حذف سرویس تجمیع وجوه از درگاه وندار توسط بانک مرکزی

خانهاخبارحذف سرویس تجمیع...

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

مدیرعامل وندار، شرکت ارائه دهنده‌ی راهکارهای پرداخت الکترونیک، در گفت‌وگو با وب‌سایت عصربانک اظهار داشت که سرویس تجمیع وجوه از طریق درگاه وندار به طور کامل حذف شده است. وی بیان داشت که این اقدام تبعیض‌آمیز بانک مرکزی موجب ریزش 95 درصدی مشتریان و سقوط درآمد وندار شده است.

- Advertisement -
spot_img

حذف سرویس تجمیع وجوه وندار

مهدی عبادی در گفتگو با «عصربانک» تأکید کرد که در سال‌های اخیر، مسئله‌ی «رگولاتوری» برای پرداخت‌یاران اهمیت بسیاری داشته است. وی اظهار داشت: «بانک مرکزی به یک رویکرد استاندارد در قضاوت درباره رگولاتوری پایبند نیست و تنها آن را به عنوان ایجاد محدودیت تعبیر می‌کند؛ به همین دلیل در بازه‌های زمانی مختلف، فقط با ایجاد محدودیت‌ها برای کسب و کارها، بازار پرداخت یاری کوچک‌تر می‌شود.»

- Advertisement -

عبادی با بیان اینکه نمی‌توان به توسعه بازار و کمک به افزایش اقتصاد کشور امیدوار بود، اشاره داشت:

«تعداد محدودیت‌ها روز به روز بیشتر می‌شود و این در حالیست که ممکن است در استانداردهای روابط بین‌المللی محدودیت‌هایی وجود داشته باشد، اما همچنان نیز فرصت‌هایی برای گسترش وجود دارد.»

وی در ادامه اظهار کرد:

«یکی از وظایف سازمان‌های استاندارد در جهان، ایجاد محیطی برابر برای همه بازیگران است. اما متأسفانه این اتفاق در ایران رخ نمی‌دهد و ما در خصوص پرداخت‌ها با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم. هر هفته تعدادی محدودیت جدید برایمان اعمال می‌شود و دایره‌ی مشکلات به طور روزافزون بزرگ می‌شود.»

مدیرعامل شرکت وندار اظهار داشت که این ایجاد محدودیت‌ها باعث کاهش بازار پرداخت‌یارها و مانع از ورود سرمایه‌گذاران به این بازار خواهد شد. وی گفت: «با ادامه‌ی اعمال محدودیت‌ها، احتمال از بین رفتن پرداخت‌یارها وجود دارد و فکر می‌کنم رگولاتور به صورت هدفمند این محدودیت‌های روزانه را اعمال می‌کند.»

مدیرعامل شرکت وندار با اشاره به مهمترین محدودیت‌های جدید برای پرداخت‌یارها، بیان داشت:

«اکنون حذف حساب‌های تجمیعی وجوه، مهمترین محدودیتی است که بانک مرکزی به صورت جدی در حال پیگیری آن است. در طول چهار سال گذشته، شرکت وندار برای اولین بار این سرویس را در کشور ارائه داده و باعث توسعه یک سری از کسب و کارها شده است. اما در حالی که بازار این نوع سرویس پرداخت یاری تشنه و وابسته به آن است، بانک مرکزی قصد دارد تجمیع وجوه را حذف کند.»

طبق گفته‌ی عبادی، حذف سرویس حساب‌های تجمیع وجوه، به جز اینکه باعث قطع پرداخت‌های الکترونیکی در کشور می‌شود، منجر به صدمه زدن به کسب و کارهای بستر‌های دیجیتالی و ایجاد هزینه‌های بالایی برای آنان خواهد شد.

او افزود: «به عنوان یک مثال، وندار در طول سال‌های گذشته با ایجاد درگاه پرداخت، به الوپیک خدمات تسویه حساب ارائه می‌کرده است. الوپیک از طریق درگاه وندار با پیک‌های خود تسویه حساب می‌کرد. اما اگر سرویس تجمیع حساب حذف شود، الوپیک مجبور خواهد بود تیم مالی خود را تشکیل داده و هزینه‌های اضافی را متحمل کند تا تمامی خدماتی که تاکنون ارائه داده بوده است را دوباره ایجاد نماید.»

مدیرعامل شرکت وندار با اشاره به هدف بانک مرکزی در حذف سرویس حساب‌های تجمیع وجوه، اظهار داشت: «بانک مرکزی باور دارد که زیرساخت سرویس حساب‌های تجمیع وجوه به عنوان یک عامل برای پولشویی عمل می‌کند. اما ما کاملاً با این نظر مخالفیم، زیرا با استفاده از این سرویس، پرداخت‌های الکترونیکی توانستند یک لایه شفافیت را به تراکنش‌های بانک مرکزی اضافه کنند.»

او اظهار داشت: «در حال حاضر، بانک مرکزی با بیش از ۵۰ پرداخت‌یار روبه‌رو است. اگر بخواهد سرویس تجمیع وجوه را حذف کند، لازم است با ۵ هزار پلتفرم همکاری نماید و انجام این کار عملاً غیرممکن است.»

مدیرعامل شرکت وندار اظهار کرد که سرویس تجمیع وجوه از دیدگاه بانک مرکزی به عنوان یک تخلف شناخته شده است. او افزود: «در آخرین ماه سال گذشته، بانک مرکزی با ارسال نامه‌ای به شرکت ما، سرویس تجمیع وجوه را به عنوان یک تخلف درجه یک تشخیص داد و در ابتدای سال جاری، با استناد به این عقیده، دستور مسدودسازی 6 هزار درگاه وندار را صادر کرد.»

او با انتقاد از تدابیر محدودکننده‌ی بانک مرکزی برای وندار، اشاره کرد، در حالی که سرویس تجمیع وجوه توسط همه پرداخت‌یارهای کشور فراهم می‌شود، ابهامی وجود دارد که چرا بانک مرکزی تنها دستور مسدودسازی درگاه‌های پرداخت وندار را صادر کرده است و تا به امروز از پاسخگویی به این سوال منصرف می‌شود.

عبادی ادامه داد:

«پس از مدت 18 روز که درگاه‌های وندار بسته شده بودند و ما دسترسی به سامانه جامع را نداشتیم و حتی تأییدیه‌ شاپرک هم برای ارائه خدمات به مشتریان جدید نداشتیم، بانک مرکزی اعلام کرد که دوره جریمه وندار به پایان رسیده است و دستور بازگشایی درگاه‌های وندار صادر شده است؛ این در حالی است که به طور رسمی درگاه‌های وندار برای یک ماه بسته بودند و بازگشایی آنها از سوی شاپرک به لحاظ فنی ممکن نبود.»

او درباره زیان‌های بزرگ ناشی از مسدودسازی ۶ هزار درگاه وندار اظهار کرد متأسفانه، بیش از 95 درصد از مشتریان با ما خداحافظی کرده‌اند و به تبع آن، وندار نیز با کاهش 95 درصدی درآمد روبرو شده است و هنوز هم این مشتریان به وندار باز نگشته‌اند. او با انتقاد نسبت به رفتار تبعیض‌آمیز بانک مرکزی در خصوص پرداخت یارانه به وندار گفت در طول روز، وندار بیش از ۶۵ تا ۷۰ هزار تراکنش انجام داد که بیش از ۹۵ درصد آن کاهش یافته است و این باعث کاهش درآمد شرکت شده است.

وی درباره‌ی آینده‌ی شبکه پرداخت یاری کشور صحبت کرد و گفت: «متاسفانه توصیف کردن اینکه چگونه خواهد بود، به طور قطع و قابل پیش‌بینی نیست. همچنین، باید بگویم که بانک مرکزی هیچ برنامه بلندمدتی را به ما ارائه نمی‌دهد و تصمیمات و برنامه‌هایش بیشتر بر اساس نیازهای روزانه در حوزه پرداخت است.»

عبادی اظهار کرد:

«تنها راه بلندمدت و قابل قبول برای بانک مرکزی در خصوص شبکه پرداخت کشور، اصلاح نظام کارمزدی است. با این تغییر، از PSPها نیز خواسته می‌شود که کارمزد از پذیرنده‌ها دریافت کنند. این اقدام به جز ایجاد تعادل رقابتی بین پرداخت یارها و PSPها، موجب برنامه‌ریزی بلندمدت برای ما خواهد شد و ما امیدواریم که این مسئله به طور جدی پیگیری شود.»

برای اطلاع از آخرین اخبار ارز دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.

spot_img

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_imgspot_imgspot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان