Isolated Margin و Cross Margin چیست و چه تفاوتی باهم دارند؟

آنچه می‌خوانید...

spot_img
spot_img

Isolated margin و cross margin دو نوع حالت متفاوت در بازارهای فیوچرز یا مارجین هستند که در بسیاری از پلتفرم‌های ترید ارز دیجیتال موجود هستند. اما cross margin چیست و چه تقاوتی با Isolated margin دارد؟ با فکت کوینز همراه باشید.

- Advertisement -
spot_img
Isolated margin و cross margin چیست ؟

قبل از اینکه پی ببریم Isolated margin و cross margin چیست ، اجازه دهید مروری کوتاه بر معاملات مارجین (Margin trading) داشته باشیم. در معاملات مارجین، سرمایه‌گذاران وجوهی را از یک صرافی یا کارگزار قرض می‌گیرند تا بتوانند پول بیشتری را وارد معامله کنند و سود بیشتری به دست بیاورند. آنها از دارایی‌های موجود در حساب خود به عنوان وثیقه برای گرفتن وام و شرط‌بندی بیشتر استفاده می‌کنند، به این امید که سود بیشتری به دست آورند.

- Advertisement -

فرض کنید 5000 دلار دارید و فکر می‌کنید قیمت بیت کوین افزایش می‌یابد. شما می‌توانید مستقیماً 5000 دلار بیت کوین بخرید یا از موجودی خود برای قرض گرفتن پول بیشتر استفاده کنید تا اندازه سرمایه خود را افزایش دهید. فرض کنید قیمت بیت کوین 20 درصد افزایش یابد. اگر 5000 دلار خود را بدون اهرم سرمایه‌گذاری کرده بودید، ارزش سرمایه‌گذاری شما اکنون 6000 دلار می‌شد (5000 دلار اولیه + 1000 دلار سود). این یک سود 20 درصدی برای شما به همراه داشت.

با این حال، اگر از اهرم ۵ برابر روی 5000 دلار خود استفاده کرده بودید، یعنی چهار برابر مقداری که داشتید وام می‌گرفتید و پوزیشن خود را به 25000 دلار می‌رساندید (5000 دلار سرمایه اصلی و 20000 دلار به عنوان وام). با افزایش 20 درصدی قیمت بیت کوین، سرمایه 25000 دلاری شما اکنون 30000 دلار ارزش دارد (25000 دلار اولیه + 5000 دلار سود). پس از بازپرداخت وام 20000 دلاری، 10000 دلار باقی می‌ماند. این یک سود 100 درصدی برای سرمایه اولیه 5000 دلاری شما به ارمغان می‌آورد.

به یاد داشته باشید، معامله مارجین بسیار پرریسک است. بیایید سناریوی مخالف را در نظر بگیریم که در آن قیمت بیت کوین 20 درصد کاهش می‌یابد. سرمایه 5000 دلاری شما بدون اهرم به 4000 دلار (5000 دلار اولیه – 1000 دلار ضرر) خواهد رسید،‌یعنی 20 درصد ضرر. اما با اهرم 5:1، سرمایه 25000 دلاری شما 20000 دلار خواهد بود (25000 دلار اولیه – 5000 دلار ضرر). پس از بازپرداخت وام 20000 دلاری، چیزی برای شما باقی نمی‌ماند و 100 درصد سرمایه اولیه خود را از دست می‌دهید.

این مثال ساده شامل کارمزد معاملاتی یا بهره‌ای که ممکن است بابت وجوه قرض گرفته شده باشد، نمی‌شود؛ امری که باعث کاهش سود شما در سناریوهای واقعی می‌شود. به یاد داشته باشید که بازار می‌تواند به سرعت نوسان کند و منجر به زیان‌های احتمالی شود که حتی ممکن است از سرمایه اولیه شما هم فراتر برود. در ادامه توضیح میدهیم که Isolated margin و  cross margin چیست ؟

بیشتر بخوانید: تفاوت معاملات مارجین (Margin) و فیوچرز (Futures) در چیست؟

Isolated Margin چیست؟

Isolated Margin و cross margin دو نوع مارجین متفاوت هستند که در بسیاری از پلتفرم‌های معاملات ارزهای دیجیتال موجود هستند. هر حالت دارای ابزار و خطرات خاص خود است. بیایید ببینیم آنها چه هستند و چگونه عمل می‌کنند.

در حالت Isolated Margin، میزان مارجین (وثیقه) به یک موقعیت خاص محدود می‌شود. این به این معنی است که شما تصمیم می‌گیرید چه مقدار از وجوه خود را می‌خواهید به عنوان وثیقه برای یک پوزیشن خاص اختصاص دهید و بقیه وجوه شما تحت تأثیر آن معامله خاص قرار نمی‌گیرد.

فرض کنید کل موجودی حساب شما 10 بیت کوین است. شما تصمیم می‌گیرید که یک موقعیت لانگ اهرمی در اتریوم (ETH) باز کنید و شرط می‌بندید که قیمت اتریوم افزایش یابد. شما 2 BTC را به عنوان مارجین ایزوله یا isolated margin برای این معامله خاص با اهرم 5:1 اختصاص می‌دهید. این بدان معناست که شما به طور موثر با 10 بیت کوین اتریوم (2 بیت کوین از پول خود + 8 بیت کوین موقعیت اهرمی) معامله می‌کنید.

اگر قیمت اتریوم بالا رفت و تصمیم به بستن موقعیت گرفتید، هر سودی که به دست آورید به مارجین 2 بیت کوین اصلی شما برای این معامله اضافه ‌می‌شود. اما اگر قیمت اتریوم به شدت کاهش پیدا کند، حداکثر چیزی که ممکن است از دست بدهید همان 2 BTC مارجین ایزوله شما است. حتی اگر پوزیشن شما لیکویید شود، 8 بیت کوین دیگر در حساب شما دست‌نخورده باقی می‌ماند. به همین دلیل است که به آن «مارجین ایزوله» یا وثیقه ایزوله می‌گویند.

بیشتر بخوانید: بهترین صرافی‌های جایگزین بایننس در ۲۰۲۳

cross margin چیست ؟

کراس مارجین از تمام وجوه موجود در حساب شما به عنوان وثیقه برای معاملات شما استفاده می‌کند. اگر یک پوزیشن شما وارد ضرر شود، اما پوزیشن دیگر در سود باشد، از این سود می‌توان برای پوشش ضرر استفاده کرد و به شما این امکان را می‌دهد که موقعیت خود را برای مدت طولانی‌تری باز نگه دارید.

فرض کنید کل موجودی حساب شما 10 BTC است. شما تصمیم می‌گیرید با استفاده از کراس مارجین، یک پوزیشن لانگ اهرمی روی اتریوم (ETH) و یک پوزیشن شورت اهرمی روی ارز دیجیتال Z باز کنید. برای توکن اتریوم، شما به طور موثر با 4 بیت کوین با استفاده از اهرم 2:1 ترید می‌کنید، و برای توکن Z، با 6 بیت کوین و با اهرم 2:1 ترید می‌کنید. کل موجودی حساب 10 BTC شما به عنوان وثیقه در هر دو موقعیت استفاده می‌شود.

فرض کنید قیمت اتریوم پایین می‌آید و باعث ضرر احتمالی می‌شود، اما در همان زمان، قیمت Z نیز کاهش می‌یابد که منجر به سود روی پوزیشن شورت شما می‌شود. سود حاصل از معامله در Z را می‌توان برای پوشش ضرر ناشی از ترید اتریوم استفاده کرد و هر دو موقعیت را باز نگه داشت.

با این حال، اگر قیمت اتریوم کاهش یابد و قیمت Z افزایش یابد، هر دو موقعیت شما ممکن است ضرر کند. اگر این ضررها از کل موجودی حساب شما بیشتر شود، هر دو موقعیت ممکن است لیکویید شوند و ممکن است کل موجودی حساب خود را که 10 بیت کوین است از دست بدهید. این با مارجین ایزوله بسیار متفاوت است، جایی که فقط 2 بیت کوینی که به معامله اختصاص داده‌اید را از دست می‌دهید.

به یاد داشته باشید، اینها نمونه های بسیار ساده‌ای هستند و کارمزد معاملات و سایر هزینه‌ها را در برنمی‌گیرند. علاوه بر این، سناریوهای معاملات واقعی معمولاً بسیار پیچیده‌تر هستند.

cross margin چیست ؟

تفاوت‌های بین  Isolated Margin و Cross Margin چیست ؟

از مثال‌های بالا، به وضوح می‌توانیم شباهت‌ها و تفاوت‌های بین معاملات مارجین ایزوله و کراس مارجین را درک کنیم. می‌توانیم تفاوت‌های اصلی آنها را به صورت زیر خلاصه کنیم:

مکانیسم‌ وثیقه و لیکویید

در حالت Isolated Margin، تنها بخش خاصی از وجوه شما به عنوان وثیقه کنار گذاشته شده و برای یک معامله خاص در معرض خطر است. این بدان معنی است که اگر با 2 بیت کوین در حالت مارجین ایزوله معامله می‌کنید، تنها آن 2 بیت کوین در معرض خطر لیکویید قرار دارند.

اما در کراس مارجین، تمام وجوه موجود در حساب شما به عنوان وثیقه برای معاملات شما قرار می‌گیرد. اگر یک پوزیشن وارد ضرر شود، سیستم می‌تواند از کل موجودی حساب شما برای جلوگیری از لیکویید شدن آن موقعیت استفاده کند. اما اگر چندین معامله وارد ضرر شوند، با خطر از دست دادن کل موجودی یا مارجین خود رو‌به‌رو خواهید شد.

مدیریت ریسک

مارجین ایزوله امکان مدیریت ریسک بهتری را فراهم می‌کند. شما می‌توانید مبالغ خاصی را که مایل به ریسک روی آن هستید را در معاملات انفرادی بدون تأثیر بر بقیه حساب خود اختصاص دهید. برعکس، در کراس مارجین، ریسک ضرر تمام مارجین یا وثیقه شما وجود دارد. این می‌تواند هنگام مدیریت چندین پوزیشن که ممکن است در مقابل یکدیگر خنثی شوند سودمند باشد، اما همچنین می‌تواند به معنای زیان بالقوه بالاتر باشد.

انعطاف پذیری

در معاملات مارجین ایزوله، اگر می‌خواهید مارجین را افزایش دهید، باید به صورت دستی وجوه بیشتری را به موقعیت مارجین اضافه کنید. از سوی دیگر، کراس مارجین به طور خودکار از موجودی موجود در حساب شما استفاده می‌کند تا از انحلال (لیکویید) هر موقعیتی جلوگیری کند.

موارد استفاده

موارد استفاده Isolated margin چیست ؟ Isolated margin برای معامله‌گرانی مناسب است که می‌خواهند ریسک را بر اساس هر معامله انفرادی مدیریت کنند، به‌خصوص زمانی که اعتقاد زیادی به معاملات خاصی دارند و می‌خواهند ریسک آنها را جدا مدیریت کنند. کراس مارجین برای معامله‌گرانی که موقعیت‌های متعددی دارند که ممکن است در برابر یکدیگر خنثی شوند، یا برای کسانی که می‌خواهند از کل موجودی حساب خود برای وثیقه استفاده کنند مناسب‌تر است.

تفاوت‌های بین  Isolated Marginو Cross Margin چیست ؟

مزایا و معایب Isolated Margin چیست؟

در اینجا مزایا و معایب مارجین ایزوله آمده است:

مزایای Isolated Margin چیست؟

  • ریسک کنترل شده: شما تصمیم می‌گیرید که چه مقدار از سرمایه خود را می‌خواهید به عنوان وثیقه تخصیص دهید و روی یک موقعیت خاص ریسک کنید. فقط این بخش از سرمایه شما در معرض خطر است و بقیه وجوه شما از ضررهای احتمالی مصون است.
  • سود و زیان واضح‌تر (P&L): محاسبه سود و زیان برای یک موقعیت انفرادی زمانی که میزان دقیق وجوه مرتبط با آن را بدانید آسان‌تر است.
  • پیش‌بینی پذیری: با تفکیک وجوه، معامله گران می‌توانند حداکثر ضرری که در بدترین سناریو ممکن است با آن مواجه شوند را پیش‌بینی کنند و مدیریت ریسک دقیق‌تری داشته باشند.

معایب isolated margin چیست؟

  • به نظارت دقیق نیاز دارد: از آنجایی که فقط بخش خاصی از وجوه شما پشتیبان یک پوزیشن است، ممکن است برای جلوگیری از لیکویید، نیاز به نظارت دقیق‌تری بر معاملات خود داشته باشید.
  • اهرم محدود: اگر معامله‌ای خلاف جهت پیش‌بینی شما شروع به حرکت کند و به نقطه لیکویید نزدیک شود، نمی‌توانید به طور خودکار از بقیه وجوه حساب خود برای جلوگیری از لیکویید شدن آن استفاده کنید. شما باید به صورت دستی وجوه بیشتری را به مارجین خود اضافه کنید.
  • مدیریت پیچیده: دست‌کاری چند مارجین ایزوله برای معاملات مختلف ممکن است پیچیده باشد، به‌خصوص برای مبتدیان یا کسانی که موقعیت‌های متعددی دارند.

به طور خلاصه، در حالی که isolated margin یک فضای کنترل شده برای مدیریت ریسک در معاملات اهرمی فراهم می‌کند، مدیریت فعال‌تری را می‌طلبد و گاهی اوقات می‌تواند پتانسیل سود را در صورت عدم استفاده صحیح محدود کند.

مزایا و معایب cross margin

در اینجا مزایا و معایب حالت کراس مارجین آورده شده است:

مزایای cross margin چیست ؟

  • انعطاف پذیری در تخصیص مارجین: کراس مارجین به طور خودکار کل وجوه موجود در حساب مارجین شما را برای جلوگیری از لیکویید هر پوزیشن باز استفاده می‌کند و انعطاف پذیری بیشتری را در مقایسه با مارجین ایزوله فراهم می‌کند.
  • موقعیت‌های جبرانی: سود در یک موقعیت می‌تواند به جبران ضرر در موقعیت دیگر کمک کند. این امر آن را به طور بالقوه برای استراتژی‌های هجینگ (Hedgin) مفید می‌کند.
  • کاهش ریسک لیکویید: با وثیقه گذاشتن کل موجودی خود، خطر لیکویید زودهنگام برای هر موقعیت منفرد کمتر است.
  • مدیریت آسان‌تر چندین معامله: این فرآیند هنگام مدیریت چند معامله به طور همزمان ساده‌تر می‌شود، زیرا نیازی به تنظیم مارجین هر معامله به صورت جداگانه ندارید.

معایب cross margin چیست ؟

  • ریسک بیشتر لیکویید کلی: اگر همه پوزیشن‌های شما وارد ضرر شوند و زیان‌های ترکیبی از کل موجودی حساب بیشتر شود، خطر از دست دادن کل موجودی حساب وجود دارد.
  • کنترل کمتر بر معاملات منفرد: از آنجایی که مارجین در تمام معاملات مشترک است، تخصیص یک نسبت ریسک به ریوارد خاص به معاملات منفرد دشوارتر می‌شود.
  • پتانسیل over-leveraging: با سهولت استفاده از کل موجودی، معامله گران ممکن است وسوسه شوند که موقعیت‌های بیشتری را باز کنند که به طور بالقوه منجر به زیان بیشتر می‌شود.
  • مدیریت ریسک غیردقیق: مدیریت ریسک در این حالت مبهم‌تر است، به‌خصوص اگر چندین موقعیت باز با درجات مختلف سود و زیان وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: حباب قیمت چیست و چطور ایجاد می‌شود؟

مثالی از  Isolated Margin وCross Margin

ادغام هر دو استراتژی ایزوله و کراس با هم می‌تواند راهی برای به حداکثر رساندن سود و به حداقل رساندن خطرات در ترید ارز دیجیتال باشد. بیایید نحوه کار آن را با ذکر یک مثال ببینیم.

فرض کنید شما صعود قیمت اتریوم (ETH) را پیش‌بینی می‌کنید، اما همچنین به دنبال محافظت از خطرات احتمالی از نوسانات کلی بازار هستید. شما شک دارد که در حالی که اتریوم ممکن است افزایش یابد، بیت کوین (BTC) ممکن است دچار کاهش شود.

می‌توانید بخش خاصی از سرمایه خود را، مثلاً 30 درصد را به اتریوم در حالت isolated margin اختصاص دهید. به این ترتیب، در صورتی که اتریوم خلاف پیش‌بینی شما حرکت کند، ضرر احتمالی شما به 30 درصد محدود خواهد شد. اما اگر قیمت اتریوم افزایش پیدا کند، سود قابل توجهی در این بخش از سبد خود خواهید داشت.

با 70 درصد باقیمانده سبد، شما با باز کردن یک موقعیت شورت در بیت کوین و یک موقعیت لانگ در یک آلتکوین دیگر Z)) ، از کراس مارجین استفاده می‌کنید، که معتقدید بدون توجه به روند بیت کوین، عملکرد خوبی خواهد داشت.

با انجام این کار، از سودهای بالقوه یک موقعیت برای جبران ضررهای احتمالی موقعیت دیگر استفاده می‌کنید. اگر بیت کوین سقوط کند (همانطور که پیش‌بینی کردید)، سود حاصل از آن می‌تواند زیان Z و بالعکس را جبران کند.

پس از تنظیم این موقعیت ها، باید به طور مداوم بر هر دو پوزیشن نظارت کنید. اگر اتریوم شروع به کاهش کرد، برای محدود کردن ضرر، موقعیت مارجین ایزوله را کاهش دهید. به طور مشابه، اگر قیمت توکن Z در حالت کراس مارجین شروع به کاهش کرد، نیاز است تغییراتی در ان ایجاد کنید تا جلوی ضرر خود را بگیرید.

با ادغام هر دو استراتژی isolated margin و cross margin، شما می‌توانید از پیش‌بینی‌های خود سود ببرید و در عین حال ریسک خود را نیز پوشش دهید. در حالی که ترکیب این استراتژی‌ها می‌تواند به مدیریت ریسک شما کمک کند، سود یا محافظت در برابر ضرر را تضمین نمی‌کند.

جمع بندی

 در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که Isolated Margin  و cross margin چیست ؟ معاملات مارجین، با پتانسیل افزایش سود، با درجه ریسکی معادل، اگر نگوییم بالاتر، همراه است. انتخاب بین isolated margin و cross margin به استراتژی معاملاتی یک فرد، تحمل ریسک و نظارت فعالانه پوزیشن‌های خود بستگی دارد.

در معاملات ارزهای دیجیتال، جایی که نوسانات بر بازار حاکم است، درک پیچیدگی‌های هر دو نوع استراتژی مهم است. یک تصمیم آگاهانه، همراه با مدیریت ریسک صحیح، می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا در بازار پرنوسان کریپتو جان سالم به درببرند و به سود برسند. مثل همیشه، انجام تحقیقات کامل و در صورت امکان، مشورت با کارشناسان ضروری است.

سوالات متداول

Isolated Margin چیست؟

در حالت Isolated Margin، میزان مارجین (وثیقه) به یک موقعیت خاص محدود می‌شود. این به این معنی است که شما تصمیم می‌گیرید چه مقدار از وجوه خود را می‌خواهید به عنوان وثیقه برای یک پوزیشن خاص اختصاص دهید و بقیه وجوه شما تحت تأثیر آن معامله خاص قرار نمی‌گیرد.

Cross Margin چیست؟

کراس مارجین از تمام وجوه موجود در حساب شما به عنوان وثیقه برای معاملات شما استفاده می‌کند. اگر یک پوزیشن شما وارد ضرر شود، اما پوزیشن دیگر در سود باشد، از این سود می‌توان برای پوشش ضرر استفاده کرد و به شما این امکان را می‌دهد که موقعیت خود را برای مدت طولانی‌تری باز نگه دارید.

spot_img

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_imgspot_imgspot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان