
حمایت بانک تسویه بینالمللی از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی
گزیده خبر:
بانک تسویه بینالمللی (BIS) که به بانک مرکزی تمامی بانکهای جهان معروف است، دیروز توصیههایی در رابطه با چگونگی ارائه ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) ارائه داد.
ضرورت ساخت ارزهای دیجیتال بانک مرکزی
به گزارش کریپتوپوتیتو و طبق تخمین رویترز، بالغ بر 56 بانک مرکزی در سرتاسر جهان در حال بررسی دیجیتالی کردن ارزهای خود هستند. انجام این کار با شدت گرفتن خریدها از درگاههای آنلاین در زمان شیوع ویروس کرونا و کاهش استفاده از پول نقد ضرورت یافته است.
علاوه بر این، بانکداران بزرگ ارزهای دیجیتال غیرمتمرکزی چون بیت کوین را تهدیدی بزرگ برای خود میدانند. همین موضوع باعث شده تا به سمت ساخت ارز دیجیتال خود بروند.
بنوا کوره، یکی از مدیران بانک BIS هشدار داد که عدم ساخت ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، پول را تحت انحصار شرکتهای بزرگ فناوری درخواهد آورد و با تحقق این سناریو، حاکمیت کنترل پول را از دست خواهد داد. وی دراینباره گفت:
«این نقطهای است که شما نمیخواهید در آن قرار بگیرید؛ نقطهای که دولتها نمیخواهند با آن مواجه شوند.»
چین، پیشرو در مسابقه CBDCها
بر اساس گزارش بانک BIS، باهاما اولین کشوری است که در ماه اکتبر رسماً CBDC خود را راهاندازی کرد. چین در مسیر رسیدن به مقام دوم قرار دارد.
در اوایل این ماه، مقامات چینی 6.2 میلیون دلار یوان دیجیتال خود را به شهروندان پکن برای اجرای آزمایشی سیستم پرداختی ارز دیجیتال خود اختصاص دادند.
شهر چگندو در جنوب غربی چین نیز در ماه فوریه آزمایشی را در این زمینه انجام داد. شنژن نیز آزمایش یوان دیجیتال را در اکتبر 2020 به پایان رساند.
علاوه بر این، دولت چین قصد دارد تا از حضور توریستهای خارجی از المپیک زمستانی برای توسعه هرچه بیشتر یوان دیجیتال خود بهره ببرد.
هرچه بررسی بیشتر شود، قوانین بیشتر خواهد شد
درحالیکه چین بر ضرب العجل بودن راهاندازی CBDC خود استوار است، دولتهای غربی همچنان در حال غلبه بر مشکلات نظارتی هستند.
در اوایل این ماه، ماکسین واترز جمهوری خواهد گروه ویژهای را ترتیب داد تا تأثیر ارزهای دیجیتال و CBDC ها را بر اقتصاد آمریکا بررسی کنند.