امکان واردات کالا با رمزارز ایرانی فراهم می‌شود!

خانهاخبارامکان واردات کالا...

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

پنجمین نشست تخصصی دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «سیاستگذاری رمزارزها و رمزدارایی‌ها و جایگاه آن در نظام ارزی کشور» برگزار شد. در این نشست فرصت‌ها و تهدیدهای مواجهه با پدیده رمزارزها و رمزدارایی‌ها برای اقتصاد ایران و همچنین قابلیت‌های رمزارز ایرانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

- Advertisement -

رمزارز ایرانی در معاملات

به گزارش تجارت‌ نیوز، دستیار وزیر امور اقتصادی و دارایی در این نشست اظهار کرد: «بهره‌برداری از قابلیت‌های رمزارزها در تسهیل تجارت خارجی کشور، یک شروع مطلوب به شناخت این حوزه است. در صورتی که رمزارزهای ایرانی به عنوان وثیقه در معاملات وارداتی به کار گرفته شوند، امکان تأمین اعتبار برای خرید کالاهای وارداتی ایجاد می‌شود و مسأله استفاده از اعتبار اسنادی (LC) در تبادلات خارجی ایران در شرایط تحریم را پوشش می‌دهد.»

- Advertisement -

محمد جلال در جلسه سیاستگذاری رمزارزها و دارایی‌های رمزدار و جایگاه آنها در نظام ارزی کشور افزود: «در مواجهه با نوآوری‌های جدید مانند پدیده رمزارزها، باید به نگرشی سازنده و پویا مد نظر داشت و با مقدمه‌ای شناختی، این پدیده را به عنوان فرصت و چالش معرفی کرد. اقتصاد دیجیتال به گونه‌ای طراحی شده که مجوز کشورها برای فعالیت آنها لازم نیست و این اقتصاد، بی‌مرزی و بدون محدودیت مرزی توسعه می‌یابد.»

وی اظهار کرد: «باید به دنیای رمزارزها با یک دید انطباقی نگاه کنیم و تصمیمات بهینه‌ای اتخاذ کنیم. در حال حاضر، تنها موضوعی که به طور جامع مورد توجه قرار گرفته، مربوط به جلوگیری از تولید رمزارزها با استفاده از انرژی الکتریکی است و در دیگر حوزه‌ها هیچ امکانی برای نادیده گرفتن یا تنظیم آن وجود ندارد.

دستیار وزیر اقتصاد با تأکید بر این نکته که در صورت عدم مواجهه به موقع با پدیده‌های جدید، تهدیدات آنها بیشتر می‌شود، افزود: «معرفی و بررسی قابلیت‌ها و امکانات این پدیده در زمینه مبادلات خارجی، ممکن است نقطه شروعی برای رسمیت دادن به آن باشد.»

به گفته وی، ظرفیت بعدی برای ایجاد ارزهای جایگزین بر مبنای دارایی‌های رمزنگاری شده وجود دارد که می‌تواند با همکاری مجموعه‌هایی مانند بریکس، بخشی از مشکلات مبادلات تجاری خارجی کشور را حل کند.

فراهم بودن شفافیت و امنیت بلاک‌چین، این امکان را برای ایران فراهم می‌سازد. ظرفیت سوم مربوط به راه‌اندازی نوعی گواهی سپرده کالایی یا توکن بر مبنای دارایی‌های کشور است که می‌تواند به عنوان ابزار تضمین برای خرید اعتباری یا خرید مدت‌دار استفاده شود و حداقل واردات شرکت‌های صادراتی را بدون نیاز به تأمین ارز، ساماندهی کند.

جلال تأکید کرد: «با توجه به واقعیت‌های حاکم بر اقتصاد ایران، از جمله اینکه نرخ ارز نمی‌تواند تک نرخی شود و مسائل مشابه، من فکر می‌کنم این امکان وجود دارد که یک تجربه موفق در حوزه رمزارز‌ها معرفی شود و به کار گرفته شود تا از فضای جدل کنونی خارج شده و توافقی برای به رسمیت شناختن این حوزه ایجاد گردد.»

او افزود: «معتقدم که مسیر حال حاضر به سوی استفاده از ظرفیت‌های این حوزه در مبادلات خارجی است.»

این نشست، پنجمین نشست تخصصی از دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که با موضوع «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی» برگزار شد. در پنجمین نشست از این همایش فرصت‌ها و تهدید‌های مواجهه با پدیده رمزارز‌ها و رمزدارایی‌ها برای اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

spot_img

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_imgspot_imgspot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان