وایت پیپر بیت کوین ۱۵ ساله شد؛ هدف این شبکه چه بود؟

خانهاخباروایت پیپر بیت...

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

روز 31 اکتبر سال 2008، فردی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو با معرفی و به اشتراک‌گذاری وایت پیپر بیت کوین برای اولین بار، تمام دنیا را در شوک فرو برد. این سند که Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System نم داشت بنیاد چیزی به شمار می‌رفت که امروزه آن را به‌عنوان اولین رمزارز دنیا می‌شناسیم. امروز 31 اکتبر 2023 مصادف است با سالگرد 15 ساله شدن این رویداد مهم و میراث بیت کوینی که همچنان با موفقیت به کار خود ادامه‌ می‌دهد.

به نقل از Cryptopolitan، در اولین جمله وایت پیپر، ساتوشی ناکاموتو بینش و دیدگاه خود درباره این ارز را نوشته است. وی اشاره داشت که روی سیستم نقدی الکترونیکی تازه‌ای کار کرده که به‌طور کامل همتا به همتا است و هیچ واسطه‌ای برای آن وجود ندارد. این مفهوم انقلابی قصد داشت مشکلات دائمی زمان خود مانند دو بار خرج کردن در سیستم‌های ارزهای دیجیتالی را رفع کند.

- Advertisement -

به‌منظور دستیابی به این هدف، ساتوشی پیشنهاد یک شبکه غیرمتمرکز از نودها را داد که با استفاده از مکانیسم و گواه اثبات کار به ثبت و تأیید تراکنش‌ها می‌پردازند. دو ماه پس از انتشار وایت پیپر بیت کوین، در ژانویه 2009 بیت کوین با استخراج اولین بلاک خود به‌صورت رسمی ایجاد شد تا شاهد انقلابی در دنیای مالی باشیم.

ایده‌های مختلف برای وایت پیپر بیت کوین

باید اشاره داشت که کار فوق‌العاده ساتوشی درباره بیت کوین در انزوا صورت نگرفت. این شبکه و وایت پیپرش از بنیاد و نوآوری‌های پیشین درزمینهٔ رمزنگاری و سیستم‌های نقدی الکترونیک الهام گرفته‌اند. برای مثال، ناکاموتو برای ساخت بیت کوین تا حد زیادی از سیستم نقدی B-Money الهام گرفته است. این سیستم مفهوم نگه‌داری یک پایگاه داده از موجودی حساب‌ها مشابه با بلاک چین بیت کوین را معرفی کرد و پیشنهاد داد که تراکنش‌ها از طریق پیام‌ها صورت گیرند.

در رابطه با مفهوم مکانیسم اثبات کار نیز بیت کوین از هش کش (HashCash) آدام بک الهام گرفت. مفهومی که گواه کار را برای مقابله با حملات DoS و ایمیل‌های اسپم معرفی کرد. این رویکرد نوآورانه در طراحی امنیتی بیت کوین به کار گرفته شد تا با استفاده از آن تراکنش‌ها به‌طور کاملاً ایمن پردازش و تأیید شوند.

در کنار آن، ساتوشی در وایت پیپر بیت کوین به استفاده از درخت مرکل نیز اشاره داشت. گفتنی است که شبکه بیت کوین از درخت‌های مرکل برای تأیید داده‌های تراکنش‌ها از طریق امضاهای دیجیتال استفاده می‌کند. باید اشاره داشت که نام درخت مرکل از رالف مرکل گرفته شده است که موفق شد کلیدهای عمومی سیستم‌های رمزنگاری را توسعه دهد.

گفتنی است که بیت کوین موفق شد خود را به‌عنوان یک اختراع ثابت کند که از رمزنگاری برای جدا کردن پول از کنترل دولت استفاده می‌کند. اتفاقی که به‌واسطه آن کاربران می‌توانند به‌طور مستقیم با یکدیگر تبادل داشته باشند و نیازی نیز به بانک‌ها و مؤسسات مالی نداشته باشند.

در سال‌های بعد، توسعه‌دهندگان و کارشناسان بسیاری تلاش کردند تا عملکرد این شبکه را بهبود بخشند. یکی از این توسعه‌ها شبکه لایتنینگ بود که با هدف بهبود عملکرد، مقیاس‌پذیری و افزایش سرعت تراکنش‌ها روی کارآمد. شبکه‌ای در حال حاضر نیز فعال است و کاربران زیادی را به خود اختصاص داده است.

پس از گذشت 15 سال از روی کارآمدن وایت پیپر بیت کوین، این شبکه و ارز دیجیتال بومی آن فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته‌اند و در حال حاضر افراد و کشورهای بسیاری در دنیا به مقبولیت آن پی برده و دشمنی قدیمی خود را با آن کنار گذاشته‌اند. باید دید که در سال‌های پیش رو بیت کوین چه مسیری را دنبال خواهد کرد و آیا محبوبیت و پذیرش آن مانند سال‌های گذشته افزایش خواهد یافت یا خیر.

برای اطلاع از آخرین اخبار ارز دیجیتال با فکت کوینز همراه باشید.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_imgspot_imgspot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان