عضویت ایران در بریکس به کجا رسید؟ معاون وزیر خارجه پاسخ می‌دهد

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بیان کرد که فعلا ۱۹ کشور تقاضای عضویت در بریکس را دارند، ایران هم از اولین کشورهایی محسوب می‌شود که تقاضای عضویت در این گروه را دارد.

- Advertisement -

مهدی صفری در جواب این پرسش که عضویت ایران در گروه بریکس در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: همچنان کشورهای عضو بریکس معیارهایی که اعضای جدید باید داشته باشند را مشخص نکرده‌اند و هنوز در حال تنظیم این معیارها هستند.

- Advertisement -

از آنجایی که ما از معیارها و توانایی‌های خوبی برخوردار هستیم، این امکان را داریم که به راحتی خودمان را با معیارهای احتمالی اعضای بریکس مطابقت دهیم.

سرانجام بعد از ۱۵ سال، به صورت رسمی، جمهوری اسلامی ایران عضو سازمان همکاری شانگهای شد. دولت ایران از سال 2005 عضو ناظر این سازمان بود و در سال 2008 درخواست عضویت خود را مطرح کرد که در نهایت پس از 15 سال اتفاق افتاد.

بریکس

جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در توییتر خود متن زیر را توییت کرد:

«عضویت فعال در سازمان های منطقه ای و بین المللی، بخش مهمی از سیاست خارجی دولت آیت الله رئیسی مبتنی بر دکترین همسایگی و همگرایی است. عضویت کامل در شانگهای با موفقیت، نهایی شد. گام بعدی بریکس است.‌ ان شاءالله.»

مهدی صفری در پاسخ به این سوال که عضویت ایران در بریکس چه تاثیری بر دیپلماسی اقتصادی ایران دارد گفت که یکی از اثرات عضویت در بریکس این است که می‌توانیم معاملات خود را با کشورهای روسیه، چین، برزیل و آفریقای جنوبی که عضو این بدون استفاده از دلار و با پول ملی انجام بدهیم.

همچنین می‌توانیم به وسیله  آفریقای جنوبی و برزیل تجارت خود را در قاره آفریقا و آمریکای جنوبی توسعه دهیم. 

به علاوه این سازمان موسسات مالی برای وام دادن و تسهیلات به اعضای خود ایجاد کرده است و ما در صورت عضویت در این گروه از طریق این تسهیلات می‌توانیم پروژه‌هایمان را در داخل کشور و سایر کشورها اجرایی کنیم. 

.

spot_img

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان