبار در جلسه ۱۳۲۷ اشاره کرده است که در آن به روشنی بیان شده است ریال دیجیتال اسکناسی است که به شکل الکترونیکی بر روی زیرساخت فناوری دفتر کل توزیع و توسط بانک مرکزی عرضه می‌گردد.

یکی دیگر از مستندات ذکر شده در این نامه، سند تحول دولت مردمی است که در آن موضوع انتشار توکن ریال بر بستر فناوری دفاتر کل توزیع‌شده به منظور توسعه کسب‌وکار‌های بلاکچینی مبتنی بر قراردادهای هوشمند در اقتصاد و افزایش کاربردپذیری رمزپول ملی با پیشنهاد قوانین لازم توسط بانک مرکزی الزامی دانسته شده است.

علاوه بر این، در این نامه نیاز به برنامه‌ریزی و اقدامات لازم از سوی بانک مرکزی برای توسعه و انتشار تدریجی رمزپول ملی نیز به عنوان یکی از تصمیمات مرکز ملی فضای مجازی نیز ذکر شده است.

در قسمت بعد این نامه، بر اساس بند (ت) ماده (۱) تصویب نامه  ۱۰۷۸۳۷ هیئت وزیران، تأکید شده است که ایجاد فضای آزمون نوآورانه با زیرساخت‌های بانکی-پرداختی به عنوان یک وظیفه برای این بانک و یکی از اهداف انتشار ریال دیجیتال است. به نقل از توانگر، ریال دیجیتال بر اساس تأیید  شورای فقهی بانک مرکزی، دارای «مشروعیت و مالیت» است و تصمیمات این شورا بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۶ برنامه ششم توسعه باید رعایت شود.

در نهایت، آخرین مقرره‌ی قانونی که توانگر به آن اشاره کرده است، ماده‌ی ۶ قانون تجارت الکترونیکی است، که بر اساس آن ‌ی «داده‌ی ‌پیام» در صورت نیاز به یک نوشته از نظر قانون، به عنوان معادل نوشتاری در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، انتشار رمزپول الکترونیکی به صورت داده‌پیام با رعایت ویژگی‌های مندرج در قوانین مذکور بدون مشکل قانونی خواهد بود.

توانگر در ادامه به تصمیمات لازم برای حقیقت‌ بخشی به ریال دیجیتال و جلوگیری از سوءاستفاده از آن پرداخته است. او از بانک مرکزی خواسته است تا تا پایان سال ۱۴۰۲ ارزش رمزپول این بانک را طراحی، پیاده‌سازی و عملی کند و به علاوه، به این نکته اشاره کرده است که این بانک می‌تواند اسکناس را در قالب دیجیتال منتشر کند.

او ادامه داد:

«به منظور تقویت حکمرانی بر روی ریال، بانک مرکزی ملزم است در طی سه ماه، یک طرح اجرایی برای این کار به رئیس جمهور محترم ارائه دهد. پس از اطلاع رئیس جمهور، این طرح برای تمامی سازمان‌های اجرایی قابل اجرا خواهد بود.»

براي اطلاع از آخرين اخبار ارز ديجيتال با فكت كوينز همراه باشيد.

spot_img

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_imgspot_imgspot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان