آیا بایننس در حال سقوط است؟ بررسی دلایل احتمالی سقوط بایننس

در چند روز گذشته، جامعه کریپتو شاهد تغییرات متعددی در موجودی بیت کوین صرافی ارز دیجیتال بایننس بوده است. این جریان خروج ناگهانی بیت کوین از بایننس، مدت کوتاهی پس از توقف موقت برداشت این ارز دیجیتال توسط پلتفرم رخ داد. این مجموعه از رویدادها برخی را به این باور رسانده است که نهنگها در حال پریدن از کشتی در حال غرق شدن هستند. این امر نگرانیهایی را در مورد وضعیت کلی بایننس ایجاد میکند. اما آیا این مسئله واقعا در حال رخ دادن است؟ آیا در آستانه سقوط بایننس قرار داریم؟ با فکت کوینز همراه شوید تا چند و چون این ماجرای مهم را به بحث بگذاریم.
گمانهزنیهای سقوط بایننس چگونه شروع شدند؟
همه چیز از 8 مه 2023 آغاز شد، زمانی که بایننس به طور موقت برداشت بیت کوین را در پلتفرم خود به حالت تعلیق درآورد. بایننس دلیل این اقدام را مشکلات ازدحامی اعلام کرد که بر راندمان شبکه بیت کوین تاثیر منفی میگذاشت.
در همان روز، تعدادی ورودی و خروجی بیت کوین در صرافی ثبت شدند.
طبق گزارش وبسایت CryptoQuant، این تغییرات شامل خروج 117.359 ارز BTC، ورود 10.036 ارز BTC و سپس خروج دوباره 40.184 ارز BTC بود. ارزش همین خروجیها تقریبا 4 میلیارد دلار است که حدود 30 درصد از موجودی خالص بیت کوین ذخیره شده در بایننس را تشکیل میدهد.
شایعات سقوط بایننس در فضای مجازی
همین که برداشت بیت کوین به صورت موقت متوقف شد، شایعات سقوط بایننس در رسانههای اجتماعی پخش شدند. شایعاتی مبنی بر اینکه احتمالا بایننس با مشکلات مالی روبهرو شده است. مثلا یک تحلیلگر ارز دیجیتال در این باره توییت زد: «در روزهای اخیر، میلیاردها دلار از بایننس برداشت شده است. از سوی دیگر، قیمت رمز ارز BTC همچنان رو به کاهش میرود. اینها یک علامت هشدار بسیار بزرگ هستند. چنین الگوهای رفتاری فقط در هنگام ورشکستگی یا مشکلات قانونی صرافیها رخ میدهند».
با این حال، بایننس بعدا توضیح داد که برداشت BTC را متوقف کرده است؛ زیرا تراکنشهای معلق زیادی در شبکه وجود داشت. این ازدحام شبکه از آنجایی رخ داده بود که پاداش ماینرها برای ثبت معاملات در بلاک چین با کارمزد کافی پرداخت نمیشد. همین امر منجر به عقب ماندگی آنها از ثبت تراکنشهای در انتظار شده بود.
همچنین بایننس تصریح کرد که خروجیهای بیت کوین هم در نتیجه حرکتهای داخلی بین کیف پولهای سرد و گرم بایننس است؛ اقدامی که به دلیل تنظیمات جدید در آدرسهای بیت کوین ضروری هستند. در حال حاضر، برداشت بیت کوین در بایننس دوباره فعال شده است.
بیشتر بخوانید: از هشدار قرمز اینترپل تا سقوط سهم بازار بایننس؛ تبعات شکایت CFTC چه بود؟
سقوط بایننس یا ازدحام در شبکه بیت کوین؟
تراکنشها در بلاک چین بیت کوین برای پردازش بین ممپولها پخش میشوند؛ جایی که ماینرها تراکنشهایی را برای گنجاندن در بلوک بعدی انتخاب میکنند. اخیرا افزایش قابل توجه در حجم تراکنشهای بیت کوین منجر به افزایش کارمزدهای شبکه شده است.
مثلا بر اساس دادههای Blockchain.com، ممپول این وبسایت در 7 مه 2023 مجبور شد 395.000 تراکنش تایید نشده بیت کوین را به ثبت برساند. آن هم در شرایطی که تعداد تراکنشهای این ممپول در 26 آوریل تنها 56.500 عدد بوده است. آماری که نشان از افزایش 7 برابری تراکنشها در عرض تنها 10 روز حکایت دارد.
این حادثه با رویداد دیگری در روز جمعه (5 مه 2023) مصادف شد؛ جایی که کارمزد تراکنشهای بیت کوین به بالاترین سطح خود در نزدیک به دو سال گذشته رسید. در این تاریخ، کارمزدهای شبکه به طور میانگین حدود 9.5 دلار برای هر تراکنش بودند! اگرچه کارمزدها در روز شنبه اندکی کاهش یافتند و به حدود 8.8 دلار رسیدند. اما در مقایسه با شش ماه گذشته که میانگین تراکنشهای BTC حدود 1.4 دلار بود، همچنان 500 درصد بیشتر است.
بیشتر بخوانید: Mempool: حافظه ای برای نگهداری تراکنش های تایید نشده
دلیل ازدحام در شبکه بیت کوین چه بود؟
بسیاری از تحلیلگران این حادثه را نه به سقوط بایننس، بلکه به ترکیبی از عوامل طبیعی نسبت میدهند. عواملی نظیر ازدحام مقطعی در شبکه بیت کوین، کارمزد بالاتر تراکنشها و افزایش تعداد اینسکریپشنها (داراییهای مشابه NFT) که از طریق اوردینالها ایجاد میشوند.
اما پیتر تاد (Peter Todd) یکی از توسعهدهندگان اصلی شبکه بیت کوین دیدگاه متفاوتی را ارائه کرد. وی اظهار داشت بیت کوین با ازدحام در شبکه مواجه نیست، بلکه تقاضا برای خرید و فروش آن بالا رفته است. به پیشنهاد او بایننس باید به کاربران اجازه دهد خودشان میزان کارمزد را مشخص کنند؛ کارمزدی که باید برای برداشت وجه و پردازش تراکنشها پرداخته شود.
تاد اشاره کرد برای اطمینان از گنجاندن پردازش در بلوک بعدی، به تقریبا 5 دلار کارمزد نیاز خواهد بود. پولی که پرداخت آن برای بایننس نباید مشکل بزرگی باشد؛ زیرا این صرافی احتمالا از ذخایر خوبی بهره میبرد.
دیدگاه کاربران و احتمال سقوط بایننس
از سوی دیگر، یک داده از وبسایت Coinglass در 9 مه ظاهر شد که خروج بیش از 183.080 بیت کوین را از بایننس آشکار میکرد. یکی از نویسندگان وبسایت CryptoQuant نگرانیهای خود را در توییتر بیان کرد و این سوال را مطرح نمود که آیا این اقدامات عمدا و برای ایجاد ترس در میان کاربران انجام شدهاند؟
او در این رابطه به دیدگاه کاربرانی اشاره کرد که شاهد جابهجایی 170 هزار بیت کوین به آدرس دیگری بودهاند. آن هم در حالی که توانایی برداشت تمامی کاربران بایننس موقتا مسدود شده بود. وی همچنین این سوال را مطرح کرد که آیا مدیران مسئولی وجود دارند که قبل از انجام مجدد چنین اقدامات غیرمسئولانهای فکر کنند؟
یک تحلیلگر بیت کوین به نام یان ووستنفلد به این توییت پاسخ داد و اظهار کرد که معتقد است تحرکات قیمت و بسته شدن موقت برداشتها در بایننس احتمالا مرتبط هستند. او معتقد است وجوه برای رسیدگی به افزایش کارمزد تراکنشها منتقل شدند که این امر منجر به توقف موقت برداشتها شد.
آیا سقوط بایننس رخ خواهد داد؟
اگر شک و تردیدهای اخیر پیرامون احتمال سقوط بایننس را کنار بگذاریم، به دیدگاههای معقولتری دست خواهیم یافت. مثلا یک آموزشدهنده ارزهای دیجیتال با نام کاربری Crypto Busy بر اهمیت ارائه راهحلهای مقیاسپذیری برای بلاک چین بیت کوین تاکید میکند.
به نظر او و بسیاری دیگر از تحلیلگران، بیت کوین یک اکوسیستم خودپایدار دارد؛ اما نیاز به بهبود مقیاسپذیری آن نباید نادیده گرفته شود. Crypto Busy در پایان با یادآوری یک ضربالمثل کریپتو «کلیدهای خود را حفظ کنید، نه ارز دیجیتال خود را حفظ کنید» بر اهمیت خود نگهبانی در فضای رمزنگاری تاکید کرد.
جمعبندی
با توجه به اینکه بایننس بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در جهان است، چنین حرکات غیرمعمولی در آن میتواند بسیار نگرانکننده باشد. البته موارد مشابهی هم وجود دارد که در گذشته رخ دادهاند. اما چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل بایننس تمامی این گمانهزنیها را رد کرده است و آنها را اقدامات معمول در کسبوکار ارزهای دیجیتال میداند.
درنهایت و بر اساس آنچه کارشناسان گفتهاند، به نظر میرسد رویدادهای ذکر شده به مشکلات مقیاسپذیری در بلاک چین بیت کوین و نه سقوط بایننس مربوط باشند. البته ممکن است رشتهای از حوادث به هم مرتبط باشند، اما شواهد زیادی وجود ندارد که نشان دهد بایننس به زودی ورشکسته خواهد شد. در حال حاضر، پاسخهای داده شده در رابطه با حوادث فوقالذکر، نگرانیهای مبنی بر در خطر بودن سرمایهها در صرافی بایننس را تا حد زیادی کاهش دادهاند.
سوالات متداول
یکی از دلایل متداول برای احتمال سقوط بایننس، تحریمها و مقررات مالی است که ممکن است بر روی این صرافی اعمال شود. برخی کشورها ممکن است مقررات سختگیرانهتری را برای صرافیهای ارز دیجیتال اعمال کنند که میتواند بر روی عملکرد بایننس تأثیر بگذارد. با این حال، بایننس به طور مداوم در حال انطباق با مقررات جدید است و سعی میکند با مقامات مالی همکاری کند تا از سقوط جلوگیری کند.
همانطور که در گذشته شاهد بودهایم، حملات سایبری میتوانند بر روی صرافیهای ارز دیجیتال تأثیر بسیار منفی بگذارند. اگر بایننس قادر به مقابله با این تهدیدات نباشد، اعتماد کاربران ممکن است کاهش یابد و باعث سقوط آن شود. با این حال، بایننس تاکنون توانسته است از سیستمهای امنیتی قوی بهرهبرداری کند و در برابر حملات
فکت کوینز مرجع خبر،تحلیل،آموزش رمز ارز
برای دیدن آموزش های رایگان بیشتر،عضو شوید
هکرها بدجوری رو بایننس زوم کردن بخاطر همین بایننس مدام مجبور به جابجا کردن داراییهاست.