stop loss یا حد ضرر در بایننس چیست؟ آموزش قرار دادن استاپ لاس

خانهآموزش هاstop loss یا...

آنچه می‌خوانید...

بازارهای مالی بزرگ به ویژه بازار ارز دیجیتال پر از نوسان و ریسک است.هرچقدر هم ادعا کنید که از زیرو بم تحلیل تکنیکال و فاندامنتال با اطلاع هستید، ریسک همانطور که از نامش پیداست عواقب غیر قابل پیش بینی ای دارد.درست است که استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال و بررسی فاندامنتال پروژه ها تا حد زیادی میتواند جلوی ریسک سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال را بگیرد ، اما وجود قابلیت هایی همچون قرار دادن سفارشات stop- loss در صرافی ها امری بسیار ضروریست. بنابراین در ادامه با فکت کوینز همراه باشید تا روش استفاده از این قابلیت را برای شما توضیح دهیم.

ماشین حساب ارز دیجیتال

- Advertisement -

به طور کلی استاپ اوردر(Stop order) در بایننس ترکیبی از سفارشات استاپ لاس (Stop loss) یا حد ضرر و سفارشات برداشت سود (take profit) است. سیستم تصمیم میگیرد که کدام سفارش ، دستور استاپ لاس باشد و کدامیک دستور برداشت سود. این تصمیمات بر اساس مقایسه سطح تریگر (محدوده  قیمتی ورود و خروج بر اساس تحلیل) و آخرین قیمت صورت می‌گیرد. به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای یادگیری استاپ لاس در بایننس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

استاپ لاس در بایننس
stop loss یا حد ضرر در بایننس چیست؟

فایده و کاربرد استاپ لاس چیست؟

صرافی بایننس یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین محل‌های معامله ارزهای دیجیتال است. این صرافی روش‌های معاملاتی متفاوتی از قبیل مارجین تریدینگ و فیوچرز را نیز در اختیار کاربران خود قرار داده است. برای شروع خرید و فروش در بایننس باید یک سری اصول را بیاموزید.‌ در بازار خرید و فروش تمام کالا‌ها این امکان وجود دارد که قیمت کالای خریداری شده دچار افت ناگهانی قیمت شود و شما دچار ضرر و زیان شوید. سرمایه گذاران و معامله‌گران بازار معمولا از دستوری به نام استاپ لاس در بایننس استفاده می‌کنند تا جلوی این ضرر را بگیرند.

به این معنا که ما برای کالاها یا ارزهای دیجیتالی که خریداری می‌کنیم، یک حد ضرر تعیین می‌کنیم. به عنوان مثال ما ارز دیجیتالی را به قیمت 20 دلار میخریم، اما بعد از خرید ما ممکن است بازار ریزش داشته باشد . در چنین شرایطیست که متحمل ضرر می‌شویم، دستور استاپ لاس در بایننس ضرر ما را به حداقل می‌رساند. به اینصورت عمل می‌کنیم که هنگام خرید ارز دیجیتال، یک دستور استاپ لیمیت با حد ضرر ۱۸.۵ یا ۱۹ دلار تعیین می‌نماییم. این کمک می‌کند که اگر ارز مورد نظر قرار است دچار نزول قیمت شود، با کمترین ضرر ارز خریداری شده را بفروشیم و متحمل ضرر بیشتر نشویم.

 استاپ لاس در بایننس

همین ابتدا باید گفت که اگر بخواهید استاپ لاس بگذارید باید با ابزار استاپ لیمیت یا استاپ مارکت این گزینه را انجام دهید. در استاپ لاس یا استاپ لیمیت می‌توان برای سيستم یک برنامه آینده نگر را مشخص کرد، به اینصورت که اگر برای مثال، قیمت کنونی بیت کوین 54000 دلار باشد شما به سیستم این برنامه را می‌دهید که اگر بازار دچار افت قیمت شد و قیمت بیت کوین به 50000 دلار رسید آن را برای شما بفروشد.

 استاپ لاس در بایننس
استاپ لاس

در اصل شما در حال مشخص کردن یک حد ضرر برای خود هستید.از طرف دیگر تریدر‌هایی هم هستند که معتقد‌ند در آن شرایط که قیمت بیت کوین 54000 دلار است، وقتی  از 55000 دلار بالاتر برود، باید به معامله وارد شد. در این شرایط هم میتوان از گزینه استاپ لاس بهره برد. اینجاست که میتوان مشخص کرد که در قیمتی حدود 55000 دلار سیستم به صورت خودکار و از پیش برنامه ریزی شده برای آن ها، خرید کند.

در استاپ لاس بایننس، این امکان وجود دارد که حد ضرر  و لیمیت اوردر یکسان باشند اما این یک مسئله ضروری برای انجام معامله نیست. این یک واقعیت است که این تصمیم برای شما به مراتب امن تر خواهد بود تا برای سفارشات فروش قیمت استاپ یا همان قیمت هدف را کمی بیشتر از قیمت لیمیت یا  برای سفارشات خرید مقداری کمتر از قیمت لیمیت در نظر بگیرید. بعد از اجرا شدن استاپ لیمیت در بایننس، شانس شما در سفارش لیمیت بسیار زیاد خواهد شد.

قسمت فروش (Sell) در استاپ لاس بایننس 

در قسمت فروش ، ۴ کادر به چشم می‌خورد:

استاپ لاس بایننس
قسمت فروش (Sell) در استاپ لاس بایننس
  • Stop یا توقف
  • Limit
  • Amount یا مقدار
  • Total یا جمع کل

در واقع قسمت استاپ، یک هشدار یا Alertای در سیستم خرید و فروش است که به عنوان مثال شما شرایطی را تعریف میکنید تا وقتی قیمت به 54000 دلار رسید، معامله فروش شما به قیمت مثلا 53900 فعال شود .قیمت‌ مورد نظرتان یعنی 53900 را باید در قسمت Limit مشخص کنید. همچنین تعداد ارز دیجیتال مورد نیاز در قسمت Amount دیده می‌شود. برای مثال شما قصد دارید 2 بیت کوین خود را به قیمت 53900 به فروش برسانید. در قسمت Total مجموع قیمت دریافتی یا پرداختی درج می‌شود و مشخص می‌کند که برای خرید ارز دیجیتال، مثلا بیت کوین، چند USDT یا تتر باید پرداخت شود.

 پس سناریو تعریف شده بدین گونه است که؛ اگر قیمت بیتکوین تا 54000 دلار افت کرد ، 1بیت کوین من را به قیمت 53900 بفروش.

قسمت دیگری به نام درصد‌ها نیز در صفحه وجود دارد که که از طریق آن میتوانید درصد مورد نظر برای ورود به معامله را تعیین کنید. با استفاده کردن از قسمت درصد‌ها، دیگر نیاز نیست موجودی یا Amount به صورت دستی وارد شود و احتمال خطا کاهش می‌یابد.

مطلب مفید: آموزش استاپ لیمیت در صرافی بایننس +ویدئو

قسمت خرید (Buy) در استاپ لاس بایننس

در قسمت خرید نیز، ۴ کادر به چشم می‌خورد.

  • Stop یا توقف
  • Limit
  • Amount یا مقدار
  • Total یا جمع کل

همانطور که قبلا گفته شد، استاپ لیمیت مانند هشداری برای سیستم معاملات است که وقتی قیمت به حد خاصی رسید، معامله با شرایط خاصی شروع شود و به انجام برسد. قیمت‌ها و شرایط مختلفی به سیستم می‌تواند داده شود. به عنوان مثال، برای سیستم مشخص ‌می‌کنیم که اگر قیمت بیت کوین به 55000 دلار رسید معامله باید انجام شود. شرط شروع معامله این است که یک عدد بیت کوین با قیمت 55000 دلار معامله شود.

 استاپ لاس بایننس
قسمت خرید (Buy) در استاپ لاس بایننس

 پس سناریو تعریف شده بدین گونه است که؛ اگر قیمت بیتکوین به 55000 دلار رسید، 1 بیت کوین به قیمت 54100 برای من بخر.

نکات مهم درباره STOP-LOSS بایننس

حتما به این نکته مهم توجه کنید که سفارش استاپ لاس فقط در صورت یکی شدن قیمت ارز مورد نظرتان با قیمت استاپ به کار می‌رود و دستور لیمیت در صورت یکسان شدن قیمت بازار با قیمتی که شما تعیین کرده‌اید فعال می‌شود. این امکان وجود دارد که استاپ لاس با قیمت استاپ شروع شود اما قیمت بازار کریپتوکارنسی به قیمت تعیین شده توسط شما در صرافی نرسد. در این صورت، دستور لیمیت باز ‌می‌ماند. ممکن است گاهی در شرایطی قرار بگیرید که قیمت ارزی با سرعت زیادی کاهش یابد و از سفارش استاپ شما بدون پر کردن آن عبور کند. در این حالت پیش آمده می‌توانید از سفارش مارکت (market order) درخواست فوری کنید تا سریع از معامله خارج شده تا متحمل ضرر بیشتر نگردید.

چه زمانی باید از STOP-LOSS در بایننس استفاده کنیم؟

سفارشات استاپ لیمیت یا استاپ لاس در بایننس، به عنوان روشی کاربردی برای کنترل ریسک و زیان، بسیار ارزشمندند و به میزان قابل توجهی از وارد شدن ضرر و زیان بیش از حد جلوگیری می‌کنند. اگر می‌خواهید سرمایه خود را حفظ کنید از استاپ لیمیت بهره ببرید.

نکته قابل توجه دیگر این است که استاپ لیمیت‌ها برای تعیین سفارشات فروش هم به کار می‌روند؛ زیرا این اطمینان را به وجود می‌آورند که شما در هنگام رسیدن به اهداف معاملاتی خود (trigger) ، واقعا سود می‌برید. شما همچنین می توانید با آغاز شدن روند افزایش قیمت بعد از اینکه سطح مقاومتی قیمت شکسته شد، یک دستور استاپ لاس خرید برای خرید ارز مورد نظرتان تعیین نمایید. مهم است بدانید که کجا از استاپ لاس در بایننس استفاده کنید، پس دستورات بالا را به دقت مطالعه کنید و با کسب تجربه در مسیری بی ضرر معامله کنید.

نتیجه گیری

اگر می‌خواهید در فرآیند خرید و فروش یا بازار ارز دیجیتال موفق باشید و دچار ضرر نگردید، بهتر است استاپ لاس در بایننس را به‌طور کامل بیاموزید. بازار ارز دیجیتال الگو‌های تقریبا ثابتی دارد که با یادگیری پیچ و خم‌ها و احتمالات آن می‌توانید تغییرات قیمت‌ها را پیش بینی کنید و سود کنید و دچار زیان نشوید. صرافی بایننس نیز از این قاعده مستثنی نیست و با دانستن نکات آموزشی و دانستن نحوه استفاده از استاپ لاس در آن، می‌توانید به سود قابل توجهی دست یابید.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان