علت اصلی سقوط ناگهانی بیت کوین ؛‌ تحلیل آنچین ۱ شهریور ۱۴۰۲

آنچه می‌خوانید...

به گزارش فکت کوینز و به نقل از گلسنود،‌ گاوهای بازار ارز دیجیتال با سقوط ناگهانی بیت کوین در این هفته به زیر 25 هزار دلار به شدت غافلگیر شدند. به نظر می‌رسد محرک اصلی این سقوط شدید بازار فیوچرز باشد، با این حال نگرانی بزرگتر سرمایه‌گذاران 88.3 درصد از عرضه هولدرهای کوتاه‌مدتی است که در حال حاضر در ضرر تحقق نیافته (نقد نشده) قرار دارد.

سقوط ناگهانی بیت کوین

بازار ارزهای دیجیتال هفته گذشته یک فشار فروش سنگین را تجربه کرد. همانطور که در تحلیل‌ آنچین هفته‌ قبل ذکر کردیم، بیت کوین به پایین‌ترین سطح نوسانات خود رسیده بود، و به‌ویژه بازارهای آپشن احتمال نوسانات نزولی را نشان داده بودند.

- Advertisement -

پس از چند هفته نوسان بالای 29.3۰۰ دلار، قیمت بیت کوین کاهش یافت و چندین میانگین متحرک بلندمدت، از جمله میانگین‌های 111 روزه، 200 روزه و 200 هفته‌ای خود را از دست داد. بسته شدن کندل هفتگی در حوالی 26.1۰۰ دلار نیز نشان‌دهنده از بین رفتن حمایت‌های مهم بازار است.

نمودار تکینیکال بیت کوین

با توجه به قیمت واقعی و میانگین قیمت خرید هولدرهای بلندمدت که کمتر از 20.3۰۰ دلار است، این بازار را از نقطه نظر روانشناختی در موقعیت نسبتاً متزلزلی قرار می‌دهد.

نمودار میانگین قیمت خرید هولدرهای بلندمدت/کوتاه‌کدت

کندل هفتگی بیت کوین افت 11.3 درصدی را تجربه کرد که یک کاهش قابل توجه است، اما بیشترین افت در سال‌های اخیر به شمار نمی‌رود. با این حال، در تایم فریم روزانه، این بزرگ‌ترین افت یک روزه تا به امروز است که در 17 آگوست اتفاق افتاده است.

نمودار روزانه بیت کوین

نوسانات ضمنی بازار آپشن

نوسانات ضمنی در بازارهای اختیار معامله یا آپشن در ابتدای هفته به پایین ترین حد خود رسیده بود. البته، با شروع فروش این هفته، نوسانات به سرعت دوباره افزایش یافت. چنانکه نوسانات ضمنی قراردادهای شورت با تاریخ انقضای پایان سپتامبر بیش از دو برابر شد.

نوسانات ضمنی بازار آپشن بیت کوین

جالب توجه است، بهره باز (Open interest) هر دو قرارداد خرید و فروش (call و put) به طور شگفت انگیزی ثابت ماند و با توجه به حرکت انفجاری قیمت، تغییر بسیار کمی داشت. این نشان می‌دهد که اهرم زدایی (deleveraging) قابل توجهی در بازارهای آپشن وجود نداشته است.

بهره باز بازار آپشن بیت کوین

همچنین حجم معاملات بازار آپشن 200٪ افزایش یافت و به 620 میلیون دلار در روز برای قراردادهای خرید و 326 میلیون دلار در روز برای قراردادهای فروش رسید. باید دید که آیا این نوسانات بالا همچنان ادامه خواهد داشت یا اینکه این نقدینگی پایین به بازاری با اشتیاق کم منجر خواهد شد.

سقوط ناگهانی بیت کوین

اهرم‌زدایی بازار فیوچرز و سقوط ناگهانی بیت کوین

برخلاف بازارهای اختیار معامله، معامله‌گران فیوچرز یک اهرم‌زدایی بزرگ را تجربه کردند که شباهت‌های قابل توجهی به سقوط FTX دارد. اگرچه در مقیاس کوچک‌تر، بیش از 2.5 میلیارد دلار قراردادهای فیوچرز دائمی در یک روز بسته شدند. این نشان دهنده کاهش 24.5٪ و کاهش کامل تمام اهرم‌های ایجاد شده در ماه‌های جولای تا آگوست است.

بهره بازر بازار فیوچرز بیت کوین

در مجموع 230 میلیون دلار پوزیشن لانگ لیکویید شد که بزرگ‌ترین رویداد لیکویید از زمان سقوط LUNA در ماه مه 2022 به شمار می‌رود.

حجم لیکویید پوزییشن‌های لانگ بیت کوین

بازارهای فیوچرز نیز به دلیل فروش اجباری، تغییر منفی را تجربه کردند که باعث شد قیمت‌های فیوچرز بسیار پایین‌تر از قیمت‌ بازار اسپات باشد. کارمزد‌های فاندینگ ریت (Funding rates) نیز منفی شد تا انگیزه‌ای برای بازارسازها برای باز کردن موقعیت‌های لانگ ایجاد کند تا از اختلاف قیمت سود کسب کنند.

این بیشترین نرخ منفی فاندینگ ریت از  زمان سقوط ناگهانی بیت کوین در ماه مارس به سطح 19.8۰۰ دلار است. به طور کلی، این نشان می‌دهد که افزایش اهرم و متعاقب آن کاهش اهرم در بازارهای فیوچرز عامل اصلی این فروش بوده است.

فاندینگ ریت فیوچرز بیت کوین

بازار سنگین اسپات

در یک بازار اسپات سنگین، بخش قابل توجهی از سرمایه‌گذاران دارای قیمت خریدی در نزدیکی یا بالای قیمت فعلی بیت کوین هستند. در اینجا می‌بینیم که 12.8٪ (2.48 میلیون بیت کوین) از عرضه بیت کوین در این هفته دچار ضرر نقدنشده شد. این نشان می‌دهد که «سنگینی بالا» در بازارهای اسپات نیز می‌تواند عاملی تعیین‌کننده باشد.

عرضه در سود و سقوط ناگهانی بیت کوین

اگر به واکنش هولدرهای بلندمدت (LTHs) نگاه کنیم، می‌بینیم که تقریباً هیچ پاسخی وجود ندارد. گروه هولدرهای بلندمدت حجم بیت کوین ارسالی خود به صرافی‌ها را به طور معنی داری افزایش نداده‌اند و موجودی کل آنها در این هفته به یک ATH جدید رسید.

حجم بیت کوین ارسالی به صرافي‌ها 
 توسط هولدرهای بلندمدت

با توجه به حجم عرضه بالای هولدرهای بلندمدت، ما همچنین می‌توانیم ببینیم که عرضه هولدرهای کوتاه‌مدت در پایین ترین حد چند ساله خود باقی مانده است. با این حال، نمودار زیر نسبت عرضه STH را که در زیان تحقق نیافته قرار دارد، پوشش می‌دهد. همچنین از 2.56 میلیون بیت کوین در اختیار هولدرهای کوتاه‌مدت (STH)، تنها 300 هزار بیت کوین (11.7 درصد) هنوز روی سود است.

عرضه در ضرر هولدرهای کتاه مدت

نمودار بعدی سلطه سود یا زیان عرضه هولدرهای کوتاه‌مدت را نشان می‌دهد که در صرافی‌ها جریان می‌یابد. ما می‌توانیم شاهد کاهش مداوم در سلطه سود هنگام صعود قیمت بیت کوین در سال 2023 باشیم، چنانکه هولدرهای کوتاه‌مدت بیشتری بیت کوین‌ را با قیمت‌های فزاینده خریداری کردند.

این هفته شاهد بیشترین میزان سلطه ضرر از زمان سقوط ناگهانی بیت کوین در ماه مارس به 19.8۰۰ دلار بودیم. این نشان می‌دهد که هولدرهای کوتاه‌مدت تا حد زیادی روی ضرر هستند و به طور فزاینده‌ای به قیمت حساس هستند.

حجم ارسالی هولدرهای کوتاه مدت به صرافی‌ها

در نهایت، ما با یکی از ابزارهای پیشرفته گلسنود می‌پردازیم. هدف این ابزار شناسایی نقاط عطف مهم بازار است. این ابزار به صورت زیر طراحی شده است:

در طول روندهای صعودی کلان، سرمایه‌گذاران عموماً به طور فزاینده‌ای وارد سود می‌شوند و زیان آنها کمتر می‌شود (و بالعکس در روندهای نزولی).

این باعث می‌شود که نسبت بین سود/زیان تحقق‌یافته (P/L) برای دوره‌های زمانی پایدار در طول روند صعودی بازار، بالای 1.0 باقی بماند. در مقابل، نسبت ضرر/سود (L/P) در طول روندهای نزولی بالای 1.0 باقی می‌ماند.

اگر نسبت P/L را با میانگین متحرک 1 ساله آن مقایسه کنیم، می‌توانیم یک اندیکاتور مومنتوم P/L ایجاد کنیم که با افزایش سلطه سود، بالاتر می‌رود. این روند اغلب به دنبال ضرر غالب (مثلاً هنگام رسیدن قیمت بیت کوین به کف خود) رخ می‌دهد. به طور مشابه،‌ یک اندیکاتور مومنتوم L/P🔴 نیز برای شناسایی سقف بازار قابل محاسبه است.

یک نوسانگر دامیننس (سلطه) نیز می‌تواند ساخته شود تا دیدگاه دیگری برای شناسایی نقاط عطف ارائه دهد.

گونه‌ای از این معیار که در زیر نشان داده شده است، مخصوصاً برای هولدرهای کوتاه‌مدت است که واکنش‌پذیرترین گروه نسبت به نوسانات بازار هستند. می‌بینیم که پس از چندین ماه کاهش سلطه سود، ضرر بازار و سلطه ضرر به طور معناداری افزایش یافته است. سیگنال‌های نادرستی نیز (مانند زمان اصلاح بازار در مارس 2023) رخ می‌دهند و از نظر تاریخی به سرعت بهبود یافته‌اند.

با این حال، کاهش‌های پایدار نیز قبل از روندهای نزولی شدید (مانند ماه مه و دسامبر 2021) اتفاق افتاده است، و این هفته‌ها را تبدیل به هفته‌ای می‌کند که باید مراقب آن بود.

سود/ضرر محقق شده هولدرهای کوتاه‌مدت

خلاصه و نتیجه‌گیری؛ سقوط ناگهانی بیت کوین

بیت کوین در این هفته به شدت سقوط کرد و در 17 آگوست یک افت روزانه 7.2% را تجربه کرد که بزرگ‌ترین افت یک روزه نسبت به ابتدای یک سال میلادی بود. بسیاری از شاخص‌ها به اهرم‌زدایی در بازار فیوچرز به عنوان محتمل‌ترین محرک سقوط ناگهانی بیت کوین اشاره می‌کنند.

هولدرهای بلندمدت نسبت به این سقوط ناگهانی بیت کوین تا حد زیادی بی‌تفاوت و بدون‌ واکنش بوده‌اند که رفتاری معمول برای این گروه در طول بازارهای نزولی است. با این حال، 88.3 درصد از عرضه نگهداری شده هولدرهای کوتاه‌مدت (2.26 میلیون بیت کوین) در حال حاضر در زیان تحقق نیافته قرار دارد. این امر با تسریع ارسال بیت کوین ه صرافی‌ها برای فروش و همچنین از دست رفتن حمایت کلیدی بیت کوین ترکیب شده تا گاوهای بازار را در موقعیتی متزلزل قرار ‌دهد.

پاسخ دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

spot_img

هیچ خبری رو از دست نده!

محاسبه‌گر ارزهای دیجیتال
ارز معادل
تومان

محاسبه با مبلغ تتر : تومان